Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni hasonló témában.. Fagor Tropic FC37A típusú hűtőnk folyamatosan hűt (nem áll le a motor) A fagyasztó rész hibátlan, a sima hűtő belső terének hátlapja jegesedik (ami talán jót jelent más fórumhozzászólások alapján) A fent említettek alapján szeretném ellenőrizni a hőfokszabályzót, de nem tudom hogyan tudnék hozzáférni. Sajnos nem vagyok egy ezermester típus, alapvető feladatok elvégzésére viszont alkalmasnak tartom magam. ![]() Várom és előre köszönöm segítségeteket, javaslataitokat!
Zanussi hűtőben lévő RANCO K59-L2635 hőszabályzóm rossz.
A termosztát kapillárisa végén lévő lezárás is lukas, illetve még egy helyen törött. Ránézésre... Ebben a csőben van-e valami spéci gáz, folyadék? Vagy esetleg van esély az alkatrész javítására, ha ónnal lezárom a csövet? Kb fél órát keresgéltem, de nem találok pontos működési leírást az ilyen hőfokszabályzókról. Elektronikai műszerész vagyok, sose foglalkoztam ilyenekkel, de rémlik hogy valamit tanultunk róla, hogy van benne valami. Kb ezeknek szeretnék utána olvasni. Ha tudtok linket adni, ahol leírják. Lehet angol, német is. Ez a típus konkrétan úgy látom nem kapható, de gondolom lehet helyettesíteni... Ugye? A cső hosszán kívül más fontos szempont van?
Üdv !
Ezt találtam. A visszahelyezésnél teljesen told be a kapcsövet ameddig bennvolt. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Kösszi a segitséget! Orczy-ba vettem végül egy DANFOSS 077B5223. Pengén megy... A számozása persze nem egyezett, de az oldalán lévő táblázatból kiderült...
(Mondjuk azért még érdekelne, hogy mi van a csőben. Gondolom valami hővezető anyag, ha csak nem a cső maga a hővezető... )
Tehát már teljesen más anyag ...a bort szöllőből csinálják mégsem szöllő (vagy tablettából. és mégsem tabletta)
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Sziasztok!
Lehet, hogy picit off, de megkérdezném: A héten vettünk egy vadi új Indesit fagyasztószekrényt. Mivel úgy kényelmesebb, átfordítottam az ajtó nyitási irányát, természetesen gondosan ügyelve a helyes szerelésre. Beüzemelés után vettem észre, hogy az ajtó felső élén lévő kédergumi 8-10 cm hosszan, 1-1.5 mm távolságra eláll a szekrénytől, rés marad. Vélhetően emiatt a felső részen jegesedés tapasztalható. Ha nyitjuk, kézzel mindig óvatosan meghúzkodom azon a részen, hátha idővel neki fekszik. Van ötletetek, hogy mi egyebet lehetne még kezdeni ezzel a problémával?
Becsukott állapotban melegítsd meg a gumit egy erősebb hajszárítóval , igazgasd a helyére és hagyd kihűlni. Az a "gumi" hőre lágyuló műanyag ..
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Köszönöm szépen a tippet!
Jelenleg a zasszony egyik 3 mm átmérőjű horgoló tűjét fektettem bele felülről a nútba, így a szigetelés gyönyörűen felfekszik, de holnap megjátszom a melegítést.
Ez nem tipp ! Kipróbált működő dolog . Valamikor réges régen egy messzi messzi galaxisban üvegajtókat gyártottunk hűtőkre , és a gumik többsége hajlott gyűrött nyomódott volt a csomagban , ezt korrigáltuk felrakás után a melegítéssel ...
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Normális,hogy fagyaszto felso három bordája jeges kozépso keto nem,majd also keto megint?
Jól zár az ajtó? Gumi felfekszik körbe mindenhol?
Sziasztok! Senki nem tudja mi lehet esetleg a gond? Azért megpróbálom újra.
Szóval, használtan vettünk egy Fagor FC37A hűtőgépet. Jelenleg 10 napja folyamatosan megy a kompresszor, nem kapcsol le soha és mellette ilyen vízkeringetős bugyborékolós hangot is hallok. Nagy baj lehet? Befürödtünk vele? Köszönöm előre is a segítséget...
A gyorsfagyasztó kapcsoló nincs bekapcsolva ? A kezelő felületről egy kép segítene ..
Ez lenne a kezelőfelület.
Úgy látom nincs bekapcsolva a szuperfrost ,mennyi árú van benne és milyen állapotban lett belepekolva ? frissen? fagyasztva? Ha üres a fagyasztó akkor is csinálhat ilyet , sokáig megy és kevés időre áll meg .
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Amikor meghozták, vártunk kb 3 órát míg bekapcsoltuk és csak másnap kezdtünk belepakolni. A hűtő és a fagyasztó részben nem sok minden van a fagyasztó rész 3 fakkos egy van tele. Viszont a fagyasztó felső része jegesedik egy kissé, a gumi jól zár. Nem tudom hány fok van benne pontosan, de nagyon jól fagyaszt az biztos.
Ha a normál tér nem túl hideg , akkor pakold meg cuccal a normál teret is (mégha fazekakban víz lesz benne a próbához az is tökéletes) és ezután kezdd figyelni , ha megáll miután lehűtött hosszabb ideig kell hogy pihenjen ha nem így van akkor szerviz....
Mindenképp megpróbálom! Nagyon köszönöm a segítséget!!
Ha a hőfokszabit letekered minimumra akkor se áll meg?
Esetleg ha a mélyhűtő résznél ahova az ajtó záródik megfogod meleg? Fölösleges tele pakolni üresen is meg kell állnia és pihennie kell min 10 percet. Telepakolva még nehezebben áll meg. Szervizbe se pakolják teli tesztelés közbe. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
Sziasztok! Tegnap vettünk egy Fagor innova concept kombi hűtőt. Tökéletesen fagyaszt de a hűtő része nem hűt. A kis zöld lámpája sem világít. valakinek valami tippje mi lehet a gondja ? Előre is köszönöm a válaszokat!
Mivel a fagyi megy a felső nem ezért merem feltételezni 2 kompresszoros. Be van kapcsolva?
belül világít a lámpa?
igen világít a lámpa. 1 kompresszoros.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |