Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 219
(#) Buvarruha válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Vagy a táp, vagy a led meghajtója, vagy maga egy led szokott megdögleni.
(#) SzZoli hozzászólása Dec 19, 2015 /

Sziasztok,

Volna egy kis 22"-os Orion LCD TV aminek a képe nem a legjobb olyan mintha nem lehetne beállítani rendesen az adott csatornát. Képet csatolok, a hiba leginkább sötét háttérnél látszódik olyan mintha fehér hullámos vonalak volnának mindenhol. Próbáltam másik kábellel is ahol egy másik TV szép képet adott ez ott is ugyan ilyen volt? Mi lehet vele a probléma, esetleg táp?

Segítségeteket előre is köszi.
(#) Hollowdrums válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Köszönöm. Viszont a service manual-ra mindenképpen szükségem lenne, esetleg ebben tudnál segíteni? (Másik topikban is keresem)
(#) Buvarruha válasza Hollowdrums hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Ha guglival nem találod én sem fogom, amúgy nem olyan bonyolult dolog ez keresd meg az IC-ket rajta és azokhoz keress doksit.
(#) Hollowdrums válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Sajnos nem találtam meg, de nem is volt rá szükség. A táp volt a bűnös, egyszerű kondicserékkel oldódott meg a helyzet! Köszönöm! Boldog karácsonyt kívánok!
(#) soos csaba hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok!
Van nálam egy SONY KDL-40W4710 lcd tévé, eléggé érdekes amit produkál a tévé, mert mikor be kapcsolom akkor tokéletesen működik a tévé, de kb. olyan 1-5 perc után de van olyan is hogy több, gondol egyet és ki kapcsol magától, és egy piros led elkezd villogni, 9-et villog ahogy számoltam, ez egy hibajelentés volna gondolom, csak azt nem tudom hogy hol kellene piszkáljam.
A feszültségek tokéletesen meg vannak mindenhol.
Szerintetek hol lehet a probléma, és milyen hibára utal a led 9-fel villanása?.
(#) soos csaba hozzászólása Dec 29, 2015 /

Leltem egy oldalt ahol le vannak írva a hibakódok ITT
A hibakód szerint ventilátor problémája van, megjegyzem nincs benne ventilátor, akkor hogy lehet vele probléma?, nem értem!
(#) peter810 hozzászólása Jan 2, 2016 /

Sziasztok ezt a típusú konvergencia ic-t keresem vagy azt amivel lehetne helyettesíteni: stk392-560
ez egy Sony kp44px3-as projektor tv-ben lapul.
mindenkinek Boldog Újévet.
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Nem viccelek!
Beletettem egy DVD lemezt, egyből simán "beszippantotta", majd a megfelelő gombok nógatásával elkezdte azt simán lejátszani.
A távszabiján lehet vele mindenféléket ügyködni, a végén pedig kiadja a lemezt.

Van ilyen.
Vettünk egy TV-t - kis meglepetéssel.
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Arra gondoltam, hogy megkérdezted, hogy létezhet-e ilyen. Láttad, ott volt a szemed előtt, miért ne létezhetne.
(#) szelac hozzászólása Jan 4, 2016 /

Sziasztok, BÚÉK! Samsung 37" LED TV kikapcsoláskor állandóan visszakapcsol, gyakorlatilag nem lehet kikapcsolni. Megoldás többnyire a konnektorból kihúzás! Van ebben a stádiumban olyan is, hogy csatorna léptetésre is kikapcsol-visszakapcsol! Nem távirányító gond, mert a kezelőszerveiről is így viselkedik! Tud valaki segíteni? Köszi
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

EGYÁLTALÁN nem az nekem (nálam) a probléma, hogy ilyesmi van, viszont eléggé meglepett hogy - veszünk a Tesco-ban egy TV-t - s akkor ilyen plusszos flanc van benne.
És ráadásul csaknem olcsóbban, mint az ugyanolyan képességekkel rendelkező akármilyen Samsung TV-jé.
Videós TV-k - tudom - már elég régóta léteztek, ámde az, hogy bemegy az ember a boltba, ott megvesz egy mostanában oly "modern" laposat, és akkor annak bónusz-ként még egyéb másik funkciója is van! Meglepő ...
Akartam adni az anyósomnak egy általam megjavított Toshiba DVD lejátszót, ám ezek után úgy tünik, hogy már nem kell.
Csupán megvettünk jó áron egy TV-t - ami persze még mást is tud ...
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Na igen, de azok a Vestel tápok és alaplapok amik azokban a Tv-kben vannak, nem túl hosszú életűek. Erre a samsung sem a legjobb példa, mert azok is szeretnek dögleni, de a teszkós TV-k török ipari hulladékok, a DVD lejátszó egy olyan extra, amire a pórnép kapásból ráharap.
(#) tomi1120 hozzászólása Jan 29, 2016 /

Sziasztok!Eléggé kezdő vagyok ezen a téren, remélem ti tudtok nekem segíteni. Illetve ha valakinek szüksége lenne bizonyos lcd tv alkatrészekre az szóljon nyugodtan. Van itthon 2 darab lcd tv-m. Az egyik egy Samsung 27" a másik pedig egy Techwood 50" mind a kettőből hiányzik az a panel amin a csatlakozók vannak. Tudnék szerezni sokféle fajta tv-t aminek törött a kijelzője. Jó lesz ez más panellel?
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Jan 29, 2016 / 1

Nem feltétlenül lesz jó más panellel, inkább amásik Tv-be lenne jó a kijelző.
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

És ennek mennyi az esélye, hogy másik tv-be bele tudnám építeni a kijelzőt? Pl ha találok egy ugyanekkora kijelzőt akkor simán átrakom és kész?
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Jan 29, 2016 / 1

50%.
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Köszönöm a választ! Lényegében akkor nem dobom ki ezeket a tv-ket Majdnem, hogy napi szinten hozzá tudok jutni törött kijelzősökhöz. Majd összefabrikálom őket
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Hát így könnyű.
(#) stefanpecsi hozzászólása Feb 4, 2016 /

Sziasztok mindenkinek!Lenne egy Vestel 17MB21-1 alaplap,ami nem indul egyszeruen,egyik map meg mukodott,masnap lesz,nem incult,nem eg a styndby led emil,a tv-en,nem szinu.Minden rendben,feszultsegek,tap is.Vasaroltam egy processzor program irot,hogy ujrairjam a VCT procit,de sajnos nincs meg,a belevalo programm.Honnan vehetem ezt le,Az internetrol,nincs meg valakinek ilyesmi?De nem a memoria 24c....stb. program ,hanem a VCT procie!Egy papirdarabkara meg ez van irva a procin:MB21 P2L1.Koszi elore is!
(#) Buvarruha válasza stefanpecsi hozzászólására (») Feb 4, 2016 / 2

A firmware nem hozzáférhető nyílvánosan, esetleg egy szervizes elküldheti, ha szépen kéred. Amúgy olvasd át mégegyszer az irományodat és gondold végig, hogy te értenél-e egy büdös szót is belőle, ha te olvasnád.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Halii! Vannak fejelmények a bütykölésemben. Szereztem már monitort, tv-t stb. Minden jó lenne ha valamelyikben ugyanolyan "szalagkábel" lenne. Szóval a lényeg: A kijelzőt nem tudom összekötni egyik alaplappal sem mert más a szalagkábel. Már kicsit feszült vagyok emiatt mivel már 4-5 féle alkatrészem van és sehogy sem sikerül képet kicsikarnom belőle. "Fehérséget" már igen. Háttérvilágítással eddig minden oké. Konkrét példa: Adott egy Philips 170s lcd monitor. Tökéletesen működik. Ez nem hajtaná meg a 27"-os samsung kijelzőmet? Valahogyan, át tudom szerkezteni úgy a szalagkábelt, hogy kompatibilis legyen? (Biztosan sok a hülyeség ami eszembe jut, de nincs veszteni vallóm. )
(#) Andr3wJ válasza stefanpecsi hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Firmware nem lesz szinte biztos.
Ha kvarc jó, es a lapon a 3-4 smd bizti nem szakadt akkor hagyd.
Esetleg üres másik eeprom.
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

A kijelzők felbontásának stimmelnie kell, nem lehet,. csak úgy variálni őket, egy 1280x1024-es scaler nem fogja meghajtani az isten tudja milyen felbontású 27" kijelzőt.
(#) gabilow hozzászólása Feb 4, 2016 /

Üdv!
Van egy sharp LC-26SB25E TV. Bekapcsolom, bejön, hogy nincs jel( nincs bedugva az antenna), eddíg jó.
Meggnyomom a menü gombot bevillan a menü és kikapcsol, egy idő után visszakapcsol - nincs jellel, de pár perc mulva így is kikapcsol. A kondik jók optokat is cseréltem. Viszont az inverter trafót kapcsolgató két feten nem egyformát mérek - nem tudom mit kell mérni. A fet tip: P10NK60ZFP, a "gét"- jén vannak zenerek, lehet, hogy valamelyik lehúzza? Mi lehet a gond? Köszi.
Egyébként lehet ezeket a tápokat terhelés nélkül bekapcsolni és mérni, a segádtáp IC TNY 277, ezek el szoktak szállni terhelés nélkül.

DSC_0007.JPG

(#) Buvarruha válasza gabilow hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Terhelés közbe mérd a feszültségeket. Az alalpon is ellenőrizd a feszstabok feszültségét elég gyanús!
(#) gabilow válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Most nem kapcsol ki de ezt csinálja. Feszültségek megvannak.
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 4, 2016 /

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem volna, hogy orion LTV2768-os típusú LCD TV-t be lehet kapcsolni távirányító nélkül?
Alap problémával került hozzá a készülék, miszerint nehezen vagy egyáltalán nem lehet bekapcsolni. A tápban a kondik ki lettek cserélve mert egy részük már szemmel láthatóan hibás volt. Nos a táp újrakondizása után ha megpróbálom bekapcsolni egy univerzális távval akkor csak villan háromat a power led és ennyi és ezt követően semmi sem történik ha újra megnyomom a bekapcsoló gombot ekkor már nem villan a led csak folyamatosan világít.

Olvastam egy helyen, hogy csak távval lehet bekapcsolni, ez igaz lehet? vagy hogyan lehetne beprogramozni ezt a távot ami volna hozzá (COM3404).
(#) Buvarruha válasza gabilow hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Ha nyomógombos a taszt rajta akkor a gombokat ellenőrizd.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Ha van rajta csatorna váltó gomb, azzal be kell kapcsolnia.
Következő: »»   72 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem