Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Van egy kínai csoda készülékem (GPS, menetrögzítő, FM transmitter, tolatókamera). A hozzá tartozó kamera 4 pólusú Jack csatlakozóval szerelt. A vezetékben egy kis elektronika (USB HUB). Egy másik meglévő kamerát hogyan tudnék hozzá csatlakoztatni (annek sárga RCA csatlakozója van, AV kimenettel) Érzésem szerint a két kamera teljesen más rendszerű és működésű, kérdés hogy melyik milyen?.... ha nincs idő kifejteni, legalább címszavakat írjatok hogy hogyan nézzek utána.
Sziasztok! Tolatókamerám a tolatólámpára kötve került beszerelésre. 'Cam in' elnevezésű vezetéken 'No signal' a 'video in' elnevezésűn van jel. Viszont ott nem vált át autómatikusan a kamerakép tolatáskor... Mi lehet a probléma? KÉRNÉK SEGITÉGET
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A mellékelt kép szerint bekötöttem egy tolatókamerát. A problémám a következő: 1) gyújtás ráad motor nem jár hibátlanul működik a rendszer 2) gyújtás ráad motor jár nem működik a rendszer. A monitor felvillan de kép nem jön 10-ből nyolcszor. A másik két esetben sokadik kapcsolásra bejön a kép de hol csíkos hol nem de leginkább rövid idő után ismét csak köddé válik a kép. Gyanítom valami zavarja a videojelet vagy a fesz nem tetszik neki. Járó motorral ~14,9 voltot kap a monitor. A probléma a kettes ![]() Ha valakinek lenne tippje mit hova kell átkötni, bekötni, akármi kérem segítsen. Előre is köszönöm. G
Szia!
Én elsősorban testelési problémára gondolok. A kameránál és a monitornál is célszerű lenne megnézni a testelést. Ha a kamera kábel (koax) nem teljesen jó az is okozhat gondot. A tápfeszültség pontokra egy egy kondenzátor beépítése mindenképpen javasolt. Még végső esetben ha a gondok nem javulnak, célszerű a kamera teljes tápfeszültségét a monitor tápbekötéséről hátravinni. Szerencsétlen esetben kialakulhat egy földhurok ami szétveri a videojelet. Egyenlőre ennyi jutott eszembe! Üdv: Gábor
Köszönöm a választ.
Idézet: „célszerű a kamera teljes tápfeszültségét a monitor tápbekötéséről hátravinni.” Igen erre én is gondoltam, talán ez lesz a legegyszerűbb, szóval ezzel kezdem. Máshol olvastam, hogy a can-bus bezavarhat a kamerába emiatt érdemes lekötni a fogyasztó köréről a kamerát. Idézet: „ A tápfeszültség pontokra egy egy kondenzátor beépítése mindenképpen javasolt.” Ezt esetleg tudnád részletezni, hogy tudom meg hogy pontosan milyen típusú kell? Elore is koszi.
Szia!
Ha can-bus rendszer van akkor nem is nagyon tudsz feszültséget levenni a tolató lámpáról. Célszerű tényleg a monitor felől vinni. A kamera és a monitor tápfeszültség csatlakozóira egy egy 100-470 µF 25V-os kondenzátort célszerű rákötni. A + és - bekötésekkel párhuzamosan. Természetesen polaritáshelyesen. Ha még ráteszel 100-220 nF-os kondit az sem árt. Üdv: Gábor
Okulásul álljon itt mindenkinek: A canbus bezavar a kamera tápellátásába. Ha a kamerát is a biztosítékdobozról tápolom meg akkor normálisa működik. Lehet hogy a kondikkal még lehetne tökéletesíteni a képen valami minimálisat, de a funkciójában nem zavaró. Köszönöm a gondolatébresztő beszélgetést.
Vettem egy megfigyelő és tolatókamera rendszert az autómba.
Az első és hátsó kamera kép a törökben jelenik meg. (Lásd csatolt kép) Majdnem jól is működik, viszont a hátsó kamera nem ad képet. Van vagy 5m kábel hozzá, lehet valahol megvan törve. Ezt viszont csak úgy tudom kimérni, ha a kameránál elvágom a kábelt, mert a kis kamera nem szétszedhető. Esetleg letesztelném valahogy, de egyrész fogalmam sincs mire lehetne kötni a tükrön kívül. Másrészt a jack dugója 4 eres. Valószínűleg 2 a videó jel, 2 pedig a visszajelzés hogy tolatok-e ha ép világít a tolatólámpa. De hogy a 4 közül melyik-melyik az ugye jó kérdés. Ezenkívül a kis kamera melegszik. Ezek szerint kap áramot. Viszont normális hogy egy ilyen kis kamera melegszik? Tudtok, valami tanácsot adni milyen próbálkozzak? Idézet: „Az első és hátsó kamera kép a törökben jelenik meg. (Lásd csatolt kép)”
Nem kaptál hozzá valamilyen bekötési útmutatót?
A tolatásnál kell valamilyen vezérlőjel (ami lehet a tolatólámpa vezetéke) ami átkapcsolja a képet a hátsó kamerára.
Alighanem a helyesírás ellenőrző rosszra javította a szót
![]() Tehát nem törökben, hanem tükörben.
Nem kaptam, de nem is kell hozzá, mert egyszerű mint a faék.
Mindennek megvan a megfelelő csatlakozója a tükrön, eltéveszteni sem lehet. A hátsó kamerára gombnyomással is lehet kapcsolni, ami működik is, csak fekete a kép. Illetve működhet együtt mindkét kamera, kép a képben megoldással, de a hátsó kamera képe ekkor is egy fekete négyzet. Illetve van tolató érzékelő is amit írtál, ezt a tolatólámpára kell kötni. Ezt is kipróbáltam, át is vált hátsó kamerára, mutatja a tolatási skálát, a kamera képén, ami ez esetben is fekete. Szóval minden létező esetet kipróbáltam, de nincs kép ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Na, így már bővebb az infó. Ezesetben a kamera hibásnak tűnik. Esetleg próbálhatod a vezetékét végig megmozgatni, ezzel van esély a kábelhibát észrevenni.
Elől is van kamerád? Ha igen, cseréld meg őket, és meglátod. A fekete négyzet, videójel hiányra utal.
Az első kamera beépítettnek tűnik.
Igen, az első beépített.
Kábelt végigmozgattam, de semmi.
Szerintem a tükörnél meg tudja cserélni a csatlakozókat. De majd kiderül.
Nagy esély van rá, hogy hibás a kamera.
Innen kezdve műszerezettséggel tudod biztosra behatárolni a hibát.
A tükör bal elején látható valami az az első kamera? Itt tipikus videójel hiány van.
Igen, a tükör hátulján van egy beépített kamera, nem kivehető.
A hátsó egy 4 eres jack dugóval csatlakozik a tükörhöz. És amint rádugom, meg is jelenik a hátsó kamera képe kicsiben, ami ugye csak egy fekete négyzet. Tehát érzékeli hogy rádugtam, csak nincs kép...
De előfordulhat csatlakozó hiba is, vagy érszakadás a kábelban. Nekem hasonló jellegű hibát a koax ( videójel kábel ) zárlata okozott a csatlakozóban.
Hát ez a baj, hogy nem tudom miben lehet a hiba:
Kamerában Kábelben Tükörben
Jótállás van rá?
Nincs. Kínai e-bay-es cucc
![]() Szóval valószínűleg ez a tipikus így járás ![]() Vagy esetleg veszek külön csak kamerát és megpróbálom azzal. De azért jó lenne kideríteni, hogy jó-e a kamera vagy sem. Ezért lenne jó valami a tükrön kívül ami feltudja dolgozni a jelét.
Bármilyen TV aminek van videóbemenete, feldolgozza a jelet ha van.
Igen, van . TV, vagy monitor. De honnan fogod tudni, a négy ér közül, hogy melyik kettő a táp, meg melyik kettő a videójel? A képen látható négyes dugó melletti az milyen csatlakozó?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Multiméterrel azt már megállapítottam, hogy a melyik kettő a tolatólámpa visszajelzése.
Tehát a maradék kettő a kameráé. De hogy melyik lesz a + - az még jó kérdés... Illetve a kamerának külön kellhet táp is? Mert ez esetben a 4 szál kevés, ha kettőt kilő a tolatás visszajelzés.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |