Fórum témák
» Több friss téma |
A gy.trafón a 15. és 1. pont (zsiguli,skods,stb.) között 2-3 ohm ellenállást kell mérned,a 15 pont és a nagy fesz. kimeneten kb 6-8 kiloohmot kell mérmi,ha elektronikus gyújtás trafóját méred akkor az 1. és 15. pontok között kb. 1,5 ohm ellenállás körül van.Ritka,hogy a trafó tönkremenjen.Mind a két fet típusnak kicsi a feszültség tűrése,nem bírják,hiába van ott valami zéneres védelem,nem tudom leolvasni az értékeket,nagyobb feszültségűvel kellene megpróbálni (3-400V). Azért melegszik a fet szerintem,mert nem nyit ki rendesen,jó lenne a gét ellenállást is megnézni (555 3. lábról megy) és hozzáállítani.
Hali kadarist, és erdgab!
Mind kettőtöknek köszönöm a véleményét/hozzászólását. Szerintem a FET nek hűtés nélkül is birni kellene legalább fél percet, vagy nem? A gy. trafókon ollyan értékeket mérek, mint ami a hozzászólásodba le van írva. Idézet: „hiába van ott valami zéneres védelem” Arra két 1Nxxxx es diódára gondolsz, ami egymás végébe van? Arra kérlek benneteket, adjatok javaslatot, milyen FET et rakjak be.? Az 555 3. láról a gét re menő ellenállás értéket csökkentenem kellene?
IRF840, 100 ohm-os bázisellenállással. A FET-re kell hűtés!
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Bocsánat: gate-ellenállással. Esetleg még a D-S közé köthetsz egy 300-400V-os szupresszor-diódát vagy pár nF-os 1000V-os fóliakondenzátort.
Hali!
Tehát: Használjak IRF840 es FET et. (ez árban is jóval kedvezőbb) A gate elé, vagyis az IC 3 as lába, és a gate közé rakjak 100 ohm os ellenállát. Csak ez a 100 ohm legyen? Mert valamilyen most is van. (nem vagyok most az áramkör közelében) A D-t, és az S-t, kössem össze pár (10) nanós 1000V os fólia kondival.? Ha diódát rakok, annak a jelölése hogy legyen? Modjuk ez, vagy légyszíves javasoljál valamilyen típust. Már a próbánál is hűtőbordára szerelve indítsak?
Igen és igen. A szupresszort úgy kösd, mint ahogyan a Zener-diódákat, tehát a katód megy a pozitív oldalra (D).
Köszönöm!
Estére próba. Még esetleg annyit, mi az előnyösebb/biztonságosabb? Dióda, vagy kondi? A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Idézet: „A gate elé, vagyis az IC 3 as lába, és a gate közé rakjak 100 ohm os ellenállát. Csak ez a 100 ohm legyen? Mert valamilyen most is van.”
Elég a dióda. Viszont én már jártam úgy, hogy az 555 sink üzemmódban (kikapcsolás) nem sütötte ki teljesen a gate-et és ezért melegedett a FET. Tettem egy 2,2 kohm-os ellenállást a G-S közé és azonnal megszűnt az extra melegedés.
Sajnos nem kaptam ilyen magas feszültségű diódát, 10nF 1600V os fólia kondi marad.
Hali!
Köszönöm a segítséget, de még inkább, a mérhetetlen türelmet. Minden nagyon jól működik! A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
A három kis vesztim örül neki legjobban. Csipkedi az orrukat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne villanypásztor ügyben. Hetekkel ezelőtt, a szomszédunk vett egy villanypásztort, amit fel is szerelt udvarának kerítésére, hogy a kutyája ne szökjön meg. A probléma ott kezdődik, hogy a villanypásztor, folyamatosan hangos pattogó hangot ad ki, mely hangforrás, az udvarunktól kb. 10 méterre van. Napközben nem lehet kiülni az udvarra, mert nagyon zavaró, idegesítő a folyamatos pattogás. Éjszaka úgyszintén, még csukott ablaknál is hallható a hang. A szomszédnak jeleztem ezt a problémát, de nem hajlandó foglalkozni vele. Jogilag milyen lehetőségeim vannak? A válaszokat előre is köszönöm!
Olvasd át a topikot és megtalálod rá a vállaszt,még az is lehet hogy építesz magadnak egyet
211 oldalt nem szeretnék végigolvasni... Ugyan bele olvastam, de nem találtam választ a kérdésemre.
,ha "véletlenül" ráesik mondjuk nedves faág (vagy valami vezető), akkor nem fog patogni...
A szikra közt a dobozon belül helyezze el.Pedig érdemes elolvasni ezt a pár oldalt .
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Rosszul van kivitelezve a pásztor kerítés,nem terheli le kellően a készüléket,vagy túl erős a pásztor,emiatt működik a védelmi jelleggel beépített szikraköz,ennek hangját hallod.Egyébként ilyen esetekben a kerítésre csak a töredéke jut annak az energiának amit a készülék kiad,nem is igazán hatásos.Megoldás lehet egy kerítés vég lezáró szikraköz alkalmazása egy esetleg távolabbi helyen,valamilyen hangszigetelt dobozban,vagy csökkenteni kellene a pásztor teljesítményét egy kisebb µF értékű kondenzátor beépítéséven a mostani helyett.Nem írtad mekkora a hossza a kerítésnek,de ha csak kb. 50m oda elég lehet 1-5µF kondenzátor is,gondolom,most egy 16µF kondi lehet a dobozban.
Én nem akarlak rávenni semmilyen harcra, de ha nem hajlandó foglalkozni a dologgal a szomszéd, én biztosan elintézném, hogy ráessen arra a vezetére néha valami vezető anyag.
A jegyzőnél lehet birtokvédelmi eljárást kezdeményezni, az ilyen zavaró hangok is birtokháborításnak számíthatnak. (egyébként szabályok is vannak a kerítés telepítésére, a szomszédtól való távolság pl. ) Persze lehet, hogy elég ezt csak kilátásba helyezni, és rávenni, hogy vigye el máshová a készüléket, pl. a pincébe, kazánházba, és onnan vezesse ki szigetelt kábellel.
Hoztak hozzám egy Powerland PG01-es villanypásztort, hogy nem megy, meg zörög benne valami. Szétszedtem, kiszórtam belőle 2-3db 5Ft-osnyi ónpacát, és láttam, hogy a trafó és az 1µF-os kondi ragasztva volt a műanyag doboz aljára, ezek elszabadultak (ez TV nagyfesz trafós megoldás). A trafó nagyfesz kivezetése (kb 8-10cm vezeték) letört a banándugó belső feléről, ahol valószínűleg 2 anya közé volt szorítva. A nagyfesz vezeték végén a szigetelés zöldes volt és viseltes, az anyák pedig feketés barnás szutykosak. Megtakarítottam, blankoltam és visszakötöttem. Kicsit zavart, hogy nem láttam szikraközt, de a tulaj sem tudott erről semmit. Kerestem, de nem találtam erről a készülékről sem rajzot, sem belső képet (mondjuk külsőt sem). Az új PG1 már másképp néz ki. De gyanús, hogy soros szikraköz lett volna a vezeték vége és a banándugó belső csavaros vége között, mert ahhoz valami rögzítés kellett volna a vezetékhez, hogy ne mozdulhasson el. De az nem volt... Látott már valaki ilyet belülről?
Hello, kérjük hez működőképes rendszer villanypásztor.
Előre is köszönöm
Виж за снимки между субекта, има няколко.
Nézz körül a téma képei között, több is van. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016
Tud nekem mutatni néhány képet. Nehéz Orient
Csináltam ezt a rendszert Bővebben: Link. 555 folyamatosan égő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016
Hello!
Hiba van a rendszeredben. Bevált kapcsolás.
Képet mutass, hogy segíthessünk.Fényképezd le alul-felül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |