Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   148 / 200
(#) bokonyi001 hozzászólása Jan 19, 2016 /

Helló!
Valaki átnézné,hogy van-e hiba a nyáktervben amit csináltam.Ha valamit nagyon elszúrtam,nézzétek el nekem.Mentségemül szolgáljon,még kezdő vagyok. Köszönöm!
Képek:Pinpointer
(#) kokozo válasza bokonyi001 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Az Ic1-es lába nem találkozik az R5-el, L2 se találkozik a TR1-el pedig kellene, sőt R2 C1 se találkozik, így első ránézésre.
(#) bokonyi001 válasza kokozo hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Köszönöm! Pedig átnéztem többször is,de akkor nem voltam elég figyelmes.
(#) proli007 válasza bokonyi001 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Hello! Van benne hiba több is, de inkább átfirkáltam.

Kereső.png

(#) bokonyi001 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Szia!
Köszönöm szépen ! Holnap átrajzolom a kép szerint.
(#) elactrofan válasza bokonyi001 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

gondolom sprint layoutba csináltad
(#) bokonyi001 válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Igen,azzal készítettem.
(#) elactrofan válasza bokonyi001 hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Több hátránya közül egyikbe máris bele futottál. Ha rám hallgatsz lecseréled egy értelmesebb tervező progira. van teljesen ingyenes is. Biztos nehezebb a használata mint ennek, mert komplex, de ilyen hibát nem tudsz elkövetni. szerintem.
(#) steelbird válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Nincs különösebb gond vele, egyébként pedig minden programnak vannak hülyeségei. A Sprint pedig épp a könnyű kezelhetősége miatt jó és kellően szabad kezet ad a tervezéshez. Ilyen szintű áramkörök tervezéséhez tökéletes.
(#) elactrofan válasza steelbird hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Engem erről nem győzöl meg, de senki.
(#) steelbird válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Nem hittérítésnek szántam. Mindenki azt használja, ami számára egyszerűbb, könnyebben kezelhetőbb. Minden program más, mint ahogy a használóik is. Kinek ez, kinek az jön be, ízlés, tudás, igény és készség szerint.
(#) Alkotó válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

A nyitottság, az elfogadás, a mások gondolatainak mérlegelése erény. Ezt a képességet birtokolni adomány.
Amit Te az SL hátrányának tartasz, azt mások óriási előnyként értékelhetik. Pl. számomra a "Sasos" paneltervező elfogadhatatlanul sok kötöttséget jelentett. Képtelen voltam alkalmazkodni hozzá, sőt már attól bosszús lettem, hogy nem Ő akar hozzám igazodni hanem tőlem várja ezt. Egyébként az SL nem panelTERVEZŐ, hanem panelRAJZOLÓ program, egy olyan lehetőség, ami alkalmat kínál a saját gondolatainkat korszerű formában, pontos méreteket tartva, jelentős számú segítséget kihasználva elkészíteni.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Én a "sasos" tervezőt használom ,ez volt az első tervező program ami a kezembe került , nekem a sprint bonyolult.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Maximálisan tiszteletben tartom a nézeted, főleg azért mert nem akarsz se rábeszélni a tiédre, se lebeszélni az enyémről. Ez így teljesen rendben van.
Ha az én véleményem számít, akkor a "bonyolult" jelződet inkább "másmilyen"-re finomítanám. Nem mellékesen azért is, mert az Eagle sokkal-sokkal bonyolultabb, de ezért sokkal-sokkal többet is kínál.
(#) lacek29 hozzászólása Jan 22, 2016 /

Sziasztok.Készítettem egy LM1875 bridge tervet.Ránézne valaki,hogy jó lesz-e így?
(#) Mircsof hozzászólása Jan 23, 2016 /

Sziasztok!
A felső panelra rátudna nézni valaki, hogy jó-e? Ez Atilla86 tápja egy az egyben átmásolva kisebb módosításokkal, hogy a számomra elérhető alkatrészekhez is megfelelő legyen.
Kapcsolási rajz
A terv nem használható az alsó még nincs kész!
(#) kokozo válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szia!

ERROR 403
(hozzáférés megtagadva)

Link nem jó..
(#) Mircsof válasza kokozo hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Hmm nálam megnyissa, de itt a honlap... ott megtalálod a kapcsolási rajzot Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016

A kapcsolási rajz nekem ott se jön be. De őszinte leszek.. nekem a "gyári verzió se tetszik, főleg az ic lábak között feleslegesen cikázó vezetők.. Sok helyen teljesen feleslegesen.. A te verziódnál például a+- 5 voltos résznél a test nem megy tovább. A - ág felett a 2 zavarszűrő kondinál megszakad. A kijelző feletti vezérlő tranyók bázis vezetékei az icnél teljesen feleslegesen bujkálnak az ic lábai között, mivel a kijelző felett úgy is átkötésekkel van megoldva, ezért mehetnének szépen sorba is.. De ez is csak az én véleményem. Ugyanilyen elgondolásból szerintem a kijelző lábai között bujkáló vezetők is feleslegesek ha már az egyik fele úgy is átkötésekkel van megoldva még 2-3 simán beleférne és akkor a nyákot egyszerűbb lenne legyártani..
(#) steelbird válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Jó a link, de a Newhosting a nála hostingolt weboldalaknál nem engedélyezi a hotlinking -et. Magyarul a webtárhelyeden elhelyezett képfájlokat direktben nem tudod belinkelni sehol, mint pl. itt, a fórumon sem. Azok csak a te weblapodról linkelve, ill. abba beillesztve érhetők el.

Maga a nyák nekem se tetszik (de nem akarok vele sokat foglalkozni) csupán az alkatrészek mérete miatt rajzoltam át az egészet.
Kedvencem A csatolt képen levő átkötés/ellenállás kombó
Átnézem a +-5V test kapcsolatát amit fentebb említettél.

UI: megtaláltam, köszönöm! Ha netalán látnál még hasonló hibát ne fogd vissza magad, nyugodtan firkálj bele!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016

Igen ez is ékes példája az autoroute használhatatlanságának
Képen azt látni hogy lehetne a kijelző körüli részt máshogy megoldani.

Kép.PNG

Na igen, bár ennek is megvannak a hátrányi (14átkötés) vagy lehet SMD-t alkalmazni, amit én személy szerint kicsit jobban szeretek, mint furkálni. Köszönöm a segítségedet! Ha kész lesz mind a 2 panel felrakom ide egyben, hátha másnak is megkönnyíti dolgát.
A másik panel hétfőn lesz kész, mert akkor kerül a kezembe a többi hiányzó alkatrész.

kijelző alatt smd-t simán lehet használni, és szerintem a 0,4-es vezetővastagságokat és 0,3-as szigetelőtávolságokat elég nehéz hiba nélkül kivitelezni házilag főleg ha ilyen sok van belőle..
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 24, 2016 /

Üdv!
Készítettem egy NYÁK tervet a Vicsys féle frekimérőhöz. Ha valaki ráér, átnézné?
Meg lenne még egy dolog: Az elrendezés jó? Vasalással készíteném, nem lesz gond a 0,6-os vezetősávokkal? (ilyen vékonyat még nem nagyon csináltam)
Előre is köszi!
(#) Mircsof válasza kokozo hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Igaz hétfőre ígértem, de változott a terv. Volt időm, és ma "befejeztem" a panel másik részét is.
Örömmel venném, ha esetleg erre is ránéznél. Mellékelek egy kapcsolási rajzot is.
A 2 To92 tokos tranyot megfordítottam, mert az eredeti tervben BC212 volt, nekem viszont BC558B van kéznél.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) steelbird válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

A két BC lábkiosztása ugyanaz, szemből, balról jobbra: 1=C 2=B 3=E
Ha ezek azok, akkor fordítva kötötted be.

kivagas.png

(#) Mircsof válasza steelbird hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Igazad van, csak meg kell fordítani őket és kész is! Én másik adatlapot néztem nem a hestoron felrakottat, és ott a számozás visszafelé volt ami megkevert! Bővebben: Link
Köszönöm visszaforgatom őket!
(#) steelbird válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Lehet, hogy a Philips úgy gyártotta annak idején (ez 1997 -es adatlap, amit néztél), de más gyártóknál az a lábkiosztás, amit írtam, meg én is azt ismertem eddig. A Philips már kb. 10 éve nem gyárt félvezetőket.
Itt tudod ellenőrizni a lábkiosztást.
(#) VoltsAnimations hozzászólása Jan 25, 2016 /

Hali!
Most tanulgatom a nyák készítés. Elkészítettem a képen látható koppanásvégő kapcsolási rajzát. A valaki le tudná ellenőrizni, hogy mindent jól csináltam-e, mindent jól kötöttem össze azt nagyon megköszönném. Tudom sok benne az átkötés és nem is biztos, hogy átlátható de légyszi nézzétek el, ez az első komolyabb általam tervezett panel.
Következő: »»   148 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem