Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2578 / 3581
(#) gerry válasza minicooper hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Idézet:
„Csak szerintem hamis?”


Üdv! Ez milyen kijelentés? Ha valamit nyilatkozol, akkor azt miért "?" jellel látod el?
Láthatod a videó mellékletekből, ha egyáltalán vetted a fáradságot, hogy megnézd, hogy az öreg maga csinált mindent, alu öntés, megmunkálás, építés.

Szerinted, minek szenvedne valaki a felsoroltakkal? Meg is örökíti az utókornak a "szenvedéseit" rendesen! Gondolod brahiból? Vagy átverésből?

Ez nem egy önmagába dugott hosszabbító, ami világít!
Jó gyorsan ítéletet mondtál! Grat! :-/
(#) minicooper válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Idézet:
„Ez milyen kijelentés? Ha valamit nyilatkozol, akkor azt miért "?" jellel látod el?”

Nem kell belekötni minden nyelvtanilag helytelen kifejezésbe megfogalmazásba.Sajnálom bármennyire rossz manapság ezt igy használj ák/uk de szerintem te jó eséllyel tudtad hogy ez egy kérdés a rossz megfogalmazás ellenére.Éppen csak úgy gondoltad hogy belekötsz.Semmi gond hozzászoktam már az ilyesmihez.
Idézet:
„ha egyáltalán vetted a fáradságot”

Igen vettem a fáradságot.Nem kell egyből felületes lusta embernek itélni valakit.
És harmadszor pedig igen láttam hogy az öreg maga csinált mindent és öntötte az aluminiumot pontosan ez az amiért már sántit nálam a dolog.De leginkább a sok irreális és laikusoknak/hülyéknek szánt kijelentés ássa alá a dolgot("súrlódásmentes" és stb.).Ám talán a legnagyobb bökkenő a "kiszámitott eredmények".Még hogyha el is hiszem a "közel 100%-os hatásfok" dolgot akkor sem képes gyenge elmém elhinni hogy egy 50kg-os (házilag eszkábált )motor képes leadni 200kw-ot 1000-es fordulatszám alatt .Méghogy 1890N.Sajnos még a felét sem hinném el.Egy "jól" legyártott gyári motor például egy csúcskategóriás sport motorkerékpárból egy 1000ccm-es sornégyes benzinmotor feltételezett 20%-os hatásfokkal képes leadni 210Kw-ot !14 000!-es fordulatszámon.A gépészeti mérnöki szakmai hátterem nulla de ha csak parasztésszel gondolok és autókat traktorok motorját veszem alapul képtelenség ekkora nyomatékot kihozni egy ekkora motorból.Ráadásul (most tippelek) de szerintem annak a kis 50 kg-os motornak a tengelyét ha megtekerném 1890Nm-el vagy eltörne vagy felcsavarodna mint a spagetti.
A következő bökkenő (szerintem) hogy még mindig alig hallani róla.Szerintetek 4 hónap kevés idő.Véleményem szerint nincs az a összeesküvés vagy cenzúra amely képes lenne eltitkolni egy ekkora szenzációt a nyilvánosság elől 4 hónapig.Na meg ha titkolják akkor miért van meg az oldal illetve a videók az öregről?
Nos nagyjából röviden leirva igy néz ki az én véleményem a dologról.Ha meg nincs igazam és működik a gép fele olyan jól mint ahogy le van irva minden tiszteletem az öregé!
(#) Bakman válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Idézet:
„Csak szerintem hamis?”
Idézet:
„Ez milyen kijelentés? Ha valamit nyilatkozol, akkor azt miért "?" jellel látod el?”
Átfogalmazva, kicsit bővebben, hogy értsd: Szerintetek is hamis vagy csak szerintem? Nincs ebben semmi hiba, csak félreértés a részedről.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
(#) gerry válasza Bakman hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Értettem én csak nem értettem! De ezek szerint akkor szabadon fogalmazhatok ezután a "vok, mijen, akko, ijen" tizenévesek írási stílusában?!. THX
(#) Bakman válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Az általad kifogásolt mondatot országszerte, talán még a határainkon túl is használják ilyen-olyan formában. Önmagában kicsit furának tűnhet, de a szövegkörnyezetben érthető. Pl.: Csak szerintem van hideg? Csak szerintem béna [ez a nadrág]? Csak szerintem lassú a vonat? Nics ebben semmi sms/cset szleng.
(#) Nemtudhatod válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Nagyon rosszul látod, mert az ominózus mondat az kérdés volt és igenis kérdőjel kell mögé.

De ennek az ügynek mi köze az utálatos szleng szavaknak, amiknek semmi keresnivalója itt? Ugye ez az előző mondatom is kérdő, így kérdőjel kell mögé.
Viszont az a thx, az biztosan nem magyar szó, és főleg nem olyan rövidítés, ami nagybetűket követelne.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
(#) gerry válasza minicooper hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Idézet:
„A gépészeti mérnöki szakmai hátterem nulla de ha csak parasztésszel gondolok és autókat traktorok motorját veszem alapul képtelenség ekkora nyomatékot kihozni egy ekkora motorból.Ráadásul (most tippelek) de szerintem annak a kis 50 kg-os motornak a tengelyét ha megtekerném 1890Nm-el vagy eltörne vagy felcsavarodna mint a spagetti.”


Na, hát ez az!

Ha eljut odáig, hogy sikerül valaki által beméretni, megvizsgálni a szerkezetet, akkor biztos azt is publikálja majd, vagy nem! De már megint olyan kijelentéseket tenni "józan paraszti ésszel" belegondolva. Láttál már motor teszteléseket? Persze rögtön hajócsavart raknak rá terhelésnek. Még jó hogy gajra menne egy alufelnikből öntött anyag.

De hát, ha te kötözködésnek érzed, amit laikusként írok, akkor úgy érzed.

Legközelebb ha valaki feltesz ide egy saját kreálmányt a "Ki mit épített!" topikba és neked vagy akár nekem "sántít" rögtön nem tetszésemet fejezhetem ki, hogy "Na már megint egy erősítő, minek építetted meg? Mit írtál? Mennyit tud, 200W? Ilyen "picsa" trafóval?", "Bocs öreg csak a feltett képeidből ítéllek meg" "Ilyenre pazarolni az alkatrészeket....Pfff".

És tényleg nem akarok kötekedni csak rögtön lesajnálni szerencsétlent!
Tiszteletem!
(#) gerry válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Nem értem ezt a kötözködést!
(#) Nemtudhatod válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Hol van itt a kötél?
(#) SALáta válasza minicooper hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
A hobby cnc-n kitárgyalták már hogy nem valami jó elképzelés.
Már az ötlet maga egy új robbanómotor sem jó ötlet. Saját vélemény.
Maximum egy hidrogénnel működő rendszer aminek része csak a motor mert az a legegyszerűbb, a
többi probléma sokkal nagyobb ezzel kapcsolatban.
(#) minicooper válasza gerry hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Ha feltennének a ki mit épitettbe egy 100%-os hatásfokú erősitőt ami a kimeneten megszépiti a hangot akkor igen annak is nekimennék Hát figyeld ha szerinted a föld bolygót az olaj és üvegházhatás válságától megmentő találmány és a ki mit épitett topikban egy erősitő egyenlő súlyú akkor legyen igazad
(#) mark.budai válasza minicooper hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Ez sajnos semmitől nem fog megmenteni minket, az üvegházhatástól főleg nem, de attól még a hidrogén motor sem. Az alkotó (és a kémia) szerint az égés végterméke vízgőz, ami sajnos üvegház-gáz. Ha egy olyan kipufogó rendszer lenne, ami lecsapatja ezt a gőzt, és mint a klíma kondenzvizét, egyszerűen az útra folyatná, az már nagy előrelépés. Még nagyobb, ha valahova minden autóba benyomorítanának, egy -akár műanyag- pár 10 literes tartályt, amit bizonyos időnként a megadott helyeken üríteni lehet, az élelmesebbjének (mint a mi kis népünknek) pedig állandó desztillált víz forrás lenne. A szomszédjózsi' a következő párlatot már ezzel állítaná be 52fokra.
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 1, 2016 / 1
 
Már hogy lenne a vízgőz üvegház gáz? Nem láttál még felhőt?
(#) minicooper válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Én csak attól tartok hogy mire kifogynak a kőolaj tartalékok és a hasonló fosszilis energiahordozók és átálna a világ a "zöld"-re már késő lesz.Bár szerintem sok szempontból már most is késő.De ez már az én privát extra negativ világmegitélésem Technológiai háttértől függetlenül szerintem a legtöbb esélye a fúziónak van.Mostanában eléggé megtetszett a kémia/atomfizika.Még az is mefordult a fejemben hogy ilyen beállitottságú egyetemre menjek
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
(#) pucuka válasza minicooper hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Már egy ideje dolgoznak a "hidegfúzión". Állítólag 2030 - 2050 re teszik, hogy a technológia ipari alkalmazásra érett lesz. Reménykedhetünk, bár engem már nem érint.
Legyél fizikus, bár manapság abból nemigen lehet megélni.
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
A Wankel motor is szép karriert futott be, mégsincs sehol.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
A hidegfúziós eljárást a németeknél a múltkor megnézegettem. Az isten irgalmazzon, hogy bevezessék! Így is a nadrágomba csináltam majdnem, amikor megtudtam, hogy tőlünk nem messze van a labor. Szerintem ez rosszabb, mint az atomenergia. Ha készítenek egy kis "napot" én nem szeretnék a közelében lenni - még akkor sem , ha mondjuk a plutó bolygó távolsága az a közelség. Wendelstein 7-X sztellarátor Amúgy engem érdekel ez a rotormotor. Kíváncsi vagyok rá annyira, hogy megnézzem.
(#) Qju válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Sziasztok!
Tórium a jövő !
(#) minicooper válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 1, 2016 /
 
Nem kell tartani a fúziótól.A maghasadásos atomenergia egy pozitiv visszacsatolás eredménye ami exponenciálisan nő(nőne szabályzórudak nélkül lásd atombomba) ám a nyers "meleg" fúziót még ha sikerül is megcsinálni nem igen lesz exponenciális visszacsatolása mivel jelenleg is épphogy fenn tudják tartani a folyamatot hogy ne álljon le nem hogy fékezni kelljen.
(#) szamóca válasza pucuka hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Tudomásom szerint, azt a tárcsaélkopás vitte a sírba. Valami kerámiaötvözettel kísérleteztek a vègèn, de azzal is gond volt.
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
És a gyengébb hatásfok a dugattyúshoz képest, ami főleg a hosszúkás nyújtott alakú égéstér miatt volt. Ideális a gömb alakú égéstér, ezt a dugattyús eléggé jobban megközelíti.
(#) kameleon2 válasza Qju hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Maghasadást használnak ennél is, és radioaktív a végtermék. Én személy szerint jobban kedvelem akkor már a napenergia felhasználását, vagy a szépidő-áramot.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
A termelt energiamennyiséghez képest jelenleg az atomerőművek a legtisztábbak. Mondom ezt úgy, hogy a paksi riasztási körzeten belül élek, tehát én éppen félhetnék tőle.
(#) Ivan93 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
A HEMI motorjainál a hengerfej félgömb (hemisphere) alakú. Úgy emlékszem nagyobb a nyomatéka és tökéletesebb az égés is. Viszont a félgömbre csak két szelep fér rá.
(#) Petyaa hozzászólása Máj 2, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! Pesten mennyit kereshetnék mint minőségellenőr, 5 év szakmai tapasztalattal, mint gépész technikus, illetve hossz és szögmérő szakterületi metrológus? Jelenleg minőségellenőr vagyok, fémalkatrészeket gyártó cégnél. Emellett van tapasztalatom cad-cam-cnc vonalon is.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Szia! Nem tudom te láttad-e a Paksi beruházást, amikor elkezdték - állampénzen, azaz adóból? Gondolom az üzemelő erőműre mondod, hogy tiszta és olcsó. A beruházáson kívül ott a balesetveszély (földrengés mint Japánban Fukushima) és a megsemmisítés (szintén adóból), valamint a kiégett fűtőanyag tárolása (ez is adóból). Ezt én nem nevezném "tiszta" energiának. Ott van Csernobil példának. Nem véletlen, hogy a Japánok 3 év alatt az összeset leszerelték. Én napelemeket telepítettem. Üvegből, rézből és aluminiumból áll. Ez tisztább. Az inverterek anyagai is újrahasznosíthatóak, a szigetüzemű rendszerek akkumulátorai is. Ha az atomerűmű annyira tiszta lenne, nem kellene fényesre kenni az útját jó sok kenőpénzzel. Azt elismerem, hogy az uránrúd energiasűrűsége igen magas. A Siemens is biztosan bolond: Hő és szélerőmű magyar alkatrészekkel. Másnak tudunk jót gyártani - csak itthonra nem.
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Tény hogy a napelem használata tiszta, de egy belváros lakótelepi lakásához hova rakod? A falusiaknak még lenne hová rakni, ott viszont kb. a ház teljes értéke annyi mint egy néhány kW-os napelem beruházás, meg keresnek hozzá 80-90 ezret havonta jó esetben, ha éppen nem munkanélküliek.
Szóval a többségnek ez még egy darabig science fiction, örülnek ha összekaparják a téli tüzelő árát.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 2, 2016 / 1
 
Igen a magyar átlagember fizetéséhez -nagyon sokáig- a tüzifa megy csak, illetve ennek összeszedegetése a határban.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Lehet példálózni Csernobillal (ostoba "mérnökök" kísérletének az eredménye) vagy Fukusimával (figyelmeztették őket évekkel a baleset előtt, hogy ez így nem biztonságos), de a napelem, mint ahogyan Ge Lee is fogalmazott, perpillanat utópia sok területen. Én számolgattam többször is, kb. tíz éves beruházás. Nem mondom, aki megteheti, tegye, de a tényekkel tisztában kell lenni, perpillanat az átlagember számára egyszerűen drága.

A kiégett radioaktív fűtőelemekkel mit csinálnak? Ásnak neki egy, azaz egy nagy gödröt és kész. Ha jó a betonkuckó, és miért ne lenne jó, akár játszótér is lehet felette. A napelemre valamilyen környezeti adó (nem tudom a nevét) van kiszabva, mert ugyan környezetbarát, de az újrahasznosítása már macera, hasonlóan a kerékpárgumihoz. Az akkumulátorokat újrahasznosítják, de az energiát kíván ismét és ha jól tudom, kb. évente lehet őket cserélni. Éjszaka mennyit termel a napelem?

Perpillanat azért nincs itthon áramkorlátozás, mert importálunk. Ha ebben az ország önellátó, nő a biztonság. Már csak ezért is megérheti, de több számítás szerint is nyereséges lesz a dolog. Ja, hogy az én pénzemből csinálják? Mindent abból csinálnak. Lehet automatikusan szapulni az aktuális kormányt (mindegy, hogy ki van hatalmon), csak már unalmas, hiába itthon ez a népszokás.

Annó, amikor betiltották a hagyományos izzókat, nagy szerepük (lobbi) volt a cégeknek abban, hogy ez megtörténjen. Jött a kompakt, mindenféle alkatrésszel és higanynyal szerelt világítótest. Hurrá, micsoda takarékosság, környezettudatosság!

Ugyan elkanyarodik, de ez kikívánkozik belőlem. Állítólag a Norvégok (gondolom több országra jellemző) környezeti lábnyoma túl nagy, mert megtehetik, van rá pénzük, hogy mindenféle haszontalan dolgot megvegyenek, megcsináljanak. A napelem elsősorban pénz, a környezettudatosság pedig elhatározás kérdése és a két halmaz nem feltétlen metszi egymást.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Jó az a betonkuckó, de meddig? A szarkofágot is betonból csinálták meg, és még csak nem is volt föld alatt és már nem látja el a feladatát. Elég utópia de akár kilőhetnék az űrbe is...tudom tele van már az is szeméttel.
Falun még lehet kapni hagyományos izzókat (nem halogénest)
Következő: »»   2578 / 3581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem