Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   247 / 313
(#) rammeradrian hozzászólása Jan 21, 2016 /

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e változtatni egy monitor meghajtott pixelszámát? Ez így lehet értelmetlenül hangzik, de! A helyzet az, hogy kaptam egy DELL E196FPf monitort összetört LCD-vel. Utánanéztem neten nem éri meg LCD-t rendelni hozzá, már félig leírtam, mikor egy elvetemült gondolatot követve előástam egy panelhibás LCD tv-t a "raktár" mélyéről akinek az LCD-je ép volt. Nagyon hasonlítottak az LCD szalagkábelek egymásra, így egy kis faragás után sikerült is bedugnom a DELL panelt egy Technika tv 19"-os LCD-jébe. Láss csodát tökéletesen működik, hittem én! Majd szembesültem azzal a problémával hogy a DELL panel felbontása 1024x1280 az LCD viszont 1366x768 így oldalt nem használok ki egy sávot alul pedig nem látok egy részt a képből.

Eléggé kis esélyét látom de, van-e valakinek ötlete, hogy lehet-e módosítani vagy a windows drivert, hogy ne maradjon le alul kép, vagy magát a meghajtást hogy kihasználja a teljes LCD-t?
(#) Buvarruha válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Sehogy, ez nem a windows-on múlik, hanem a scaleren! FW-t kellene hozzá átírni, de nem lehet.
(#) rammeradrian válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Gondoltam, de egy kérdést megért
(#) Lali24 hozzászólása Jan 24, 2016 /

Sziasztok!
Adott egy Gericom S1902D monitor! Az a hibája, hogy bekapcsolás után villan egyet a kijelző, és kikapcsol. Ha lehúzom a világító csöveket, nem kapcsol ki, és villany lámpával megvilágítom a kijelzőt akkor látni, hogy működik. Ez arra utal, hogy a csövek hallottak?
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Nem feltétlenül. Kikapcsol olyankor, tehát a LED is kialszik, vagy csak a kép megy el?
(#) Lali24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

Szia! Most megnéztem alaposabban, és észre vettem, hogy csak a háttér világítás kapcsol ki a monitor nem, és lámpával világítva mutat rendesen! Mi okozza ezt a hiba jelenséget?
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

Hibás cső, csőről leszakadt kábel, hibás táp, hibás inverter stb. Kondenzátorok rendben, tápfeszt mértél?
(#) Lali24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Szerintem meg leltem a baját, leltem benne két zárlatos tranzisztort az egyik inverter trafónál! DK QE jelzés van rajtuk. Mivel tudom helyettesíteni?
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Ha leglább látnám könnyebb lenne, de így fogalmam sincs. Amúgy a tranzisztorok halála lehet, hoyg csak tünet.
(#) lacca337 hozzászólása Jan 27, 2016 /

Sziasztok! Adott egy idősebb JVC tévé.
Hozzám került , ment egész nap tökéletesen. Másnap bekapcsolásnál egy pillanatra van kép , aztán kikapcsol és megint be és ez így folytatódik. Áramtalanítás után minden normálisan működik , de másnap megint kezdi. Már megrendeltem a tápba a kondikat , de ha ez nem segítene merre induljak el hibakeresés ürügyén?
(#) Buvarruha válasza lacca337 hozzászólására (») Jan 27, 2016 /

Kár feleslegesen elmélkedni majd utána térjünk vissza erre.
(#) Redoxid hozzászólása Jan 28, 2016 /

Üdv!
Van egy Belinea 2225 S1W monitor.
Az a baja, hogy bekapcsol, és azonnal lekapcsolja a háttérvilágítást, és stand-by -ba vált.
Mi lehet az oka?
(#) vestits hozzászólása Jan 28, 2016 /

Sziasztok van egy LG 19LH2000-ZA tipusú lcd monitor tvm és az a hiba jelentkezett hogy ha bedugom az áramba és bekapcsolom a hátulján a kapcsolót csak a készenléti led villog ,nem tudom bekapcsolni sem csak a villogás van. Kiszereltem a táp panelt hatha a kondik vannak puposodva de nem találtam olyat benne igaz attol lehet rossz de hol keressek esetleg rajta még hibát ami a villogó ledtól lehetséges? Előre is köszönöm a segítséget
(#) Buvarruha válasza vestits hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Mérd a tápfeszültséget, hogy az ugrál és amiatt villog, vagy csak meghűjült.
(#) vestits válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

És ha az a baja akkor mi a tehendő mit kell kicserélni benne? Kezdő vagyok még! De itt sokat tanulok az oldalon.
(#) Buvarruha válasza vestits hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Ot még nem tartunk, akkor kiderül, hogy az agya halott, vagy a tápja.
(#) Lali24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Üdv! Sikerült lelnem egy hasonló monitor tápot, amin volt ugyan olyan tranzisztor, kicseréltem őket, és beindult. Azóta is működik rendesen.
Köszönöm a segítséget!
(#) otthonpc20 hozzászólása Feb 1, 2016 /

Sziasztok! Van egy LG 192 WS típusú lcd monitorom. Olyan problémám lenne vele, hogy nem tudok a menüjébe belépni, mert mindegyik gombra OSD Locked -et ír ki. Hogy lehet ezt feloldani?
Előre is köszönöm a választ!
(#) bbalazs_ válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Google:
lg 192ws osd unlock
(#) Lali24 hozzászólása Feb 4, 2016 /

Üdv!
Ismét hozzátok fordulok! Adott egy Samsung P2370 es monitor, a hibája,h hogy nem ad képet! Se képernyő világítás sem kép nincs. Az érintő gombok világítanak, érzékeli ha hozzájuk érek. Méregetve azt vettem észre, hogy az lcd nem kapja meg az áramot! Hol keressem a hibát?
Köszönöm!
(#) Isti69 hozzászólása Feb 6, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Került hozzám egy ASUS VW192S típusú monitor, azzal a problémával hogy kattog, és nincs kép. Szét szerelve látszott, hogy a kondenzátorok púposak mind a táp oldalon mind a vezérlőpanelen. Kicserélve őket még mindig nem indult el, ekkor kicseréltem a 230V-os oldalon a szűrőkondit. Így elindult. Viszont a tápfeszültségeket mérve a 12V helyett 13,42V-ot mérek, ami néha elmegy 14,4v ig is az 5 V helyett meg 5,42V van. A neten böngészve ajánlották hogy ki kell cserélni a TL 431 IC-t Csak az én tápomba BT1690-es "valami" (elméletileg tirisztor) van az IC helyén. Mit csináljak? Hagyjam az egészet így jó? Vagy valakinek valami ötlet? Ja a panel EADP-45AF B típusú.
(#) Buvarruha válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Jó az, nem is biztos, hogy pont 12V-nak kell ott lennie..
(#) Isti69 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Hát a panelre12V 0,4A van írva. Igaz az 5V meg 5,2V 3A. ??? Engem a 14,4 V izgat. Szerintem az már sok.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
(#) Buvarruha válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Nem sok, 5V-ra van szabályozva a táp, az inverternek pedig nem kell fix fesz, terheléskor esik, üresjáratban magas. Akár 16-17V is lehet üresjáratban. . A primer oldalon lévő kis 1-47uf elkókat is cseréld.
(#) Isti69 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Ok cserélem! Kösz a segítséget!
(#) Dr Endugu hozzászólása Feb 6, 2016 /

Sziasztok!
Van egy Samsung Syncmaster p2270hd monitorom. Az a baja, higy bekapcsolás után, ahogy megjelenik az, hogy melyik bemeneten kap jelet, egyszerűen elsötétül. Piros bekapcsolást jelző led világít, de koromfekete a kijelző. Javítható? Esetleg csak szoftveres baja lehet?
(#) Buvarruha válasza Dr Endugu hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Ez jellemző a samsungokra és olykor valóban csak szoftveres a baki. A no signal felirat megjelenik rajta, ha nincs jel?
(#) Dr Endugu válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Kiírja, hogy Hdmi, kb 1-2 másodpercig, majd eltűnik minden. Tehát a bemeneti jelet azonosítja. Van a hátulján egy service feiratú usb csatlakozó. Gondolom firmware frissítésre, vagy valami diagnosztikai program futtatására lehet alkalmas...
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
(#) Buvarruha válasza Dr Endugu hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Nem csak a háttérvilágítás ál le? Amikor jel van rajta akkor egyáltalán nem jelenik meg a kép?
(#) Dr Endugu válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Hogyan tudom megállapítani, hogy a háttérvilágítás áll le?
Következő: »»   247 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem