Fórum témák
» Több friss téma |
Két verzió lehet:
1. pozitív-negativ-tolatásjelző vez.-videójel 2. pozitív-negatív-videójel-videó árnyék. Az a kettő tolatás visszajelzés honnan jött össze? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Alapból kell a négy ér, hacsak a kis kínai egyet ki nem spórolt, hogy a kamera - és a videójel kábel árnyékolást közösítette. De annak is fenn áll az esélye, hogy a tolatásvisszajelző minusza is közös.
Szerintem a hátsó kamera tápja az csatlakozik a tolatásjelzőnek nevezett két érre.
Mennyire tűnik szétszedhetőnek a kamera? A képen a töltő alatt milyen kábelvég van?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Nem igazán, bele van öntve egy kis hengerbe az egész. Vízálló ugye.
A tolató lámpáról nem lenne értelme a tápot kapnia, mert akkor csak tolatáskor működne a kamera. Viszont a tükrön lehet külön a hátsó kamera képét is kérni. Így viszont a tápot akkor a tükörből kell kapnia. Csatoltam egy képet: A 4 eres jack megy a tükörbe A fekete-pirosa tolatólámpára A gombóc pedig maga a kamera A kamera kábele és a tolató visszajelzés abban a kis rúdszerű gombócban csatlakozik össze.
Javaslat: ha tudsz forrasztani, van zsugorcsöved, videóbemenetü monitor-tv, akkor a következőt tedd:
A rúdszerű gombóc és a kamera között valahol vágd el a vezetéket. A kamera felé 3 vezetéket találsz: piros (+), fekete (-) valamilyen szín (videójel) Adsz neki tápot, videójelet a TV-re, ha van kép akkor vezetékhiba, ha nincs akkor szomorú arc. Ha lett kép akkor vezetékhiba megkeresése pl. csipogóval a rúdszerű gombóc és a 4 pontos csatlakozó között. Ha jó lett akkor vezetékek összeforraszt, zsugorcső rámelegít, örömteli arc. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Okés, 1 próbát megér. Rosszabb úgysem lehet
Táp hány volt lehet vajon? Az egész autó rendszer 12V ugye, kérdés hogy a tükör kevesebbet ad-e a kamerának..
Pedig a tolatókamera, amint a nevében is benne van, illő, hogy a tolatólámpáról működjön. Szerintem a fekete piros, ami a tolatólámpára megy, az a táp. Piros a +, fekete a - . Abban a kis rúdszerű valamiben van a tápfeszültség meg meg a kamera átkapcsoló közösítve. Vagyis amint a feszültség megjelenik, akkor a monitort át kellene kapcsolja a kamerára.
12 voltos a rendszer, szerintem annyi kell neki. Ha biztosra akarsz menni, az elvágott vezetéken mérheted
Ha adok 12V-ot a tolatólámpa vezetéknek, akkor a tükör át is kapcsol tolató módba. Mutatja a kis skálákat is, de a kamera képe ugyanúgy fekete. Szóval ha mindent bekötök akkor sem működik.
Akkor nincs mese, el kell vágni a kamera kábeljait, és azt kell kipróbálni, hogy ott adva tápfeszültséget a kamerának, akkor egy tv videobemenetén a kamera jelét meg lehet- e jeleníteni. Ha meg meg van a videójel vezeték, akkor a tükör felé menő meleg eret kézzel megérintve, valami halvány zavarjelnek jelentkeznie kell.
Tv- nél a sárga BNC csatlakozó a videójel.
Csak nekem az a szivargyújtós csatlakozó arra utal, hogy 12V- nál kisebb feszültség kell a kamerának, vagy lehet,csak a tükörnek kell. Ezt az elvágott kábelvégen kellene mérni.
Mégsem tud a TV compositot, úgyhogy ép a régi TV tuneremet próbálom beüzemelni.
Addig is arra gondoltam, hogy van egy dron kamerám, rákötöm azt a tükörre. Meg is tettem. A kamerán világít a LED hogy üzemel, de ugyanúgy fekete a kép. Elvileg a drón kamerának is jónak kellene lennie, nem igaz?
Legújabb tesztemben a következőt csináltam:
A kamerának tápot a tükörről adtam, így tuti annyit kap amennyi kell neki. Videó jelet, földet a TV tuner kompozitjára kötöttem. És hát ez is adott egy szép fekete képet Szóval sanszos hogy tényleg rossz a kamera.
Srácok! Megvan!
Valóban a kamera a rossz. Eszembe jutott, hogy a fényképezőgépemnek van composite kimenetele. Rákötöttem a tükörre ott, ahol a kis kamerát levágtam. És tádám, máris mutatta fényképező képét! Tehát jó a tükör, jó a kábel, rossz a kamera Noh mindegy, pár ezerért már lehet ilyet venni. veszek egyet és rákötöm. Köszi mindenkinek a segítséget! Ps.: Tudok olyan helyet Magyarországon ahol ilyen kis kamerát lehet rendelni, ami bírja is a gyűrődést? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
iTT LEHET KAPNI: Bővebben: Link
Vettem egy kamerát, tökéletesen működik is a tükörrel.
Viszont még a tükörhöz adott kamera 5V-os volt, addig ez 12V-os, így a tükörről nem tudom táp ellátni. Gondolom ez nem olyan nagy gond, hiszen az autók elektronikája is 12V-on megy. Viszont amikor jár a motor, tehát tölti az akksit, akkor 14V körül van a feszültség. Szerintetek ez a többlet gond lehet a kamerának? Mert doksijában csak az áll hogy DC 12V és azt egyértelműen sehol nem írja, hogy közvetlen ráköthetem-e mondjuk a szívszaggatóra, töltőlámpára...
230V- os dugasztápról 14,2 V- ról megy ugyanilyen kamera benn a cégnél, ráadásul nagyfrekvenciás környezetben, és tökéletesen teszi a dolgát. Ja és ha egy kis relét ( reed relé) a tükörről kapott 5V-al vezérelsz, meg tudod oldani a kameraátváltást, mert nincs nagy áramfelvétele a kamerának. A reed relé viszont ajánlott a beépített védődiódával rendelkező típus.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Sziasztok,
Van egy Waeco kamerarendszerem, egy 7-és egy 5"-os kijelzővel, viszont a kamera nem indul be, tud valaki segítséget nyújtani mit érdemes megvizsgálni. a 2 kamera megkapja a tápfeszültséget, és induláskor a relét is hallom kattanni de a rostély sem jön fel, mintha valamiért nem indulna el az elektronika. (CAM33C1) a típusa. Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Pár hete vett az unokatesóm egy Akai CAT-7780 multimédia fejegységet, illetve most hozzá egy tolató kamerát. A megtisztelő feladat nekem jutott, hogy beszerelhessem. A kamerának van ugye egy videó kimenete, a szokásos sárga RCA aljzat. Ezenkívül van egy két eres kábel csatlakoztatva, amit a leírás szerint a tolató lámpa vezetékeihez kell csatlakoztatni. Egyelőre adtam neki fix 12V-ot, és ha a videókábelt a fejegység videó bemenetére kötöm, akkor van kép. De ha az R-Cam-ra kötöm, nem történik semmi. Gondolom kellene valami jel, egy impulzus, amire a fejegység bekapcsol, vagyis átkapcsol a kamerára. Találtam egy rózsaszín "Back car Control" jelölésű kábelt.Illetve egy másik rózsaszín kábelt "FCCD" jelölésűt.Ezeket hová kell kötni? Valszeg ez a "back car control" lehet a titok nyitja. Vagy ez tolatóradar lenne? Ez negatív jelet kér, vagy pozitívat?
Más fórumon elolvasva 1-2 bejegyzést azt írták, hogy a monitornak, + 12V jel kell, hogy átkapcsolja a tolatókamerára. Így arra a következtetésre jutottam, hogy valszeg a "Back Car Control" kábelre kel csatlakoztatni a tolatólámpa pozitív jelét.
Sziasztok!
Vettem wifis egységet tolatókamerához. A kérdésem: Hogyan lehetne összehangolni a tolatóradar központi egységéből kijövő jelet a kamera jelével és azt megjeleníteni a telefonomon egy app segítségével? Ilyen megoldáson már gondolkodott már valaki? A telcsin a tolatókamera által küldött képet szeretném látni és az ultrahangos érzékelők által jelzett távolságot. Előre is köszi a választ.
Esetleg megmondanád, mit vettél? Link, leírás, bármi?
Szia bbb!
A wifi: http://www.ebay.com/itm/Car-Wifi-Camera-903W-Wifi-Transmitter-Car-R...ZY26q5 A kamera: http://www.ebay.com/itm/Waterproof-170-European-Car-License-Plate-F...JY-uw4 Lassan meg kell érkezniük. Tolatóradar van a gépben és annak a jelét szeretném összehozni a kamera jelével. Aztán egy app-ot is kell keresnem vagy csinálni hogy megjelenítse a telcsi az infót.
Szia!
Az eladót kérdezd meg, hogy melyik alkalmazást töltsd le, mert a leírásban említi, hogy lehet. Ránézésre ez csak annyit csinál, hogy a beérkező kompozit video jelet digitalizálja és IP alapon megjeleníthetővé teszi. A rossz hírem ezzel kapcsolatban, hogy a kompozit video jelre kellene ráültetned a tolatókamera jelét úgy, hogy az ne vesszen el, azaz a kérdésedre a megoldás bonyolultabb, mint gondolnád. Ami neked kellene: tolatóradar jel-ből kompozit video jelet készítő áramkör ----\ |--> muxer --> ez a kütyü tolatókamera kompozit video jele ----/ Ahogy én látom, ez sajnos pont két helyen fog elvérezni, az első, hogy a tolatóradarról kompozit video jelet hogyan fogsz csinálni? A második, hogy kell egy muxer, ami a kettőt összerakja neked egy jellé úgy, hogy rávetíti ezt a generált video jelet a kamera képére. Másik megoldás lehetne, hogy a már digitalizált képre rakod rá az információt képként, viszont akkor is kell valahogy képet generálnod a radar jeléből és utána tovább kell küldened az egész streamet... Szerény véleményem szerint ez a projekt felejtős.
Hogy ne csak negatívumot mondjak, ezen az oldalon van segítség, amin elindulhatsz.
Szia!
Köszi a választ. Azért még gondolkodom és olvasgatok. Legfeljebb a veszek olyan tolatóradart, amely lcd-re küldi ki az érzékelők jelét. Ha nem is sikerül a projekt, egy gondolkodást megér.
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Vagy megoldást.Az ügyben,hogy az autómban gyárilag beszerelt kamerák vannak,és szeretnék egy univerzális androidos fej egységet a gyári helyett.De nem tudom,hogy működnének-e a kamerák? Próbált már ilyet valaki? Üdv:Zoli
Szia!
Biztos van, aki már próbált... Csakhogy semmit nem tudunk az autódról! Még a típusát se írtad ide. Ha kiveszed a gyárit, akkor kiderülhet, hogy a képet vajon hogy küldi át. Ha a kamera kompozit és a droidos fejed is tudja, akkor megmarad, ha más (mondjuk bömbid van és ibus-on megy), akkor lehet nehezebb és könnyebb is a feladatod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |