Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus előtét fénycsőhöz
A téma hozzászólásai áthelyezésre kerültek ide » Elektronikus előtét fénycsőhöz
Lapozás: OK   9 / 13
(#) didyman válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Nagyobb teljesítményű csőnél nem biztos, hogy az áram nagyobb, ez a cső típusától, hosszától is függ.
(#) didyman válasza jakoblaci hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Hagyományos, vagy elektronikus előtétet használnál? A csőhossz alapján szabváűnyos T8-sorba illeszkedik, azok árama közel azonos minden teljesítménynél. Elektronikus előtétet célszerű venni szerintem, éspedig ezt: Bővebben: Link
(#) jakoblaci válasza didyman hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Elektronikus, annyi zavart meg már többször is, hogy ezt írja és ez T8 25w az én esetemben...

Kizárólag ezekkel a teljesítményű fénycsövekkel működik:

T5 2x24W
T5 2x39W
T8 2x18W
T8 2x30W
T8 2x36W

De villamosságiban meg azt mondták, hogy T5 vagyT8 előtét a T8 csőhöz részletkérdés és mosolygott a pali...
(#) punish3r hozzászólása Nov 11, 2015 /

Sziasztok.

Ehhez a 9W-os UVB fénycsőhöz szeretnék elektronikus előtétet találni. Külföldi fórumon ezt ajánlották, de a cég nem tudja beszerezni, máshol pedig nem találom. Tudnátok linkelni konkrét típust (ne gagyi legyen az a lényeg), amivel nem fog melegedni, nem csökken az élettartalma, stb... Sajnos én nem értek hozzá ezért az építés kizárva.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Tomi111 válasza punish3r hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Üdv!
Ehhez a típushoz nem való elektronikus előtét. A tokozásában benne van a gyárilag beépített kondenzátor és gyújtó. Hagyományos előtét való hozzá:
G23 fénycső leírás.
Hozzávaló fojtó
Elektronikus előtétről esetleg úgy használható, ha a két lába közti műanyag tokot óvatosan körbevágva kiveszed a gyújtót, így hozzáférsz a cső másik két kivezetéséhez is, és egy gyári 9W-os kompakt lámpa elektronikáját rákötöd. De szerintem nem érdemes. Ez tökéletes hagyományos fojtóval. Egyébkén amit ajánlottak is hagyományos induktív fojtó.
(#) hobbyboby válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Próbálgattam, próbálgattam - ámde NEM MENT. Így aztán szépen félretettem.
Ma meg ismét elővettem valaminek okán ... és hozzá persze a fénycsövet.
Tök süket volt minden!
Persze erre nem gondoltam, amikor az elektronikák nem működtek.
Hoztam gyorsan egy másik csövet - és csodák csodája. MŰKÖDIK!

Nagyon köszi a segítséget!

Elvileg én 2 db. 36W-os fénycsővel szeretném majd nyomatni, bár gyárilag a cuccos 3-at bír.
Sohase gondoltam volna, hogy a próba-fénycsövem mindkét vége egy az egyben DÖGLÖTT!
(#) Tomi111 válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Szívesen!! Szerintem semmi baja nem lesz két csővel használva sem, sőt talán tartósabb is lesz, mert nem melegszik annyira. Egyébként ezek a fajta előtétek az elektrolit kondik kiszáradása miatt szoknak idővel tönkremenni, bár ezek még nem tűnnek puffadtnak. Viszont akkor elszáll a két tranyó, diódák, ellenállások. Néhány hasonlót javítottam, mert olyan keskeny tokozású volt, hogy a boltban kapható típusok nem fértek a helyére, lámpát meg nem akartak cserélni.
(#) Zsolt 73 válasza punish3r hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Vegyél egy régi kvarclámpát,én is olyat használok.
(#) hobbyboby válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Ezek mind valami noname kínai cucc.
Kinn a piacon találtam, nincsen rajtuk semmiféle felírat.
Benne voltak valami 3 csöves armaturákban, oszt viszlát.
(#) punish3r válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Szia. Köszi szépen a segítséget. Kiderült hogy a fénycső beszerzése is elég komplikált itthonról, ezért azt is ebay-ről kell levadásznom.
(#) punish3r válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Jártam kórházba uvb kezelésekre, nekem eddig az segített elég szépen. Most sajnos nincs időm rá ezért keresek otthoni alternatívát. Veszek egy ilyen lámpát és lecserélem benne a fénycsövet + az ajánlott fojtót beleteszem. Árulnak kompletten 80-90ezer forintért csilli villi készüléket (időzítővel) de így a töredékéből összejön.
(#) Tomi111 válasza punish3r hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Üdv! Amit linkeltél lámpát, abban biztosan benne van a fojtó( a dugvillájánál vagy a talpában), csak kicseréled a csövet és kész.
(#) yulo5310 válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Igen,csak a csövet kell cserélni. Én még 990.- Ft ért vettem anno(kb 5 éve) a monitorokhoz.
(#) punish3r válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Köszi mindkettőtöknek. A külföldi fórumon ahol rátaláltam erre az egészre ott javasolták a cserét mert ami benn van nem egy minőségi darab. Ezek szerint semmit nem "nyerek" a másik fojtóval (amúgy már megrendeltem, ki is postázták), maradjon a gyári?
(#) Tomi111 válasza punish3r hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Nézz bele a lámpába, ha lehet. Ha egy fojtó van benne( vasmagos, mint egy trafó csak két kivezetéssel), akkor maradhat. Ugyanazt tudja, mint a másik. A külön fojtót úgyis valami dobozba kellene szerelni, ...érintésvédelem, melegszik üzem közben,...
(#) yulo5310 válasza punish3r hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Háát nem egy vakító eszköz,csak háttér fénynek való.
(#) Zsolt 73 hozzászólása Nov 14, 2015 /

Nem világítási célra tervezték,bőrgyógyászati kezelésre használatos.
(#) punish3r válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Szia. Bocsi hogy eddig nem jelentkeztem csak most jött meg a lámpa.

A képen a felső a lámpában lévő fojtó (kínai lehet) az alsó pedig amit ajánlottatok. Adatai ugyan azok, csak minőségre nem tudom mennyire lehet gagyi...

fojto.jpg

(#) Zsolt 73 hozzászólása Nov 21, 2015 /

Szia ! Gyakorlatilag nincs különbség a két előtét között ! Én pikkelysömör kezelésére kvarclámpát használok,tökéletesen bevált.
(#) nzozz hozzászólása Nov 29, 2015 /

Sziasztok!
1db 18W - os, T8 - as Osram fénycsőhöz milyen előtétet javasoltok? Lehetőleg olyat, ami minél kevésbé vibrál.

Köszönöm
(#) hobbyboby válasza nzozz hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Kikukázol valahonnan egy rossz 22 W-os kompakt égőt és ha annak jó az elektronikája - simán hozzákötöd.
Nem villog, egyből gyújt - és persze - nem kerül semmibe.

(35-40 kHz-en egyik se szokott vibrálni. És ezek általában mind annyival mennek)
(#) _BiG_ válasza nzozz hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ha az előző tanács szerint 22 W-os elektronikát teszel rá, nézd meg, mennyire melegszik a cső! Illetve a számított áramfelvételnél mennyive nagyobb az áramfelvétel!
Ugyanis a fénycsőelőtét áramgenerátoros jellegű, a fénycsövek ilyet igényelnek, ha nagyobb áram leadására képes az elektronika, az túlterhelheti a fénycsövet.
Inkább a teljesítményhez passzoló elektronikát válassz.
(#) nzozz válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Köszi! Inkább most az utánépítési részre gondoltam. Van a neten egy jó pár kapcs.rajz,de nem tudom melyiket érdemes megépíteni.
(#) hobbyboby válasza nzozz hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Simán lemásolod valamelyik kompakt körte elektronikáját.
Ám ha Neked nem jó a már kész, lehet persze időt ilyesmivel eltölteni, barkácsolni, stb.
Abban talán kissé igaza van hozzászólónak, hogy 18 W-os fénycsőre tényleg nem illik egy 22 W-os elektronikát rákapcsolni, no de akkor mi van?
Sajnálatos módon nem 20 évig fog majd világítani, csak 18 és félig?
Nagy kaland!
18 W-os elektronika viszont tudomásom szerint nincsen!
Van helyette 15-ös, de akkor az okos ember egyből és ismételten megjegyzi majd, hogy hűű jóbarát! De aláméretezted az a szegény áramgenerátort ....
Vagy nézegessed Skori weblapját, ott pl. van készen egy pár ilyesmi ....
(#) vopaleczky hozzászólása Jan 27, 2016 /

Szerbusztok. Kérlek benneteket segítsetek, van egy párdarab Landlite 11 W-os, kompakt fénycsövem nem működnek, nem világítanak. Szétbontottam az egyiket, hátha javítható, és majd a többiből pótolom a beteg alkatrészt, és sikerül egy üzemképest összerakni. Rájöttem hogy ez kapcsolásirajz nélkül nem megy, legalábbis nekem nem. Az lenne a kérésem ha valakinek van ilyen kompakt fénycső elektronika rajza (Landlite 11 W) ossza meg velem. Előre is köszönöm........
(#) hobbyboby válasza vopaleczky hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

Először -
rá kell mérni a kompakt fénycső 4 kivezető drótjára, hogy azok párban egyáltalán vezetnek-e. (azok lennének a fűtőszálak kivezetései)
Ha szakadt benne akár csak az egyik pár is - kuka.

Ha mégis jó, akkor általában az elektronikája halott.
Ha nem füstös, kormos, felfúvódott-kondis, vagy kissé szétégett, akkor általában a kicsatoló kondi a rossz benne (ami a 2 fűtőszál-pár között szokott lenni.
Általában olyan 1,8-3,6 nF-ig terjedő érték, ám a lényeg - legalább 1000-1200 V-os
Tehát - másodszorra azt kell kicserélni, mivel feltehetően átüt, így aztán nem indul be a cső.
Ha csere után működik, máris nyertél ....
Persze nem árt óvatosnak lenni - ott szinte minden 220 V-tal megy!
(#) TheCruve hozzászólása Feb 10, 2016 /

Sziasztok!

Hozzájutottam egy VS NaHJ 400.006 -os előtéthez.
Kérdésem az lenne hogy fénycsövön kívül használhatom-e még ezt valami másra?
Mert igazából szükségem nincs rá, ha csak valami más okosságra nem tudom felhasználni.
(#) fecameca válasza hobbyboby hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Idézet:
„Ha szakadt benne akár csak az egyik pár is - kuka.”
Nálam már évek óta működik kettő olyan, amelyiknek a szakadt vége rövidre van zárva. Az áramgenerátoros táplálás miatt ellenállást nem sok értelme van oda berakni. (Itt olvastam olyat is, csak azért jegyzem meg.) Az így "megjavítottak" is ugyanúgy egyből begyújtanak mint az újak, nem venni észre különbséget. Persze volt olyan is, amelyiknek egy héten belül kiégett a másik vége is, az tényleg kuka. Vopaleczky: Nem nagyon szoktam foglalkozni az elektronika magjavításával, mert az van a fiókomban már legalább 20 darab, az esetek 90 százalékában a fénycső szokott rossz lenni, a többinél ha kiverte a biztosítékot, a benne levő 2 darab tranzisztor zárlatos, ilyenkor azok leégetik a körülötte levő kisohmos ellenállásokat is, ami általában látszik is rajtuk,de nem mindig, érdemes kimérni őket, csak olyankor kényszerültem javításra, ha a fiókomban levő pont annyi Wattost sajnos már elkezdtem bontani, vagy a mérete miatt a nem eredeti panel nem fért volna a javítandó fényforrás panelja helyére. Kondi hibám ilyenben még nem volt, de aláírom, hogy az is tud rossz lenni.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
(#) vopaleczky hozzászólása Feb 26, 2016 /

Szerbusztok. kicsit késtem a köszönettel, hobbiboy, és fecameca de most pótolom. Hálásan köszönöm a segítségeteket, és kipróbálom az ötleteket. Sajnos várnom kell, mert valószínű hogy meg kell műteni a szememet. Jelentkezni fogok az ötletek eredményéröl. Addig is további tisztelettel Vopaleczky.......
(#) mindenes válasza vopaleczky hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Ezen az oldalon lehet rengeteg kompaktfénycső rajzot találni, ide szoktam én is visszatérni ha egy új cső kerül a kezem ügyébe.
Következő: »»   9 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem