Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   408 / 583
(#) VIM válasza maci80 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Szia! Éppen erről folytattunk itt fentebb párbeszédet, hogy a "vörpúloknál" ez a tápegység probléma hogyan oldható meg, mert amit mutatsz a képen részletet az éppen a tápegység részét mutatja. A hétlábú IC az egy LNK30XXP és ennek a tönkremenetele teszi használhatatlanná a gépet. ITT fentebb ha visszafejted a hsz.-ket akkor találsz használható információt a javításhoz, még ha Te magad nem is tudod megcsinálni.
(#) ragnar_lothbrok hozzászólása Márc 15, 2016 /
 
Sziasztok,
Egy Whirlpool AWT 5125 mosógépem van, ami nem melegíti fel kellőképpen a vizet.
Az eddigi hibafeltárásom erdeménye (elénézést,ha nem szakszerű a leírásom, lelkes amatőr vagyok)
A fűtőszál nem szakadt, ellenállása 25 Ohm. 220V ott van a két póluson. A termisztort kihúztam, szakadásvizsgálóval nem jelez semmit, ellenállása végtelen, hűtésre, melegítésre nem reagál (a mért érték).
Amikor elindítok egy programot, a fűtő rövid időkre bekapcsol, hallani is, ahogy "sistereg picit", de a kívánt hőmérsékletet meg sem közelíti, olyan 30 C fokosra fűti fel a vizet. Vízkő, szennyeződés gyakorlatilag nincs a gépben.
Kijelző nincs, a készüléken külön hőfokbeállító tárcsa van.
Minden ötletnek hasznát venném, előre is köszönök minden segítő hozzászólást!

üdv Ragnar
(#) botesz válasza maci80 hozzászólására (») Márc 15, 2016 / 1
 
Biztos hogy nem a panel a rossz,ha esetleg mégis akkor azt a másik oldalán látnád.
(#) botesz válasza ragnar_lothbrok hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
A hőérzékelőn kb 20kohm ot kell hogy mérj vagy valami hasonló étéket.A lényeg hogy melegítésre csökkenjen.Ha szakadt akkor tuti az a rossz csere.
(#) VIM válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Köszönöm "zoz11" és "botesz" a tanácsot, megfogadom. Mivel nem vagyok ebben túl járatos így elkerülte a figyelmemet az LNK IC paramétereire vonatkozó leírást és akkor vettem észre az áramértékeket, hogy van "áramtűrőbb" típus is ebből. Az induktivitást már beszereztem és az ellenállást is, mindkettő többet bír mint az előírt értékek. Mihelyt beszerzem a 306-t azonnal ki fogom cserélni, nem várom meg a következő pusztulást. Úgy kezdődik a vég, hogy a bekapcsolás után azonnal éled a gép, nincs az a kis szünet a kapcsolás után. Ezt gondolom a kiszáradt kondenzátor(ok) okozzák és jelzik ezzel a közeledő katasztrófát a kijelzők.
(#) ragnar_lothbrok válasza ragnar_lothbrok hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Helyesbítenék: a hőérzékelő termisztoron szobahőmérsékleten 11 kohmot mértem, most,hogy újra nekifutottam, kiderült, az előző mérés hibás volt. Ezek szerint jó a hőérzékelő.
"Kár", egyszerű lett volna bedugni a helyére egy újat...
(#) csegezy hozzászólása Márc 16, 2016 /
 
Felültöltős Whörlpool ajtózár kiszedése.Sehol nem találtam,hogy hogyan.Szerintem be van ragasztva,igy csak darabokra törve lehet eltávolítani.Kérdeztem,hogy a hozzávezető 5 drót melyikét forrasszam össze,de egyszerü választ nem kaptam MD321 a jelzésük.Ezek hajlítása,majd kipöckölése szétszedés után lehetséges,de,ha képtelenség kiszedni,akkor hozzá se, lehet férni.Talán többen válaszoltak kérdésemre,de egyszerűen nem jutok hozzá,ezért megadom a címemet:csegezyb@freemail.hu köszönöm,ha tud valaki ezekről tájékoztatni!
(#) Dino71 válasza csegezy hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Szia! Nincsen az beragasztva.
Az ajtót felnyitod és a gumitömítést felhajtod (belső szélét egy kis csavarhúzóval felhúzod)és ta-dam ott a kis csavar ami fogja az ajtózárat. A kapcsoló ki iktatását nem ajánlom. Baleset veszélyes!!!
(#) VIM válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Még annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban, hogy foglalatba való beépítés az mennyire volna így jó megoldás? Gondolok itt a hűtésre, mert a 306 az már kétszer annyit bír mint a 304. Talán még a foglalatba nyomott IC-re hűtőzászlót is lehetne tenni. A 304-nek a nyákon kialakított szigetek voltak úgy kialakítva, hogy valamennyi hőt elvittek az IC-ről. Vagy ez badarság amit a hűtésről gondolok vagy a 306-nak már nem is kell?
(#) ragnar_lothbrok válasza ragnar_lothbrok hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Mi lehet a hiba, ha a fűtőbetét és a termisztor jó? Nem melegíti fel a gép a vizet, csak épp, hogy langyos lesz.
Köszi szépen!
(#) Dino71 válasza ragnar_lothbrok hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Szia!
Ha 11 Kohmot mértél az kevés.(Próbáld ki egy potival persze ha értesz hozzá és biztos vagy a dolgodban.) Vagy cseréld ki azt az NTC-t . Itt a pontos érték az NTC nek.
Resistance NTC:
0 °C 35.9 kW ± 5.8%
30 °C 9.8 kW ± 3.7%
40 °C 6.6 kW ± 3.1%
50 °C 4.6 kW ± 2.6%
60 °C 3.2 kW ± 2.0%
70 °C 2.3 kW ± 2.5%
95 °C 1.1 kW ± 3.7%
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
(#) stevepapa válasza ragnar_lothbrok hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Azért próbára betennék, egy másik hőérzékelőt, a másik a szintszabályzó ami ilyenkor gyanús lehet. A fűtés azon keresztül kap feszültséget.
(#) uniman válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Hello!
Mifelénk így írják le:

0˚C 35.9 kΩ ± 5.8%
30˚C 9.8 kΩ ± 3.7%
40˚C 6.6 kΩ ± 3.1%
50˚C 4.6 kΩ ± 2.6%
60˚C 3.2 kΩ ± 2.0%
70˚C 2.3 kΩ ± 2.5%
95˚C 1.1 kΩ ± 3.7%

A 11 kΩ miért kevés, 25˚C-on kb. annyi az ellenállása...vagy nem?
(#) sunside válasza uniman hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Áruld el, hogyan kell az Ohm jelet berakni.
(#) zolika60 válasza sunside hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Gondolom valahonnan másolva. Régebben elég volt ha azt írtad ohm és automatikusan betette.
(#) sunside válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Egyszer valahol valaki leírta a speciális karakterek beírásának módját, de nem találom sehol.
(#) zolika60 válasza sunside hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Gondolom a néhai Fejlesztési ötletek című topicban, ami mára már nincs.
(#) Dino71 válasza uniman hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Szia!
Igen igazad van csak bemásoltam a service manualbol. De a lényeg ott van pontosan, nem kb.
Ő szobahőmérsékletet írt.Ami lehet 20C fok is és ott már több az ellenállása.
(#) teddysnow hozzászólása Márc 20, 2016 /
 
Sziasztok
Van egy Fagor F-2810 mosogógép és abban szeretném a zavarszűrőt kicserélni, mert gyanús.
Találtam kettőt ami majdnem ugyan olyan, mint a gyári beépített. A különbség az, hogy a gyári 0.5mH amiket találtam az egyik 0.3mH a másik meg 1mH. A Cx, Cy, Amper, ellenállás ugyan az, csak az induktivitásban különböznek.
Kérdésem az, hogy melyiket vegyem meg? Amelyik lefelé tér el vagy amelyik felfelé tér el.
(#) stevepapa válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Mi a gond a bent lévővel??? Mert ha nem zárlatos egyéb hibát, tapasztalataim alapján nem okozott. Eléggé el nem ítélhető módon, sok esetben ha zárlatos volt. Egyszerűen kidobtam, ebben az esetben a hálózatra " termel "vissza tranzienseket .
(#) botesz válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Ha gyanús akkor dobd ki belőle...de ilyen meg nincs az vagy jó vagy nem.
(#) Pulyka hozzászólása Márc 20, 2016 /
 
Üdv.
Most mi is küzdünk egy Indesit Wite 127-tel.
Ha nincs benne ruha, akkor tökéletesen működik, egyébként mosás, vízvétel után, centrifugálás elött kiírja a h20 hibát, és nem akarja tovább vinni a programot, csak a dob forog, amíg meg nem unjuk, és le nem állítjuk kb 4 óra eltelte után.
..hideg vízzel ruhával végez mindennel, bár ekkor is néha megmakacsolja magát, és ugyanúgy h20-val tötymörög tovább.(de ilyenkor azért több idő eltelte után tovább megy).
Szinte teljesen logikátlan. Fűtés baj nem lehet, hisz akkor üres dobbal sem menne végig a program.
A vízszintszabályzót szétszedtem, érintkezőket megtakarítottam, egyébként kis beégés volt rajta, de nem vészes, mágnes szelep részt átmostuk ecettel. Panel érintkezői picit oxidosak, de üres dobbal akkor miért megy tovább?
Holnap párszor elindítom üres dobbal a legtöbb programon, és kiderül, így körvonalazódni fog a hiba, remélhetőleg, és veszek ezüst, vagy arany elektrolitot a konrádban, fog kapni az erősáramú panel új bevonatot, és kiderül.
..de addig is ötletek?
(múlthéten végig ment egyébként meleg vízzel, ruhával a program, elötte szétszedtük teljesen a gépet, akkor mostuk át a mágnes szelepeket ecettel, és tisztítottam meg a vízszint szabályzó érintkezőit. Azóta nem lett használva, de most e-hét végén a fent említett, h20-s hibával küszködünk.) Nagyon idegesítő a dolog.
Köszi szépen.
Üdv.Tomi
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
UI: Egyébként nagyon affelé hajlok, hogy felépítek egy saját, új vezérlést.
Alapja: pár darab 555 időzítő IC. Megvannak a használati utasításban a programok, program idők, a monostabil kapcsolásban lévő áramköröket(különböző idővel) sorba kapcsolnám, szóval, ha lejár az első 20 perces áramkör, kapcsolja a 40 perceset, és így tovább, de mindegyiken vagy egy relé lenne, vagy valami optocsatolós+triakos meghajtás. ..össze kéne párosítani egy egyszerű hiba vissza jelzővel..(ha a motor nem forog, resetelné az áramkört, stb.)
Eljön az a pillanat, amikor megfog halni a processzor. :/ ..mert egyébként a mechanikus alkatrészek könyebben javíthatóak, és ezek teljesen hibátlanok is. (..csakhát ezt a vezérlést nem lehetne összehozni a következő, azaz a jövőheti mosásig.)
Valaki gondolkozott már ilyen lehetőségen?
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Javítás:(múlthéten végig ment egyébként meleg vízzel, ruhával a program, miután szétszedtük teljesen a gépet, akkor mostuk át a mágnes szelepeket ecettel, és tisztítottam meg a vízszint szabályzó érintkezőit. Azóta nem lett használva, de most e-hét végén a fent említett, h20-s hibával küszködünk.)
(#) botesz válasza Pulyka hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Szerintem neked azon kéne gondolkoznod hogy mi köze van a centrifugálás hiányának a mágnesszelephez.Ha a vízszintszabályzó megúszta a szétszedést akkor örülhetsz ha nem akkor az is csere.Vagy rövidek a motorban a szénkefék vagy el van dugulva a légsűrítő.De lehet rossz vagy zárlatos a fűtőbetét is.Esetleg paneltáp hiba...Bár én a helyedben erősen elgondolkoznék azon hogy hívnék hozzá egy szerelőt mert amiket leírtál abból az jön le hogy több kárt csináltál mint hasznot....
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) Pulyka válasza botesz hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Szia.
Koszonom a valaszt.
A megnes szelepnek semmi koze a centrifugalashoz, ez igaz, de a H2O hiba miatt nem megy tovabb a program, ezert nem is centrifugal, stb, csak a dob forog szakaszosan. A H2O viz problemat jelent(ahogy utana neztem, es a magnes szelepnel kerestuk a hibat.
..Igen, meguszta a nyomas erzekelo, igaz kinlodtam is vele rendesen, de nem allitottunk a csavarokon.
..azert megirom majd a problemat, hatha mas is igy jarna, mint mi.
Udv.Tomi
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) botesz válasza Pulyka hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Eldugult a légsűrítő azt pucolgasd ne a mágnesszelepet.
(#) stevepapa válasza botesz hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Szia!

Mint az korábban többen leírtuk, semmit nem úgy javítunk, hogy darabokra szedjük. Gőzünk nem lévén, hogy mitől is nem működik a gép ! Ha már nem értek valamihez, végiglapozom a "netet" ! Erre a hibára, kb 1000 találatot kapsz, igen sok magyar nyelvűt is. Ebből, ha másból nem is, kitűnik, hogy a mágnesszelepnek semmi köze a problémához. Minden mosógépjavítást a motor állapotfelmérésével kezdünk !! (szénkefe, ha van benne avval)
(#) teddysnow válasza botesz hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Azt csinálja, hogy működik hetekig, aztán programkiválasztása után idításra kikapcsol. Kibe húzkodás sem segít. Áttesszük egy másik 230-as dugaljba ott megint megy heteket.
(#) Pulyka válasza botesz hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Üres dobbal végig ment a program, és sajnos nincs is eldugulva, de inkább azt mondanám, egyszer végig megy, egyszer nem.
Talán az lenne a legjobb, ha meg sem moccana, és egyszer sem menne végig, úgy lehetne következtetni.
Köszi a segítséget azért.
Tomi
Következő: »»   408 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem