Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Olyan kapcsolást, technikai megvalósítást keresek amivel Lan hálózaton keresztül tudnék áramtalanítani ill. bekapcsolni a 220v -s részt az eszközöknek. Olyan mint amit lehet venni pár ezer ft ért időzítő kapcsolókat. Csak itt bármelyik számítógépen el tudjam érni és ki lehessen kapcsolni.
Személy szerint állati irritálónak találom a címet, átneveznéd magyarról magyarra?
Parancsolj: link.
Téma címét kiigazítom...
Jaja elég furcsán hangzik. Talán a LAN hálózaton jobban hangzana!
Hálókártyáknak vane gy olyan tudása, hogy wake on lan:
Bővebben: Link
220volt alatt mit értessz? Mármint milyen eszközöket? MErt ha a gépen van internet hozzáférés akkor megoldható a dolog LPT porton keresztül. Itt elvileg van valami progi, amit távoli gépről is tudsz használni. Ha viszont egyből arról a gépről akarod használni akkor vannak időzítős progik, beállítasz egy időt, az adott kimenetre, majd akkor fogja kiadni a jelet, és be is állíthatod mikor kapcsolja ki. Remélem tudtam segíteni.
Pont itt van amit szeretnél ki-be kapcsolni valamit jelszóval védetten is akár Bővebben: Link "The Ethernet remote device with build-in web server: switching something on and off" címszónál...
Szia!
Gyári megoldás, SNMP protokollal kezelhető (ki / be kapcsolható, árammérés, táp megjelenésekor beállítható sorrendezés a túlterhelés megakadályozására). Drága, de talán megéri ha sok eszközt kell kapcsolgatni.
és ezt az előbb írt dolgot kombináld össze ennek a HE-s cikknek a témáját adó időkapcsolós hosszabbítónak a megfelelő részeivel, innen el lesheted, hogy hogy kapcsolnak 230V-ot PIC segítségével
A wago gyárt ilyesmit. Részt vettem egy előadáson. Akár interneten keresztül is tudod kapcsolgatni a készülékeidet.Mindezt sínre pattintható kismegszakító méretű alkatrésszel.
Hali nem tudom menyit szánsz rá de veszel egy TL-PS310U ehhez egy usb LTP vagy soros átalakító és azt kapcsolgatsz amit akarsz
Sziasztok!
Remélem olvassa még valaki ezt a témát. Én arra gondoltam, hogy a hálózati kártyák WOL (wake on lan) képeségét nem lehet erre használni? Arra gondolok, hogy sok LAN kártyán van olyan csatlakozó amit öszekötve a számítógép alaplapjával ha kap egy speckó csomagot akkor elindítja a számítógépet. Szóval ha tudná az ember, hogy egy hálókártyának milyen tápfesz kell és hova, valamint a WOL csatlakozón mi jelenik meg a "magic packet" hatására, akkor "csak" egy olyan áramkört kellene kitalálni ami a csatin megjelenő jel hatására ki/be kapcsol. Persze én ezt megtervezni kevés vagyok, de okoskodni tudok.
...amíg egy eszközöd van. Ha több, akkor drága lenne minden eszközhöz egy router + USB-soros átalakító. A kérdés: hogyan lehet olcsón több, hosszú kábeles-egy-két eszközt kapcsolni? Tehát nem egy helyen többet, hanem több helyen egyet (kettőt) = csillag topológia
Ebben a fórumban olyan kapcsolásokat tehetünk közzé amelyek az Ethernet alapú vezérléssel kapcsolatosak. Ezek lehetnek ethernetes lámpa vagy motor vezérlések WEB-es felülettel vagy programmal , Hálózatra kapcsolható Fényeffektek, stb...
Lehetőleg minden kapcsolás hálózaton keresztül lehessen vezérelni hisz ez a fórum témája. : ) Kezdetnek itt is egy weboldal ahol sok ilyen kapcsolás található: Igaz nem magyar de Google jó barátunk ebben is segíthet. : )
Annyit fűznék hozzá, hogy sztem párhuzamos portos printservereket is lehet erre a célra használni.
Üdv. Vettem érdekességből egy ilyen kapcsolót, de nem tudom működésre bírni. Foglalkozott már valaki ilyennel?
Szia!
Hasonlónak tűnik (hálózatos oldalról) ahhoz ami nekem is van. Mi a problémád vele? Van egy gyári IP címe: 192.168.1.100 1: Összekötöd az otthoni routerrel (ha 192.168.1.x a tartománya, de a 192.168.1.100 nincs használva) 2: Vagy összekötöd a PC-vel egy patch kábellel, PC-n beállítasz például 192.168.1.102 címet. PC-n az internet böngészőben megnyitod a http://192.168.1.100 címet.
Hali. Egyszerűen csak anyni hogy nem nyitja az oldalt.
Bár nem írtam elé hogy http, de szerintem nincs jelentősége. Nem valami külön program kell hozzá? Apropó.. Patch kábell... Én kihuztam a routerből a PC lan kábelt, és bedugtam ebbe a masinába. Az a kábel enm jó ami PC-router között van? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Szia!
Szerintem cross-link kábel kell ide, vagy egy switch (vagy a routered egy szabad portjára kötöd) közbeiktatása szükséges.
Nem írtad, hogy miként állítottad be a PC IP címét.
Ugyanis, ha a kettőtt összekötöd (cross kábellel), akkor nincs ami IP címet adjon! Ezért kell kézzel beállítani, ahogy írtam. A router és pc közötti kábel valószínüleg egyenes, az itt nem lesz jó. Nézd a szineket a képeken. Egyenes kábel Cross kábel A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Na akkor előröl.
Ha belső hálózaton, azaz itthon ha használom, akkor rákötöm a routerra CROSS kábellal, igaz? Ilyenkor nem kell IP-t állítani, és ha a böngészőbe beírom az alap IPjét, akkor mennie kell?
Cross kábel csak akkor kell ha egybol a PC-vel kotod ossze. Ilyenkor adni kell a PC-nek manuálisan egy IP címet. És akkor fog menni. Routerra nem kell cross kábel.
Próbáltam úgy, hogy routerba a kábel (csak nem tudom milyen volt), és a routerra kötött PC-n próbáltam, de nem ment. Lehet akkor nem jó volt a kábel. Holnap kipróbálom akkor, hogy egyenes kábellal a routerra kötöm, majd a routerra kötött PC-n megprbálom megnyitni.
Így akkor menni kell?
Routeren keresztül:
- jó az egyenes kábel is, mivel a router lekezeli ezt a dolgot. - Viszont csak akkor éred el a PC-ről, ha a router 192.168.1.x IP címet ad a PC-nek. Ha 192.168.0.1x-t kapna például a PC, akkor nem fogod tudni elérni. - a router nem oszthat ki senkinek 192.168.1.100 címet, mert ez az eszközé és cím ütközés lenne. Közvetlen PC-vel: - Kell a cross (kereszt kábel), mivel így fog tudni egymással kommunikálni. - PC-n kell fix IP (pl: 192.168.1.102), mert nincs ami osszon neki Mindkét esetben a 192.168.1.100-at tudnod kell pingelni és elérni. Az x 2 és 253 között lesz (általában 100 és 199 között ad a router, de nem törvényszerű).
Hali.
Na most kipróbáltam. Egyenes kábel, a router és a kapcsoló között. Most se működött, és a PC a 192.168.1.101 címet kapta
Üdv!
Az egyik elképzelésem, hogy lehet meg kell adni egy specifikus portotot is: http://192.168.1.100:6722 (TCP) http://192.168.1.100:6723 (UDP)? A másik tippem, hogy lehet csak a kínai programokkal együtt üzemképes. Indok: a leírásban sehol sem láttam a HTTP-re utalást, csak hogy TCP és UDP.
Hali.
Én is erre gondoltam hogy csak valami gagyi kinai programmal használható. Tudtok valami olyat, ami úgy működik ahogy leirjátok?
Üdv.
Próbáld evvel a programmal Socket test. Van benne TCP kliens és avval bírod küldeni neki a parancsokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |