Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
A 65. sorban létrehozód a változót! De értéket nem adsz neki?
milyen értéket adjak neki? egy kiolvasott érték ezt olvassa ki a max vagy nem?
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
Akkor igy már lenne valami értelme is:
expected initializer before '.' token ezt a hibát dobja ki
Nállam pedig le fordult hiba nélkül!
Itt biztosan shiftelni akarsz, és nem összehasonlítani?
összhasonlítani szeretnék és nekem nem fordítja le sem az 1.6.7es verzióba sem az 1.0.5ösen.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Tisztázni kellene, hogy az általad használni kívánt "LED amplifier" milyen bemenőjelet igényel.
Az egyik úriember pl. nem a LED erősítőt, hanem a benne levő FET-eket vezérli Arduinoval. Bővebben: Link
Figyelj oda, a kis és Nagy betükre! Mert nem mindegy!
(És ne pirossal szedjed a Nagy betüt!) A fügvénykönyvtáradat kis betűvel példányosítottad: homerseklet MAX6675 homerseklet(maxCLK, maxCS, maxDO); A változót amibe beolvasod az értéket Nagybetűvel: Homerseklet volatile long int Homerseklet; Ebbe olvasodbe az értéket: Homerseklet = homerseklet.readCelsius(); Uttána ezt az értéket hasonlítod össze: if (encoertek >> Homerseklet) Igy nem fog neked . -ot követelni!
Mostmár megvan Köszönöm! a fordításkor nemtalál hibát, de az istenért sem akarja a 4es lábat Magas szintre húzni, mert ugye aztakarom elérni, hogyha az encoertek nagyobb, mint homerseklet akkor emelje a 4-e lábat magas szintre ésha a feltétel nem teljesül akkor maradjon alacsony szinten szerinted miért nem csinálja azt amit szeretnék?
Ilyenkor jön a hibakeresés!
Kiegészíted a programodat pár print rutinnal, és figyeled a monitórt! PL. igy:
Idézet: „szerinted miért nem csinálja azt amit szeretnék?” Mert nem figyeltél oda arra, amit Balázs írt.
De a jelen programod szerint, ha a fenti feltétel egyszer teljesül a 4-es láb mindig magasan marad, még akkor is ha már nem igaz a feltétel. Csinálj "else" ágat a feltételnek:
Meglett a hiba és az áramkör már müködik is! nemtettem kimenetté a 4es lábat
Helló!
Lenne egy olyan gyors kérdésem használt már valaki ilyen kijelzőt: Adruino display... A leírásában nem találom, lehet ezt működtetni SPI vezetéken (a kijelző részét)? Vagy csak párhuzamos módban működik? És akkor pontosan hány vezeték szükséges hozzá minimálisan? Igazából egy Atmega 328P -vel akarom meghajtani... Atmega328P
Hát egy olyat szeretnék építeni hogy telefonról bluetooth-on keresztül tudjak színt keverni.
De tegnap a próbálkozásokba arduino kicsit füstölt úgy hogy kuka Most már csak olyannal kísérletezek amit itt leírnak. Google csomó minden kiad van csomó variáció csak hogy működik e vagy nem azt már senki se írja le. De ezt a fajtát amit linkelté ezzel tudom vezérelni az rgb led szalagot ? Mert simán a arduino kimenetén 1 ledet tudok próbálni na de 1 ledszalagot már nem mert a teljesítménye nagy. Azért akarok ilyet alkalmazni Windows telefonra programot meg megírt arduino programot nem tudsz ? Vagy benne segíteni ?
Csak parhuzamosan. Latszik a feliratokbol. A nyolc adatvonalon kivul kell neki meg kb 5 vezerlojel is.
Van egyebkent majdnem ugyanilyen kinezetu, de SPI-os is. Banggoodon beirod, hogy tft spi Arduino es hozza a talalatokat.
Van az ebayen is, csak az vagy kissebb, vagy drágább...
Köss...
Nem csináltam még ilyet, de a LED Amplifiert mellőzve egyszerűen 3 db N-csatornás, logikai szinttel vezérelhető FETel próbálkoznék: Bővebben: Link
Azt pedig célszerű feszültségmérővel ellenőrizni, hogy a 12 V-os tápegység valójában mennyit ad ki, s hogy nem túl sok-e az Arduino Vin bemenetéhez. Windows telefonra nem tudok mit mondani, nekem Androidos van. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Semmi gond. Nekem csak annyi a lényeg hogy a led szalagot illeszteni tudjam a arduino-val.
Többit már meg oldom csak ez a veszélyes rossz összekötés és füst Programozás ha nem jó akkor azt lehet javítani .
A korábbi rajzot nézve a 12 volt összekötése at 5 volttal nem épp szerencsés kombináció.
Az Arduino egyik bemenetén se lehet szerintem 5 volt feletti feszültség.
Nekem is furcsa volt de mivel még annyira nem vágom hogy mi hogy az arduinonál azért próbálgattam amit a neten találtam kapcsolásokat.
De meg is lett az eredménye hogy elfüstölt az arduino. Ez a megoldás jó lehet biztos ? Nem lesz füst ?
Ez, ha figyelmesen kötöd össze, nem lesz *füstgenerátor*.
A 12 volttal bánj óvatosan, csak a megadott Vin lábra mehet az arduino panelre!
Én is igyekeztem ebben nem oly rég, és a mini pro 3.3Voltos változata a RAW bemeneten nem tolerálta a 11.5Voltot. Kicsi stabilizátor egyből kilehelte a lelkét. De a 328 is cserére szorult.
Hallgass te csak icsernyre. Minel messzebb van az Ardutol a 12V, annal jobb.
Miutan nemigen vagy tisztaban a veszelyekkel, sokkal jobb, ha levalasztod a 12V-ot. Egy ilyen FET olcso, megvedi a dragabb vezerlodet. Ugyanakkor szuksegtelenne teszi a LED erositot. A cikkbol megprobaltam megerteni a dolog lenyeget - a srac emliti is, hogy tudja, furcsanak tunhet a megoldasa - de elsore nem sikerult. Kezdokent a helyedben - feleg a hatad mogott mar egy rossz tapasztalattal - a levalasztast hasznalnam.
Mielőtt icsirny irt volna már előtte elfüstöltem úgy hogy nem ő hibája.
Senkit se hibáztatok. Benne van hogy nem jön össze. Mivel nem értettem hogy mi hogy van neten keresgéltem hogy lehet összehozni és csomó megoldás van csak hogy az biztos hogy jó e azt már senki se írja meg. Én meg próbálkoztam vele. Minden féle segítséget elfogadok hozzá. Főleg kapcsolási rajz lenne jó.
Sziasztok!
Arduinoval szeretnék mérni áramerősséget speciális ic-k nélkül. Valahogy ellenállásokkal vagy valami tekercsel meg lehetne oldani? Nézelődtem de semmi hasznosat nem találtam. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Peti!
Ez így elég tág kérdés. Egyen vagy váltóáram? A mérőeszköz galvanikusan érintkezhet a mérendő körrel? Mekkora áramról van szó? Egyáltalán minek az áramát akarod mérni?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Egyenáram lenne. Igen érintkezhet vele. Maximum 5 amper. Tápegységnek a kimenetét szeretném mérni a feszültség mérő része meg van már csak az áram erősség kellene.
Javaslom ennek a használatát: Bővebben: Link. A kimenetén közvetlen az áram erősségével arányos feszültségszint jelenik meg, ami közvetlen feldolgozható a kontrollerrel, ráadásul elég kicsi ellenállása van, nem fogja zavarni a kimenetet.
Ilyen nélkül szerettem volna megoldani, de akkor nem lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |