Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor szép a győzelem, ha van kihívás. Ha könnyű holnap már kit érdekel?
Azé' van, ami nem éri meg a küzdelmet, szerintem ez az az eset.
Meséltem neked egy viccet, megszívlelendő.
Ki tudhatja? Feladni nem kell könnyen.
Helosztok.
Valaki tud egy jó linuxos fórumot, ahova egyszerű regisztrálni? Compat-wirelesst akarom egy Allwinner A13 as SOC ra lefordítani arm-linux-gnueabihf el, de mindig problémába és hibaüzenetekbe ütközök.
Nem kell vesződnetek az univerzális mosógépagy kifejlesztésével.Már megcsinálták az oroszok.Ha valakit érdekel privátban elküldöm a nyáktervet leírást..stb.Kizárólag egy dolga van annak aki kivitelezi hogy programot ír bele ennyi.Azt meg nem nehéz.
Igen azt mi is megtaláltuk de sajna én pic fan vagyok, az meg avr re van tervezve
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
Ha gondolod segítek keress meg privátban.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem lehet hogy többször is volt már ez téma de ti ide a képeket hogy szoktátok jó minőségbe feltölteni mert amiket én csinálok képeket mint 5-6mb és ugye 2mb a limit. Ti ezt hogy szoktátok megoldani hogy a kép jó minőségű maradjon de ugye bár fel lehessen ide tölteni?
Nem az én projektem .Zolika60 akarja megépíteni én is csak segítő lettem volna ha piccel építette volna meg ,
Van egy pici, 1,7MB install méretű kis program, az a neve hogy photofiltre, és még magyar nyelv is van hozzá. Majdnem mindent tud amit a nagyok, én évek óta ezzel szerkesztgetem a képeket.
Értem és ezzel hogyan tudnám kis sebre venni a méretet? Már mint a mb-ket.
Én paint-ben csinálom.
Megnyitod a képet, Fájl->mentés másként és ott átállítod a kiterjesztést mondjuk JPG-re.
Egy kép Byte-ban mért méretét alapvetően két módszerrel lehet csökkenteni és itt most csak a jpg formátumról legyen szó.
1: Csökkented a pixelben vett méretét összenyomással és/vagy körbevágással. 2: Lerontod a kép minőségét, lévén ez egy tömörített formátum. Már csak a megfelelő programot kell megtalálni hozzá. Ezeket a funkciókat egy egyszerű képszerkesztő általában tudni szokta. Pár példa a minőségrontásról és pixelben vett méretbeni csökkentésről. A minőség előtti szám a tömörítés utáni minőséget adja, % -ban. original_100 minoseg: 34 395 byte 20_minoseg: 11 992 byte atmeretezett_100 minoseg: 11 134 byte korbevagott_100 minoseg: 11 490 byte
Na lehet ez a legjobb ötlet. Próbáltam én már paintba is mentegetni de nem tömöríti le nekem annyival az eredeti képet hogy felbírjam ide tölteni.
Gondolom ugyanúgy mint a többivel. Ha leveszed a kép méretét kisebbre, ami eredetileg mondjuk 4000x3000 pixel vagy valami hasonló, 1024x768-ra, és utána elmented jpg-be, már csak pár száz kB lesz a mérete. Meg ugye le kell körben vágni a sallangot és csak a hasznos részt meghagyni, azzal is csökken a file méret. De ezt úgyis látod menet közben, hogy mi az a méret ami még jó minőséget ad, de már kellően kicsi a mérete.
Lay file hiányában még nyákokat is ezzel a módszerrel szoktam felülrajzolni, még kellően jó minőségben kivágom az asztalról a képet, csinálok belőle negatívot, és bmp formátumban beillesztem a sprint layout-ba háttérként, méretarányosan, amit aztán már gyorsan át lehet rajzolni.
A paint-ot felejtsd el, ez a kis program gyors, egyszerű és nagyszerű. Hogy elérhető-e még a neten valahol azt nem tudom.
A programod által szerintem sikerült elérni egy jó minőségű képet. Szerinted?
Nem az én programom, de ezek szerint nálad is működik. Ezen kívül még kismillió dolgot tudsz csinálni a képpel, van rengeteg effekt, kivágás, összeillesztés, tükrözések, forgatás, negatív, felirat, rajz, radír, ábrák, színek, stb.
Nekem egyetlen dolog nem tetszik csak benne, hogy feliratozni csak addig lehet a képet amíg 16 millió színű. Ha már leveszem 256 színűre vagy fekete fehérre, már nem tudom feliratozni.
Érdekes.. Hol tudom beállítani a magyar nyelvet mert bemásoltam de nem találtam még menü-t ahol kilehetne választani a nyelvet?
Egy lehetőség: XnView program, >kép>átméretezés, pixel, vagy százalékos.
Lehet kivágni is nagyból kis részletet.
Ugyan úgy negyvenet mit az egy műszakos, csak nem mindig ugyanakkor kell menni dolgozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |