Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2543 / 3607
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Akkor szép a győzelem, ha van kihívás. Ha könnyű holnap már kit érdekel?
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Azé' van, ami nem éri meg a küzdelmet, szerintem ez az az eset.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Meséltem neked egy viccet, megszívlelendő.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Ki tudhatja? Feladni nem kell könnyen.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

(#) moltam hozzászólása Feb 11, 2016 /

Helosztok.
Valaki tud egy jó linuxos fórumot, ahova egyszerű regisztrálni? Compat-wirelesst akarom egy Allwinner A13 as SOC ra lefordítani arm-linux-gnueabihf el, de mindig problémába és hibaüzenetekbe ütközök.
(#) jani1987 válasza moltam hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Az ubuntu honlapján van fórum.
(#) moltam válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Köszi.
(#) botesz válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Nem kell vesződnetek az univerzális mosógépagy kifejlesztésével.Már megcsinálták az oroszok.Ha valakit érdekel privátban elküldöm a nyáktervet leírást..stb.Kizárólag egy dolga van annak aki kivitelezi hogy programot ír bele ennyi.Azt meg nem nehéz.
(#) kaqkk válasza botesz hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Igen azt mi is megtaláltuk de sajna én pic fan vagyok, az meg avr re van tervezve
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
(#) botesz válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Ha gondolod segítek keress meg privátban.
(#) morzsa15 hozzászólása Feb 11, 2016 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem lehet hogy többször is volt már ez téma de ti ide a képeket hogy szoktátok jó minőségbe feltölteni mert amiket én csinálok képeket mint 5-6mb és ugye 2mb a limit. Ti ezt hogy szoktátok megoldani hogy a kép jó minőségű maradjon de ugye bár fel lehessen ide tölteni?
(#) kaqkk válasza botesz hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Nem az én projektem .Zolika60 akarja megépíteni én is csak segítő lettem volna ha piccel építette volna meg ,
(#) Ge Lee válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Van egy pici, 1,7MB install méretű kis program, az a neve hogy photofiltre, és még magyar nyelv is van hozzá. Majdnem mindent tud amit a nagyok, én évek óta ezzel szerkesztgetem a képeket.

pf.jpg

(#) morzsa15 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Értem és ezzel hogyan tudnám kis sebre venni a méretet? Már mint a mb-ket.
(#) szucsistvan123 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Én paint-ben csinálom.
Megnyitod a képet, Fájl->mentés másként és ott átállítod a kiterjesztést mondjuk JPG-re.
(#) Bakman válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Egy kép Byte-ban mért méretét alapvetően két módszerrel lehet csökkenteni és itt most csak a jpg formátumról legyen szó.
1: Csökkented a pixelben vett méretét összenyomással és/vagy körbevágással.
2: Lerontod a kép minőségét, lévén ez egy tömörített formátum.

Már csak a megfelelő programot kell megtalálni hozzá. Ezeket a funkciókat egy egyszerű képszerkesztő általában tudni szokta. Pár példa a minőségrontásról és pixelben vett méretbeni csökkentésről. A minőség előtti szám a tömörítés utáni minőséget adja, % -ban.

original_100 minoseg: 34 395 byte
20_minoseg: 11 992 byte
atmeretezett_100 minoseg: 11 134 byte
korbevagott_100 minoseg: 11 490 byte
(#) jani1987 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Screen shot
(#) morzsa15 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Na lehet ez a legjobb ötlet. Próbáltam én már paintba is mentegetni de nem tömöríti le nekem annyival az eredeti képet hogy felbírjam ide tölteni.

Gondolom ugyanúgy mint a többivel. Ha leveszed a kép méretét kisebbre, ami eredetileg mondjuk 4000x3000 pixel vagy valami hasonló, 1024x768-ra, és utána elmented jpg-be, már csak pár száz kB lesz a mérete. Meg ugye le kell körben vágni a sallangot és csak a hasznos részt meghagyni, azzal is csökken a file méret. De ezt úgyis látod menet közben, hogy mi az a méret ami még jó minőséget ad, de már kellően kicsi a mérete.
Lay file hiányában még nyákokat is ezzel a módszerrel szoktam felülrajzolni, még kellően jó minőségben kivágom az asztalról a képet, csinálok belőle negatívot, és bmp formátumban beillesztem a sprint layout-ba háttérként, méretarányosan, amit aztán már gyorsan át lehet rajzolni.

A paint-ot felejtsd el, ez a kis program gyors, egyszerű és nagyszerű. Hogy elérhető-e még a neten valahol azt nem tudom.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

A programod által szerintem sikerült elérni egy jó minőségű képet. Szerinted?

sdf.jpg

Nem az én programom, de ezek szerint nálad is működik. Ezen kívül még kismillió dolgot tudsz csinálni a képpel, van rengeteg effekt, kivágás, összeillesztés, tükrözések, forgatás, negatív, felirat, rajz, radír, ábrák, színek, stb.
Nekem egyetlen dolog nem tetszik csak benne, hogy feliratozni csak addig lehet a képet amíg 16 millió színű. Ha már leveszem 256 színűre vagy fekete fehérre, már nem tudom feliratozni.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 11, 2016 /

A 2 műszakos munkarend hány órát takar?

Érdekes.. Hol tudom beállítani a magyar nyelvet mert bemásoltam de nem találtam még menü-t ahol kilehetne választani a nyelvet?
(#) nagym6 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Egy lehetőség: XnView program, >kép>átméretezés, pixel, vagy százalékos.
Lehet kivágni is nagyból kis részletet.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Ugyan úgy negyvenet mit az egy műszakos, csak nem mindig ugyanakkor kell menni dolgozni.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Random behívás?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Nem hiszem, inkább délelőttös meg délutános műszak. Felváltva egyik héten délelőtt a másikon délután.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
Következő: »»   2543 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem