Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha nem nagy sziveség tudnál róla egy olyan kapcsolást küldeni ami nem ventilátor vezérlős mert külön tápról fog menni egy állandó üzemű ventilátor igy nekem felesleges pénz kidobás lenne a +alkatrészek beszerzése. Elöre is köszönőm !
Alkotó kolléga figyelmes volt, a kék részt takard le! Bővebben: Link
Sziasztok 1,5kw os toroidtól a gratz -hídig .Milyen keresztmetszetű vezetékkel menyek ? (18A/ág)
Szia! Kövesd a szekunder-kivezetést!
Sziasztok. EBS erősítő összerakva. Kaptam egy hiper-szuper folyasztószert, valami kiválló minőségű forrasztóolajat. Ezzel forrasztottam be az új alkatrészeket. Egyébbként tényleg szépen lehet vele dolgozni, nem hagy odaégett gyantamaradékot. Csak hát az élesztésnél sehogy sem akart beállni a DC nullavolt a kimeneten. Szerencsére mindig izzólámpa,ellenállás, meg labortáp amiről indítok. Bár a forrasztóolajat letöröltem lakkbenzines papírtörlővel, ennek ellenére akkora átvezetéseket okozott, hogy éles indítás esetén vitte volna az egész cuccot. Szerintem ugyanaz az anyag, mint a Somogyi TS 560. Szerencsére szépen leoldja a víz. Én desztillált vizzel öblítettem le. Utána 60 fokon légkeveréses szárítóban száradt élére állítva egy éjszakát. Mostmár hibátlan, éles próba is megvolt, újra bevetésre készen. Ezzel a somogyis folyasztószerrel nagyon vigyázzatok.
Egy egész éjszakát sütöttél egy panelt 60 fokon minden alkatrésszel együtt? Mi értelme volt ennek, elég lett volna maximum 10 perc, de egyébként a fluxot minddíg illik lepucolni még akkor is, ha elvileg nem szükséges.
Van itthon gyantaoldat is, korábban csak azzal dolgoztam.
Van a nyákon néhány olyan alkatrész, ami alá a mosóvíz befolyhatott. A felszín az persze percek alatt megszáradt.
Sejtettem, hogy erről van szó, de az egész éjszakás fűtés akkor is meredeken hangzik max 1 órát tudok elképzelni aami még belefér.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Teljesen más ha épít az ember, mert akkor felszórom az apró alkatrészeket, a fluxban tocsoghat minden. Ezt követi a lemosás, majd a nagyobb alkatrészek. A legvégén szoktam beültetni azokat az alkatrészeket, amelyekbe nem lenne jó, ha belefolyna valami, pld. a potmétereket, meg a dip kapcsolókat. ez után már nincs öblítés, csak legfeljebb fülpucolós tisztítás. Javításkor nem lehet minden alkatrészt leépíteni, ezért ott problémásabb minden.
A tisztítás módja kérdéses még. Nem szükséges eláztatni én denaturáltszesszes és rövidre vágott szőrü ecsettel csinálom, gyors és egyszerű.
Sűrített levegő nem áll rendelkezésre? A legjobb "hidegszárítás", tapasztalaom szerint.
Majd gyakorlom még. Ezt a szert még csak pár hete használom.
Itthon nincs. De igazad van, én is szeretem a levegőt. Panel lakásban annyi helye van a kompresszornak, mint egy ipari plazmavágónak. De ha a kuncsaft megfizeti, használhatok levegőspray-t is. A szárító az meg már régen meg van. Egy grafikus dolgozott vele régen, én meg nyák készítéskor szoktam használni.
Azokat az olajokat meg krémeket el kell felejteni, vezetnek, ha nem tudod alaposan kimosni az IC lábak közül akkor élesztéskor jönnek a meglepetések.
Eddig is el voltam az alkoholban oldott gyantával, ez után is el leszek. Még egyszer köszi a rajzokat. Utána néztem a VMS250-nek, hát ez Magyar. Érdemesnek tartom a megépítésre. A sok tranzisztor csak látszólag teszi bonyolulttá, viszonylag egyszerű. Kicsit még mozog a mérleg a Piret féle, meg a VMS250 között. A Piret Endre féléből az IRF verziót lepontozták, de a rendes audiofetes állítólag jó, de gerjedékeny. Valamikor álmodoztam ezekről az audiofetekről, de akkor még egy IRF540 sem volt mindennapos. Most meg itt van előttem két pár K1058/J162, meg két pár K2221/J352. Ezzel most akár duplázva is mehet valamelyik végfok. Már leszabtam a sasszit is.
Sziasztok(!) átépilítés alatt van a (fet)FET-es végfokom._kapott 1,5kw(-)os toroidot. 60k puffer mezővel. Nagyon kiváncsi<>leszek mi fog eb(b)ől kosülni . (de szerintem hangszóró fog,. meg<> sülni)
Állítsd be kérlek. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Sziasztok megepitettem az alabbi kapcsolast mukodik minden csak azt azt csinalja hogy egy bizonyos hangero felett pattan egyet es addig pattog mig lejjebb nem veszem a hangerot.
Lehet a táp szuretlensege is?2x4700µF van most rajta
Leginkább gerjedés. Amolyan blocking oszcillátoros. Szkóp kéne, valószínűleg nagy fázistolás a visszacsatoló hálózatban.
Ugy hogy enis megertsem .Szkopom nincsen sajnos.Eddig 6ohmos hangszoroval probaltam azzal csinalta most sorba rakotottem megy egyet most 12ohm igy meg nem csinalja
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Inkább az lesz, hogy nem bírja a tápja.
Milyen trafóról megy? Mennyi a feszültsége és a teljesítménye? A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Ha nem okosan hajtod akkor bizony sütni fogja őket elég keményen...Viszont egyel előbbi oldalon taglalva lett a boosting,ha már adott hozzá 2 segédfesz,én kihajtanám azt a maradék rengeteg 10v ot amit emlegettek,biztos hatalmas nyereség...
Hát teljesitmenyet nem ismerem regi sony hifibol van de az csak probara tettem ra van egy toroidom is 2x27v ac mind a ketto.
Regen volt egy tda2050-em is ami ugyanezt csinalta ott tettem ra meg kondit es az segitett rajta
Legalább a feszültségét jó lenne tudni, mert ennek az erősítőnek minimum +/- 40V kell. Mérd meg, mennyi a feszültség.
Hat a sonys trafoval 2x36v a toroid meg 2x38v dc.Es ha kevesebb feszultsegrol hajtom nem csak annyi hogy gyengebben fog szolni?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Nem feltétlenül, mert előfordulhat, hogy már nem elég valamelyik fokozatnak a feszültség.
De a 2x36V AC -ból nem 2x38V -nak kellene lenni pufferelés után, hanem 2x49...50V -nak. Ha nem annyi, akkor nem jó a tápod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |