Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Csak rádóhoz való trafó jó vagy van más megoldás is pld. fénycső transzformátor?
A fénycső "trafó" egy fojtó, nem trafó (tkp. előtét-ellenállás, nem hálózatfüggetlen). Leválasztó trafó az igazi, de a rádiós, és egyéb trafó is jó, mert hálózatfüggetlen feszültséget biztosít. Autotrafó NEM!
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Használhatsz 230V/230V-os leválasztó transzformátort is, de akár két egyforma pl. 230V/6V-os trafót is, úgy bekötve, hogy a két trafó 6V-os tekercsét összekötöd, az egyik 230V-os tekercsre rákötöd a hálózati 230V-ot, a másik trafó 230V-os tekercséről pedig leveheted a galvanikusan leválasztott 230V-ot.
Mellékelek egy ronda skiccet. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Na ez már megvalósíthatónak látszik számomra.
Gondolom univerzális adapterek trafója használható erre a célra.
Köszönöm a segítséget s bocs hogy így felvillanyoztam a topikot
A 2004/8. számban van egy tápegység leírás is! 400. oldal: type:
Vannak ilyen csöveim ha szükséged van rá elcserélhetjük.
Tisztelt fórum- és topictársak! Találkozott-e már valaki a VBKM által gyártott TVR-130 típusjelű szerkezettel? Hozzájutottam egy ilyenhez, de semmi információt nem tudok róla, és a barátom (gugli) sem segített. Előre is köszönet!
Sziasztok. Én most regisztráltam. Én is gyűjtöm a régi rádiókat és próbálom restaurálni is őket. Szép ez a 933-as☺ Remélem nekem is sikerül eggy ilyenre szert tennem.
Milyen készülék? Fotókat tudsz feltenni?
Bocsi. Az eggy jó pár oldallal visszább van. Még szoknom kell ezt a fórumot. Esetleg a saját rádióimbol tudok mutatni.
Van mód arra, hogy egy hozzászólásra hivatkozást betegyél a hozzászólásodba. Például. Valamint ha valakinek a hozzászólására válaszolsz, használd a hozzászólás fejlécében lévő Válasz gombot. így egyértelműbb kinek reagálsz. Szívesen megnézzük a saját rádióidat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Ok igyekszem. Ezt nem rég fejeztem be.
Szép darab, gratulálok hozzá. Mennyi a te munkád benne?
Köszönöm. Festés, lakkozás és a hiányzó alkatrészek pótlása. Én mindent magam oldok meg. Sajnos még nem működik de majd fog
A belseje is ilyen szép? Ha vissza olvasol láthatod, hogy például Janó bácsi hogyan csinálja meg ezeket. Persze vannak más ügyes kollégák is.
Igen olvasgattam. Ezért is regisztráltam be. Itt jó kis eszmecserét lehet folytatni a rádiókrol.
Találtam egy régi unomat vaku töltő adaptert melynek 4.5 és 130 v egyenáramú kimenete van .
A 130 v -os feszültség elég a kondinak ?
Pillanatnyilag nincsenek képek. 3 egyforma trafó van benne, 12db dióda 2db kondi és két db elko. Valószinűleg valami 3 fázisú tápegység lesz....
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Kezdeti formázáshoz elég, de a kondijaid magasabb feszültségűek, illene közel akkora feszültségig formázni. A vizsgáláshoz is akörül kell, mert alacsonyabb feszültségnél nem biztos, hogy hibát mutat.
Kollegák!
Ha valakinek szüksége van egy ilyen Terta T425 belsőre, az szóljon bátran.
Engem érdekelne lehet,írok privátban.
Sajnos nincs, ez is ma talált meg "véletlenül"
Sziasztok,
új vagyok még restauráció témában. Ölembe "hullott" egy gyönyörűen megkímélt Pacsirta. A kis problémám az, hogy egészen enyhén torzítva szól, külső bemenetről is. Olyan mintha picit túl lenne vezérelve. Az ECC83-at cseréltem de nem csökkent sokkal a probléma. Szerintetek merre érdemes elindulni? Nem szeretnék kárt tenni benne. Nem hinném hogy a csövek el lennének használva, a varázsszem úgy virít mintha teljesen új lenne. (szoktam csöves gitárerősítőket javítani, ott azért látszik egy csövön, hogy mennyire leharcolt) köszönöm és üdv, effect
El84 körüli kondenzátorokat kell megvizsgálni, cserélni. Ellenállások kimérése sem árt.
Találtam egy rajzot: teszter
Érdemes megépíteni ?
Formázáshoz nem igazán való, de tanulmányozáshoz jó. (Valamint teszteléshez: jó-nem jó)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |