Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   607 / 1159
(#) Buvarruha válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Igen, akár az is.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Feb 25, 2016 /

Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Érdemes e AM3+ procit venni? Gondolok itt pl a FX-8350-re.
Adnak ki még AM3 procikat?
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 25, 2016 1 / 2

Nem, várd meg akkor már az újat. De inkább hanyagold az AMD-t szerintem. Mindíg mondják, hogy az AMD sokkal olcsóbb, de egy 1150-es i5 ripitósra veri a legnagyobb AMD FX eket is az alkalmazások 95%-ában, és 2-3000Ft-al drágább csak..
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Idézet:
„várd meg akkor már az újat”

Új procicsaládot, vagy az új AM3-mas procit?
Én az olcsósága miatt választanám, (de úgy is megfizetném a villanyszámlában! ) Lehet, inkább egy i5 porcit veszek. Azok közül melyiket ajánlod? Legfőképp játékra kellene. És 50K-nál ne nagyon legyen drágább.
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Én most 4590-et vettem, a turbó órajelére fixáltam 3.7Ghz-re és mindent visz. Használtan vettem 50-ért. Processzort nyugodtan vehetsz használtan, nem jellemző a meghibásodás, legalábbis intel oldalon. Ja igen tehát 1150 foglalatban gondolkodj 1155-ben már ne, az 1151 (skylake) meg még rohadt drága és a DDR4 is.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
(#) steelbird válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Nézz szét itt is.
(#) szucsistvan123 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Még nem most vásárolnék, még csak tervezgetek! Majd nyár vége fele lesz belőle valami!!
(#) sastas01 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Ha nyárra tervezel akkor már skylake. Én is most váltottam. 6600K-70ezer+egy H110-es asus lap 18 ért, és mivel ez also kategóriás alaplap "csak" ddr3, nem pedig 4, ami költségszempont volt(2x4 giga ddr3-am volt, és már nem volt +10 ezrem a ddr4-re megfelelő alaplappal). Vannak lejebb is skylakek, a 6300 már most is 45 köröl megkapható boltból.
Ha most kell akkor nagyon meg vannak elégedve a 4160-al. Olcsó, jó, keveset fogyaszt.
(#) gerleimarci hozzászólása Feb 27, 2016 /

Üdv!
Már egy hónapja fent van a Windows 10, de tegnap indításkor egy ilyen ablakot dobott. Valami helyreállítást csinál és kezdi előről.
Valaki tudna ebben segíteni?
Tudom, nem kéne orosz torrentről win 10-et letölteni.
(#) eSDi válasza gerleimarci hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Azt írja, hogy a "A rendszerből valószínűleg hiányzik a hálózati kártya, vagy hálózati illesztőprogramok" В системе, вероятно, отсутствуют сетевые карты или сетевые драйвы

Tényleg nem értem, hogy miért kell ilyen szedett-vedetteket letölteni, amikor legálisan le lehet tölteni az MS-től. Bővebben: Link Insider Preview programban ingyenesen használhatod, ha nem tetszik, hogy neked kell "tesztelni" az új funkciókat, akkor meg is veheted, vagy keresel egyéb aktiválási módot.
(#) gerleimarci válasza eSDi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Alaplapi háló kártya van benne, az illesztőprogram fel van telepítve. Eddig működött, egyszercsak újraindult és kiírja ezt.

A win 10 csak idéglenes megoldás, mert a vinyóm, amin a win 7 volt tönkrement.
(#) eSDi válasza gerleimarci hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Még ideiglenesen is felesleges gányoltat letölteni, ha egyszer használható aktiválás nélkül is, igaz korlátozásokkal. Az, hogy mi baja lehet ezen kívül, nem tudom. Ilyet még nem láttam.
(#) Ge Lee válasza eSDi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Aktiválni is tudja, csak minek. Jobban jár a 7-essel.
(#) gerleimarci válasza eSDi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Meglett a probléma. A vinyómmal van valami. Leformáztam, de a windows telepítés alatt leáll a gép. Megpróbáltam másikkal, azzal jó.
Már régóta akartam SSD-t, úgy érzem most jött el az a pillanat.

Elég béna hibaüzenet, köze sincs a problémához.
(#) eSDi válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Ebbe a témába nem mennék bele megint, ha lehet...
(#) gerleimarci válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Igen, jobb a 7.
Egy pár éve kaptam egy magyar win7 ultimate practivated DVD-t az egyik ismerősömtől, azóta azt használom.
Egy hónapja vettem új gépet, és egy-két program írta, hogy SP1 kellene neki. Gondoltam akkor már egyből 10-re frissítem. Felraktam egy másik vinyóra. Eléggé megbántam. Letöltöttem a netről egy 7 SP1 preaktivated angol telepítőt. Egy pár nappal ezelőttig aszt használtam, tökéletes. Vettemúj tápot, és a nem hozzávaló kábelek miatt lefüstölt ez a vinyóm, ezért kénytelen voltam a másiké nyúlni, amin a 10 van. Most úgy néz ki annak is vége, de ez már nem a táp miatt.
(#) Gombszem válasza gerleimarci hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Lehet, hogy nem tudod, de inkább szólok. Az SSD-nek több beállítása, üzemeltetése más, mint a merevlemezé. Erről sok leírás van itt is, meg a Neten is.
(#) eSDi válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

Tiszta telepítésnél Win7-nél és fölötte nem kell állítani semmit (a rendszer tudja, hogy SSD), még, ha a saját programja azt is állítja. Nekem összekavarta az egész energiagazdálkodást az optimális beállítás, és notebooknál az annyira nem nyerő. Egyedül HDD klónozásnál kell átállítani a dolgokat.
Nem mellesleg a mai SSD-k már elég strapabírók és intelligensek ahhoz, hogy nem optimális beállítások mellett is bőven kihúzzák addig, amíg veszel egy újabb, jobb, nagyobb típust. Nekem van egy 80GB-os Intel SSD-m, van rajta már hiba, de mivel ez nem HDD, így észre sem veszem. A vezérlő tiltja a hibás részt. Jelenleg a HTPC megy róla, minden gond nélkül.
(#) gerleimarci válasza eSDi hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

ssd strapa teszt

Ja és a windows 10-re visszatérve: nálam ki kellett kapcsolni az előtöltést és a kereső automatikus indexelését és még sok mindent, hogy egyáltalán használni lehessen, mert folyamatosan 100%-on pörgette a vinyót.
(#) eSDi válasza gerleimarci hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

Érdekes, nekem nem kellet hozzányúlnom egyáltalán. De nem is tekeri folyton, és régebben sem tette a Win8 az Intel X25-M 80GB-al.
SAMUSUNG 840 EVO 120GB, Win10 Pro 64bit build:10586.104
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) steelbird válasza gerleimarci hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Win 10, közben netezek. Semmi nyoma a vinyó terhelésnek, amit írtál.

win10.png

(#) mineral hozzászólása Feb 28, 2016 /

Sziasztok! A 4 alaplap gyártó közül melyiket érdemes választani? ASROCK, ASUS, Gibabyte vagy éppen az MSI? A többi paraméter megvan. De a gyártók között nem tudok dönteni. Tudnátok esetleg tanácsot adni?
(#) bundibacsi válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Hello!Én 10éve csak Asus-t veszek magamnak és másnak is,még soha nem volt problémám.
(#) Gabó válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Ha sorrendet nézzük: Asus-Asrock vagy Msi a legvégén meg giga (de ezt csak végső sorba)
(#) Ge Lee válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

10 évvel ezelőtt még azt mondtam volna hogy asus vagy giga. Most azt mondom hogy asus vagy asrock, giga az semmiképpen, legalábbis amd-hez nem. Az inteleseket nem ismerem.
(#) mineral válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Köszönöm a válaszaitokat. Így már egyszerűbb a választás. Egyébként AMD konfig lesz. A kiszemelt Proci AMD A8 7600 (FM2+). Egész napom ráment mire kisakkoztam. Ezért finoman a kritikával!
(#) Ge Lee válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Nekem A10-em van még a régebbiből. Először A8-at rendeltem, de azt vissza is küldtem nekik másnap, és kértem helyette egy tizest. Esetedben elvileg R7 van mindkettőben, úgyhogy nagy eltérés nem lehet, bár az ára alapján elég gagyinak tűnik. Az enyém még mindig drágább mint amit venni készülsz, pedig ez már többéves proci.
Ha nincs szükséged gyors USB-re, akkor a legolcsóbb Asrock is jó hozzá, nekem is az van és megvagyok elégedve vele, leszámítva hogy nincs rajta USB3.
(#) steelbird válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Szia.
Ezzel a kérdéssel tele van a net, több ezer oldalnyi infót olvashatsz róla.
Mindenki másra esküszik, nehéz lesz választani. Mindegyik gyártónak van jó, és rosszul sikerült tipusa és ugyanarról a márkáról olvashatsz nagyon jókat is, meg nagyon rosszakat is.

Nem állásfoglalásként szánom az alábbiakat, inkább csak a kapott infókat írom le és a tapasztalataimat:
Én minden egyes alaplapom vásárlása előtt próbáltam érdeklődni (ismerősöknek is raktam össze néhányat), de mindig vegyes volt a kép, meg többnyire költségkímélő megoldás volt a cél, úgyhogy többnyire az alsó kategóriákból választottam. Az első gépemben egy Abit IC7 -es alaplap volt, és bár utána sok helyről negatív kritikákat olvastam az Abitról, nekem 10 évig hibátlanul ment az alaplap, utána korszerűsítés miatt eladtam. Ennek az IC7 -nek a vásárlása idején kezdett megjelenni a piacon az Asrock. A kezdeti problémák után elég jól magára talált a gyártó, nekem több ismerősöm tőlük választott alaplapot, olcsósága miatt. Nem hallottam panaszt az alaplapokra tőlük. Ezután, egy pár évig sok helyről az Asus -ra hallottam kritikákat, nem ajánlották.
Az legújabb gépem összerakása előtt pedig sokan (szervizes, boltos) mondták, hogy mindegy, csak Gigát ne... nos, ezért egy MSI lap mellett döntöttem, ami 5 éve teszi a dolgát, hiba nélkül. Egyébként sok helyen köpködik az MSI -t, vagyis én elvileg egy "rossz" márkát választottam. Azóta még három ismerősnek szintén a "rossz" márka alaplapjaiból lett gép összeszerelve, eddig hibátlanul mennek.

Szerintem inkább úgy kellene feltenned a kérdést, hogy milyet ne..? Vagy hogy melyiket kerüld el?
De szerintem -mint ahogy kezdtem a mondókámat- mindegyik gyártónak van jó, és van rosszabbul sikerült alaplapja, úgyhogy inkább azt kellene kideríteni, hogy melyik típust kell elkerülni, illetve melyik gyártó melyik típusú alaplapjai váltak be másoknak?

UI: Inteles volt mindegyik, én valahogy megmaradtam végig az Intel prociknál...
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Ez is olyan kérdés, hogy mire kell neki. Persze mindenből lehet kicsivel jobbat, többért, de ha nincs kihasználva, akkor felesleges.
(#) mineral válasza steelbird hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Igen ez a fő bajom... Angol és magyar oldalakat is néztem, olvastam. Gyakorlatilag az egész napom ráment eddig. De nem tudok dönteni. Otthoni használatra szeretnék egy új gépet. (Internetezés, irodai munkák, és filmezés. Játékokból már kinőttem. Legutóbb a Duke nukem 3D-t nyomtam. De azt még 4x86-os gépen... A Mostani gépem is AMD. 1 magos 2800+-os procival . Ami 1,6GHz-en ketyeg. 2 GB rammal. És nem tudok megnézni egy Youtube videót mert szaggat... Ebből lett elegem.
Következő: »»   607 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem