Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Kész a hadweres rész pcb beépitve helyére rendszerbe nincs több kialakitási lehetöség csak szoftveres!!!
Probáltam többször is 60 naps tanfolyam de ha kérdezel kérdésel felelnek szerinted igy lehet tanulásal haladni?
Egy kis segitséget kértem csak mért kell találgatni ha valamit tényleg nem értek pedig csak kérdeztem?!
Akkor nem megfelelően tervezted meg a rendszer működését !Így a hardveredet kell újra tervezni ... azt se hiszem el hogy ennyi ... 4db(1 elleneállás 1 db dióda , 1 tranzisztor , 1db 200-500µF/10-15 V kondi) alkatrész nem fér el valahol a dobozban.
Ebből többet nem lehet kihozni ... szoftverből ... csak hardveresen ... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Jol van megtervezve !
Az egész smd még egy ekora 200-500µF sem fér be a helyére.....
Szerinted akkor miért nem tudod a CSAK kikapcsoláskor elmenteni a változók állapotát ?!?!
HA Idézet: ?!?!?!„Jol van megtervezve !” Az EEPROM írogatható kb.: 100 ezerszer utána "elkopik" a beírt és kiolvasott tartalom nagy eséllyel nem fog egyezni. 500 - 1000 ezer másodperc üzem után eldobható lesz az SMD-s kontrollered. Ez kb.: 300 órányi össz üzem időt jelent. Akkor mit is terveztél meg jól ?!?! A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
naponta 2..3 x mentek eepromba az nem olyan rövid szerintem 100000 ciklushoz amire kiégetem ott a következö technologiás chip fejlesztésre!
Én pedig leírtam, hogy a kérdéseidre hól találod meg a válaszokat!
Feleslegesnek tartom ugyan azt leírni még egyszer! Ha azt, ott sem érted?
Vagyis csak kicsit át kellene gondolnod az egész folyamatot! A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Háát eddig nem erről beszéltél ... napi 2 3 írás az eepromba ...
tegnapi probléma nyító felvetésedben Idézet: „ Mert ez nem jó fő program meg áll 20s millsec delay(20); az az irja az eepromot minden 5 bites lépésnél ez rövid életü lesz sajnos eepromnak ha ilyen sürün irom !” A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Ez kel javitani a szoftverbe 5 másodpercre vagyis ha nincs fényerő szabályzás egy belsö vissza számlálo elindul és cselekszik a eeprom beirás egy ciklusba csak!
napi fényerö álitás 2...3xtényleg nem sok ez ha jolszámolom 3 kiirás eepromba max....
De még nem müködik késleltetés 5 másodperc!
De mi lehet a gond? A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Itt egy könyvre való hivatkozás:
Ardu programozás alapoktól ... kb 300 oldal A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Ugyan annyiba kerül Neked is mint Nekem azért NEM fizetnek hogy letöltöd , ennyire nincs olcsón !
Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ...
Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ... Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ... Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ... Dedikált fejléccel készül el mindenki számára ... Ha ezt nem érted akkor felejtős a könyv letöltése számodra !!! Amennyit akadékoskodsz az idő alatt letöltötted volna már a saját nevedre dedikált fejlécű könyvedet. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
És bene is van az egész taralom385 oldal?
vagy csak olyan mind a google könyvek nagyrésze oldalak hiányosak?
Amennyit akadékoskodsz az idő alatt letöltötted volna már a saját nevedre dedikált fejlécű könyvedet.
Olvasd már el kérlek, mi az a multitasking. Kapu48 kolléga gyönyörűen belinkelte. Vagy a 60napos tanfolyamot ha végigvitted volna, már régen tudnád a megoldást. Sima logikai feltétellel megoldható. Ha ismered az if-et, nem lehet probléma. Fogj egy változót, 20mS-ként adj hozzá egyet (ez a főprogram a delay-jel együtt). A főprogramba bárhova szúrj be egy sort: ha változó nagyobb, mint 5mp/20mS, akkor... És ide jön az eeprom író függvényed, végül pedig lenullázod a változót, és újraindul az 5mp. Ha a változást is figyelni akarod, akkor kell még egy: ha előző fényerő nem egyenlő mostani, akkor mentés, egyébként nem.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Nem vagyok lusta sem hülye de mintapélda segit csak nekem hogy megértsem azt már átalakitom de több idővel is!
köszönöm!
Szia, a Hterm-el sem lett jó... Nincs meg mind a 131072db bájt ahogy a képen látszik is az Rx ablakban. Az utolsó négy bájnak ennek kéne lenni: 3C 91 72 C5 viszont csak 91 C5 van ott...
Sziasztok! Adott egy prgoram, az, hogy mire való, ebben a kérdésben lényegtelen. Ami viszont fontos, hogy ethernet shieldet is használ, és ennek az ip címe meg van adva így:
Ez még a setup előtt van, setupban pedig meghív egy szubrutint, ami ezt és ezek melett más értékeket belement más-más helyekre. Ezt pl ide:
Viszont, én kettő dolgot szeretnék ezzel a tömbbel. Az első, ami talán nem is annyira bonyolult, egy (szerintem 16x2 lcd) kijelzőre kiiratni ezt a számot. Ez gondolom a setup részben egyszer kiírom a kijelzőre, akkor az nem fogja tovább terhelni a procit. A másik dolog, ami viszon már egy kisebb fejtörést okozott, ezt az ip-t meg kellene változtatni. Erre olyan elvet gondoltam ki, hogy pl egy gomb állapotát figyelem a setupban. Hogyha a gomb nincs lenyomva, akkor lefut a jelenlegi setup, de hogyha indításkor nyomva tarom azt a gombot, akkor elküldöm egy olyan szubrutinba, ahol további gombokkal fel-le tudom változtatni a tömb utolsó számát (ami jelenleg 10). Az már csak egy plusz pont lenne, ha minden indításnál megjegyezné ezt az ip-t (lehet akár csak az utolsó szám is) és mondjuk eepromba írná/olvasná. Tehát akkor az elején meghatározott értékek helyett kiolvasná az eepromból. Ezzel csak az a gondom, hogy nagyon tömbökkel nem foglalkoztam, a másik, hogy eeprom írás/olvasással egyáltalán nem foglalkoztam. Mi a véleményetek erről az elgondolásról, tudtok-e benne segíteni? Előre is köszönöm.
Ha nem akarsz sokat szívni és szöszölni, tégy a nano után egy ULN 2803-at. 8db relé meghajtására tervezték. Ráadod a relék tápfeszét és rákötöd a reléket, a bemenetére meg a nano-t. A létező legegyszerűbb és legbiztonságosabb meghajtás. A chip tartalmazza a tranzisztorok védődiódáit is. Én 24V-on használom.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Üdv!
Ez az ULN2803 mennyire megbízható? Gondolok arra, hogy a relék által termelt szikrazajra mennyi immúnisak? Relézve szivattyúkat kellene kapcsolgatnom (60-70W, relénként egy-egy) és most az optocsatolós relémodulokat raktam be. Ezek kiválthatóak ezzel az IC-vel és 300Ohm-os tekercsű relékkel?
Üdv!
Köszönöm elég konkrét a kód. Sajnos nem megy. Az 1-es motor az o-v mozgást elfelejti csak 1x csinálja végig. Hasonló a 2-es motor is.Megállni végképp nem áll meg egyik sem a ciklus végén. Nem tudom van-e jelentősége, de a 8,9,10,11 láb egy L298 panelt kapcsolgat, ami a motorokat hajtja. Ha van ötlet ne tartsd magadba.
Én tudom, hogy hibás a kód, mert hajnalban készült!
De bízóm benne, hogy ki tudod javítani a hibákat! És közben meg érted a működését is! Végig gondolod ezeknek a jelzőknek a vizsgálatát: 1. bool motor = M1; // motor sorrend 1 - 2 2. bool motor1 = M1; // oda késszen 3. bool motor2 = M1; // vissza késszen Az if(ekben).. És próbálod rendbe hozni. Figyeld a soros monitort és rávezet a helyes útra. Az elv, útbaigazítással segítünk de nem csináljuk meg helyetted a feladatot!
köszi, ez volt a gond, out helyett inputot írtam véletlenül.
Az a nagy helyzet, hogy boolean nem az erősségem megannyi más mellett. Én közben kér for ciklussal próbáltam, de kevés eredménnyel. Lehet maradok az 1 led villogtatásnál az nem jó ugyan semmire,de látványos.
Milyen igazad van!
bool = boolean Bővebben: false, true Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
A könyv jó amit linkeltél. Így 1 nappal később nem tudom megcsinálni. Látom egyetértesz, hogy a led villogtatás nem jó semmire.
Az uln nem más mint egy tranzisztor tömb amikből a bázisok és kollektorok kivannak vezetve.Kollektoron ott a védő dióda ... ennyi semmivel se több ... nézzél adatlapját
|
Bejelentkezés
Hirdetés |