Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm.
A 358-ra rájöttem közben. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Üdv. Egy frankó aksis furó tönkrement. Van benne egy totál zárlatos HY1606A fet. Tettem bele IRF530, de az se bírta sokat. Mivel lehetne helyettesíteni ezt?...
Elég ritka darab.
Hajtsd FET nélkül direktben és figyeld meg, hogy nem füstöl-e a motor vagy jelentkezik-e zárlatosságra utaló jel. Az az eredreti FET valamitől tönkrement.
Heló! Nem nyert hangszórót
![]() ![]() ![]() Szerk: Az említett tranyó az földelt kollektoros kapcsolásban van ellenállás nem kell a bázisára a kici kínaiak azt is kispórolták? Egy 100nF-es kondit tettem az emitterével sorosan lehet ez a baj? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Sziasztok!
Hogy hívják azt a "vezetéket" ami úgy néz ki, mint a furat szerelt alkatrészek lába, és az átkötéseknél szokták használni? Idáig mindig valami mást maszekoltam, de most már nagyon érdekelne, hogy mi is az. Előre is köszönöm a választ!
Drotnak.
![]() A breadboardokhoz szoktak "jumper wire" drotokat árulni.
Ma este majd lefényképezem és felteszem, mert valami nem kerek így. Fejből nem emlékszem rá, majd este meglátjuk.
![]()
Rendben köszönöm szépen. Amúgy nem alakítottam át stab IC-ssé, ez már így volt. Annyi, hogy kicseréltem egyszer benne, mert elszállt
![]()
Sziasztok! Ellenállásaim teljesítményét szerettem volna meghatározni (van köztük bontott is), de amikor adatlapokat túrtam, hogy mégis melyik méret milyen teljesítményhez tartozik kiderült, hogy egy adott teljesítményt több méretben is gyártanak (normál, kis méret stb.). Emiatt ugyan abban a méretben többféle maximális teljesítményt elviselő ellenállás is kapható. Pl. style: MF-25 = 1/4W normál méret, MF-50-SS = 1/2W kis méret. Befoglaló méreteik ugyan akkorák, az adatlapokon csak egy ellenállás sematikus ábra van az összes mérettáblához, és semmi arról, hogy a két forma miben különbözik egymástól. Neten sem találtam semmit, ami a témát feszegetné. Van olyan módszer amivel tönkretétel nélkül meg lehet állapítani, hogy melyik fajtájú ellenállásaim vannak?
Linkelek egy adatlapot példának: Bővebben: Link
Sziasztok!
A képen látható alkatrész micsoda? Elméletem szerint ellenállás 0R. Nincs rajta semmi egyéb csak egy fekete csík.
Igen, 0 Ohm ellenállás. Gépi beültetésnél, vagy esztétikai célból alkalmazzák.
Bővebben: Link Átkötés vagy biztosíték gyanánt használnak nagyon kis ellenállású ellenállásokat.
Köszönöm mindkettőtöknek.
A multiméter kicsit megviccelt (érintkezési hiba a mérőfejnél), de az LCM3-al végül kiderült, hogy az alkatrész jó.
Mert ugye a beültetőgép a szabványos méretű alkatrészt szereti megfogni és ezért átkötéskészítésnél jól jön egy ilyen kialakítás.
Az ellenállás "teljesítményét" próbáld meg maximális elviselt teljesítményként értelmezni. Az átfolyó áram, és az eközben rajta eső feszültség az ellenállást melegíti. Az ellenállás anyagától függően paraméterei megváltozhatnak a melegedés következtében, és a közelben levő egyéb alkatrészeket melegíti. Nagyobb méret nagyobb felületen több hőt tud leadni a környezetnek, tehát a hőmérséklete nem nő annyira.
Így van, csak amiről én írtam, ott előfordulhat, hogy kezembe kerül egy ellenállás, ami a befoglaló mérete alapján lehet 0.25, vagy 0.5W-os és az adatlap nem ad semmi támpontot, hogy megmondjam melyik. Egyiket berakhatom oda, ahol mondjuk 0.4W-ot fog eldisszipálni, a másikat nem. Van valami észlelhető különbség a kettő típus között? Pl. az egyik felülete sima, a másik rücskös, mint mondjuk a hűtőbordáknál a sima meg az eloxált? Esetleg az alakjában van különbség? Pl. van itt az egyforma méretű ellenállásaim között olyan ami a két végénél picit nagyobb átmérőjű, van amelyik teljes hosszában egyforma ármérőjű. Jelent ez valamit? Valamilyen vizuális, vagy tapintásra megállapítható különbséget szeretnék találni, ha van. Az egyik adatlap pl. külön megemlíti, hogy mind a normál, mind a kicsi méret (és hangsúlyozom a befoglaló méretekben átfedés van, csak az egyik fajta többet bír mint a másik), alap színe egyaránt kék, így a szín kilőve... Hődiagramot ugyan adnak, de annyira nincs távol a két típus hő változása, hogy a műszer hőmérőjével bökdösve meggyőző eredményt kapjak. Azért ide írtam, mert most beazonosítási kérdésem van, nem használati.
Sziasztok,
Erről a tirisztorról tud valaki érdemi infót adni? Egyáltalán, hogyan lehet a cirill betüket a keresőbe beírni?
Szia!
Egyenként kimásolod őket innen, majd beilleszted a keresőmezőbe.
Kössz a táblázatot, a másolás sikerült viszont találatot nem adott a keresőm.
A kérdésem továbbra is él, hogy milyen adatokkal bír ez a tirisztor?
Üdv! Egy akkumulátoros gravírozónak építeném ujjá az elektronikáját. Két alkatrészre rákerestem lehet e kapni de én nem találtam, lehet e ezeket helyettesíteni? Az egyik GS069 a másik RU 3060L.
A segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Üdv, kérdezném az alábbi tantál értékeit:
Egyiken nincs feltüntetve feszültség. Menyit bírhat?
Szia! Ezek mik lennének, talán tranzisztorok?
A kicsin rajta van, hogy 35, amit voltban kell érteni, a másiknál nyilván az L mondaná meg.
A GS069 -re az angol adatlapján (DC Rotational Velocity Controller) van írva, Ru3060L pedig MOSFET.
.47 = 0,47µF 35V?
A másik meg 1µF ? Nem láttam még ilyet, tudjátok mi az az L?
Ilyen kétséges esetkben jól jön egy kapacitásmérő, használd bátran!
Bővebben: Link Itt mindent megkapsz.
Kapacitás...
Attol a max feszültségét még nem fogom tudni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |