Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   61 / 78
(#) gyula66 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Köszi a válaszokat. Keresek egy kisebb zajú IC-t, és megpróbálom leárnyékolni a dobozt.
(#) gyula66 hozzászólása Márc 31, 2016 /

Tudna valaki abban segíteni,mennyire lenne bonyolult a keverő kapcsolásomat usb bemenettel kiegészíteni?
(#) steelbird válasza gyula66 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Mit szeretnél csatlakoztatni rá?

Pl. itt van egy, ha ez megfelel, kb. 1500 HUF.
Inkább egy ilyesmi kész áramkört javaslok, mert ezzel a nyákgyártási tudással és minőséggel sajátot nem fogsz tudni készíteni.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
(#) sany válasza gyula66 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Vagy USB hangkártya esetleg?
Attól függ mire gondoltál?
(#) gyula66 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Köszönöm az őszinte választ. Már el is felejtettem az egész projektet.

Amit linkeltem, annak csak tápfeszt kell adni és megy. Van 3W -os végfok benne, de van Line ki és bemenete is. Ennyiért ingyen van.
(#) gyula66 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Köszönöm, kár, hogy itthon nem lehet kapni.
(#) rammeradrian hozzászólása Máj 7, 2016 /

Sziasztok, tud valaki megoldást erre a problémára?
(#) steelbird válasza rammeradrian hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Szia.
Ez sajnos nem tipikus hiba, azért nem válaszoltak még rá. Épp ezért, csak általánosságban lehet javasolni erre bármit is...
Először azt kell kizárni, hogy nem-e külső oka van? Lehúzni minden rácsatlakoztatott eszközt és önmagában megnézni, hogy továbbra is jelentkezik-e a probléma...
A következő pedig a módszeres hibakeresés, mindig akkor, mikor éppen jelentkezik a hiba. Végigkocogtatni a paneleket, tápfeszültségeket ellenőrizni, oszcilloszkóppal visszakövetni, hogy melyik fokozat okozza a hibát? Ezeket a hibákat néha nagyon sok időt rááldozva sikerül csak megtalálni. Multiméter, oszcilloszkóp és kapcsolási rajz mindenképpen szükséges a hibakereséshez.
(#) breeemaster hozzászólása Jún 2, 2016 /

Hatalmas tiszteletem az ittlévőknek! Van egy Power Dynamics PDC-07 keverőm és már szét idegel. A problémám az vele hogy naponta kb 1x max 2x tudom beindítani de akkor is 5-10p re mert utána lefagy és nem tudom újra indítani. Ha csak usb nélkül akarnám használni az menne, mert minden poti gomb funkcionál. De szeretném a számítógéppemmel használni. 3 hete valami oknál fogva minden beindult rajta és másfél hétig napi szinten több órát ment hiba mentesen. utána elcsomagoltam 2 napja elővettem és nem akar a géppel csatlakozni. még annyi se hogy ismeretlen eszköz lenne vagy valami. a közepén a led világít és a tárcsa érintését is jelzi de ez édes kevés. 3 héttel ezelőtt amikor elindult előtte kapott 5v egyen áramot fordított poralitással és kicsit füstőlt mert megégett a nyák de utána működött 1,5 hétig. Lenne e ötletetek hogy hol keresgéljek? Ha kell küldök képet a panelrol hátha ti megláttok rajta valamit amit én nem. Előre is köszönöm. Amugy magam fél amatörnek tartom ugyhogy légyszi szájba rágossan magyarázzatok! Köszi
(#) frissadam hozzászólása Júl 16, 2016 /

Helló!

Szeretnék egy egyszerű zenekari keverőt vásárolni hobbi célra. A kéréds az lenne, hogy érdemes e használtat vásárolni akár hibásat is és javítani, vagy csak is újat ? Hobbi amatörként 0 tapasztalattal érdemes e nekiállni egyáltalán keverőt javítani?

Méreteit illetően 12-16 csatornában gondolkodtam. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy egy kisebb méretű keverőnek ami gyári effektes érdemes e használni a belső effektjeit vagy inkább teljesen analógot vennni és effekt processort használn külön?

Neten keresgélve a Behringer keverők olcsók és elég sokat tudnak. Kérdés, hogy itt az árból következik a minőség? Érdemesebb lennne angol és japán gyártók termékeit keresni?

A többi amatőr fórumtárs nevében is szeretném a tapasztalt és hozzzáértő emberek válaszát és segítségét előre is megköszönni!
(#) mugab válasza frissadam hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nekem a behringer nem jött be.
Szerintem a keverők achilles ina a potméter. Ha az jó akkor érdemes akár használtat is javítgatni. Amúgy felejtős mert egy pár jobb poti annyi lehet mint maga a keverő...
Az effekteknél meg te tudod mire van szükséged. Próbálgass.
(#) steelbird válasza mugab hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nem csak neked.
(#) frissadam válasza steelbird hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Kifejtenéd bővebben a véleményed ha megkérhetnélek?
(#) steelbird válasza frissadam hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Nem időtálló, nem megbízható. Egy-két év után a Xenyx előfokai bezajosodnak, a fantom táp alapból zajos, a kapcsolók, potik elkezdenek recsegni...
Ha egy-két évre vásárolod, arra jó.
(#) steelbird válasza frissadam hozzászólására (») Júl 22, 2016 /

Itt egy friss válasz a kérdésedre.
(#) Andralin hozzászólása Aug 22, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Gemini PS-626 PRO2 keverőm, ami eddig gond nélkül működött, de most azt vettem észre, hogy a crossfader CH2 végállásában gyakran "elmegy" a hangból a magas, szóval élesen levágja a magas hangokat. Nagyon finoman megkocogtatva a crossfader potmétert hirtelen, ugrásszerűen visszajön a magas, de később újra elmegy.

Ezt szerintetek a crossfader potméter hibája okozza?
(#) tboy97 hozzászólása Szept 15, 2016 /

Üdvözlök mindenkit. Szeretnék építeni egy 6 csatornás sztereó (tehát 6x2) keverőt. Nincsen korábbi tapasztalatom keverő/mixer készítésben ezért kérném a segítséget Fontos lenne, hogy a 6 csatorna ha kell akkor egyszerre is szólni tudjon.
(#) steelbird válasza tboy97 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Szia.
Idézet:
„ha kell akkor egyszerre is szólni tudjon.”
Ez alapfunkció egy keverőnél, egyébként nem keverő lenne.
Jó lenne meghatározni a követelményeket, mert elég sok minden lehet egy mixerben. Először is, milyen célra kell? Milyen jelforrásokat szeretnél rákötni? Kell-e minden csatornára hangszínszabályzó, ha igen, akkor hány sávos, ha mikrofonhoz kell, legyen-e fantom táp (kondi mikrofonokhoz), kell-e effekt csatlakoztatási lehetőség a csatornákra, kell-e monitor kimenet, fejhallgató kimenet, kivezérlésjelző, stb...
Ha komolyabb keverőt szeretnél építeni, ami a fenti "szolgáltatásokat", vagy azok nagy részét tudja, akkor az komoly tudást és felkészülést igénylő munka. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan potmétenek, ami stabilitásban és minőségben megfelel egy keverőbe, darabja ezresekbe kerül... A többi csak játékszer...
Szóval, mik lennének az igények?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
(#) tboy97 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Vonalszintű bemenetek lennének rákötve (TV, számítógép hangkimenete, rádió). Semmi extra nem kell bele Csak egybe akarom rakni ezen eszközök jelét hogy az erősítőmre tudjam "rakni" őket.
(#) HA3GX hozzászólása Okt 17, 2016 /

Pár éve nekiálltam az alábbi keverőerősítőnek (csatoltam). Mára előkotortam, de nem tudom hányszoros erősítésre képes. Mit lehet róla tudni?
(#) otamas86 hozzászólása Nov 8, 2016 /

Sziasztok! Egy Gemini 646-os keverőmnek az első sávja jelenleg nem működik, illetve a crossfader potija egyáltalán nem azt csinálja, amit kellene. Független, hogy melyik sávra van állítva ( 2db kapcsolóval lehet állítani, hogy melyik két sávra akarom használni) a kettes sávot "keveri". De úgy hogy ha jobbra húzom akkor csak a jobb oldal szól, ha balra, akkor csak a bal oldal szól.
nincs véletlen valakinek egy kapcsolási rajza, mert így elég nehéz kikutatni, hogy miért is csinálhatja!
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) otamas86 hozzászólása Nov 16, 2016 /

A fejlemények: két alkatrészt leszámítva már az összes hibáját kijavítottam.
Az egyik a balance poti cseréje, de azt jelenleg még nézik,, hogy van e, viszont a másik egy kapcsoló, amire a pako szervíz azt mondta, hogy nincs nekik és sajna a gemini cég nem is küld magyarországra.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy nincs e valakinek ilyen kapcsolója?? vagy esetleg nem tudja e hogy honnan lehetne szerezni??Megvenném, szóval ha van valakinek, akkor árat is írjon, persze értelmeset, mert jelenleg is azon gondolkodom, hogy veszek egy másik keverőt
(#) proli007 válasza otamas86 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Hello! Nem ismerem, de a kkép alapján mintha szétszedhető lenne. Én megpucolnám..
(#) otamas86 hozzászólása Nov 17, 2016 /

Ez megtörtént, de a sajna nem az érintkezés volt a fő problémám, hanem az hogy nem marad kapcsolt állapotban és hiába nyomom meg, mert folyamatosan kiugrik. Nem tudom, hogy kiesett e belőle valami vagy mi a baj, mert csak egy kis réz lemez van a kék kar mellett ami néha úgy csinál mintha beakarna akadni, de mégse. Próbáltam kijjebb hajtani , de akkor se történt semmi.
Kerestem bolna hozzá balance potit is, mert cserélni akartam azt is, de azt se lehet kapni sehol az országban. Most azon gondolkodtam, hogy csak direktbe kötöm, eddig se használtam a balance-t, nem is tom mibe mehetett tönkre. de a fő bajom a kapcsoló akkor is. a potit csak csak megoldom így vagy úgy.
Pár kép a kapcsoló belsejéről.
(#) Primary hozzászólása Dec 1, 2016 /

Sziasztok!
Erről a mátrix keverőről mi a véleményetek? Érdemes megépíteni amatőr célra (karaoke, házibuli)?
(#) steelbird válasza Primary hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Ágyúval verébre? Jó kis potitemető..
Minek 6 kimenet egy házibulihoz? Meg 6 bemenet...
Egyébként ez mono, sehol egy balansz, vagy egy fader.
(#) Primary válasza steelbird hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Nem teljesen így oldanám meg a mátrixot. Pontosabban nem teljesen mátrix lenne. De maga kapcsolást érdemes lehet megépíteni?
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
(#) steelbird válasza Primary hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Először inkább azt határozd meg, hogy mi legyen a keverőben. Hány csatorna kell, milyen szintű bemenetekkel, kell-e bele pl. hangszín áramkör, ha igen, akkor hány utas, csatornákban is legyen-e, vagy csak a Masteren, legyen-e rajta fejhallgató kimenet, kell-e kivezérlésjelző, illetve egyéb extrák...
Ha ez megvan, akkor könnyebb keresgélni. Egy keverő modulárisan, építőkocka-szerűen épül fel, az egységek összeollózhatók rengeteg helyről hozzá. A be-és kimeneti fokozatok pl. ebből a kapcsolásból is megfelelnek, de ennek a rengeteg potinak és kimenetnek nem látom értelmét az általad meghatározott felhasználási célt figyelembe véve.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Következő: »»   61 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem