Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Itt senki sem kap fizetést, ha segít. Mindenki a saját szabadidejét használja fel, ha segít. Ennyi erővel aludhatna, filmezhetne, de inkább másnak a problémáján agyal. És általában az kap segítséget, aki szépen kérdez, kulturáltan ír (nagy betűs mondatkezdés, helyesírás, pont vessző használata), nem kötöszködik, tisztelettudó. Azért nem kapsz teljes kódot, mert már kaptál segítséget rengeteg embertől. Én pl. leírtam neked szavakban, csak ki kellett volna cserélni a ha szót if-re, és néhány zárójelet beírni. Ha látnánk, hogy te is teszel a dologért, és nem csak követelőzöl, szívesebben segítenénk...
Mire gondolsz?
Mire kell példa téma cselekmény?
Nagyon embere válogatja ez a témát valaki segit valaki nem de ez válaszobol egyböl kiderül legtöbször!
Sajnos nekem csak 2 nyelvem a magyar anak is örülök hogy enyire irom de joban beszélem valaki ezt is kiközösit ez miat is vagy szoba sem ál velem még mailban sem....
Biztosan velem van a baj, de nem nagyon értem, hogy fog működni esetemben 2 dc motor. attól, hogy tudom a ledet villogtatni. Vagy be tudom kapcsolni a serial monitor kiíratást. Persze már talán értem a lokális és a globális változó fogalmát, de az igazságtábla értelmezése azért messze van ettől.
Ha a helyesírás nem megy, legalább pontot, vesszőt, kérdőjelet, tagolt mondatokat használj. Egész mondatokat írj, gondolom az anyanyelveden is érthetően, szépen beszélsz/írsz. Ajánlom, hogy nézd át a hozzászólásom az előző oldalról, és próbáld meg úgy.
teljes kod megvan amit nagy nehezen össze hoztam csak minta példákbol de van egy funkcio ami nem ment végképen eepromos kérdésekbe....
Foglald össze a problémádat, hogy ne kelljen mindenkinek visszaolvasnia, keresgélnie, mi is a gond.
visszatérve a te elvedhez tényleg ide nem tudom megoldani de leirtam miér a kikapcsoláskor mentést pasiv alkatrésze pusz beépitésekel ez tényleg szoftverböl kel!
Ha meg is akarod érteni az arduinos programozást hagy a francba a szakzsargon matematikai kiejtéseket bele fogsz gabajodni szakifejezésekbe ami a ezel foglalkozo legtöbb irodalom igy van leirva!
Jozan paraszti ész ahogy könyen meg jegyez valamit hogy megtanuld.....
Az a probléma, hogy 2 dc motort kellene vezérelni,de egymás után. Az már megoldódott, hogy a végállás kapcsolók közt oda-vissza járjanak csak az egymás függőségi viszonya nem.
Az 1 motor 1 oda- vissza után álljon meg, majd a kettes motor is csináljon 1 oda-visszát és álljon meg, majd kezdődjön minden előlről.
If nálad igaz ágban van minden!
Elentetje lehet hamis else ágba fog cselekedni! if (fügvény) { // csinálj dolgokat, ha a feltétel igaz } else { // csinálj dolgokat, ha a feltétel hamis } De ez a multi void redszer sokszor segitete nekem is ahogy az egész kodod épül rá... A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Íród, hogy meg kellene állítani a motorokat!
De nincsen olyan rutin ami ezt végrehajtsa! Ezt sem tudod megírni? Vagy össze ollózni?
Ha jól sejtem a problémád az hogy össze vissza forognak a motorok? Nem úgy ahogy szeretnéd? Mi lenne ha megvárnád ami bekövetkezik a végálláskapcsoló állapotváltozása és csak utána ugranál a következő if-re?
Így csak pörög a loop-ban és lesz hogy semmilyen feltétel nem felel meg neki, de lesz hogy több is, az idő és a motorok állásának függvényében. Szerintem ha várnál a végállásra az segítene. Esetleg tehetnél bele egy time out-ot is hogy ha x sec-ig nem ér végállásba akkor jelezzen hogy gond van. Na igen a motor megállítását én sem látom sehol... A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Nem kell összeollózni ezt meg tudom már írni
void m2_tart( void) { digitalWrite(CCW2, LOW); digitalWrite(CW2, LOW); } void m1_tart( void) { digitalWrite(CCW, LOW); digitalWrite(CW, LOW); }
Ez a probléma , hogy nem tudom, hová beletenni a megállítást. Nem idő függvénye, hanem állapot. Viszont azt úgy néz ki nem is nézem.
A motorok egyébként jó irányba forognak a végállás kapcsolók közt csak nem tudom mihez képest telik le egy ciklus a megállítására.
Akkor illeszd be a programodba az új részeket!
És hivd meg.
Sajnos a variációkból már kifogytam és leginkább már a belefáradásnál vagyok.
Azt hiszem ez a baj a hogy nem tudja mikor kell őket meghívni.
Mert ugye azt nem nézi hogy mi történt meg abból amit szeretne, csak hogy valami feltételek stimmeljenek és mehet minden elölről.... eadx: Szerintem arra kéne figyelned hogy HA végállás 2 low inditod a motort, majd vizsgálod hogy a végállás még mindig low e és addig nem mész sehova innen amíg low nem lesz ha ez oké akkor mész tovább pörgés vissza.... figyeled és megint nem mész innen sehova amíg nem ért vissza kapcsolóhoz és ha vissza ért megállítod. Másik motor ugyan így. És akkor ugrassz csak a loop elejére. Bővebben: Ő lessz a barátod ebben a feladatban.
Elvi vázlatt:
Ugyan ezt elkel játszani a másik motornál is. Sajnos ehez tudni kellene mi az a "bool"? Aminek ismeretét te értelmetlennek tartod! A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Ebbe az előltesztelős dologba már elementem egyszer és mindig az az eredménye hogy elfelejtik a végálláskor a motorok az irányváltást.
Nem tartom értelmetlennek csak nem tudtam értelmezni, az nem ugyan az.
Az M1 akkor most melyiknek felel meg és milyen lesz true vagy false?
A várakozásnál semmi mást nem tud csinálni közben.
Azt én sem értem hogy a bool hogy lehet egyenlő M1 el...
De mi volt a gondod azzal a megoldással amit kínáltam? Szerintem roppant egyszerű és nagyon megbízható a működése is. Esetleg bemutatnád amit próbáltál hogy hol hasalhat el?
Ne a neveken lovagolj, tök mind egy minek hivod!
Úgy érzem te csak akadékoskodsz! bool -nak lehet az értéke 0 vagy 1. ez a lényeg! Az if-nél az 1 az igazágat kapcsolja, a 0 pedig a hamisat.
És akar egyébként? Erről eddig nem volt szó csak hogy az oda vissza dolog működjön. Ha akar akkor tényleg a Te megoldásod a jobb.
Mert nem másolta ide az elejét:
#define M1 0 // első motor engedályezése #define M2 1 // második mitor engedályezése
Akadékoskodni épp nem akarok csak a jó és egyszerú megoldást keresem úgy, hogy értsem is.
De hogy hát akkor hát mi az amit nem értesz?
ennek az eredménye az lesz hogy a
Ha M1 írsz akkor meg
Ezzel kitudod választani hogy melyik motort engedélyezed. |
Bejelentkezés
Hirdetés |