Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   308 / 575
(#) Pytyuka85 hozzászólása Jan 9, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Baxi Fourtech 24f típusú kazánom, a problémája, hogy melegvíznél túlfűti magát! Fűtésnél tökéletesen üzemel, de a melegvíznél elkezdi melegíteni a vizet, majd egy nagy kattanás utás leáll az egész kazán vagy e25, vagy e05-ös hibakóddal! Ha újra idítom, kiírja, hogy több, mint 90fokos víz van benne, de ha megnyitom a meleg vizet, ugyan ez történik. Vízkőre gyanakodtam, de a víz nyomása nem csökkent!
Segétségeteket előre is köszönöm!
(#) lords hozzászólása Jan 10, 2016 /
 
Sziasztok!
DÉG Colibri FT-E gázkészülékem fél naponta, legkésőbb 3-4 naponta leáll. Újraindításkor (a korábbi évekhez hasonlítva) kicsit kattogósabb hangok kíséretében ugyan, de elindul, és azt követően jól működik az újabb leállásig. Úgy vettem észre, hogy hidegebb időben gyakoribb a vészleállás.
Vezérlőpanelt 3 évvel ezelőtt cserélt benne egy szerelő. (csak remélni tudom, hogy nem újra az romlott el benne)
Ha valaki találkozott ugyanilyen készüléknél teljesen megegyező hibajelenséggel, megköszönném ha megírná, ott mi volt a probléma.
Előre is köszönöm!
(#) mellcsiii válasza frázis hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Köszönöm! Esélyes, hogy a szobai termosztát offos, most 15°C-ra volt beállítva, és 22 van a lakásban, kénytelen vagyok a fűtővíz hőmérséklettel szabályozni a lakáshőmérsékletet, csak nem valami rezsibarát megoldás... Ha folyton megy a hülye szivattyú 60 kW áram csak erre megy el a hónapban.
Ha veszek új termosztátot és beköttetem olyannal, aki tudja is, hogy mit csinál jónak kéne lenni, ugye? Már ha ezen múlik...
(#) lukacsp hozzászólása Jan 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Termomax Inka24K kombikazán egyszer csak úgy döntött, hogy nem érdekli sem az előremenő víz beállított érték (előlapi poti), sem a szobatermosztát állapotjele. Folyamatosan megy 45C előremenő vízhőfok beállítással.
A setupja jelenleg: Bo=1, CH=0, CL=0, Ob=30, Oc=70, PU=3, dd=0,6, PS=6. Ebben problémát nem látok.
A szobatermosztát Computherm 099A, kimértem, rendben működik. A kazán leírását csatolom.
Mi lehet a hiba szerintetek?
(#) kovy74 hozzászólása Jan 10, 2016 /
 
Üdv mindenkinek.Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy a mai napon elkezdett csöpögni a kazánom ami Westen energi 240Fi.Alá néztem és a háromutú presszosztát szelep aljából csöpög egy kis lukon.Ezt cserélnem kell vagy javítható valami úton?

szelep.jpg
    
(#) lords válasza kovy74 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Szia!
Én teflonszalaggal tennék egy próbát. Hasonló helyen szerencsém volt vele.
(#) spagetti válasza spagetti hozzászólására (») Jan 12, 2016 / 1
 
Hali!

Megoldódott a probléma. Megosztom, mert lehet más cirkóknál is hasonló a szerkezet.
Tehát: "se gáz, se gyújtás". A gázszelepnek 2 része van (egy modulációs + egy kapcsolós - ha jól értettem). Mindkettő 24V-tal vezérelt. A kapcsoló nem kapott vezérlést. Viszont a panelen az összes "környékbeli" alkatrész feszültségei 0V-on álltak - mintha az egész áramköri résznek nem lett volna tápja - ez fölöttébb gyanús volt... Kiderült, hogy a tápot egy "szenzoron" keresztül kapott, mely a hőcserélő oldalára van illesztve ("pánik-hőfok figyelő"? - utánanézek...), ez nyitott állapotban volt. Van rajta egy apró piros "gomba", melyet "be lehet nyomni".... Benyomtam, zárt, adott tápot (24V), elindult a gázt+szikrát.
Most már csak az kérdés, hogy mi a feladata annak a hőkapcsolónak, s vajon miért oldott ki?
Mindegy, most már megy...

Üdv!
(#) kovy74 válasza lords hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
Nekem van alul egy luk azon csöpög....
(#) briki válasza lukacsp hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Kösd ki a termosztata vezeteket a panelbol. Jartam ma ugy hogy a termosztat NO allapotot mutatott a kinelzon de valojaban be volt kapcsolva a rele NC-re. Lemerult el hiba volt. Hatha csak ennyi a baj.
(#) lukacsp válasza briki hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Ilyen szinten ellenőriztem, amikor bontania kellett a termosztátnak, valóban bontott az érintkezője. És a kábeleket kikötve is ment a kazánka.
(#) briki válasza spagetti hozzászólására (») Jan 14, 2016 /
 
Homersekleh hatarolo termosztat a neve. Feladata 95, vagy 105 C foknal a tulmelegedest, vizforralast megakadalyozni. Mukodesbe lepesenek oka hocserelo dugulasa hirtelen nagy hohatas viz aramlasi problema. A lenyeg hogy felmelegszik valami miatt az emlitett homersekletre.
Amugy gratulalok a szereleshez.
(#) briki válasza kovy74 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /
 
Vizarmatura a neve es nem presszosztat. Amennyiben a rudazatnal folyik ami egy kapcsolot kapcsol akkor cserelni ( tomszelence ) kell mielott beazik a kapcsolo stb. Ha a ket "UFO" osszetetelenel a csavaroknal akkor membran csere.
(#) kovy74 válasza briki hozzászólására (») Jan 14, 2016 /
 
Van az alján egy luk abból csöpög...
(#) briki válasza kovy74 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /
 
Hol?takjal fel rola egy kepet mert nem latni az elozon.
(#) uniman válasza kovy74 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /
 
Westen 240 Fi gázkazánhoz van külön topik ! Bővebben: Link
(#) junkerscerapuracu hozzászólása Jan 14, 2016 /
 
Sziasztok,

Junkers Cerapur Acu rétegtárolós kazánunk van, spéci FW200 - as termosztáttal, cirkulációval. Valamiért téli időszakban problémás a melegvíz termelése. Ha gondolja, felfűti a tárolóban lévő vizet, de gyakran előfordul, hogy tusolás közben elhűl, és csak 5 perc múlva lesz megint. Az 5* - os melegvíz komfort??? - tól azért többet várnék, egy sima átfolyós kazán is megbízhatóbb ebből a szempontból.
Van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy ez miért van, mit kell rajta átállítani, hogy jól működjön?

Köszi
(#) zoszka válasza junkerscerapuracu hozzászólására (») Jan 15, 2016 /
 
Tudja az 5* -ot, ha rendesen karban van tartva. 18.5 liter 35 fokos delta T-vel.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) Koncsar hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Sziasztok! Valaki még nem találkozott Radiant RBA 100 tárolós kazánnal? A tartályából már alig jön viz, gondolom a 10 év alatt elég köves lett. A kérdésem az lenne, hogy a tartály kivétele nélkül, szét tudom e szedni? Nem találtam róla robbantott rajzot. Köszönöm előre is a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) st6969 hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Sziasztok,
Baxi Nuvola 3 240Fi kombi tárolós kazánom van (5 éves, évente karbantartva). A probléma a következő: 2 napja reggel kiállt E03 hibával. Kézikönyv szerint: "füst termosztát/füst presszosztát beavatkozás". Szerelő kijött, levette a burkolatot, megmozdította a presszosztátot (épp csak hozzáért), a kazán azonnal beindult. Lehúzta a vezetékeket róla, majd visszadugta, és elment. Én is dolgozni. Este hazajöttem, és azt tapasztaltam (azóta is), hogy 0,8°C-kal túlfűti a beállított értéket. Előtte sose volt ilyen. 21,2-re kell állítani, hogy 22°C-ra fűtsön. Ezt viszont igyekszik tartani. Mi történhetett? Próbáltam kihúzni a hálózatból fél órára, de semmi.
(#) kovy74 válasza briki hozzászólására (») Jan 16, 2016 /
 
Erről lenne szó...
(#) Gafly válasza st6969 hozzászólására (») Jan 16, 2016 /
 
Idézet:
„0,8°C-kal túlfűti a beállított értéket. Előtte sose volt ilyen. 21,2-re kell állítani, hogy 22°C-ra fűtsön. Ezt viszont igyekszik tartani. Mi történhetett? Próbáltam kihúzni a hálózatból fél órára, de semmi.”

Komolyan nem értem a problémádat
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2016
(#) pepe62 hozzászólása Jan 17, 2016 /
 
Üdv kedves szakértők!
A segítségeteket szeretném kérni!

Cirkó kazánom neve Berette smart 24 csi
Minden remekül működik, de a nyomás kb. 0,5 bar és elejét szertném venni az ebből későbbiek során adódó hibáknak.....viszont NINCS vízfeltöltö csapja....
Igen tudom, hogy kéne lenni alul egy kis csapnak, mert volt már hasonló ilyen kazánom, azzal gyönyörűen emelni is tudtam a nyomást....a műszer szépen kúszott felfelé....de ezen sehol sincs ....a burkolatot is leszedtem....
Ez 100százalék, hogy nincs, mert egy szerelőnek küldtem róla fotókat és erre megadta magát, bár előtte váltig bizonygatta, hogy van neki ilyen ...azóta várom a segítségét, de sajnos magasról tesz rám....

egyedül ezt a választ kaptam:
"valóban nincs betöltő a biztonságiszelep kihúzásával ha hidegvizet köt a kifolyó oldalába feltudja tölteni. "
(hol a bizt.szelep hogy kell kihúzni, hol a kifolyó oldala és hogyan, mivel kössem be???)
Óvodás módon el tudná valaki magyarázni, hogy hogyan töltsem fel 1,5 bar..ra a kazánomat és milyen eszközök szükségesek hozzá?

Előre is köszönöm !!! Üdv, Péter
(#) uniman válasza pepe62 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Nekünk mért nem mutatod meg azokat a fotókat ?
(#) Action2K válasza pepe62 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Szia! Nekem ugyan nyuszis kazánom van, de én így oldottam meg a feltöltést. A jobboldali "slagon" megy be a víz a felette levő szelepen át, ami tekerhető, és van egy pont amikor nyitva marad, nem ugrik vissza. A slag másik vége megy a csapra.
FONTOS!!!
Miután mindent csatlakoztattam, elsőnek a kazánon nyitom ki a szelepet, utána lassan eresztem rá a csapról. Miután elérte a kellő nyomást, elzárom a csapot, utána a biztonsági szelepet, s lebontom a slagot, hogy később tudjon funkcionálni, mint biztonsági szelep.

szelep.jpg
    
(#) pepe62 válasza uniman hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Szivesen!
(#) Action2K válasza pepe62 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Szerintem a szivattyúnál lévő, hatlapos, piros a biztonsági szelep.
(#) pepe62 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Nagyon köszi a választ, de inkább egyszerűbb megoldást keresnék...szakértelem nélkül.........egy kábelt simán megforrasztok, összekötök egy hangstúdiót és megkeverem ha énekelsz, de bekötni egy szelepet egy kazánba, úgy hogy ne spricceljen a víz és úgy menjek el otthonról hogy nem sz...rom ettől össze magam.....azt inkább nem.... de azért nagyon köszi a segítő választ......
(#) pepe62 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Köszi de akkor mi van??? ....kössek rá egy slagot a csapról,....hogy?...Mi?...és?....kinek?....hová?...merre?.
(#) Action2K válasza pepe62 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Mivel elég kifogásolhatóan énekelek , inkább a mikrofon másik oldalán állok és felépítettem már két TV stúdiót, (a harmadik hangstúdió folyamatban), nem beszélve a rengeteg mobil stúdióról... , sok-sok keverésen - vágáson túl vagyok már, mégis megcsináltam a vízvezeték szerelést, noha nem a szakmám. Szerintem Neked is menni fog.
(#) pepe62 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
.....én nem merek ebbe belefogni, de ha mégis akkor sokkal bővebb információk és irányítás alapján mernék csak.......ez nekem nagyon kínai, pedig műszakilag benne vagyok a "vörösben".. neked viszont gratula!....Tudom miről beszélsz!.....hehe...
Következő: »»   308 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem