Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1126 / 1274
(#) kowi válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Inkább a sasszi szám kellene így nehéz lesz...
(#) kadarist válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szia! Nézz bele bátran és alaposan vedd szemügyre vízszintes eltérítês áramkörét.
(#) eyess válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 6, 2016 / 1

Nem lehet , hogy valami földönkívüli jelenség van képcsövön?
(#) tbalint3 válasza Watson hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszi az ajánlást, holnap felhívom őket, remélem még van belőle és azt is hogy postának is mert kb. 170km-re vagyok Győrtől.
Ha máshogy nem jön össze akkor marad a reszelés.
(#) ufotibi válasza kowi hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszi,holnap meglessz
(#) ufotibi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszi erre gondoltam én is,csak kellene a kapcsolási rajz,holnap megnézem a sasszé számát
(#) eyess válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Egy kis segítség hozzá.
(#) kadarist válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Ehhez nem kell rajz, csak szépen végig kell követni a kiebb ellenállású eltérítőtekercs áramkörét. Általában forrastáshiba vagy csatolókondenzátor-szakadás a függőleges csík oka.
(#) ufotibi válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Kibontottam a TV-ét,a tünetek megvannak,megvan a kapcsolási rajz is,
még az igazi hibát kel megtalálnom.
Két elrobbant kondit találtam:C307 ésC402 plussz a csatlakozó ST 302 egyik lába beolvadt az ajzatba,dolgozok rajta,nekilátok kondikat cserélni egyelőre,ha van ötletetek szivesen fogadom.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
(#) kadarist válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Sokat ne gondolkozz, forraszd be fixen azt a csatlakozót, a kondikat meg cseréld.
(#) ufotibi válasza eyess hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Köszike
(#) ufotibi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Kössz..
(#) ufotibi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Megyek dolgozzak vele majd jelentkezem,hogy mik az eredmények.
(#) ufotibi hozzászólása Márc 8, 2016 /

Sziasztok.
Annyit elértem,hogy kicsréltem a kondikat,visszaforrasztottam a csatlakozó lábait
és most meg sem indul a TV,letilt,máshol van a baj,keresem tovább
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) eyess válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Először csak a tápot kellene rendbe tenni.
(#) ufotibi hozzászólása Márc 8, 2016 /

Még találtam egy elpukkant tranzisztort,a BC 618-ast(T 309)
(#) eyess válasza ufotibi hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

És a D311 , ha az a tranzisztor tényleg tönkre ment , akkor nem hiszem , hogy a dióda megúszta volna.
(#) tbalint3 válasza tbalint3 hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Végül is felhívtam az üzletet, de közölték, hogy már nincs és nem is tudják beszerezni.
Viszont ránézésre ez nagyon hasonlít a tévén lévő aljzat méreteihez: Bővebben: Link Lehet, hogy még jó is lenne, megéri megrendelnem?
(#) sa93 hozzászólása Márc 10, 2016 /

Szép napot! Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nálam egy Daewoo TV javításra. CP375-ös sasszi van benne.
Szétégett benne a C806-os kondi és az R804, R806, R807-es ellenállások. Az STRS5707 úgy nézett ki, hogy túlélte, de amikor kicseréltem az alkatrészeket kilőtte az R804-es védő ellenállást.
Kicseréltem egy újra az IC-t, nem is füstölt el az ellenállás, de ugyanúgy nincs St-by.
A 315 V meg van, de a 9-es Vin lábán a fesz ingadozik 4 és 8 V között, a többi lábán nincs élet.
A szervízkönyvben azt írták erről a jelenségről, hogy ilyenkor a belső latch nem engedi indítani. Ahogy néztem ebbe az OVP és a hő megfutási védelem szól bele. Hő nem hiszem, hideg (mivel el sem indul). A 6-os inh. lába körül minden alkatrész jó(nak tűnik). (Optocsatoló gyárilag nincs a panelba.) Már kifogytam az ötletekből és hátha valaki találkozott már ilyen hiba jelenséggel.
A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza sa93 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia!
Az STR körüli elektrolitkondenzátorokat cserélted? Optocsatoló jó?
(#) IQNUKU válasza sa93 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia!

Ha még nem tetted meg, cseréld ki a C807, C808, C811 elkókat. Ne méricskéld, cseréld!
Mérd meg az R803 68k ellenállást a 9. lábon, nincs-e megnyúlva. A C805 puffert sem árt ellenőrizni.
Lehet, valamelyik BYV95 dióda átvezet, viszáramos. Azokat is egyszerűbb, gyorsabb cserélni, mint méricskélni. Elsőre ennyi.
(#) Auth Zsigmond válasza tbalint3 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Ha van lehetőséged, nézz körül vásári bazársoron,vagy a lomisoknál. Egy százasért árulgatnak különféle készülék és borotva csatlakozókat. Igaz, nem újak, de zömében jók, és a célnak megfelelőt is hamar lehet találni. Persze, könnyen beszélek, pécsi vagyok, hetente van vásár...Hét közben meg az egyik piacon is rendszeresen árulnak lomisok.
(#) sa93 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Nincs benne optocsatoló. Igen cseréltem, de semmi változás.
(#) sa93 válasza IQNUKU hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Ki lettek cserélve az elkók, illetve 2 darab dióda (D806, 807) BY448-ra. Nem tudom, hogy jó-e oda, erősebb és csak ilyen volt itthon 2 darab. Az R803-as pontosan 68k, nincs megnyúlva. A hibajelenség maradt, meg sem nyikkan.
A puffert majd max vasárnap tudom megnézni ESR mérővel, ha megyek melózni.
Azon gondolkodtam, hogy szekunder oldalon nem lehet valami gubanc? De ott sem mérek zárlatot a diódák után..
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
(#) kadarist válasza sa93 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Ha zárlatra dolgozik a tápegység, akkor a szakaszos üzem tranzienseinek hangját (pittyegés) lehetne hallani. Ha a trafó nem szakadt és minden primerköri kis aljatrész jó, akkor az IC lesz a rossz.
(#) IQNUKU válasza sa93 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

A kondenzátorokat mikor cserélted? Az IC cseréje előtt, vagy azután? Ha a régi kiszáradt kondikkal próbáltad az új IC-t, sajnos elképzelhető, hogy az új IC is tönkrement! Mérd meg, jó-e a beintegrált kapcsolótranzisztor.
A Vin lábon a feszültség pulzálása azt jelzi, próbál indulni a táp, de valami miatt letilt.
Elképzelhető szekunder oldali hiba is, de előbb fussunk még egy kört a primer oldalon.
A terhelésfigyelő áramkör ellenállásait cserélted (R804, R806, R807) Az értékük helyes? Bocsi a feltételezésért, de magamból indulok ki.és gyakran előfordul, hogy tévedek!
Az R804 0,56 Ω, R806 100 Ω, az R807 az alkatrész jegyzék szerint 2,4 kΩ.
A kicserélt kondik helyes polaritással lettek beültetve?
Az R 808, 810 értéke OK?
A sorvégfokozatot leválasztva indul?
(#) atti35 hozzászólása Márc 12, 2016 /

Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Orion T32-Dled televíziónál megszűnt a háttérvilágítás, mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) atti35 válasza atti35 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Annyit még hozzáfűznék, hogy be lehet kapcsolni indul is, hang is van, még a képből is valamennyit ki lehet venni közelről de a háttér világítás nem működik.
(#) kadarist válasza atti35 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Például ha nem kap áramot a LED-es rész, akkor sem világít. Szedd szét, és multiméterrel mérj feszültséget a LED tápegységénél.
(#) atti35 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Ok! Köszönöm!
Következő: »»   1126 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem