Fórum témák
» Több friss téma |
Annak a tranyónak a vezérlése honnan jön? Elvileg felső láb a bázis. Collectorra megy a 12V. És onnan már a bga, e2prom is kapja a tápot meg még ki tudja így kép alapján.
Kár hogy rajzot nem találok hozzá, vagy valami távpontot, mert igy elég lessz megtalálni honnan jön a tranyó vezérlése.
Igen, mérés szerint fölső a bázis, collektoron ott a 12V. Elvileg ez agy sima tranyó, nem valami feszültségszabályozó, arra akarok kilyukadni, hogy simán átkapcsolja a 12v-ot. Próbáljam meg összezárni a collektort és az emittert?
Várjuk meg hátha valaki tud valami okosabbat mondani.
Megnéztem az IC amit cseréltél annak van Power Good kimenete, szóval lehet az vezérli ha minden táp felállt rendesen. Tehát valamelyik tápod nem indul meg emiatt nincs power good jel ami kapcsolná a tranzisztort. ISL98602IRAAZ 17es láb, CPG -power good, pont egy furatgalvánhoz megy.
ok, leellenőrzöm mi van ott.
Ha minden húr szakad, esetleg bontott tcon panel, valakinek? ![]()
Nem az nyitja a tranzisztort sajnos.
![]() De csak nem hagytam magamnak békét, próbára összezártam a tranyó lábát, bekapcskor fehér kép ![]() Néhány táp megjelenik össze vissza de, az ISL így sem indúl.
Sziasztok vettem egy régi Sonyi Bravia lcd tv-t,müködik de annyi bajom van vele, hogy analóg jel jön be,van pár csatorna ami csak úgy jön be ha 3-4 szürőt teszek be sorba kötve öket.Van benne dvb vevő is ott meg csak hangot ad képet meg nem.Mi lehet a baja?
Köszönöm
Nagy valószínűséggel a DVB-T tuner része csak MPEG-2-es vételre alkalmas ellentétben a jelenleg használatos MPEG-4-es adásokkal.
Sziasztok.
Vettem egy Grundig lcd led tv, nem indul csak a készenléti led villog rajta 6 rövidet 2 hosszú aztán megyint 6 rövid és igy tovább néha néha a képernyő is villan egyet de az is csak egy pillanat. Elvittem szerelőhöz ő azt mondta hogy a TPS 61197 számú IC hibás rajta de nem tud sehonnan rendelni azt mondta nekem.Esetleg nem e tudnátok hogy hol találhatok? Előre is kösz mellékelek egy panel számot:
Ügy gondoltam megosztom ezt veletek szerintem sokak segítségére lehet majd az elkövetkezendő időkben.
Bővebben: Link
Én már csak azt nem értem -
egy lapos (LCD) TV-hez vajon miért kerül többe CSAK a kijelző üveglap (maga az LCD), mintha egy komplett TV-t venne meg az ember? Hogy inkább azt vegyen? A multkoriban annak nézegettem az árait (32"-ost), most meg egy 20"-os Acer monitorhoz nézegettem a folyadék-kristály kijelzőket. Csak háát - magában az üveglap - az sehol nincsen, de a komplettre szerelt egységért (fémházas, benne a háttér-megvilágító egység, stb.) meg simán annyit elkérnek, amennyiért használtan már működőt is kaphatnék. Ez az árképzés azért eléggé beteges. Ha egy inghez pl. a gombok többe kerülnének, mint maga az az ing, itt mindenki egyből inkább új inget venne magának ... a leszakadt gombok pótlására. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Az nem "üveglap", hanem maga az LCD és örülj annak, hogy a legtöbb beágyazott háttérvilágítást kap. Az egyébként mindíg butaság, hogy többe kerül a kijelző, mint egy készülék, de mivel egy TV 90%-ban a kijelzőből ál, érthető, hogy drága. Hogy használtan kapsz működőt annyiért az egy dolog, de az olyan is lessz. Az alkatrészek mindíg drágábbak darabjaiban, mint összeépítve ez természetes, amúgy kijelzőt is kapsz olcsón, ha veszel ezer darabot... A gyárak vesznek többezret is, ezért kapják olcsóbban, nem olyan bonyolut dolog ez.
Valójában tudom én, hogy az lenne az LDC, de mivel oly simán el tud törni, nekem többnyire még üveglap is marad.
Meg mert valójában az is. A 2 vékonyka spéci üveglap, közte a folyadék-kristállyal (és az elektronikájával). Bár régebben még a klasszikusnak mondott TV sem CSAK kimondottan képernyőből - ahogyan szakmailag nevezik is azt - katódsugárcsőből állt. Ám szerintem egy használtan működő az sokkal jobb lehet, mint a törött kijelzős de nem működő! Azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy az alkatrészek nem olcsóak - pl. egyszer kiszámoltam: - bármely autót darabokból összeszedegetni és utána összerakni - az közel 4x annyiba kerül, mint egyben egyből megvenni! Ennek a tézisnek egyedül csak a lapraszerelt bútorok tudnak ellentmondani, mert azok mind drágábbak a lapos kartondobozokban, mint készre-szerelten egy nagy ruhásszekrény. Aztán azt a drágábbikat még - vagy "hivatásossal" összeszerelteti az ember (s amitől az persze még drágábbá lesz), - vagy maga szuttyog vele el napokig, amint tettem én a gyerekemnek valaha a Bajkál szekrénysorral ... (azt 3 napig szerelgettem). De ha egy szekrényt meg lehet venni darabokban, akkor az LCD kijelzőt miért nem? És mit kezdjek én majd a már meglevő, de annak üzemképes háttérvilágítós egységével, ha nekem csak az LCD-je kell? Olyan ez, mintha pl. egy ajtóba zárat nem lehetne külön venni, csakis az ajtóval s a tokjával együtt - persze mintegy vadonat új ajtó-ként! S akkor egyből kőművest kell hívni a "zárcseréhez" ... Valamikor erre azt mondották és törvényileg mélységesen elítélték - árukapcsolás! A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Ennyi ökörséget egy hozzászólásban...
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Egy szekrény lapra szerelve töredék helyet foglal, mint összerakva, egy monitor, vagy tv viszont pont fordítva, tömörsége miatt.
Ez a tényező szállítás szempontjából piszkosul nem elhanyagolható. Üdv
Kissé téves tézis!
Lehet, hogy valójában nagyon törés-mentesre kell csomagolni, ámde egy szerelt TV képernyőnek avagy monitor-kijelzőnek a helyére simán beleférne a 10-15 darab "csak a lelke" - azaz - simán az üveglap (vagyis az LCD) Ha már annyira a helyigényeknél tartunk! Egy szerelt egység kb. 15-20 mm magas, így abba doboz-méretében egyből beleférne 3-5 "üveglap" .... (vastagsága kb. 1,6-2 mm!)
Te most komolyan azt hiszed, hogy egy gyártónak a legminimálisabb érdeke fűződik ahhoz, hogy javítgassák a termékeit?
Nyilván kell alkatrész utánpótlásról gondoskodni (kényszerből) aztán meg ott röhögnek rajtunk, hogy mekkora lúzerek vagyunk, hogy rendelgetjük a csöveket a monitorokba, ahelyett, hogy ugyanannyi ésszel hülyére keresnénk magunkat egy szaktudást sokkal jobban megfizető országba. Persze lehetne ennyierővel a mosógép belsejébe zacsiba elhelyezni egy pár szimmeringet (elfér) a vagy a kocsi motorterébe pár tartalék vezérműszíjjat, a csomagtartóba egy fűzött blokkot. Ilyeneken nics értelme agyalni, mert az ember csak bekattan, el kell fogadni, hogy az az ellenállás amit leveasz az eladó a polcról csak nekönk 5 forint, a gyárba 5 fillér, a tescoba se vitatkozok az eladóval, hogy lessz az 50 fillér előállítási költségű szatyorból 50 forint, hány ezer százalékos hasznonkulcs?
Jézusom hagyd már ezt. Minden amit összehordtál butaság! Nem olcsóbb a készre szerelt szekrény és egy szekrénynek semmi köze a tévékhez, pláne az árazásának...
![]() Idézet: „Ám szerintem egy használtan működő az sokkal jobb lehet, mint a törött kijelzős de nem működő!” Senki sem beszélt nem működőről... Van egy olyan érdekes társadalmi jelenség, hogy új termék vásárlása... ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Ekerülte a figyelmet megesik. Nem valószínű, hogy a TPS lenne a hibás, valószínűleg a szokásos firmware hibája van.
Nincs meg a tv modell száma akkor hogy találhatok rá való firmware t
Általában sehogy, a main-hez keress FW-t, hátha valamelyikkel megy.
Tudod - igazán nem szeretnélek megsérteni, viszont -
én becsü-szóra ezeddig mind azt hittem, hogy a weblap egy félig-meddig "szakmaias és barkácsolósdis" oldal. Itt aztán mindenki lazán és kötetlenül megkérdezhet másokat, hogy hogyan - miért, és hogyan - tovább? Én simán elmondtam itt némely problémámról a véleményemet, hogy - ha már barkács, akkor tehát - IGEN - megcsináljuk. Erre fel Te - öntöd itt nyakamba a jeges vizet, hogy ugyan mit képzelek én? Nem képzelek én kérlekszépen semmit, de valójában érdekelt volna valamilyen megoldás - (Sajna tisztában vagyok én azzal, hogy iparilag mi van - mindig vegyek újat ....) Ámde egyszerűen olcsón és öntevékenyen megoldani, majd utána büszkén eldicsekedve a megoldott problémákról, hogy bizony emberek - ezt én csináltam meg! Persze - bármit újonnan megvenni - az egyáltalán nem kunszt, de akkor nem itt koptatnám a billentyűzetet - és az idegeidet! (mert megtehetném, hogy újonnan veszem) Csak hát - ha ez hobby - amint itt az oldal cimében a neve - HOBBI - ELEKTRONIKA .... És én akkor úgy gondoltam ... A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Ez nem hobbi, te azt fejteget, hogy miért nedves a víz...
Helló! Samsung LE26S81B LCD tv-ről van szó! Nagyon hosszan kell várni, mire beindul. Kb 1/2 óra!! Utána minden ok. Táp lenne??
Bele kell nézni és kiderül, mérni kell a tápfeszültségeket, ha rendben van, akkor nem a táp hibás. Amúgy ezeknél jellemző a mainboard halála, szóval nem lepődnék meg, ha az lenne a gond és akkor sikerül bekapcsolnia amikor eléggé összemelegednek a szakadások.
Sziasztok.
Egy 715g6079-c0d-000-004k panellel szerelt Philips lcd tv-től van szó. Áramingadozáskor megadta magát a táp. Kerestem rajzot hozzá, aszerint átmértem a dolgokat, minden ok. Természetesen tápIC-re gyanakszom de nem tudom hol vegyek ilyet, nem találtam sehol szinte. Vagy esetleg mivel lehetne ezt helyettesíteni? LD7752BGR, SOP-7 tokozású. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Nem olcsó, de legalább lehet kapni.
Bővebben: Link Q9101 egyébként jó? A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |