Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   1221 / 1320
(#) killbill válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 19, 2016 / 1

PIC-re fejleszt, de a grafikai tervezoprogram futhat windozon is meg linuxon is.
(#) Droot válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

PIC-hez kell, amugy itt vannak azok az emberek akiket ismerek es tudom hogy fel vannak ra iratkozva es lehet hogy talalkoztak mar ilyennel.
Windows-ra vagy Linux-ra keresek ilyen programot...
(#) pajti2 válasza killbill hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Gui tervező gui pic-hez automata kódgenerátorral pic stúdió formájában egészben? Valamiről nagyon lemaradtam
(#) sirály12 válasza killbill hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

A MPLAB® Harmony Graphics Composer (MHGC)-ről beszélsz?
Ez ilyen.

Bővebben: Link
2:00 perctől
(#) kszabi hozzászólása Márc 19, 2016 /

Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen:ESP8266 alkalmas több PIC-es kártya közti komunikációra?
Esetleg az egyiknek internet kapcsolata is lehet?
Üdv Szabolcs
(#) Droot válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Ezt is néztem, de ebben nem találtam előre definiált gombokat, checkboxokat es satobbit. Egyedul a CrankSoftware Storyboard-al voltam ugy, hogy meglattam a honlapjukin a pelda videot es azt mondtam tuti jo lesz, felraktam es total gagyinak es tolbonyolitottnak tunt.
A Wizsoftware Embedded Designer-ben egesz sokminden van, de nem tul modern, olyan Windows 95 szintu grafikai objektumok vannak benne.
(#) sirály12 válasza Droot hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Pedig benne van, ezért is mondtam, hogy a 2:00 perctől érdemes nézni, ott bal oldalon van hogy mik vannak benne. Gomb, checkbox, text, kép satöbbi. Én még az elődjét használtam és már abban is bennevoltak ezek.
(#) Droot válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Köszi, megnézem. Esetleg ha más is eszedbejut ne tartsd magadban.
(#) killbill válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

En nem beszelek semmirol, csak ertettem a kerdest, es a 'zavaros' reszt akartam megvilagitani.
(#) sirály12 válasza killbill hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Bocsánat, a válasz Droot-nak ment volna, csak mellényomtam.
(#) Wezuv hozzászólása Márc 20, 2016 /

Harmony TCPIP stack, DHCP gondom van. Az alapértelmezett IP címmel működik, de nem osztódik ki új IP. Használta már valaki ezt a stack-et?
(#) pajti2 válasza kszabi hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Az ilyen olcsó wifi vackoktól teljes sávszélességben szokott megdögleni a wifi. Ha üzembe állítasz egyet is, és azt tapasztalod, hogy az addig 100 megás wifi kapcsolatod 1-2 mbps-re esett vissza a laptopodon is, akkor tudni fogod majd, hogy az amiatt van.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
(#) dokidoki válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 20, 2016 / 2

Én kettő ilyen "vacakot" is döglesztek a hálózatomon, abból az egyik folyamatosan 115200-baudal tolja a GPS jelet, másikkal meg időnként prüttyögtetek valamit ki-be... Mindez mellett, 8-12 eszköz - gép nyamvadt a hálózatomon, és nincs semmi, minden hiba nélkül fut. Bár volt eset, mikor a szolgáltató vacak ZTE modem routerét tettem fel, de akkor is csak a wifi jelet vesztették el - szakadoztak meg a "szarok".
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
(#) kszabi válasza dokidoki hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Ezek tudnak egymással is kommunikálni, vagy kell hozzá wifi hálózat?
(#) f2f2 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Találtam egy leírásban valószínűleg elírást.
Mégpedig assemblerben LFSR.
Ennél az egy utasításnál a 18F26K22 PDF leírásban kétsorban írt opcode
felső sorára írják hogy 2nd word és alatta 1st word.
az összes 32bites utasításnak az alsó sora felső bitjei megegyeznek itt is az alsó
sorban a felső bitekkel ezért gondolom csak a 2 1 számokat írták el.
(#) f2f2 hozzászólása Márc 21, 2016 /

Kellene egy assembleres technikai segítség.
Uart input pufferelés nél felhasználnék FSR t cím tárolására, mert ezt könnyen lehet 8bites
feletti léptékkel növelni 1 el. Viszont az RCREG kiolvasáskor a MOVSF nél fix címre
a MOVF nél Wreg be, de hogy lehet eljuttatni a kiolvasott értéket mihamarabb az FSR ben tárolt cím szerint ?
Előre is Kössz
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) nedudgi válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Kontrollere válogatja. A POSTINC, PREINC például egy reális lehetőség az INDF mellett.
(#) kissi válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Szerintem
  1. MOVF RCREG,W
  2. MOVWF INDF
(#) pajti2 hozzászólása Márc 21, 2016 1 /

Azért az igazán kellemes dolog, hogy semmi link és egyéb diplomatikus lehetőség sincsen a moderációra reagálni
(#) nedudgi válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

"A moderációt kérek" smafu?
(#) Hp41C válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

1. movff RCREG, POSTINC0

Előfeltétel: FSR0H:FSR0L a kívánt memória területre mutat. Az utasítás 1 -el növeli az FSR0 értékét a végrahajtás során, de az írás az eredeti címre történik. Azen utasítás után vizsgálható az FSR0, hogy elérte-e már a terület végét. Használható még a POSTINC1 ill. a POSTINC2 ekkor az FSR1 ill. FSR2 -et használja címzésre.

Minden kétszavas utasítás második szavának felső 4 bitje 1, ha véletlenül rá kerül (btfss, btfsc, tstf, decfsz, dcfsnz, incfsz, infsnz, CPFSEQ, CPFSGT, CPFSLT) a vezérlés egy nop hajtódik végre mindenképen.
(#) Wezuv válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Pontosan már nem emlékszem, de valaki megvédte az eszközt, amit "trágár" jelzővel illetett valaki. A védelem során sokszor elhangzott idézőjelek között a "trágár" jelző. Kb. azt a választ kaptad, hogy ez a "vacak" tökéletesen működik, stb...
Megjegyzem a válasz műszaki tartalma mások számára is hasznos, mert kiderül belőle, hogy több darab is együtt tud működni anélkül, hogy lassítaná a kommunikációt. Azaz az eredeti felvetés, hogy lassítja a vezeték nélküli kommunikációt önmagában nem igaz, valószínű csak szofveresen lett eltolva valami az ominózus esetben.
(#) f2f2 hozzászólása Márc 22, 2016 /

Az assembleres segítséget köszönöm ténylegesen a dolgát végzi úgy, ahogy írtátok többen is.
Biztos elakadok majd még ezután is és ez annyira jó dolog, hogy
többen is hajlandóak vagytok átlendíteni a fennakadáson.
Nagyon köszönöm ezt az esélyt.
Noha az hogy, én magam elé tegyek egy PIC vezérlőt és felprogramozzam saját célra
ezt pár hónapja még el se tudtam volna képzelni.

Valakinek leírtam milyen jelféléket szeretnék egy hardverből kihozni
és vette az energiát és időt és adott egy jó ötletet melyik vezérlőt szerezzem be,
mellyel ezt meg lehet csinálni sőt még marad benne több lehetőség is
és beleugrottam a mélyvízbe.
Nagyon köszönöm neki, nevét nem írom remélem ráismer magára
kérem mosolyodjon el
, mégha PÜ ben már zaklatásnak vehette a sok írásom, amire már nem válaszolt, de semmi gond
az ő helyébe talán én se fárasztottam volna le saját magam más gondjával,
főleg, ha értelmesebb dologgal vagy pihenéssel is eltölthetném az időt.

Ahogy én csinálom
Ha csak a windows asztalról kezdem a mérést
A szerk progim megtalálom és bejön 4-5secundum.
Ebben a szerkesztett forrásanyag lefordítása 2secundum 3 féle fájl formában
(.BIN .hex(PK2) .ASM) és a PK2 felírja 1 kattintással 5 secundum
vagyis a forrás fejlesztése során egymást követő 2 tesztelés élesben 10secundum kényelmesen.
Gondolom jelentős időt takarítok meg főleg, ha nálam MPLAB ot kellene begerjeszteni.
1.6MHz-en elmehetek vacsorázni mire bejelentkezik. ( Nem tudom nálatok
ez mennyi idő. )
(#) sirály12 válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

1.6Mhz? Jó csak gonoszkodom, gondolom 1,6Ghz akart lenni.
Nekem is lassan jön be az Mplab, pedig nem egy lassú géppel használgatom. Kell vagy 20s, hogy teljesen betöltsön. Bár én már az Mplabx-et használom egy ideje.
(#) f2f2 válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Ja GHz
Olyan java jellegű lomhadéknak tűnik. Én azt szeretem ha egy program klikkelésre bevágódik mégha valamit utánna csinál meg a háttérben láthatatlanul.

És MPLABx a gyors gépen mennyi idő ?
(#) cross51 válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

A java valóban egy nagyon, nagyon, ... lomha dolog én személy szerint gyűlölöm, de "ez van ezt kell szeretni". De egy SSD-vel és egy 4/4-magos i5-el 5sec körül, egy SSHD-val és egy 2/4-magos i5-el 15-20 sec. Így szerintem látható, hogy sokat számít a tároló(HDD/SSHD/SSD) sebessége.
(#) zenetom válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Nekem a "sima" MPLAB v8.88 van, egy i7-4790 procival és 8GB RAM-mal, SSD-ről.
Itt már nagyjából "klikkelésre bevágódik", de az MPLABX még tutira ezen a gépen is gondolkozna, mert JAVA-ban írták, szóval nem natív alkalmazás.
És vannak ennél sokkal-sokkal összetettebb fejlesztőkörnyezetek, szóval itt örüljünk, hogy ilyen gyorsan betölt.

Szerk.: ahogy cross51 is írta: "ez van ezt kell szeretni"
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
(#) f2f2 hozzászólása Márc 22, 2016 /

A feladatot műveleteket nézve nem a legminimálisabb számú
utasítással oldja meg de ti vagy mi azért vegyetek/vegyünk iszonyat gyors gépet, hogy gyorsnak látszódjanak a szerintem nem, de szerintük professzionális programok is.
Ezért becsülöm ezeket a kicsi PIC és egyéb mikrovezérlőket, mert itt lehet számítani órajel szerinti munkákra.
és nem kell rá tenni Bill Gates oprendszereiből / szoftjaiból semmit.
(#) Attila86 válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Nálam SSD-vel 20 másodperc alatt indul el, a sima MPLAB pedig 10. Szerintem ez teljesen elviselhető, ráadásul ha az ember mindig csak hibernálja a gépét mint ahogyan én is szoktam, akkor még ez sem jelent problémát. Legutóbb kb négy hónapja indítottam el az MPLABX-et, azóta is folyamatosan fut, és szinte minden nap használom is.
Inkább az a lényeg hogy ha már elindult akkor ne legyen lassú, mindenre azonnal reagáljon. Nos ez szerencsére maradéktalanul teljesül.
Érdekesnek tartom egyébként hogy miért használják még néhányan a sima MPLAB IDE-t, összehasonlíthatatlanul használhatóbb, átláthatóbb és jobb az X, rengeteg újítás van benne, elképesztő hogy mennyire az ember keze alá dolgozik... egy élmény vele a fejlesztés.
(#) ktamas66 válasza f2f2 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Én egy régi Core2 gépen dolgozom XP-vel SSD-vel. Mindkét verzió 10mp alatt betöltődik, talán az X még gyorsabb is és betölti az utoljára használtat. Szerintem addig nem lesz lassú, amíg nem tudom megelőzni gépelésben.
Következő: »»   1221 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem