Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Pár hónapja írtam nektek arról, hogy Asus notim beadta a kulcsot. Végre sikerült megjavítanom. Cseréltem a super I/O controller IC-t és a flash memóriát. Az újat külsőleg flasheltem és lásd elindult.
Az igen! Király vagy!
Szia! Tudnál írni róla egy kicsit részletesebben? Hogyan, mivel flashelted be? Ha a bios volt a ludas a I/O controllert miért kellett cserélni? Üdv! Köszi!
Esélyes, hogy elég lett volna csak a BIOS-t újraírni.
Igen, csak tapasztalat hiányában neki álltam direktben és az 5V programozó fesz miatt elment a controller IC. Többet nem kapcsolt be, sem a led nem villogott. Már tudtam, hogy hülyeséget csináltam.... A technikus kolega mondja jó lesz majd az alapba, de pár alaplapot tönkre kell tennem míg megtanulom... Na de mondom HW fejlesztő vagyok, rajtam egy Asus nem fog ki... Rendeltem flash memóriat, ebeyrol controller IC-t. Kiforrasztottam, beforrasztottam. Továbbra sem működött, de már volt életjel. Oszcilloszkóppal láttam, hogy van kommunikáció a flash és az IC között. De mindig ugyanaz körbe körbe. Az új flasht külső programozóval felprogramoztam. Valami régi fajta szlovák univerzális (Elnec) programozó. Becineztem. Bekapcsolt. Mindenki happy. Egy pár SW-s kolega jelentkezett nem akarom-e az övéket megjavítani... Lehet, hogy nem kellett volna cserélni a flasht, de az a pár fillér nem öl meg, eldobtam. Ennyi. Csak mivel van céges notebookom és egy kis hdd cserével tudom használni egyébb célokra is, így nem volt sürgős nekem. Ezért tartott 3 hónapig a dolog.
Sziasztok! Laptopban lehet processzort cserélni?
Adott egy HP 6715b laptop amiben egy AMD Sempron 3800+ egy magos proci van. Azt szeretném kicserélni egy AMD Turion (TL-50, TL-52, TL56, TL60, TL-64) porcira. Az alaplapba nincs bele forrasztva a processzor kivehető. (TL-50, TL-52, TL56, TL60, TL-64) ezekkel a processzorokkal letehet kapni ezt a modellt Bővebben: Link
Amennyiben a tokozás megegyezik, nincs akadálya. Valószínűleg a BIOS-ba sem kell belepiszkálni.
Én a sajátomban cseréltem i5-re a B960-at minden gond nélkül. Gondolom AMD-nél sem probléma.
Szia.
Ha AMD Mobile Sempron 3800+ proci van most benne (valószínű, mert laptop), akkor azonos a foglalata a Turion TL-64 -gyel, Socket S1 (S1g1). A "sima" Sempron 3800+ (mert te azt írtál, de valószínűleg nem az van benne) viszont AM2 foglalatú, azzal nem kompatibilis a TL-64.
Bocsi. AMD Mobile Sempron 3800+ van benne
Köszönöm a segìtséget!!!
Sziasztok!
Elég régi gépem van. (MSI K9VGM-V alaplappal.) Szeretnék benne memóriát bővíteni de nem egyértelmű számomra a leírás. A Max 2 GB az slotonként értendő vagy összesen ennyit képes az alaplap kezelni?
A specifikációban egyértelműen (külön sorban) van írva. Tehát összesen 2GB.
Köszönöm a válaszod. Akkor ideje gépet cserélnem!
![]()
Sziasztok ! Van egy Dell Dimension 8400 alaplapom és hol tudom megnézni hogy milyen procit lehet bele rakni (dual) ?
![]()
Üdv!
Bármelyik LGA775-ös foglalatú P4-es megy benne ami 90nm-es technológiával készült, kivéve a 6x1-es sorozat. A legnagyobb ami bele megy az a P4 670 3.8Ghz-es "kazán". ![]() Bővebben: forrás
Üdv!
Hogy tudnám letiltani/korlátozni a torrentet egy adott számítógép számára? Beállítottam a ,,Address Reservation,, -en adott MAC címhez tartozó IP-t. Hogyan tovább? Előre is köszi! ![]()
MAC-szűréssel kompletten az egész gépen lehet letiltani az internet-elérésről.
Vagy meg lehet azt tenni, ha fixen ismert a torrent program által használt port, és az a használat során nem változik, akkor port szerinti "Service" letiltást is lehet végezni. Ha változó portra van állítva a torrent-program, akkor ez nem járható út, csak a MAC-alapú szűrés vagy a napszak szerinti szűrés (mettől-meddig). De másnak is többet segítene, ha a router halálpontos típusát is megadtad volna.
Az adress reservation-al csak annyit érsz el, hogy az a PC mindíg ugyanazt az IP-t fogja kapni a helyi hálózaton. Egy home routerrel sehogy egyébként, nem tudnak ilyet. A torrentet magában a klines programban kell korlátozni.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
Bocsi, az lemaradt! TP-Link TL-WR720N
Kell rá internet, csak a torrent adatforgalmát kellene lekorlátozni. (nem muszáj tiltani)
Van egy UPnP fül, ahol kihozza a torrent klienseket.
Végülis most nézem, hogy az enyém tud ilyet, bár ez 841N. Nincs bandwidth control menü?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
Akkor azzal nem, bizonyos portokat tiltani tudnál legfeljebb. Ha a sebesség korlátozása a cél, akkor azt mindenképpen a kliensben érdemes beállítani. Persze ez nehezen megoldható, ha wifin árulod a netet a szomszédoknak és valamelyik sokat torrentezik.
![]()
Jó lenne a port letiltás is. Azt merre keressem?
Azt nem tudom, Norberto kolega vetette ezt fel és én nem látok ilyenre opciót a sajátomban sem, de talán ő tudja.
Rendben, Köszi az eddigi tanácsokat!
![]() Várom Norberto kolega tanácsait! ![]()
Amúgy mi a művelet oka? Beletrafáltam a szomszédos wifis elmélettel?
![]()
A szomszéd nem tudja a jelszót a Wi-Fi-hez!
![]() A családból valaki nagyon szeret torrentezni (szinte non-stop megy) és nagyon lassú a net miatta. De persze tagadják... ![]()
Akkor is azt mondom, hogy azt a kliensben kell beállítani, nálam szerveren megy 0-24-ben mégsem lassú a net, mert a korlátozva van a sebessége. Amúgy nem lehet, hogy igazat mondanak és tényleg jankó a net? Mifajta netről van szó?
Ha nem megy az ominózus gép, akkor nagyon jó a net. Egyébként invitel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |