Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   17 / 33
(#) bladika hozzászólása Márc 1, 2008 /

senki? semmi? Akkor azt mondjátok meg nekem, vannak valamilyen kikötések a szoftverben amiket nem lehet megcsinálni ha debugolni is akarok?

Mi az a minimális softver amit bekell égetni egy picbe,hogy menjen a debug (config bitek stb.) és vannak-e olyan dolgok amiket nem lehet megtenni a softban ha debugolni akarunk?

És ugyan így mik ennek a hardveres követelményei?
(#) bladika hozzászólása Márc 1, 2008 /

Ja és még1!

mostmár abban sem vagyok biztos hogy a debugenable bitet on vagy off ra kell-e állítani!

mert ugye a bit=0 jelenti az enabledet de negálva is van az a bit!

de nyugtassatok meg hogy on ra kell!
(#) LACIELLA hozzászólása Márc 2, 2008 /

Hali
Valaki eltudná küldeni az Mspike által elkészített ICD2 (nem USB-s) kapcsolási rajzát!?
Mert ami az oldalon fennvan, arról nemlehet leolvasni az értékeket.
Erről a kapcsolásról lenne szó:
Bővebben: Link
Előre is köszi.
üdv
(#) pipi válasza bladika hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

mplab elintézi automatikusan a debug infó beégetését, csak a menűben be kell állítani, ez természetesen függhet a prg nyelvtől hol kell.
a debug által elfoglalt erőforrások listáját a help/mplab icd/limitations-ban megtalálod
(#) bladika válasza pipi hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

megnéztem a limitationst! akkor ez most mi is pontosan?

Program memory range must start and end 8-byte block.
For a range of program memory, the Start Address must be set to the beginning of an 8-byte block and the End Address must be set to the end of an 8-byte block; for example, a Start Address of 0x10 and an End Address of 0x1F. If you receive a programming error due to an incorrect End Address, you need to click the Connect button, correct the End Address, and click the Program button again.
(#) potyo válasza LACIELLA hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Nem hiszem, hogy valaki fel fogja tenni. Annakidején én is kértem, de azt írta mspike, hogy véletlenül letörölte, és nincs meg neki.
(#) potyo válasza bladika hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Nekem azok a kapcsolók gyanúsak, amiről beszéltél, hogy vannak az ICD2-n.

Egyébként mondj valamit az áramkörödről is, hogy hogyan néz ki. Nincs véletlenül a config bitek között letiltva az MCLR és engedélyezve az RE3 láb?
(#) pipi válasza bladika hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

én pl erre a táblázatra gondoltam, nem a rizsa szövegre
Program/Data Memory Used
In MPLAB IDE, program memory and/or data memory (file register) displays marked with an "R" represent reserved registers.

Device Program Memory Used File Registers Used
PIC18F2220/4220 0x0DC0-0x0FFF 0x1F4-0x1FF
PIC18F2221/4221 0x0DC0-0x0FFF
PIC18F2320/4320 0x1DC0-0x1FFF
PIC18F2321/4321 0x1DC0-0x1FFF
PIC18F2331/4331 0x1DC0-0x1FFF 0x2F4-0x2FF
....
(#) bladika válasza potyo hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

A kapcsolókkal nem tudok mit csinálni, már az összes állást végig kapcsoltam!

18f458 as picet használok, lehet azon 1általán letíltani az mclr-t? Meg azon én nem találtam RE3 at!

Most a kapcsoláson semmi extra nincs mert összeraktam csak a picet próbapanelon!

táp,pic,oscillátor (10Mhz kristály), egy led a tápon hogy lássam ha tápon van,

egy gomb PGD lábon ami földre huzza ha meg van nyomva 1ébként Vccre van húzva 1 ellenállással

ICD bekötve a szükséges lábakra, reset közvetlenül az mclr lábra és az mclr láb ellenállással Vccre húzva

amit most észre vettem, hogy ha HSPLL re configolom akkor a hiba:

ICD0154: Invalid target mode for requested operation (TM = Running)
ICD0151: Failed to sync memory (MT = Data) (Dir = 0x0)

Ha sima HS re configolom, akkor:

ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information.
ICD0069: Debug: Unable to run target
(#) bladika válasza pipi hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Pipi ezt a táblázatot nem is találom
(#) bladika válasza potyo hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

ja be akartam linkelni a prog elejét csak elfelejtettem
azért ez a sok config mert próbálkoztam vele most itt tartok

#include

#include
#include

__CONFIG _CONFIG1H, _HS_OSC_1H
__CONFIG _CONFIG2L, _BOR_OFF_2L & _PWRT_OFF_2L
__CONFIG _CONFIG2H, _WDT_OFF_2H
__CONFIG _CONFIG4L, _DEBUG_ON_4L & _LVP_OFF_4L & _STVR_OFF_4L ;DEBUG_OFF means PIC in debug mode
__CONFIG _CONFIG5L, _CP0_OFF_5L
__CONFIG _CONFIG5H, _CPB_OFF_5H
__CONFIG _CONFIG6L, _WRT0_OFF_6L
__CONFIG _CONFIG6H, _WRTB_OFF_6H & _WRTC_OFF_6H
__CONFIG _CONFIG7L, _EBTR0_OFF_7L
__CONFIG _CONFIG7H, _EBTRB_OFF_7H

;Configuration Byte 5L Options

_CP0_OFF_5L EQU H'FF' ; Disabled
_CP1_OFF_5L EQU H'FF' ; Disabled
_CP2_OFF_5L EQU H'FF' ; Disabled
_CP3_OFF_5L EQU H'FF' ; Disabled

;Configuration Byte 5H Options

_CPB_OFF_5H EQU H'FF' ; Disabled
_CPD_OFF_5H EQU H'FF' ; Disabled

;Configuration Byte 6L Options

_WRT0_OFF_6L EQU H'FF' ; Disabled
_WRT1_OFF_6L EQU H'FF' ; Disabled
_WRT2_OFF_6L EQU H'FF' ; Disabled
_WRT3_OFF_6L EQU H'FF' ; Disabled

;Configuration Byte 6H Options

_WRTB_OFF_6H EQU H'FF' ; Disabled
_WRTC_OFF_6H EQU H'FF' ; Disabled
_WRTD_OFF_6H EQU H'FF' ; Disabled

;Configuration Byte 7L Options

_EBTR0_OFF_7L EQU H'FF' ; Disabled
_EBTR1_OFF_7L EQU H'FF' ; Disabled
_EBTR2_OFF_7L EQU H'FF' ; Disabled
_EBTR3_OFF_7L EQU H'FF' ; Disabled

;Configuration Byte 7H Options

_EBTRB_OFF_7H EQU H'FF' ; Disabled

org H'000'
nop
goto main_loop

org H'008'
goto ith

org H'018'
retfie
(#) potyo válasza bladika hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Idézet:
„Ha sima HS re configolom, akkor:”

Akkor egyelőre maradjunk a HS-nél. Majd ha már így megy, akkor jöhet a PLL. Azt tudod, hogy amikor a PLL-t be- vagy kikapcsolod, akkor le kell venni a tápot, hogy a PLL aktiválódjon/deaktiválódjon?

Azt a _DEBUG_ON_4L-t töröld ki onnan, lehet, az kavar be. Ha az ICD2 debuggerként van kiválasztva, akkor az MPLAB tudja, hogy azt a konfig bitet hová kell kapcsolnia, és megis csinálja magától, amikor újrafordítod a projektet.

Tápszűrő kondenzátor van a pic táplábain?
(#) bladika válasza potyo hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Na most volt időm foglalkozni a dologgal. Potyo azt hiszem nálad a pont a DEBUG config bittel volt a gond,de még nem vagyok tuti biztos benne, mert közben kinyírtam a PICet! Ha meg van az új PIC, akkor jelzek,hogy mi a helyzet... Köszi
(#) bladika hozzászólása Márc 10, 2008 /

Egyszerűen nem működik a dolog! Nagy kérés lenne,hogy valaki küldjön nekem egy teljes source-t 18f458ra ami debugolhato? Villogtasson egy ledet vagy mit tom én csak működjön! Köszi
(#) bladika válasza potyo hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Azt hiszem megoldódott a probléma, köszi Potyó! Az utsó gond saját hülyeségem volt és kihagytam a tápszűrő köndit! Legalánn is remélem több gond nem lesz!
(#) bladika válasza potyo hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Még1szer köszi Potyó! Leellenőríztem, minden működik! Debug, minden! A kulcs az általad említett _DEBUG bit volt és a tápszűrő kondi! Köszi!
(#) miklosch hozzászólása Márc 17, 2008 /

Van valakinek arra ötlete, hogy mitől nem tudok icd2 klónnal (potyo rev.1-el) áramkörben a PIC EEPROM-ját írni? Ha csak a programot beégetem be, a romot nem, rendesen, fut is, viszon az EEPROM írásában hibák vannak, pl. egymás utái bitekbe ugyanazokat az értékeket írja be néhány helyet, és mindig ugyan ott. Visszaolvasni vissza tudja a hibásat! Viszont ha csak tokot programozok, azzal semmi gond nincs! Mellesleg ha számít, 16F870-ről van szó.
(#) krajnyak_dani hozzászólása Márc 18, 2008 /

hali
Egy 16f877-be akartam beégetni az ICD2-höz tartozó BL010101.hex fájlt IC-Proggal de az MCLR lábon lévő LED nem világít ,ha 16f628-at programozok minden oké de ennél nem működik.Ezenkívül nem tetszik a HEX fájl sem
egy fél sor sincsen az IC-Progban.
(#) krajnyak_dani hozzászólása Márc 19, 2008 /

És még azt szeretném kérni hogy ha tud valaki akkor küldje már el nekem e-mailbe a beégetendő programot(ami az mspike féle icd2 ben lévő 16f877-be kell beégetni és azt a programot amivel ezt be lehet égetni a picbe)
És még ha valaki tudna akkor ennek a kapcsolási rajzát is küldje el!!!

Köszi
(#) Erick hozzászólása Márc 19, 2008 /

Srácok,ha valakinek van kapcsolási rajza az Mspike féle icd2-höz,akkor küldje már el,mert nekem ajna csak beültetési rajzom van!!!
Ha tudna akkor valaki küldjön már egy hex filet amit a 16f877-be kell égetni,mert nekem sem akarja beégetni a programozóm azt a programot ami az mplabban van!!!
És az egyébként is tul rövid progi sztem!!!!!
(#) Erick hozzászólása Márc 20, 2008 /

Helló!!!
Akor ide írom a lényeg az hogy megépítettem az icd2-őt(rajz lent)
És odadtam a haveromnak aki meg megrendelte azt a 16f877-et ami kell bele és felprogramoza a saját égetőjével(rajz lent)
De itt jöttek a gondok mert nem akarja programozni a picet
Pedig a jo hex file is megvan hozzá
(#) pipi válasza Erick hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

nekem nem világos, mivel mit akarsz progizni?
az égetóvel a 877-et, vagy icd-vel akármit?
hibaüzenet? jelenség pontosabban?
(#) Erick válasza pipi hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

NA az a helyzet hogy a haveromnak van egy sima PIC programozója és azzal akarta felprogramozni az ICD-mbe való 16f877-et de nem sikerült egy darabig de tegnap találtam már hozzá egy programozót végre amivel sikerült viszont nem tudom hogy működik-e az icd2 mert ő teszi bele a Pic-et az icd2-be
Mert ő rendelte a picet és nem akartam túlbonyolítani a dolgot így összeraktam az icd-t és oaadtam neki hogy élessze fel
De ez tegnap este még nem sikerült mert késő volt hozzá!!!
Esetleg ha van ideje vkinek megnézhetné a hozzászólásomat az "Ez milyen alkatrész???" rovatban mert nem tudom mik azok és kellen hogy el tudjam pakolni őket
(#) Erick hozzászólása Márc 21, 2008 /

Most írta haverom hogy még mindig nincs jól beégetve a program a picbe!!!
Valaki nem tudna egy jól használható égetőprogramot adni!!!
Akár többet is!!!Vészhelyzet van!!!
(#) potyo válasza Erick hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Már elküldtem neked a linket email-ben a programra. Az többszörösen kipróbált, jól működő program. Nem az miatt nem tudod felprogramozni a picet.
(#) Erick válasza potyo hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Hát akkor meg a programozó a rossz???
Most próbálta a haverom és tökéletesen programozta a 16f628-at???
Ötlet???
Az a hibája hogy beégette ö a programot a 16f877-be de ha visszaolvassa akkor nem ugyanazt adja ki!!!
(#) Moderátor hozzászólása Erick hozzászólására (») Márc 21, 2008

Örülnénk, ha nem lenne minden ilyen nagyon sürgős!

Azt meg igazán nem szeretjük, ha valaki kapkod írás közben, és így érdekes mondatok hagyják el "írói kezét"... inkább tartson 2-szer addig, amíg megírsz egy hozzászólást, mintsem hogy kapjad majd a figyelmeztetéseket legközelebb!

Ja igen, és írásjelekből megfelelő mennyiségűt kellene használni... oda is rakni, ahova eddig nem raktál, onnan meg elvenni, ahol több van, mint kéne lennie

(Az is rossz feltételezés, hogy előbb kapsz választ, ha 3 felkiáltójelet raksz egy mondat végére...)
(#) Depner hozzászólása Márc 26, 2008 /

Üdv az Uraknak!
Megépítettem a Potyo-féle ICD2 3. verzióját. Szépen megy, csak egy kérdésem lenne. A Vdd-t 2.5 V-nak méri. Néztem az 1/2-es fesz osztót (4k7-4k7), az ellenállás értékileg rendben. Sajna elfelejtettem megmérni az osztó kimeneti feszét, csak este jutok hozzá a cucchoz, de feltételezem 2.5V az 1/2-es osztó mivolta miatt... A kérdésem, hogy a PIC progija *2-es szorzót alkalmaz a feszre? Vagy direktbe kijelzi. Ezen utóbbi esetben OK a dolog, egyébként nem értem, hogy miért jelzi ki a táp felét csak.
(#) Depner hozzászólása Márc 26, 2008 /

Hmm, lehet, hogy tévedtem. Az RA4 méri a Vdd-t, ott pedig nincs osztó, igaz? Akkor teljesen bizonytalan vagyok...
(#) Depner válasza Depner hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Sztornó, az kapcsolja.
Következő: »»   17 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem