Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nem ez kamu ez egy rendes relé.
A hely is számít talán ez: Szilárdtest relé A S201S05V típust linkeltem de inkább a S201S06V jobb mert az nullátmenet kapcsolós. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Azt odáig vágom, hogy a sketch-fájlt tetszőleges helyre mentem de ellenőrzéskor egy halom hibát ír ki.>> nem találja az include fájlokat, hivatkozásokat.
http://www.ebay.com/itm/SainSmart-2-Channel-5V-Solid-State-Relay-Op...tRePvE
2 relés, http://www.ebay.com/itm/SainSmart-5V-2A-8-Channel-SSR-Solid-State-R...RVg-T8 8 relés. Ezekből már rendeltem, mennyire megfelelőek? Inkább az általad linkelt lenne jobb? A beépítés helye adott, az ebayek csereszabatosak.
Üdv!
Nekem egy helyen 3+7 (3 szobatermosztát relézve, 3 váltószelep, 3 szivattyú és 1 gázkazán indító) relé van centikre a Nano-tól és hiba nélkül működik. 4 hőmérő bemenet, ami nem digitális, hanem NTC10K. Nem csak a kijelző fagy le nálad?
A ProMini egy USB-RS232 (TTL) stickkel (pont ilyennel) simán ugyanúgy töltheted az adatot bele mint a Nano/Uno panelekbe. Még a lábkiosztása is pont úgy van ahogy a ProMini oldalán. Ne szenvedj programozókkal (az csak a bootloader feltöltéshez kellhet neked).
Ha a libraries mappába pakolod a .h meg hasonló fájlokat tartalmazó mappát, akkor meg kell találnia. Persze előfordulhat, hogy nincs is a gépeden az include-olni kívánt állomány, akkor meg kell keresni a neten.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Akkor minden *.h -nak kell külön könyvtár vagy mehet egybe az egész?
Külön könyvtárban legyenek. Úgy mint az IDE beépített cuccai.
Na jó, akkor megpróbálom összeterelni őket. Jelenleg vagy 3-4 helyen is vannak.
Köszönöm.
Ne csak a .h fájlt, hanem a mellette levőket is hagyd benne. Úgy értem, hogy ha letöltesz egy library-t, az egész állományt másold be, ne csak a .h-t.
Tulajdonképpen máshová is pakolhatod, a beállításokban meg lehet adni egy külső mappát. De az semmiképpen nem jó, ha szanaszét vannak.
Van az úgy , hogy csak az lcd fagy le, de később a nano is, rendre a szivattyúk kapcsolásánál, az irányváltó szelepek nem okoznak lefagyást, de azoknál a végálláskapcsoló szakítja meg az AC230V-ot.
Olyan ez a lefagyás. mintha a leeső, vagy túl magas feszültség egy belső relével lekapcsolná a nano tápfeszültségét.
Ez érdekes... Én mindig 7805 stabkockát rakok és onnan táplálom a Nano-t. 220µF kondi van az 5V ágon és 12V kapcsolóüzemű a tápegység. Szerintem próbáld meg, hogy nem a VIN lábára adsz 12 voltot, hanem a +5 lábra 5 voltot.
Sziasztok, lassan elfogy a türelmem, egyszerűen nem bírok bootloadert tenni a nano V3.0 klónra. AVR ISP MKII programozóval próbálom arduino GUI-n keresztül rátenni a bootloadert de az istenért nem akarja az igazságot. A jungo drivert leszedtem és helyette lib-usb drivert tettem fel, így legalább nem kapom a hibaüzenetet, hogy nem talált programozó eszközt, viszont mégsem programozza fel. Több nano-val is próbáltam, olyannal is ami biztos hogy működik de bootloader arra sem megy fel. Bárkinek bármi tippje? Ha lehet így szeretném rátenni a bootloadert nem pedig egy másik arduinoval, de ha minden kötél szakad lehet mégis az lesz AVR studio-val + jungo driverrel tudtam olvasni a fuse biteket szóval a programozónak és a UC-nek nincs baja.
Ha az SCK lábon ott a pici led akkor lehet, hogy meghiúsul a programozás, mert néhány programozó nem tudja meghajtani ezt a terhelést. Le kell forrasztani a led előtét ellenállását, míg a bootloader fel nem megy rá.
Közben sikerült megoldani, nem kellett leválasztani a ledet sem. Úgy döntöttem nem kínóldok az aruino IDE-vel, az AVR studioval kiolvastem egy működő nano-ból a fuse biteket az eeprom-ot és a flash-t és ezeket áttettem a másikra és már megy is. Talán másnak is hasznos lehet:
Fuse bitek: EXTENDED: 0xFD HIGH: 0xDA LOW: 0xFF EEPROM és flash csatolva. Ez után az arduino IDE-vel már lehet programozni a nano klónt az usb csatlakozóján keresztül. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Szevasz!
Nekem PL2303-as van. PC felismeri, jelzi hogy PL2303-ast "lát", driver természetesen fenn van, és egyetlenegyszer sikerült vele felülrírni a sima BLINker programot, tehát volt jó bekötés, volt jó prorgram... Miután közben jött Nano és van UNo is, nem piszkáltam tovább... Persze a klón, ha kínai, mindig kérdőjel, bár az alap BLINK és RESET működik. Kösz, üdv: StMiklos
Szevasz!
Nem tudom Te hogy csinálod, nálam minden egy pendriveon van (van a vinyón is egy Arduino könyvtárban). Természetesen mentéskor abba (fő)könyvtárba mentek, ahonnan indítottam, akár PC-n, akár pendriveon. Ma már, hogy ne keverjem össze, nem a PC-ről használom. Sem így, sem úgy nem volt gondom... Üdv:
Pl. ha letöltök valamit, tömörített fájl, csinálok egy új könyvtárat a libraries-be, oda kicsomagolom. De ezt így nem szereti. Külön kell pakolni a fájlokat ezek szerint.
A felhasználandó libeket az Arduino IDE egyik menüjében importálni se árt.
Képes akár a zip filében lévő h cpp ino is fájlokat beemelni magához. Habár érdemes minden projektet külön saját mappában tárolni , a hozzátartozó egyéb librarikat is bemásolni... Legközelebb elő veszed akkor mindent megtalálsz és nem kell azon aggódni , hogy most milyen h, c, cpp file verzóval készült ... stb...
PL2303-ból van eredeti tajvani (az évek során több verzió is készült) és van kínai ("népi demokratikus") hamisítvány. Nem mindegyik kompatibilis akármelyik driverrel, sőt, legutóbb egy olyat kaptam, ami csak a baloldali USB csatlakozóban működik, a jobboldaliban nem. Gond lehet emellett a jelszinttel is (5V-os vagy 3.3 V-os) ezért némi körültekintés és előkísérletet igényel a felhasználása. Találkoztam olyannal, ami csak az OpenWRT routeremmel hajlandó együtt működni, de ott hónapokon keresztül üzembiztosan szuperál.
Az FT232RL USB-TTL Serial Adapter szerintem tisztább megoldás (amíg bele nem fut az ember egy hamisított példányba).
Üdv mindenkinek!
Adott egy Arduino mini, amivel megoldottam egy napkövetőt. Relés kimenettel van és a problémám az, hogy néha berreg a relé, mielőtt behúzna teljesen.. Erre kellene valami megoldás, hogy határozott kimenete legyen, ne berregjen. Nézegettem megoldásokat de nem jutottam dőlőre. Az ardu kimenetén van egy bc547 és az kapcsolja a gnd-t a relének.
Mekkora a bázisellenállás? Van-e a bázis és a GND között lehúzó ellenállás?
220R a bázisellenállás és 5,6K a lehúzó ellenállás. Próbáltam 10K-val is lehúzni, de semmi. Az 5,6K egy nagyon picit segített, de ez sem számottevő javulás. Tovább nem mentem lejjebb, mert nem értem hogy miért nem határozott logikai váltás van, holott digitális kimenet.
Próbáld mind két ellenállás 1K legyen. Ha így sem jó, akkor pár µF kondit tegyél a lehúzó ellenállás helyére.
Próbáld meg nagyobb tápfeszről, vagy kisebb behúzótekercsű relével. Ha 12V-od van és még esik a tranzisztoron is feszültség - nem húz biztosan a reléd. Ez a baj.
Szevasz!
Köszönöm, én is találkozok mindenféle anomáliával: egyik USB portról megy, másikról nem stb. A tápfesz is kényes dolog, egyrészt a feszültsége, másrészt olykor a terhelhetősége. Van olyan kiépített USB csatlakozóm, ami a PC 5V-járól "jár" egy 1,6A-es multifuse "biztosítékkal", onnan megy a külső házba rakott laptopvincseszter (külső vinyó gyanánt). Tulajdonképpen a Mini Pro-t félretettem, egyszerűbb volt NANO 3.0-át hozatni, mindjárt 2-őt, igazán nem nagy összeg. További tervekhez, persze ehhez szoftveresen fel kell nőni, érkeztettem RealTime Clockot és SD adaptert.... Egyszer csak összeáll..... Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |