Fórum témák
» Több friss téma |
Látom rendesen elgurult a gyógyszered . Kitört belőled az acél és a szikraimádat? Tisztára a flashdance jelent meg előttem, amint elképzeltelek köszörülés közben Alig várom a végeredményt!
Valami olyasmi!
Eddig is meg tudtam mindent csinálni a kicsi CNC gépen, de gondoltam ha már van minden akkor építek egy másikat ami most van azt pedig oda adom valakinek! Én is várom, hogy milyen lesz a végeredmény és mit tudok vele kezdeni.
Ha elkészülsz például segíthetnél pár alkatrész újraalkotni az enyémen! Akkor a kottyanásokat véglegesen ki lehetne irtani utólagos hézagolások nélkül és végre direktbe mehetne az X tengelyem is az áttétel helyett. Sokat csendesedne. Lecserélhetném a trapézorsót stb stb. Szóval - én is tudnék elég munkát rá "Mert más szerszámával...."
Természetesen! De mindjárt mindent ki fognak itt törölni a barátaink!
Pedig CNC a téma
Na, ezt már nem fogja a huzat felborítani
Szia!
Megtaláltam a régi cnc oldal mentését. Nem az én művem! De feltöltöttem IDE, ahol néhány napig elérhető. Sok hasznos ötletet találsz benne.
Köszönöm azonnal letöltöm. Még annyit hogy hogyan tudom a motorok és az M6-os menetes tengelyt egymáshoz "illeszteni" hogy ne legyen vele probléma?
Valahonnan nagyon ismerős ez a weboldal.
Ez a Régi CNC oldal Magi István oldala
De ő már nem foglakkozik a CNC vel és a fórum más kezekbe került és az új tulajdonos meghagyta a régi dolgokat is .
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Igen, ezek azok a dolgok, de sajnos nem magyar nyelvű. Persze aki érti, annak teljesen megfelel. Amit feltöltöttem, abban még a fórum mentése is benne van, persze az még mindig él.
Egy ideig eladó is volt a domain, de nem kísértem figyelemmel. Amikor elindította a HobbyCNC oldalt, akkor már RC modellezett. Gondolom, ahhoz is jól jött a CNC.
Egy nagyon egyszerű megoldással: veszel gazdaboltban 6-os belső méretű műanyag csövet, és azzal kötöd össze. De ha autóalkatrész boltban jársz, akkor gumicsövet is vehetsz, ami rugalmasabb, meg jobban rátapad a fémre. Persze a rászorításhoz érdemes bilincset is venni, hogy ne kelljen drótozni.
Lehet használni egyik végén 6-os furatú, a másik végén a motornak megfelelő csövet is, de az nem rugalmas, ezért pontosan egy tengelyűre kell beállítani. Persze vannak spéci tengelykapcsolók is, de azt nem kell kezdésnek megvenni. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Benzincső és bilincs .
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy kordináta aztalt plazmavágáshoz! DE nagyon nem értek az elektronikához mivel lakatos vagyok. Segítség kellene , hogy milyen alkatrészeket kell beszereznem és , hogy kezdjek neki. Az asztalnak legalább 1000*2000-nek kellene lennie. Plazmavágóm van iweld cut 100-as. Segítséget előre is köszi!!
Szia, milyen gyorsan kell mozgatni egy plazmavágót?
Elég szép feladat lesz akkor ha egy ilyen cnc gépet akarsz építeni ,de nem lehetetten.
Helyileg merre vagy? Segítek ha gondolod!
Ez is egy lehetséges mértékegység. De a lakatosok milliméterben mérnek!
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Na az akkor nem itt van!
Ha a közelben lettél volna akkor akár személyesen is tudtam volna segíteni neked!
Ebben az esetben anyagvastagságtól függően kellene a léptetőmotor és a szervo között választani, illetve a mozgatóorsó menetemelkedését megválasztani. A plazmavágó és a kábelezése sem fél deka, így attól is függ a hajtás kialakítása.
Ilyen még talán akad is otthon. Köszönöm,jövőhéten építem a gépet,akkor kiderül hogy bírja-e.
Nálam műanyag kötegelő van rajta. Rugalmas és erős.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |