Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   179 / 298
(#) kaqkk válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Ha eddig kibírt 15 évet és nincs baja akkor ki fog bírni még pár évet amíg az utódjára összespórolsz valamennyit..
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Nem magas egy picit a mélyhűtő hőmérséklete?(persze ha a fagyasztott hús hőmérséklete -28 -ról indulna áramszünet idején....)
(#) Joe_001 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szerintem Kaqkk nak lesz igaza ez ilyen konstrukció.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 6, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a segitő szándékot.
Még megpróbálom alacsonyabbra állítani a ki-be kapcsolási hőmérsékletet ill. a hiszterézisen finomítani. (de elötte bejelölöm a csavarokat, hogy vissza tudjam tekerni ha nem segít. )
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

18 fokon a leghosszabb az élelmiszerek eltarthatósági ideje, ez alá menni energiapazarlás ...
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) lelkes amatőr válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Pazarol ez a gép már így is.
Viszont a -12 fok visszakapcsolás nem tesz jót a fagyasztott cuccoknak szerintem.
(#) kaqkk válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Nem kéne piszkálni a hőfokszabályzót ! Van egy mondás : Ami jó azt ne akard javítani mert csak elrontod,de utána már javíthatod ! Legfeljebb a hőfokszabályzó tekerőgombját lehetne magasabb értékre állítani (középállásba)
(#) lelkes amatőr válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Na jó, meggyőztél, marad így. Majd kikapcsolom a belső világítást, annyival kevesebb lesz a számla.
(#) eSDi hozzászólása Márc 6, 2016 /

Üdv mindenkinek!

Az albérletemben van egy Zanussi TT150-es hűtőszekrény. Megtudnátok mondani, hogy a K59-H2802 típusú hőfokszabályzó való e bele eredetileg? A Google most nem adott egyértelmű választ. Az előéletét sajnos nem tudom. Viszont mostanában nem akaródzik kikapcsolni (ha letekerem nullára és vissza, akkor nem kapcsol vissza azonnal) és 1-es állásban is nagyon hűt. Most csak egy K54-H1405 típusút találtam a kacatok között, mennyire probléma, hogy ez -24.5°C és -31.5°C körül kapcsol?
(#) StMiklos válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szevasz!

Ne keverd a mélyhűtő részben lévő levegő, netán magának a palástnak hőmérsékletét (mert azt méred leginkább és ott "jön" be a meleg) magával az áruhőmérséklettel.
Az áru hőmérséklete jóval kevésbé változik mint a levegőé, le van "maradva".
Úgyhogy bőven jó az, arról nem is beszélve, mint már utaltak rá, hogy a -18 alatti hőmérsékleten igencsak ROMLIK az eltarthatóság.
Még a -12 is jó (régen ez volt a ** -os hűtőszekrény), legfeljebb annyit jelent, hogy az áru eltarthatósága nem 12 ( 8, 6 árutól függően) hónap, hanem mondjuk kb. a fele.

Üdv: StMiklos
(#) StMiklos válasza eSDi hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szevasz!

Semmiképpen sem jó bele a K54-xxxx (mert 54, ez a kulcsszó), azon túl, hogy a szabályozási tartománya is nagyon mély.
Ami odavaló az a K59 család valamelyik tagja (2805, 2808, 1404 stb.)
Azért ennek még utána kell nézni, ha félautomata leolvasztású, akkor más kell bele.

(#) Elux hozzászólása Márc 6, 2016 /

Üdv Mesterek!Van egy Elektrolux ERB40033 alul fagyasztós szekrény.Cseréltem hőfokszabályzót,mert sokat ment ,és 3 álláson még 5 óra múlva se kapcsolt ki.Gyári hozzá valót raktam bele,hiba maradt!Most 2 álláson működik kb. 1,5 óra üzem 2óra pihi.Nekem ami fura,hogy kondenzátor (feketerács) teteje 3kanyar forró majd alja hideg, szóval nem az egész langyos.gáz R600 valami ötlet?köszönöm.
(#) eSDi válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Kösz!

Már sikerült kiokoskodnom, hogy ez mélyhűtőbe való. Már beépítettem, most legalább lekapcsol a hűtő, hallani is ahogy kapcsol a szabályzó. Majd beszerzek egy másikat, vagy kiderítem, hogy tényleg rossz e ami benne volt.
(#) StMiklos válasza Elux hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szevasz!

Ami Neked furcsa, az egy hűtőgépnek tökéletes, olyannak kell lennie.
A megy/nem megy ciklus nem feltétlen rossz, normális-e a mély ill. normál terek feltöltése és nem "melegen" indulva kell nézni, hanem más- vagy harmadnap.

(#) Elux válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Köszönöm válaszát!Már 1 hónapja figyelgetem,nem ilyen volt 3-4 fokozaton üzemelt ki-be kapcsolt most meg nem áll le.Nekem ami fura,hogy hátul a rács felső része forró kezem nem állja!Talán dugulás?Ismerős hűtője hasonló modell annak hátulja egyenletes langyos nem forró!Igen normális feltöltés.Ajtó szigetelés jó.A hűtő nincs meleg helyen kb. +20 +22 fok van.Fagyasztó rész párologtatóján csak pici részen van jég,kb. negyed éve volt le olvasztva.További szép napot.
(#) StMiklos válasza Elux hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Szevasz!
Nem mindegy, hogy a járatok alapvetően vízszintesek vagy függőlegesek.
A Tied vízszintes, ez biztos. A másikat nem "látom", de egy kondenzátor ( igen, az a fekete rács) nem lehet mindenhol ugyanolyan hőmérsékletű... "Nézd" meg mégegyszer.
A Te kondenzátorodnál a hőmérséklet eloszlás megfelelő, esetleg magasabb a szokásosnál.
Más: bármilyen szekrényt ha "nézek" akkor 1-es fokozaton használom és figyelem meg.
Ha ott nem áll le, teljesen felesleges nagyobbra tenni, úgysem történik más.
De 1-esen van esélyem, hogy megálljon, és megfigyeljem, mert akkor már van lehetőség némi hibamegállapításra (vagy sem),
(#) Nostresz76 hozzászólása Márc 9, 2016 /

Üdv minden fórumozónak!
Volna egy nagy kérdésem amit nekem tettek fel de sajnos nem tudtam válaszolni rá így gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tudjátok a választ. Bármilyen hűtőgépről is beszélve ha mondjuk tudom, hogy R134a közeg kell bele de ezen kívül semmilyen más adatot nem tudok mert mondjuk nincsen firma tábla vagy matrica, akkor hogyan tudom meghatározni, hogy hány gramm hűtőközeget kéne bele töltenem.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) kaqkk válasza Nostresz76 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Ha ezt nem tudod akkor ne kezdj el hűtőt javítani , elpárolgásra kell tölteni .
(#) StMiklos válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szevasztok!

Azért egy érdekességet megosztanék, inkább az "erre járó" hozzáértőknek:
Történet, feladat: 160 literes sima, mélyhűtő nélküli gyári új hűtőszekrény átalakítás.
Digitális szabályozásra, 16C fok tartása akár hűteni, akár fűteni kell, belső keringető ventillátor beépítés, viszonylag kis hőmérséklet ingadozás tartással. (Csak a laborosoktól kíméljen meg a Jóisten!)
Történetesen R600-al, ca (lehet tényleg saccra?) 65g töltettel.
Egyszerre készül el 5db, egymás mellett áll a műhelyben, alkotó elpihen, egyszerre indul az 5db.
Miután a kijelző 0,1 fok felbontással mér, láthatóak az események.
A leggyorsabb 15 perc elteltével eléri a 16 fokot a leglassabbnak ehhez 35 perc kell.
És ez a project az idők folyamán legalább 4* kb. ugyanígy ismétlődik.
Emlékeztetőül: egyforma mind, én bontottam ki az összeset a csomagolásból (vissza is csomagolom majd, megy eladásra) és ezt produkálják.
Na ennyit a sorozatgyártásról.
(#) proli007 válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 10, 2016 / 1

Van egy Murphy törvény, miszerint: "Ha egy kísérlet sikerült, ne ismételjük meg még egyszer!
(#) Nostresz76 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Tisztelt kaqkk! Nem szeretnék és nem is fogok hűtőszekrényeket javítani. Természetesen tudom mi fán terem a különböző hűtőközegek elpárolgási hőmérséklete! 6 éve klímázok és folyadékhűtőket és akár VRV rendszereket is telepítettem már vagyis még ha nem is szakmám azért sokat megtanultam belőle. Tudom, hogy elpárolgásra meg tudom állapítani hogy megfelelő-e a közeg mennyisége, de itt az lett volna a kérdésem lényege, hogy meg-e lehet határozni adatok nélkül egy körülbelüli alap töltet mennyiséget grammra!
(#) kaqkk válasza Nostresz76 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Idézet:
„meg-e lehet határozni adatok nélkül egy körülbelüli alap töltet mennyiséget grammra!”
A válaszom ? körülbelül grammra ? NEM !
(#) Nostresz76 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Köszi a választ! Sejtettem, hogy nem lehet még körülbelül sem meg állapítani.
(#) kaqkk válasza Nostresz76 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Az öreg hűtősök tapasztalatból megmondják körülbelül mennyi de nem grammra .
(#) elektroton hozzászólása Márc 15, 2016 /

Sziasztok!
Eddigi kereséseim alapján nem kaptam választ problémámra.
Van egy Ariston MTM 1911 típusú felül fagyasztós "No frost"-os hűtőszekrényem amely időnként a hűtő tér felső részén lévő szellőző nyíláson/ rácson víz csöpög. Egyébként rendesen hűt, ventilátor működik, ajtó nyitásra az leáll.
2006-os, tehát tíz éves. Ez csupán az utóbbi egy évben tapasztalható.
Dugulást nem tapasztalok, kompresszor feletti csőbe dugott behúzó szalaggal nem vélek dugulást. Kibontottam a hűtő tér hátulján lévő lámpát takaró lapot, azon egy 4W-os fűtő szálat találtam, az nem szakadt, 12k ohmot mérek.
Villanyszerelőként mit kereshetek? Elektromos a probléma vagy más kezelési probléma van?
Időnként kattogó hangot is hallat, ennek mi a magyarázata? Ekkor mit csinálna? Elektronikai paneljét még nem bontottam ki, milyen funkciói vannak itt? Késleltetés biztosan van benne, ha hálózatra csatlakoztatom, késleltetve indul.
Hagyományos hűtőknél ha a kompresszor a túlnyomás miatt nem bír elindulni, a klixon leold és annak meghűlése után megint próbál elindulni.
Kompresszor kikapcsoláskor gyakran csörömpölve, rángatózva áll az le.
Köszönöm a segítő válaszokat.
(#) elactrofan válasza elektroton hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Ez a hűtő típus "no frost" alul fagyasztós, mivel egy venti fúja fel a hideget.
Víz semmi esetre se csepeghet szerintem. Ez valószínű nem elektromos probléma esetleg szigetelésre gondolnák. esetleg az ajtó gumi elöregedett az ajtó megereszkedett stb.
(#) elektroton válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Köszönöm a válaszod.
(#) Tom2009 hozzászólása Márc 19, 2016 /

Sziasztok!
Van egy Snaigé 15-E típusú hűtőm, ami a bedugás után nem csinál semmit. Értem ez alatt azt, hogy a motorja nem indul, a belső izzó sem világít. Másik, biztosan jó izzóval is kipróbáltam, de avval sem működött. Mi lehet a baja?

Köszönettel
(#) BarnaPili válasza Tom2009 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

A hőfokszabályzója nincs 0 állásban?
(#) yulo5310 válasza Tom2009 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Először is a konnektort ellenőrizd,majd ha az oké,utána a villásdugót,kábelt,és így továbbmenve az áramkörön!
Következő: »»   179 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem