Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Értelek.
Ennyi. Ezt így kell csinálni. Látta mindenki?
Ahogy kell, Zoli_bácsi-san
Gratulálok, nagyon szép lett!
Nagyon szép és profi a kivitelezés ! Csak egy kérdés : miért angol a felirat ? (csak vicceltem ! tudom miért !)
Sziasztok!
Elkészült az első működő, bedobozolt erősítőm! Reloop TDA7294 tervei alapján. Valamint köszönöm neki a rengeteg segítséget (néha biztos a haját tépte). A lágyindítón kívül minden saját készítésű (az HEStore DIY modul). A dobozt így sikerült szerezni, de tetszenek rajta a random német szövegek, ezért maradt ahogy van. A tetejére egy ATX ház oldalát flexeltem rá. Falura elmegy talán Szilvesztertől számítva három napot folyamatosan szólt és nem szállt el semmi szerencsére. Megtartjuk!
Brummmentes ?
Lehet, hogy énekli, hogy Brumm-brumm Brúnó....
Igen! Míg asztalon volt csak összerakva is az volt. Szerencsére dobozolás után is megmaradt eme jó szokása
Ha van valami javaslat, szívesen fogadom! A kábelrengeteggel szerintem nem tudok mit csinálni.
Hogyne tudnál, helyezd a puffereket közelebb, a trafót meg a lehető legtávolabb a bemenettől, bár utóbbi naggyából rendben is van. Én a pufferes nyákot beraknám a végfokok elé közvetlenül, mellé pedig jobb szélre a másik panelt amin gondolom valami előerősítőféle lehet. Tápot alulról kötném be a panelekre, a bemenetet felülről.
Sajna valóban túl rövidre hagytad a vezetékeket, pedig felhasználhattad volna az alaplapon már meglévő furatokat a kábelek rögzítésére. Én több kábelkötözőt használtam volna egyébként is, hogy szépen összefogjam a vezetékeket (ezt még megteheted).
Hát nem vitted túlzásba, "nemes egyszerűség jellemzi". A külső komolyabb mint a belbecs.
De azért ne haragudj meg, erről az jut eszembe, amikor az első Ausztriából hozott "Hi-Fi" tornyot kibontottam javítás céljából (UNIVERSUM) a nagy semmi közepén, megint "nagy semmit" találtam, meglepődtem. Az én filozófiám: ha meg lehet építeni egy ilyen végfokot, mint a tiéd (az IC katalógus szerinti kimenő teljesítménye brutális), minél kisebbre csinálnám. Évekkel ezelőtt már építettem hasonlót (kb. 25*15*20cm méretben és fele teljesítményben). Elvittem egy buliba és majdnem kinevettek. Mikor aztán megszólalt, én voltam az erősítők királya. Egyébként gartula, és ha a folyamatos 3 napi bulit kibírta, akkor:
Persze és ha lekötsz egy földelési pontot, bejön a rádió is. (bocs)
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Szerencsés vagy, hogy nem brummog. Egyébként elsőre jó.
Ez az a dilemma " Van egy dobozom mit szereljek bele ?" Van aki szappantartódobozzal kezdi és villogó lesz belőle, te erősítőt építettél.
Úristen! Mekkora doboz! Jó lesz a hűtése Nem úgy mint az enyémnek. Igaz az enyém 7297-es és tényleg jól szól. Még az S90-esekkel sem vallott szégyent.
Szépek a pedálok! A feliratokat milyen módszerrel csináltad? Vasalás vagy valami iparibb?
Nekem pl. tetszetősebb angolul, valóban ez a műszerek nyelve. Talán profibbnak is hat. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Sziasztok!
Készenlettem máma Ezzel már csak felirat maradt.
Felírat nélkül el pehet veszni abban a sok potiban.
Sziasztok!
Ma elkezdtem bedobozolni a TDA7250-es erősítőt, amit a HE-Store-ból rendeltem még jópár évvel ezelőtt. A borda első ránézésre kicsinek tűnhet, de majd kap egy ventilátort a hűtéshez, dobozon kívüli próbák során nem ment feljebb 65°C-nál a hőmérséklet. Jelenleg táp után nézelődök, és egyre nagyobb bennem a késztetés, hogy elkészítsem életem első kapcsolóüzemű tápját, egy ilyen pici, könnyű dobozba nem való egy nehéz, trafós táp szerintem. A hátlapon 6,3mm-es Jack aljzatokon megy be a szimmetrikus jel, amiből csak a "+ fél" van használva, de egy kapcsolóval az egyik végfok bemenete átkerül az egyik Jack "- felére" és máris hídban dolgozik a 2 végfok. A hangszórók Speakon csatikon csatlakoznak, hidalt üzemre átkapcsolva az egyik Speakon csati - kivezetését átkapcsolja a testről a másik végfok kimenetére, így egyetlenegy kapcsolóval lehet váltani sztereó vagy hidalt üzemmód között. A másik hátlapon lévő kapcsoló a hálózati csatlakozó védőföldelését kapcsolja össze vagy szét az egész erősítő földpontjával, lehetővé téve egy esetleges földhurok egyszerű megszűntetését. A 3,6mm-es Jack aljzaton keresztül az erősítő távvezérelve is bekapcsolható 3-24V közötti egyen vagy váltakozó feszültséggel. Ez az erősítő elsősorban kisebb termekben történő hangosításkor a színpadi monitor hangfalakat fogja hajtani, arra bőven elegendő a kimenő teljesítménye. Bocsánat a képek minőségéért, telefonnal készültek, nem éppen ideális fényviszonyok mellett, de szerintem a lényeg látható. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Szuper Szép munka. Csak nem bakelites nyáklap? Nekem is van belőle pár darab.
Üdv. De igen , vasalásal készült ,ez az első amit ilyen nagyban vasaltam, második próbálkozásra
sikerült .
Sziasztok!
Kettő napi szerzeményem. 3 utas: M.N.C. mélyközép (~90W/8Ohm) Toshiba közép (~20W/8Ohm) SAL dom magas (~100W/8Ohm). Hangolás igényelnek még, de kezdenek nekem tetsző hangot kiadni. 20 literes zárt dobozban vannak. A doboz MDF anyagból van, asztalosnál méretre vágva. Jelenleg csak csavarozva van, későbbiek folyamán ragasztva is lesz, de eddig nem "fúj ki" sehol sem. Szobai zenehallgatásra, házimozizásra bőven elég.
Így natúr, vagy fested, esetleg fóliázod ?
Hát nem tudom, hogy milyen legyen, valószínű, hogy festem, mert kap majd sarokvédőket.
Akkor süllyeszd be a csavarokat, és kend le fakitt-el, létezik tubusos kiszerelés is, az olcsóbb.
Egyébként jó.... a hangzása is renden lehet.
Vagy a bútorosoknál kapni fekete csavarvédőt de az szerintem idővel kiesik.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |