Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Szia, most tudtam fotózni.
Sajnos olcsó kis gépet tudtam vinni, és közelről homályos képeket csinált, de talán kivehető, milyen lehet a bojler az alsó műa. burkolat alatt. Szerinted ehhez lehet alkatrészt kapni? - Köszi előre is!
Uhhh... ettől féltem. Mármint attól, hogy nem lehet előre kideríteni, hogy van-e hozzá alkatrész, viszont ha szétszedem, , és nem fogom tudni összerakni, ha mégsem kapok hozzá pótalkatrészt (minimum a gumi tömítés cserélendő lesz és nyilván az anód is elfogyott már, stb).
Eddig csak hőfokszabályzót találtam, mert más típusokban is hasonló van.
Arra készülj, hogy nem lesz hozzá alkatrész. Még csak képen sem láttam ilyet, az elvarázsolt jelző nagyon is illik rá.
Értem, köszi. Nem tudom egyelőre.
Lehet, hogy összeszedem a bátorságom, és valamikor szétszedem, lesz, ami lesz, mert nagyon "muzsikál" már, amikor fűt. De egyelőre nem nyúlok hozzá.
A manóba...
Sokat eladtak pedig ezekből egy időben......
Villanyszerelő kollégám itt áll mellettem, csodálkozik ő is rendesen, mint szegény apóka a zsiráf előtt.
"Ilyen állat már pedig nincs..."?
Háááát.... Az igazság az, hogy én ilyen bojlert láttam már régebben, de hozzá nyúlnom nem kellett. A mai árakon ezek 30, amíg a jó alkatrészellátással rendelkező Hajdú 50e Ft. Csak hát ha nincs alkatrész, és komplett bojler kell cserélni?!
Van egy cimborám, aki épületgépészeti áruházban dolgozik. Azt mondta, mindegyik bojler ****, de a Hajdu -val van a legkevesebb problémájuk.
Egyet kell értsek.
Köszi, hogy megpróbáltatok segíteni, perpill. "így jártam"...
Az Orczyban azt mondták, hogy szedjem szét, vigyem oda az alkatrészeket, akkor fog csak kiderülni, hogy van-e nekik hozzá valami....
Ez valami Ariston klón lehet. Itt nézelődj. De persze ha nem ismered fel az alkatrészeit, akkor marad a boltba vivős módszer.
Szia! A problémát azzal kezd, hogy nézd meg a rudas termosztát paramétereit és akkor össze tudod hasonlítani a bojleredhez kapható alkatrészekkel. Ugyan így kellene az alsó kúpos alaplapot is feltérképezned (levenni a méreteket az ovális részről) és a boltban már visszaellenőrizve a méreteket, tudsz hozzá venni alkatrészt. Egy olasz rudas termosztát, alaplap és fűtőszál
Köszi a jó tanácsot, és a linket!
A képeket elnézve valószínűleg ilyen cuccok kellenek a kérdéses bojlerhez...
Sziasztok!
Egy ilyen kínai átfolyós vízmelegítő mennyire biztonságos szerintetek? Illetve 1 fázisról 7kWh fogyasztás sem túl egészséges szerintem. Ismerősöm akarja majd felszerelni.
Nem venném komolyan azt a durván 30A-t azon a dróton.
Elvileg működhet, gyakorlatilag ha nincs 30-31A a bejövő áram, ami valószínű, akkor nem fogja tudni használni. Háztartásban nincs ilyen terhelhetőség 1 fázisra (a kép alapján 1 fázisú).
"Kicsit" erősnek tűnik az a 7000 W. Vagy a kábele nem fogja elbírni, vagy nem 7 kW-os a fűtőbetét. Ha mindenáron átfolyósat akar felszerelni, legalább megbízható eszközt vegyen. HA a teljesítményben hazudnak, miben még? Amennyiben nincs Fi-relé, az első lépés annak beszereltetése legyen!
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy végleg megpukkant a V4-es kéményes vízmelegítőnk.... Kellene cserélnem valamire de mire? Mit ajánlotok, (a boltban bármit rám tudnának sózni semmiről nem tudok sokat) mit válasszak? Szempontok:-megbízható legyen, ne kelljen egzotikus alkatrészeket évente cserélni 30e/alkalom áron -lehetőleg 100e alatt legyen -nem kell átfolyós legyen (Keresgéltem neten már, melyikről mit írnak, de egy-egy típust ugyanannyian fikáznak mint dicsérnek...) Persze, tudom, és el is fogadom, hogy bármelyik meghibásodhat, de azért mégis van tendencia, általában melyik megbízhatóbb. Előre is köszi! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Szia! Mi ment benne tönkre? Azt szinte nem lehet tönkre tenni olyan masszív konstrukció. És mire szeretnéd lecserélni, gázosra vagy villanyra?
Első körben gázosra gondoltam, mivel minden adott hozzá (a villanybojlerhez kéne új kábelt kihúznom, és olyan helyen van ahonnan ez körülményes...).
Többször is volt már a hőcserélő tisztíttatva, legutóbb azt mondta a szerelő, hogy mégbegyet már nem bír el. A gázszabályzó szelep nem működik, már hiába állítom akár melyik pozícióba, a lángon állít valamicskét szemmel látszik de olyan rossz gázt adnak, hogy nem melegebb a víz. A fő gondunk vele, (korábban is jellemző volt ez) de most már nagyon idegesítő lett, hogy megnyitom a meleg vizet bárhol, jön ugyan de random hideg lesz, akkor elzárom, ujra megnyitom tökig a meleget, ujra meleg jön valameddig, aztán újra és újra. A család már tudja, hogy ha valaki zuhanyzik a többi a vizcsapokra de még a WC-re sem néz mert már attól is elmegy a melegvíz... Egy fürdés alatt 3-10 alkalommal elmegy a melegvíz. (Már gyomoridegünk van ha csapra nézünk, "a végleg meg pukkant"-at arra értettem, hogy tegnap este bárhogy nyitogattuk, bármely csapot csak őrláng maradt, ma viszont megint megy a melegítő -úgyagyhogy eddig....)
Ez egy rém egyszerű gázkészülék és nem értem, hogy mit tisztított a szerelő a hőcserélőben mikor lágyvizes helyen laksz itt a szomszédban. A vízcsapházban szokott tönkremenni a membrán és a rugója és a tömszelence. A vízmennyiség szabályzó az be szokott szorulni és nem lehet szabályozni a vízhozamot. Ha az állítóművekre nem akar reagálni akkor a membránon lévő műanyag tárcsa el van törve vagy annak a visszatérítő rugója ..... de ezt a dolgot inkább a gázkazános topikban kellene megbeszélni.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Mindent lehet hozzá kapni, nem 'aranyárban'; a kazán pl. ~28-30eFT. És jobbat, olcsóbban, tartósabbat nem találsz sehol. Nálam 22 évig ment (1 membráncserével, 2 évente kimostam port, kormot, príma volt még mikor eladtam lakást.
Sziasztok! A közelmúltban lerombbant a kis hajdu FT10-es bojlerem. Szétszedni nem sikerül, pedig a csavarjait kiszedtem. Én néztem el valamit, vagy van valami mesterfogás erre?
Valamikor régen szedtem szét, de nem emlékszem semmi trükkre.
sziasztok!Adott egy Hajdú 50Literes régebbi villanybojler.Csütörtökön voltam kitakaritani(10-12 éve nem volt a tulaj szerint,volt is benne vizkő) elmondás szerint néha leveri a biztositékot a Fi relé melett.Cseréltem tömitéseket,fűtőszálat,anódot mert 3 felé volt törve.Összerakás után minden patent,nem szivárog,visszaszereltem mindent,próba következett nappali áramról (FI relével) tökéletes,majd visszakötöttem éjszakaira azzal is üzemelt úgy hagytam ott persze mérések után.Ma délelőtt szóltak megint leverte a Fi meletti biztit C10.Visszamentem mindent ellenőriztem nincs szivárgás,minden sarú szoros.Mig ott voltam kbfél óra tökéletesen fűtött.Bocsi ha hosszúra sikerült Valakinek esetleg tipp??Köszönöm!!
Ha ki tudod cserélni a kismegszakítót, akkor tedd azt. Vagy fáradt, vagy határon van terhelve.
1800w-os fűtőszál van benne.Éjszakai óra melett eleve B10 van.A Fi relé meletti C10 és 1-2 éves(xbs) Korlátozó csinálhat ilyet?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |