Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   714 / 1178
(#) usane válasza Sebi hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Köszönöm.
A 358-ra rájöttem közben.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) jdani hozzászólása Jan 21, 2016 /

Üdv. Egy frankó aksis furó tönkrement. Van benne egy totál zárlatos HY1606A fet. Tettem bele IRF530, de az se bírta sokat. Mivel lehetne helyettesíteni ezt?...
Elég ritka darab.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Hajtsd FET nélkül direktben és figyeld meg, hogy nem füstöl-e a motor vagy jelentkezik-e zárlatosságra utaló jel. Az az eredreti FET valamitől tönkrement.
(#) misi93 válasza zosza18 hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Heló! Nem nyert hangszórót Nagyjából visszafejtettem a nyákját talán átlátható az alábbi nyák rajz Visszanéztem és 2 alkatrész hiányzik egy tranyó illetve egy ellenállás (Rószaszínnel kiemelve ). Mindkét helyére először 470R ellenállást pakoltam kipróbálás képpen. Hang szinte tökéletes, viszont a videó elég halvány volt (gondolom a tranyó azért lenne ott) Ezért kisseb ellenállással próbálkoztam, de semmi változás (van kép de eléggé halvány) Majd tettem be egy tranzisztort és sajnos szétesik illetve nincs is rendesen kép. Nem tudom hogy lehetne megoldani. Illetve milyen tranzisztor való bele mert ami oda van irva nekem olyan nincs ( NPN tranyó tipusa:C9018 ha jól emlékszem)

Szerk: Az említett tranyó az földelt kollektoros kapcsolásban van ellenállás nem kell a bázisára a kici kínaiak azt is kispórolták? Egy 100nF-es kondit tettem az emitterével sorosan lehet ez a baj?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016

aramkor.JPG

(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

A furó mint egy új, alig volt használva. Találtam róla adatot, ami volt benne, (ha jól emlékszem már) 60A körüli volt. Az IRF530 valami 15A körüli.
Tettem bele most egy IRF1405öt (ha jól emlékszem) ez valami 150A körüli. Most már jól működik.
(#) matyivagyok hozzászólása Jan 21, 2016 /

Sziasztok!
Hogy hívják azt a "vezetéket" ami úgy néz ki, mint a furat szerelt alkatrészek lába, és az átkötéseknél szokták használni? Idáig mindig valami mást maszekoltam, de most már nagyon érdekelne, hogy mi is az. Előre is köszönöm a választ!
(#) Massawa válasza matyivagyok hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Drotnak.

A breadboardokhoz szoktak "jumper wire" drotokat árulni.
(#) zosza18 válasza misi93 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Ma este majd lefényképezem és felteszem, mert valami nem kerek így. Fejből nem emlékszem rá, majd este meglátjuk.
(#) misi93 válasza zosza18 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Rendben köszönöm szépen. Amúgy nem alakítottam át stab IC-ssé, ez már így volt. Annyi, hogy kicseréltem egyszer benne, mert elszállt de még nagyon régen.
(#) rascal hozzászólása Jan 22, 2016 /

Sziasztok! Ellenállásaim teljesítményét szerettem volna meghatározni (van köztük bontott is), de amikor adatlapokat túrtam, hogy mégis melyik méret milyen teljesítményhez tartozik kiderült, hogy egy adott teljesítményt több méretben is gyártanak (normál, kis méret stb.). Emiatt ugyan abban a méretben többféle maximális teljesítményt elviselő ellenállás is kapható. Pl. style: MF-25 = 1/4W normál méret, MF-50-SS = 1/2W kis méret. Befoglaló méreteik ugyan akkorák, az adatlapokon csak egy ellenállás sematikus ábra van az összes mérettáblához, és semmi arról, hogy a két forma miben különbözik egymástól. Neten sem találtam semmit, ami a témát feszegetné. Van olyan módszer amivel tönkretétel nélkül meg lehet állapítani, hogy melyik fajtájú ellenállásaim vannak?
Linkelek egy adatlapot példának: Bővebben: Link
(#) Mircsof hozzászólása Jan 22, 2016 /

Sziasztok!
A képen látható alkatrész micsoda? Elméletem szerint ellenállás 0R. Nincs rajta semmi egyéb csak egy fekete csík.
(#) nedudgi válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Igen, 0 Ohm ellenállás. Gépi beültetésnél, vagy esztétikai célból alkalmazzák.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 22, 2016 / 2

Bővebben: Link Átkötés vagy biztosíték gyanánt használnak nagyon kis ellenállású ellenállásokat.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Köszönöm mindkettőtöknek.
A multiméter kicsit megviccelt (érintkezési hiba a mérőfejnél), de az LCM3-al végül kiderült, hogy az alkatrész jó.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 22, 2016 / 1

Mert ugye a beültetőgép a szabványos méretű alkatrészt szereti megfogni és ezért átkötéskészítésnél jól jön egy ilyen kialakítás.
(#) nedudgi válasza rascal hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Az ellenállás "teljesítményét" próbáld meg maximális elviselt teljesítményként értelmezni. Az átfolyó áram, és az eközben rajta eső feszültség az ellenállást melegíti. Az ellenállás anyagától függően paraméterei megváltozhatnak a melegedés következtében, és a közelben levő egyéb alkatrészeket melegíti. Nagyobb méret nagyobb felületen több hőt tud leadni a környezetnek, tehát a hőmérséklete nem nő annyira.
(#) rascal válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Így van, csak amiről én írtam, ott előfordulhat, hogy kezembe kerül egy ellenállás, ami a befoglaló mérete alapján lehet 0.25, vagy 0.5W-os és az adatlap nem ad semmi támpontot, hogy megmondjam melyik. Egyiket berakhatom oda, ahol mondjuk 0.4W-ot fog eldisszipálni, a másikat nem. Van valami észlelhető különbség a kettő típus között? Pl. az egyik felülete sima, a másik rücskös, mint mondjuk a hűtőbordáknál a sima meg az eloxált? Esetleg az alakjában van különbség? Pl. van itt az egyforma méretű ellenállásaim között olyan ami a két végénél picit nagyobb átmérőjű, van amelyik teljes hosszában egyforma ármérőjű. Jelent ez valamit? Valamilyen vizuális, vagy tapintásra megállapítható különbséget szeretnék találni, ha van. Az egyik adatlap pl. külön megemlíti, hogy mind a normál, mind a kicsi méret (és hangsúlyozom a befoglaló méretekben átfedés van, csak az egyik fajta többet bír mint a másik), alap színe egyaránt kék, így a szín kilőve... Hődiagramot ugyan adnak, de annyira nincs távol a két típus hő változása, hogy a műszer hőmérőjével bökdösve meggyőző eredményt kapjak. Azért ide írtam, mert most beazonosítási kérdésem van, nem használati.
(#) sunside hozzászólása Jan 23, 2016 /

Sziasztok,
Erről a tirisztorról tud valaki érdemi infót adni?
Egyáltalán, hogyan lehet a cirill betüket a keresőbe beírni?

CAM_0004.JPG

(#) kadarist válasza sunside hozzászólására (») Jan 23, 2016 / 1

Szia!
Egyenként kimásolod őket innen, majd beilleszted a keresőmezőbe.
(#) sunside válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Kössz a táblázatot, a másolás sikerült viszont találatot nem adott a keresőm.
A kérdésem továbbra is él, hogy milyen adatokkal bír ez a tirisztor?
(#) Darfol hozzászólása Jan 23, 2016 /

Üdv! Egy akkumulátoros gravírozónak építeném ujjá az elektronikáját. Két alkatrészre rákerestem lehet e kapni de én nem találtam, lehet e ezeket helyettesíteni? Az egyik GS069 a másik RU 3060L.

A segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
(#) jdani hozzászólása Jan 23, 2016 /

Üdv, kérdezném az alábbi tantál értékeit:
Egyiken nincs feltüntetve feszültség. Menyit bírhat?
(#) kadarist válasza Darfol hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szia! Ezek mik lennének, talán tranzisztorok?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

A kicsin rajta van, hogy 35, amit voltban kell érteni, a másiknál nyilván az L mondaná meg.
(#) Darfol válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

A GS069 -re az angol adatlapján (DC Rotational Velocity Controller) van írva, Ru3060L pedig MOSFET.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

.47 = 0,47µF 35V?
A másik meg 1µF ?
Nem láttam még ilyet, tudjátok mi az az L?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ilyen kétséges esetkben jól jön egy kapacitásmérő, használd bátran!
(#) kadarist válasza Darfol hozzászólására (») Jan 23, 2016 / 1

Bővebben: Link Itt mindent megkapsz.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Kapacitás...
Attol a max feszültségét még nem fogom tudni..
(#) Darfol válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   714 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem