Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   604 / 1159
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Akkor ne lazsálj kapcsold be a gépet és álítsd be. Ha letiltod, abból úgyis cirkusz lesz. Az oké, hogy invitel, de miféle megoldás?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) Ge Lee válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Az sem mindegy hogy melyik klienst használod. Ugye, előszeretettel használja mindenki a utorrentet. Na ha én azt elindítom, akkor nem csak a sajátommal, de a hálózaton lévő egyik géppel sem lehet böngészni, mert csak homokórázik a böngésző, és iszonyú lassan tölt be egy oldalt, függetlenül a kliens beállításaitól.
Hónapokig szívtam ezzel, aztán kipróbáltam a vuzét. Az egy megváltás a utorrenthez képest, ugyanúgy lehet böngészni mellette mintha nem is menne a torrent, csak kell hagyni a fel és letöltési sebességből is egy keveset, hogy ne fogja le a teljes sávszélt. Még a beágyazott videókat is tudom nézni mellette, a utorrentnél ez eleve esélytelen volt.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Nem tudom. 10 megás + erre jön az IP-tv. uTorrentet használ.
Nem kell tudnia róla, hogy letiltom! Szolgáltatói hiba...
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

De lehet próbálkozok még, a diplomáciai úton történő megoldással. Az egyszerűbbnek tűnik.
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Ez így hülyeség, mindíg is azt használtam és sosem volt ilyen probléma. Ráadásul alapbeállításban eleve nem is használja ki a maximális sávszélességet (rate limit). Vannak egyes uTorrent verziók, amik bitcoin bányászt telepítenek a gépre, na akkor el tudom képzelni, hogy valami nem stimmel, de ez így ebben a formában biztos, hogy nem álja meg a helyét, nem véletlenül használja azt mindenki!

Idézet:
„Nem kell tudnia róla, hogy letiltom!”

Épp ezért álíts a kliensben korlátot, akkor soha nem fogja észrevennni, de, ha egyáltalán nem megy akkor biztos.

Idézet:
„10 megás + erre jön az IP-tv”

Az még mindíg nem a mifajta kérdésre válasz, de valószínűleg ADSL vagy VDSL lesz az, szóval lehet, hogy nem is a torrent a gond, hanem az, hogy folyamat szakadozik olyankor.

Beállítom. Köszi az eddigi válaszokat!
(#) Ge Lee válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Az engem nem nagyon érdekel, az sokkal inkább ami nálam működik meg ami nem. Kipróbáltam belőle vagy 8 féle verziót, telepítőst meg portable-t, magyart meg angolt, és mindegyikkel ugyanaz volt a probléma. A vuze meg megy normálisan. Erről ennyit.
(#) Buvarruha válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 22, 2016 1 /

Ez bullshit ilyen nincs.
(#) szucsistvan123 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Iobi től a driver booster. Nállam az be szokott válni. Azt próbáltad?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) abcdabcd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Ha van ideiglenesen egy olyan gép, amire van működő windows-os driver, akkor arra fel kell telepíteni (bármilyen verziójú windows-ra), meg kell osztani a nyomtatót a hálózaton, ezen az ominózus gépen betallózni, és nyomtatni vele egy tesztoldalt, először így megosztáson keresztül, ha így működik, akkor ki kell húzni a nyomtatót a másik gépből, átdugni vissza ebbe, és azt mondani, hogy automatikusan találja meg hozzá a drivert, és ilyenkor a megosztáskori használathoz átveszi a drivert a másik gépről, amit azután lehet használni úgy, mintha az arra a windows-ra "való" lenne eredetileg is...

Ha a driveren kívül esetleg a nyomtatóhoz van még valami egyéb szoftveres "körítés", ami nyomtatáskor megnyílik az mondjuk kérdés, hogy hogy működik így, szóval ki kell próbálni, viszont egy lézernyomtatónál (gondolom ez az, bár nem kerestem rá), ott lehet inkább egyszerű drivereket csinálnak a gyártók...
(#) Buvarruha válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Egy frászt, he megosztod a nyomtatót akkor is kell a kliens gépen lévő rendszerhez driver. Ha egy XP-s gépen lévő nyomtatót megosztasz és W7-el akarsz nyomtatni, kell hozzá a W7 driver.
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Jézusom ne linkelj már ilyen driver booster, guide meg hasonló adware oldalakat..

Nekem bevált!

De nem olvastad végig akkor amit írtam...
-Egy XP-s gépre telepítsd fel az XP-s driverrel a nyomtatót
-oszd meg ezen a gépen a nyomtatót a hálózaton
-a win7-es gépen tallózd be ezt a nyomtatót, majd nyomtass egy tesztoldalt
-ha a tesztoldal jó, akkor húzd ki az xp-s gépből a nyomtatót, és dugd át a win7-es-be
-a win7-es gép lehet, hogy automatikusan, fel is ismeri, és azt is, hogy neki ehhez "van drivere", amit a hálózaton keresztüli nyomtatáshoz használt... vagy esetleg kézi telepítéssel kell hozzáadni a nyomtatót, amihez a listában a hálózati használat miatt ott kell elvileg lennie a drivernek....

De ehhez az kell, hogy hálózaton keresztül nyomtass vele egyszer, és akkor amikor hozzáadod, mint hálózati nyomtatót, akkor átvesz valamilyen driver fájlokat arról a gépről... ahova fizikailag csatlakoztatva van a nyomtató...
És ilyenkor a windows magán belül oldja meg, hogy működjön az a driver, ha tud... Az lehet, hogy mivel te telepítettél a gépedre már valamilyen drivert, ami nem jó, így lehet, hogy azokat le kell törölni ahhoz, hogy amikor közvetlenül dugod majd rá a nyomtatót a hálózati használat után a gépre, hogy ne a nem-működő drivert találja meg, de ha kézi telepítést választasz, akkor lehet engedi kiválasztani a működőt is - kérdés, hogy a listában mondjuk milyen módon lehet megkülönböztetni azt az "újtól", bár lehet, hogy az újnál ott a "gyártó" vagy hasonló mezőbe "Microsoft" van írva mondjuk és az eredetinél meg az oki/hp...

Amit én írtam az csak a hálózaton keresztüli dologra vonatkozott, hogy akkor kellhet esetleg kézi telepítést választani, szóval akkor, hogyha hálózaton keresztül megosztott nyomtatóként lehet nyomtatni, és utána kerül átdugásra a nyomtató az ominózus gépbe, hogy akkor ne azt a drivert "próbálja megtalálni" hozzá, amivel közvetlenül csatlakoztatva korábban se működött... (a hibásak törlése is csak erre vonatkozott, hogy ott azt, ami eleve hibás azt ne is próbálja megtalálni a nyomtatóhoz, hanem csak azt amit "átvett" a másik gépről akkor amikor a hálózaton keresztül arra nyomtatott)

Amúgy, hogyha viszont azt írod, hogy win7-en működött ez a nyomtató már máskor, akkor lehet tényleg valami egyéb probléma van...

Amúgy ezzel a hálózatos megosztással addig a pontig jó volt, amíg megosztott nyomtatóként volt telepítve? Mert ahogy írtam az lehet, hogy amikor viszont a konkrét gépre átdugod, hogy ott esetleg nem elég az a pár "alap fájl", amit a hálózatos használathoz "átvesz" a másik gépről, hanem lehet, hogy van valami "keretprogram", amit a nyomtatáskor futtat és lehet az a win7-en nem jó, ezt nem tudom, vagy lehet valami más probléma van...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Vagy lehet az se mindegy, hogy azon a gépen, ahol van működő driver, hogy ott az oki vagy a hp változat van feltelepítve, lehet, hogy valamelyiket a kettő közül át tudja venni a hálózaton is jól, amíg a másikat meg nem... persze ez csak tipp...
(#) Norberto válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Egyetértek, én sem támogatom hasonló oldalak látogatását és használatát, semmi nem garantálja, hogy az esetleg jónak tűnő driver-ek mellett miket tölt még le az oldal, futtatható állományokat, stb. ami senkinek sem hiányzik...
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Ahogy a kolega javasolja az nem működik, mivel XP-s driverrel nem megy a W7, csak akkor működik, ha a W7-ben eleve van jó driver hozzá! A windows update a 7 esetében nem szedi a driverek magától, a windows update driver megoldását úgy lehet beüzemeltetni, ha a manuálisan adod hozzá a nyomtatót. A te kedvedért végigjátszottam az enyémmel.

Rádugod majd felsimeri valaminek, de azzal nem foglalkozol, hanem rányomsz a nyomtató hozzáadására, ott helyi nyomtató és így tovább (illusztrálva), és amikor a driverről lenne szó, akkor lesz egy windows update gomb a saját lemez gomb mellett. Ráböksz elszotyizik vagy 10 percet, viszont akkor megjelenik a listában az összes driver amit az update tud. Ott megkeresed a drivert majd továbblépsz és kész. Egy ideig ott marad a nálam felkiáltójeles is, de majd eltűnik.
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Még annyi az előzőekhez, hogy az Oki oldalán van driver remover is, távolítsd el azzal a mostani drivert.
(#) kala1982a válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Nekem az utóbbi időben többször is előfordult, hogy alapértelmezésben ki volt kapcsolva a driverek keresése a Windows update webhelyről. (Egy frissítés miatt?) Vezérlőpult -> Rendszer -> Hardverfül -> Eszköztelepítés beállításainál be van kapcsolva az updeten való driver keresés?
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Miután ezt végigjátszottam a helyi gépre kötve, már a másik gépre dugva is működik hálózaton megosztva mert van driver hozzá.
(#) Buvarruha válasza kala1982a hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Nyomtatót akkor sem keres ez a nyavajás, pedig náam be van kapcsolva. Sőt igazából még sosem talált nekem így a windows drivert semmihez, csak az alább leírt módszerrel a nyomtatóhoz.
(#) kala1982a válasza kala1982a hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Régen egy Toshiba e Studio-nál volt hasonló problémám win7 alatt. Neki csak windows 2000-es drivere volt. Kicsomagol, telepítőnek asztalra parancsikon, kompatibilitási mód beállítás + rendszergazdaként. És még a nyomtató tulajdonságai is bejöttek windows 2000-es kinézettel. Xp-set nem lehet valahogy ráerőltetni ilyen módszerrel?

Nekem még nem jött össze.
(#) kala1982a válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

32 bites win7 volt. Lehet azért.

Na igen ebben lehet valami.

Idézet:
„az előzőleg feltelepített progik a háttérben foglalják a vinyómat”
Nem teljes telepítést csináltál, hanem csak egy javító telepítést? Vagy ez hogy sikerült? Újratelepítésnél én mindig azzal kezdem, hogy a telepítőben még az elején, mikor kérdezi, hogy hová települjön, törlöm az előző rendszer partíciót, majd újra létrehozom és úgy mutatom meg neki, hogy oda másszon fel.

De javítást választottál, vagy friss telepítést? Javítónál megmaradnak a dokumentumok, meg a programok jó része, azok majdnem mind futnak is rendesen. Friss telepítésnél törli elvileg az előzőt, mindennel együtt.
Amúgy a win 7-et is leírta már a MS, miért nem inkább egy 8.1 -et toltál fel? Pendrive -ról telepítettem pont tegnap egyet, igaz, USB 3.0 aljzatról, az alap Win 8.1 kb. 10 perc alatt fent volt.
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Ha nem formázod a meghajtót, akkor nem törlődnek a fileok a lemezről.
Következő: »»   604 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem