Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Raspberry Pi - Málnatopik

Témaindító: Topi, idő: Máj 6, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 65
(#) morzsa15 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Igen, ezt nem értem hogy ez most miért van kiadták annyiba és annyira keveset gyártottak belőle mint amennyi a kereslet és így felment az ára?
(#) Gabó válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Igen. Sajnos ez az üzletpolitika. Szerintem adnak még ki belőle, igaz nem 1500ért, hanem szerintem lesz olyan 3-5e között.
(#) morzsa15 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Jól járt vele aki rendelt belőle meg 3-4x a pénzét. Esetleg azt meg lehetne nézni hogy mi így szerény fórumozók rendelünk több darabot ebay-en hátha olcsóbban kijönnénk mondjuk nem tudom mennyire lenne erre igény.
(#) Gabó válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Szerintem ilyen 10-20 alatt szóba se állnak az emberrel, nagyobb kedvezmény kérésnél.
(#) Mate78 válasza Pepebá hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Szia

TK rövidítés mit takar?
Idézet:
„be lehet állítani a hőkapcsolók értékeit”

Ha jól értem webfelületen tudsz számértéket beadni a vezérlésednek.
Nem akarok élősködni, de szívesen megnézném hogy oldottad meg, ha publikus.Főleg a weboldali szoftveres megoldása érdekel,és hogy hogyan adódik át a számérték a Pi Python programjának.
köszi
(#) Pepebá válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Üdv!
A TK= Tkinter, Python grafikus könyvtár.
Szó nincs webes felületről. A Raspi/Debian-on használom az x-szervert és a Python grafikus programját. Itt lehet pl. beállítani a hőkapcsolók kapcsolási hőmérsékletét és más egyéb listázásokat, szervíz funkciókat....
Az x11serveren keresztül lehetséges a távoli elérés. (dinamikus IP-vel bárhonnan)
Az ESP8266 wifi-s moduloknál van lehetőség (mosquitto szerver) számérték átadására a modulról a Python programnak.
(#) Pepebá válasza CyberLaci hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Üdv.
Az ígért linkek: szélmérő Bővebben: Link
talajnedvesség Bővebben: Link
csapadékBővebben: Link
A szélmérőből van több típus illetve kimenő jelű. Én a sebességgel arányos impulzust adót választottam, amit megszámoltatom és kapom a szélsebességet.
(#) CyberLaci válasza Pepebá hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Köszönöm.
Dobozolást miként oldottad meg?
Kültéri állomásom még hátra van, ill. a garázsban most lesz villanyszerelés és meghagynám a hagyományos kapcsolást, de mennie kellene okosan is...
(#) CyberLaci válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Helló,
Egy weboldalon elküldi az értéket és a feldolgozó phpban _GET vagy _POST-ban vannak az adatok, ez a php tud shell parancsot futtatni, a python pedig paraméterként kapja az adatot. De akár direktbe kaphatná a formból a python... Több lehetőség is van. Nekem jsonben mennek az adatok és phpba érkeznek..
(#) Mate78 válasza Pepebá hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Szia

Így már értem azt hiszem.
Ezt a Tkinter-t nem ismertem, de megnézem közelebbről.
Szóval a Python programod ezen keresztül közvetlen kapja meg az adatokat, és az egész Pi-t látod az X-szerveren keresztül.Ez olyasmi lehet mint a vnc.

köszi az infókat.
(#) Mate78 válasza CyberLaci hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

szia

Php-val csak most kezdtem foglalkozni.
Tudnál mutatni egy egyszerű példát esetleg?

köszi
(#) Pepebá válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Üdv.
A Tkinter a Python-nak grafikus modulja, gyakorlatilag a TK-t felhasználva lehet megalkotni a Python grafikus programot. Program elején be kell hívni a modult (import tkinter as tk)
Érdekesség hogy a 'print' utasítások meg megjelennek a terminál ablakban, amit a Python program induláskor megnyit. Ezen kívül a programban több ablakot is lehet definiálni és használni
Igen a Raspi-nak az X11-szerverét lehet 'látni' különböző OS-eken. (mondjuk win/VNC , Android/akRDC kliens-el......)
A Php-t nem ismerem, kíváncsian várom Laci válaszát.
(este küldök Tkinter leírást)
(#) planetleak hozzászólása Dec 29, 2015 /

Ha valaki szeretne vásárolni Rpi Zero-t, az adafruit.com -ot ajánlom, van még nekik raktáron jelenleg is.
Sajnos egyenlőre egyszerre csak egy darabot lehet rendelni, gondolom pár hónapig így is marad. Szállítással együtt 17,8$ volt. 8 nap alatt érkezett meg.
Érdemes venni hozzá HDMI mini átalakítót, valamint OTG kábelt. Én ezeket ebayről vettem, 200-200ft volt.
(#) kocsgab002 válasza planetleak hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Bővebben: Link
Sajnos már OUT OF STOCK...
(#) Pepebá válasza CyberLaci hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Üdv.
Eredetileg ebbe a dobozba Link szándékoztam beköltöztetni, de változtak a dolgok. Ilyen panelból Link és csatlakozókból Link pakoltam a Raspi-ra és egymásra 3-at és így már nem fér a dobozba. Egyébként is a felső panelról csatlakozik 1 szalagkábel a próba panelhez, 1 meg az interfész dobozhoz. Így csak alja van egy átlátszó Raspi dobozból az interfész doboz tetején. Védett, temperált térben (műhely) van elhelyezve.
Milyen kültéri állomást építesz?
(#) planetleak válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Amikor írtam, még volt raktáron. Érdemes visszanézni naponta, vagy kérni mail értesítőt.
(#) IKEnovice hozzászólása Jan 2, 2016 /

Sziasztok!

Próbálta valaki a Ralink 802.11N wlan adapter raspberry-hez? Nálam valamiért nem működik. "lsusb"-vel látja, laptopon próbáltam, ott működik. 2A-es tápoot használok, az usb_max_current=1 -et beállítottam. Nem használok power USB HUB-ot. Ötletek?
(#) Droot válasza IKEnovice hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Ez az sma csatis, amire olyan antennat rakhatsz mint a wifi routeren? Fekete haz a tetejen piros logo?
Vagy ez a mini meretu?

Rossz helyen tapogatozol. Max usb currenttel nem kell foglalkozni, legyen default. Usb hubba ne dugd. 1A-es tap is eleg neki.
(#) t0bi válasza IKEnovice hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Helló!
3 oldallal ez előtt volt pont erről szó:
(#) IKEnovice válasza t0bi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Hello!

Elnézést, én voltam figyelmetlen. Sikerült is megoldani. Köszi!
(#) IKEnovice válasza Droot hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Ilyet használok, amit csatoltam. Valahol olvastam, hogy akár 1000mA-t is felvehet, abból gondoltam. Vagy ez csak az antennásra vonatkozhat? mi az oka, hogy nem lehet hub-ba dugni? Befolyásolhat valamit, ha átállítom az usb max current-et?
(#) Droot válasza IKEnovice hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Idézet:
„Ilyet használok, amit csatoltam.”

Ezt nem ismerem.

Idézet:
„Valahol olvastam, hogy akár 1000mA-t is felvehet, abból gondoltam.”

Hülyeséget írtak. Az USB maximum 500mA-t ad.

Idézet:
„Befolyásolhat valamit, ha átállítom az usb max current-et?”

Persze, nem tesz valami jót a lapnak, hosszútávon tönkreteheti ha túlmelegszik. Aktív USB HUB kell.
(#) fecus hozzászólása Jan 5, 2016 /

Vettem egy RPi2-t. Szeretném afféle okos otthon szervernek beállítani. Elsőre az openHAB tűnt olyan alkalmazásnak amire lehetne építeni.
Szeretném rádiós kapcsolaton behozni az érzékelőket + a garázs radiátorát is vezérelni kellene.
868MHz-es trasceiverekre gondoltam az Ebay-ről. Nem szeretnék WiFi-t, úgy tele van a környék meg a ház is vele. Amúgy is fel kellene látnia a garázsból a másodikra.
Az érzékelők egy részét megcsinálnám ATMEL uC-kel. Azt keresem, hogy milyen kommunikációt használjak.
Ha valakinek van tapasztalata vagy linkje a fentiekről és megosztja azt megköszönöm.
(#) rajkohu válasza fecus hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Szia.

Ezt az oldalt érdemes megnézni:
Bővebben: MySensors
(#) Tibicsek hozzászólása Jan 11, 2016 /

Üdv!
Mostkezdett el jobban foglalkoztatni, hogyis lehetne megoldani egy rPi2-es távoli elérését úgy hogy Deluge torrent klienst is eltudjam érni és a samba szervert is van-e valakinek valami ötlete, hogy hogylehet ezt megvalósítani?
(#) Droot válasza Tibicsek hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Én a sambát nem raknám ki az internetre. Akkor inkább FTP, szerintem SFTP-t is lehet rá tenni, az lenne a legjobb.
Az asztalt elérheted, tedd fel az xrdp-t és a windows távoli eléréssel tudsz csatlakozni.
A Deluge-t nem próbáltam, Transmission-t használok, annak a beállításában lehet aktiválni ha a transmission-gtk van fenn, de nekem transmission-daemon, ehhez nincs gui, csak webes.
(#) fecus válasza Tibicsek hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

SSH tunneling a routeren. Csak a megváltoztatott (nem default) ssh port van nyitva. Minden mást azon keresztül érsz el a belső hálózatban.
A samba elérhető, de lehet a stream nem lesz túl jó.
(#) Tibicsek hozzászólása Jan 12, 2016 /

Akkor valaki esetleg eltudná magyarázni szájbarágósan? nemnagyon értek hálózati részhez és semmi ilyen leírást nemtalálok a neten
(#) atideath válasza Tibicsek hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Én a helyedben OpenVPN-t tennék a raspberry-re. Akkor ugyanúgy elérheted mint ha lokál hálóban lenne, de a VPN kapcsolat titkosított, így védve vagy. Erről találsz sok linket a google-ban. De pl itt egy:
(#) fecus válasza Tibicsek hozzászólására (») Jan 13, 2016 /

Itt vagy privát?
Következő: »»   20 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem