Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Inkább a sasszi szám kellene így nehéz lesz...
Szia! Nézz bele bátran és alaposan vedd szemügyre vízszintes eltérítês áramkörét.
Nem lehet , hogy valami földönkívüli jelenség van képcsövön?
Köszi az ajánlást, holnap felhívom őket, remélem még van belőle és azt is hogy postának is mert kb. 170km-re vagyok Győrtől.
Ha máshogy nem jön össze akkor marad a reszelés.
Köszi erre gondoltam én is,csak kellene a kapcsolási rajz,holnap megnézem a sasszé számát
Ehhez nem kell rajz, csak szépen végig kell követni a kiebb ellenállású eltérítőtekercs áramkörét. Általában forrastáshiba vagy csatolókondenzátor-szakadás a függőleges csík oka.
Kibontottam a TV-ét,a tünetek megvannak,megvan a kapcsolási rajz is,
még az igazi hibát kel megtalálnom. Két elrobbant kondit találtam:C307 ésC402 plussz a csatlakozó ST 302 egyik lába beolvadt az ajzatba,dolgozok rajta,nekilátok kondikat cserélni egyelőre,ha van ötletetek szivesen fogadom. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Sokat ne gondolkozz, forraszd be fixen azt a csatlakozót, a kondikat meg cseréld.
Megyek dolgozzak vele majd jelentkezem,hogy mik az eredmények.
Sziasztok.
Annyit elértem,hogy kicsréltem a kondikat,visszaforrasztottam a csatlakozó lábait és most meg sem indul a TV,letilt,máshol van a baj,keresem tovább A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Először csak a tápot kellene rendbe tenni.
És a D311 , ha az a tranzisztor tényleg tönkre ment , akkor nem hiszem , hogy a dióda megúszta volna.
Végül is felhívtam az üzletet, de közölték, hogy már nincs és nem is tudják beszerezni.
Viszont ránézésre ez nagyon hasonlít a tévén lévő aljzat méreteihez: Bővebben: Link Lehet, hogy még jó is lenne, megéri megrendelnem?
Szép napot! Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nálam egy Daewoo TV javításra. CP375-ös sasszi van benne. Szétégett benne a C806-os kondi és az R804, R806, R807-es ellenállások. Az STRS5707 úgy nézett ki, hogy túlélte, de amikor kicseréltem az alkatrészeket kilőtte az R804-es védő ellenállást. Kicseréltem egy újra az IC-t, nem is füstölt el az ellenállás, de ugyanúgy nincs St-by. A 315 V meg van, de a 9-es Vin lábán a fesz ingadozik 4 és 8 V között, a többi lábán nincs élet. A szervízkönyvben azt írták erről a jelenségről, hogy ilyenkor a belső latch nem engedi indítani. Ahogy néztem ebbe az OVP és a hő megfutási védelem szól bele. Hő nem hiszem, hideg (mivel el sem indul). A 6-os inh. lába körül minden alkatrész jó(nak tűnik). (Optocsatoló gyárilag nincs a panelba.) Már kifogytam az ötletekből és hátha valaki találkozott már ilyen hiba jelenséggel. A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Az STR körüli elektrolitkondenzátorokat cserélted? Optocsatoló jó?
Szia!
Ha még nem tetted meg, cseréld ki a C807, C808, C811 elkókat. Ne méricskéld, cseréld! Mérd meg az R803 68k ellenállást a 9. lábon, nincs-e megnyúlva. A C805 puffert sem árt ellenőrizni. Lehet, valamelyik BYV95 dióda átvezet, viszáramos. Azokat is egyszerűbb, gyorsabb cserélni, mint méricskélni. Elsőre ennyi.
Ha van lehetőséged, nézz körül vásári bazársoron,vagy a lomisoknál. Egy százasért árulgatnak különféle készülék és borotva csatlakozókat. Igaz, nem újak, de zömében jók, és a célnak megfelelőt is hamar lehet találni. Persze, könnyen beszélek, pécsi vagyok, hetente van vásár...Hét közben meg az egyik piacon is rendszeresen árulnak lomisok.
Nincs benne optocsatoló. Igen cseréltem, de semmi változás.
Ki lettek cserélve az elkók, illetve 2 darab dióda (D806, 807) BY448-ra. Nem tudom, hogy jó-e oda, erősebb és csak ilyen volt itthon 2 darab. Az R803-as pontosan 68k, nincs megnyúlva. A hibajelenség maradt, meg sem nyikkan.
A puffert majd max vasárnap tudom megnézni ESR mérővel, ha megyek melózni. Azon gondolkodtam, hogy szekunder oldalon nem lehet valami gubanc? De ott sem mérek zárlatot a diódák után.. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Ha zárlatra dolgozik a tápegység, akkor a szakaszos üzem tranzienseinek hangját (pittyegés) lehetne hallani. Ha a trafó nem szakadt és minden primerköri kis aljatrész jó, akkor az IC lesz a rossz.
A kondenzátorokat mikor cserélted? Az IC cseréje előtt, vagy azután? Ha a régi kiszáradt kondikkal próbáltad az új IC-t, sajnos elképzelhető, hogy az új IC is tönkrement! Mérd meg, jó-e a beintegrált kapcsolótranzisztor.
A Vin lábon a feszültség pulzálása azt jelzi, próbál indulni a táp, de valami miatt letilt. Elképzelhető szekunder oldali hiba is, de előbb fussunk még egy kört a primer oldalon. A terhelésfigyelő áramkör ellenállásait cserélted (R804, R806, R807) Az értékük helyes? Bocsi a feltételezésért, de magamból indulok ki.és gyakran előfordul, hogy tévedek! Az R804 0,56 Ω, R806 100 Ω, az R807 az alkatrész jegyzék szerint 2,4 kΩ. A kicserélt kondik helyes polaritással lettek beültetve? Az R 808, 810 értéke OK? A sorvégfokozatot leválasztva indul?
Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Orion T32-Dled televíziónál megszűnt a háttérvilágítás, mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm.
Annyit még hozzáfűznék, hogy be lehet kapcsolni indul is, hang is van, még a képből is valamennyit ki lehet venni közelről de a háttér világítás nem működik.
Például ha nem kap áramot a LED-es rész, akkor sem világít. Szedd szét, és multiméterrel mérj feszültséget a LED tápegységénél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |