Fórum témák
» Több friss téma |
Töltőn mértem feszültséget, az akkupakk döglött, 0,8v fesz van rajta, igen NiHh akku.
Ez szépen beférne a régi helyére, csak kérdés hogy a régi töltő fel bírná e tölteni, minden adat passzol a régivel, csak a linkelt akku 1800mAh a régi meg 600mAh?
Nem sokkal drágábban találsz olyat, amihez töltő is van.
Általában ezek az akksik a ráírt kapacitás felét, kétharmadát tudják. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Találtam idehaza akkut, csak le kell vágni a zsugorcsövet és ki kell teríteni, és teljesítményben is majdnem azonos.
A másik érdekesség hogy most belelestem a töltőbe az van ráírva 12,5V, 4óra töltés , egy pici trafó van benne amit egyenirányítottak és puffereltek ezzel volt töltve, ez hogy lehet, nem kell valami töltöttség figyelő elektronika? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Igen de sajnos az értékelése nagyon rossz ilyentől elvből nem rendelek.
Se a töltés nem megfelelő, se védelmi elektronika nincs az akkuban. Az ilyenbe pénzt befektetni pazarlás. Rendes akksi kellene, túlmerítés védelemmel, és akksihoz passzoló töltőelektronika. Ez a 9.6V pont olyan feszültség, amit nem lehet kisakkozni lithium ion cellákból. 2 kevés, 3 sok. Meg kellene nézni, hogy kárt tenne-e valamiben a 3x4.1V= kb. 12.5V. Legjobb esetben gyorsabban forognak a motorok, és semmi sem károsodik. Vagy 2 db cellával meg lassabban megy a kocsi, olyan, mintha le lenne merülve a 9.6V-os akksipakk. Mondjuk ha le vannak merülve a cellák, 2x3.5V=7V, lehet ez már kicsit kevés az autónak. Fene tudja. Viszont rakhatsz párhuzamosan több cellát is, és majd tovább fog menni az autó.
Kb egy évig működött így, most is csak azért ment tönkre mert túl lett merítve, ez egy játék és egy szívességi projekt, nem akarok kísérletezni, csak ki a régi be az új alapon kellene megoldanom.
Milyen értékelés rossz?
Barátom ha neked megéri a háromszoros ár... olyat rendelsz amilyet akarsz... Egyébként ha pontosan olyan kell amit mutattál, bemész valami RC modellező boltba, ott tuti adnak neked... De majd ne lepődj meg, ha ott is elkérnek érte vagy 5EFt -t... Amúgy a Li-ion az jó megoldás, csak kell hozzá DC-DC konverter is akkor...
Én nem lepődők meg, mivel nem én fizetem az alkatrészeket, az 5000ft nem is lenne drága.
Akkor próbáld meg, az érték csak hasra ment...
Már meg ne haragudj de ez az én tapasztalatom amit a félezres rendelés adta, 99.5% alatt én nem vásárlok.
Akkor tényleg egyszerűbb egy sima Nimh akksipakk. Minél nehezebb, annál jobb. Kínából pont akksit nem vennék, vateráról sem ( esetleg eneloopot). Nézd meg, hogy esetleg valami 10-es pakk olcsó lenne, pl. Duracell, vagy eneloop, de ha normális helyen veszed (Mediamarkt, Conrad), akkor 2db-ot megtartasz magadnak, a maradék 8-at meg berakod a pakkba.
Igen nekem is ez a bajom, félek hogy a kíni akksinak a minősége is kínai lenne, rakok bele egy 8db os foglalatot aztán tölthető aksikkal lehet küldeni.
Talán ez a legjobb megoldás, aztán majd a tulajdonos vesz bele akksit, amilyet akar. Esetleg belerakhatnál egy sípolót, ami szól, ha lemerültek az akksik.
Miért, az autó akkor nem áll meg? Olyankor még nincs mélykisülésben az akksi.
Lassabban megy! Attól még hajtani fogják a 6-10 éves gyerekek. Jó, a sípolás sem sokat segít, de azt egyszerűbb észrevenni.
Ha megáll, még akkor sem küldi mélykisülésbe! Legfeljebb, ha egy hónapig nem töltöd fel. Nálunk az unoka sírással jelezte, ha kimerült az akksi.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Lidli-ben vannak olcsón nagyon jó minőségű akksik, és töltő is, veszek egy 8as foglalatot az eBay-ról és meg is van oldva.
Köszönöm mindenkinek!
Csak gondoltam, ha már elektronika a hobbink, tegyünk olyat, ami nincs beépítve, és hasznos lenne. Ez pedig egy védelem. Én nem önkisülésre gondoltam, hanem sima lemerülés védelemre. Vagy ez felesleges lenne? Nem értem mire célzol. Használat után meg apának kell felrakni tölteni, vagy megtanítani a gyereknek, hogyan kell. Egy kis felelősségtudat sosem árt.
Mondjuk az biztos, hogy a Nimh elmegy simán önkisülésbe használat nélkül is pár hónap alatt. Erre tényleg nincs védelem. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Ez itt off, de a gyerek úgyis addig játszik vele, míg meg nem áll. Utána "jelez".
li-ion miért "nem gondozásmentes" ? (miskolci villanykar szakdoga)
( savas ólomakku vs li-ion szempontból egy szakdolgozat kijelentése az alábbi ) http://midra.uni-miskolc.hu/JaDoX_Portlets/displayContent?docId=191...=12907 19.lap tetején: ...elvetés oka többek között, hogy a ( li-ion )....nem gondozásmentes ilyen szempontot ( li-ion témában ) máshol nem láttam. Vagy csak én nem találom?
Ha nem volt teljesen fejreesve a cucc tervezöje, akkor az akku meg a fogyaszto közé berakott egy kb 1$-s miniáramkört, ami védi a alámeritéstöl (~3.4V) és megállitja a játékot. Söt ma már vannak ilyen LiIon akkuk amikbe ez be van épitve.
Na eddig úgy tűnik, egy cella amivel kísérleteztem, "jónak" mondható. Hagytam másfél napot állni, és 3,78Vról 3,61V esett a feszültség. Most megnézem majd a merítés töltés ciklust.
Az elég rossz. Ekkora veszteség egy LiIon akkutol kb 1-2 hét után várhato el ( fogyasztás nélkül.).
Az ok, csak ezek a cellák totál le voltak merülve. Bár hogy miért, azt nem tudom.
Gyanítottam, hogy abban a szakdolgozatban (legalábbis az akku választásban ) valami nem kóser
Kaptam 8db laptop akku bontásból, és valami ilyesmire gondoltam packolva (párhuzamosan) : http://www.nethirlap.hu/forum/userimgs/nhgalrzZLlz.jpg |
Bejelentkezés
Hirdetés |