Fórum témák
» Több friss téma |
De ha friss telepítést választ, akkor a telepítő formázza a meghajtót település előtt, vagy rosszul emlékszem?
Rosszul, olyankor nyomja rá simán az új rendzzert.
Idézet: Ezt hogy érted?„foglalja a vinyómat, csak nem látom” Futtasd a lemezkarbantartót. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Úgy érti, hogy a korábbi telepítésből megmaradt 300 saját használatú programja minden szemetével és adatával ott van a meghajtón, viszont a friss telepítésű rendszer szerint ezek közül egyetlen sincs telepített státuszban, azaz egy részük pl. egyáltalán nem vagy csak hibával fut. A lemezkarbantartónak ehhez nem sok köze van, az nem tud rendet tenni ilyen szinten... ezt két módon lehet megoldani, vagy teljes újratelepítéssel, formázva előtte vagy közben a HDD-t, vagy pedig kézzel, egyesével kitörölni a felesleges mappákat és fájlokat. Utóbbi kockázatosabb és valódi hozzáértést is kíván...
Tedd fel ezt és bogarássz a gépen.
Én arra használom, hogy megkeressem vele a túl nagyra hízott fájlokat. A Chrome gyorsítótára például nagyon szeret GB méretűre hízni, hiába törlöm az előzményeit.
Azért kérdeztem rá, mert azt írta, hogy nem látja. A régi rendszer megmaradt programfájljai fájlkezelőben, intézőben látszanak.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Vagy a hiberfile.sys foglalja a helyet ami rejtett mást nem nagyont udok elkpzelni. Ha rendet akar akkor törölni kell mindent a lemezről.
Az eddig is kellett, hogy legyen rajta.
@Köbzoli: Van a C meghajtón Windows old mappád? Ha igen, akkor ott van az előző rendszer.
Partícionálásnál haladó mód. Én törölni szoktam a partíciót, nem csak formázni, írja ki lemezre szépen újra a táblát.
Ne telepítsd újra, ugyanott leszel, mint most. Ha van még valami, ami kell a régiről, azt keresd meg az oldban, mentsd le, utána meg töröld az old mappát.
Ha legyalulod mégis az egészet, akkor annál a lépésnél, mikor megkérdezi, hogy hova települjön, töröld a rendszer meghajtót, majd hozd létre ismét. Utána településkor úgyis megformázza magának, azzal már külön nem kell még foglalkozni.
Telepítéskor (az elején rákérdez, hova települjön) találkozni fogsz egy ilyen ablakkal (Nem a tartalma a lényeg, ezt a netről bogarásztam).
Alul van olyan, hogy "Törlés", meg "Formázás". Ha teljesen törölni akarsz mindent, akkor töröld a jelenlegi rendszer partíciót. Alap eset, egy C meghajtód volt, más lemez partíciód (D, E, stb... ) nem. Törölheted mindet, a szükséges segéd partíciókat úgyis létrehozza magának a telepítő. Törlés után egy db, inicializálatlan köteted lesz ("Nem lefoglalt terület"), utána "Új"... és létrehozod az új partíciót. Formázni már nem fontos, a telepítő formázza majd, indíthatod a telepítést. Több lemez partíció, vagy plusz másik vinyó esetén első lépésnél csak azt töröld, amin a rendszer volt, ezt a mérete alapján tudod majd beazonosítani, mert itt nem látsz meghajtó betűjeleket. A többi lépés ugyanaz. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Az még mindig sok. Fájlkezelővel (pl. Total commander, vagy amit linkeltem) meg tudod nézni, mi mekkora méretű. A TC -nél ha Space -t nyomsz egy mappára, akkor kiszámolja a méretét.
Lehetnek visszamaradt telepítési fájlok is abban a 33 Gigában, meg sok átmeneti fájl, de ennyi nem. Egy friss Win7 10 Giga körül van. A törölt fájlok először a lomtárba kerülnek, ürítsd ki a lomtárt jobb klikkel, utána futtass egy lemezkarbantartót, annál pedig válaszd a rendszerfájlok törlését keresés után és töröltesd a hátramaradt telepítési fájlokat. Utána nézd meg megint, mekkora helyet foglal a rendszered. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Vannak takarító programok, amiket időnként érdemes futtatni. A CCleaner -nek pl. van ingyenes verziója, vagy fizetősben jó a 360Amigo, illetve Win7 -re még én fel szoktam tenni az O&O Defrag -ot (szintén fizetős), aminek van Boot-time opciója is, amit mindig bekapcsolok. Plusz 20-30 mp így a bootolás, de mindig töredezettségmentesíti a rendszer fájlokat induláskor.
A 10 az inkább 11 vagy 12 giga. És az is csak addig amíg friss, nincs rajta semmi. Nekem 2 nap után mire felkerültek a programjaim már 24 giga, pedig a frissítés és a rendszer visszaállítás is ki van kapcsolva. Ebből mondjuk 4 giga a lapozófájl, azt nem tudom kikapcsolni hiába van sok ramom, mert vannak programok amiknek szükségük van rá.
Azért emlékszem mert nemrég vettem 3 terás vinyót, és úgy döntöttem hogy ne menjen kettő egyszerre, inkább felteszek egy új rendszert a 3 terásra, és csak azt használom.
Én is a frissen telepített win7 -re írtam, hogy 10G körül van. Függ attól is, hogy 32, vagy 64 bites Win és függ a hardverkörnyezettől is. Nekem driverekkel együtt, tisztán telepítve 9,7 GB volt a 32 bites. Múlt héten telepítettem, ma már elérte a 28GB-ot a programokkal, meg a frissítésekkel.
Sziasztok!
Ki cseréltem egy AMD Turion TL54 ami egy 2x1.8 GHz cpu, de csak 1 mag ott lát a 2 ből. mi lehet a probléma?
Ilyen proci létezik??? Turion 64 X2 TL-52 van,és TL-56 az utána következő.Bővebben: Link
Honnan szedtél TL-54 -et? Én most néztem meg a wikipédián az AMD 64 -es mobil procikat, de TL-54 nincs köztük.
Egyébként miben cserélted ki ezt a procit?
A lapozófájl meglétére kitérve: az próbáltad már, hogy (nevetségesen)kicsi méretet állítasz be?
Én is kikapcsoltam először, aztán kihalt egy-két program, olyan hibaüzivel , hogy 0MB ram-om van, így sajnos nem tud futni... Aztán beállítottam 256MB-ra (nehéz elszakadni a bájtoktól ![]()
Igen! Egy HP6715b laptopban, cseréltem egy amd mobile sempron 3600+ ról amd turion TL56 ra. De valamiért csak egy magot lát a kettőből
De, de úgy még rosszabb. A win98-nál volt ez nagy sláger, annál rengeteget hozott sebességben ha egy adott méret volt neki beállítva mint minimum és maximum is, tehát azt mindig használta, de nem többet. Ahhoz voltak ilyen trükkök amivel egész jól fel lehetett turbózni a rendszert, emlékszem a friss rendszer telepítése után majd egy óráig ezzel kellett játszani hogy az ember ezeket beállítsa, de meghálálta.
Voltak oldalak amik ezzel foglalkoztak, onnan lestem el sok trükköt, de ez már a múlt. A win7-en semmi nem segít, az olyan amilyen. Meg a hozzá írt szoftverek is. Nekem 8 giga ramnál is írta már ki hogy zárjak be alkalmazásokat mert elfogyott a memória. ![]()
CPUZ és a feladat kezelőben is 1 mag van
Windows 7 32BIT megjegyzem hogy laptop HP6715B
|
Bejelentkezés
Hirdetés |