Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1134 / 1274
(#) jdani hozzászólása Máj 3, 2016 /

Üdv. Van egy SLIM samsung tv. Gond az vele, hogy néha, de csak nagyon néha kis pukkanás (mintha szikra átütne), ekkor a kép elmegy, majd visszajön. Ez csak pillanatok műve. Ilyen gonddal akkor találkoztam, amikor a sorvégtrafó átütött. (Kis pukkanás, pillanatra elmegy a kép, majd visszajön)
Okozhat ilyet más is?
Bővebben: Link
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Hi!

Gyakori még az eltérítőtekercs zárlata. Találkoztam olyannal ami így átütögetett, a képcső grafitjára. Leszerelve a tekercset, már szép barnára pirult. Kis körömlakk megoldotta. Lehet még a nagyfeszkörben valamelyik kondi, illetve előszeretettel húznak át a vasmagról valahová. A vasmag testelése ideiglenes megoldás lehet 5-6 évre jobb esetben.
(#) jdani válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Mondjuk van egy kis nyák a képcsőpanel és a nagyfesz tappancs között, azon van pár kis ellenállás meg trimmer, ott egy helyen elég pörkölt. Eddig nem tudtam megfyigyelni honnan jön a hang. Viszont a sorkimenő trafó ferritje ki van lazulva, lóg benne. Lehet az is gond?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Nem szokott gond lenni ha a ferritmag nincs eltörve, illetve kettéválva. A képcsőfoglalattal lehet még gond. A foglalatban vannak túlfeszültséglevezetők. Ha koszos a foglalat belül, átüthet a fókusz testre. Látni nem lehet, legalábbis ritkán, célszerű kiforrasztani a foglalatot, és kitisztítani.
(#) gubík gábor hozzászólása Máj 5, 2016 /

Sziasztok hozzám került egy HYUNDAI HLL19914 DVDR, 12 Voltos kis TV azzal, hogy rendeljek hozzá tápkábelt. A kábel megjött de a TV nem működik. Mérés után kiderült, hogy a tápcsati után levő MOSFET nem engedi tovább a 12 voltot. Cseréltem, most annyit csinál hogy bekapcs után 4x villan a LED majd csak világit. Ennyit tud. A panel tipusa 17MB62-2,6. Ötleteket szivesen fogadnák. Köszi
(#) stevepapa válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Akaszd le róla a sortranyót, a tápban cseréld a kondikat.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Nincs benne sortranyó LCD a lelke.
(#) eyess válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

A háttérvilágítás környékén kellene szétnézned kezdetnek.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Basszus jól elnéztem.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Semmi gond hisz a típusa sem volt megadva kellőképpen .
(#) gubík gábor válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Neharagudj lehet rossz topicba irtam ez egy kis LCD TV autó aksira csak egy főpanel és egy LED meghajtó panel van benne
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
(#) stevepapa válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

No gond, van nálam egy hasonló kis tv dvd-s ebből mindjárt arra gondoltam, hogy ez is olyan. Ennek is hasonló a problémája. Indulgat a táp, de valami miatt nem működik.
(#) gubík gábor válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Ebben is van DVD ezek szerint globális a probléma
(#) gubík gábor válasza eyess hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Hát sok mérés és forrasztás után eljutottam oda hogy a mikrokontroller 3,3 voltos standby feszültség 14 ohmos zárlatot mutat. Úgyhogy ennyi kimúlt. Köszöntem az infókat.
(#) deccser hozzászólása Máj 11, 2016 /

Szevasztok mesterek. Hozzám került a minap egy Sony Bravia KDL 26B4030-as lcd tv. Az a gond vele, hogy bekapcs után, kb. fél óra mulva jön meg a kép és a hang. Utánna megy egy jó darabig, majd megint elmegy, és igy ... Háttérvilágitás van mindjárt bekapcsolás után. Van hogy lefagy rajta a kép. Tanácstalan vagyok, hogy merre keressem a hibát. A válaszokat előre is köszönöm. Nem vagyok jártas az lcd tv-kben.
(#) kadarist válasza deccser hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Szia!
Találtál-e benne púpos kondenzátort?
(#) deccser válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Szia!
Sajnos nem találtam benne. Merre tovább ?
(#) kadarist válasza deccser hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Akkor pedig egyenként mérd meg a kapacitásukat.

Rendben, kimérem őket, és jelentkezem. Birom a lapon, vagy ki kel forrasztani őket ?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016

Ki kell forrasztani.

Köszönöm. Az smd kondikat is ?

Nem, csak az álló, hengereseket.

Köszönöm. Kimérem őket.
(#) Tomsa hozzászólása Máj 13, 2016 /

Üdv Mesterek!Hátha valaki találkozott hasonló tv vel.Adott egy tevion md7066 vts-a típusú tv minden ok volt egyszer csak eltünt a kép de hang van,képcső tetején volt még színes csík de már az sincs,forrasztási hibákat kesetem,találtam párat azokat úrja forrasztottam,de nem hozta meg a várt esedményt.Reménykedem Ti nagyobb tapasztalattal rendelkeztek ilyem vagy hasonló problémában!Előre is köszönöm!Üdv.Tomsa.
(#) stevepapa válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 13, 2016 / 1

Függő végfok és környéke.
(#) deccser válasza deccser hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Szia kadarist. Kimértem a kondikat, és mindegyik + - 50 uf eltérésű. FLUKE 115-ös multival mértem őket, ami 9999uf-ig mér. Igy mindegyik jónak mondható. Merre tovább ?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
(#) kadarist válasza deccser hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Ha jók a kondik, akkor a tápfeszültségek ellenőrzését kellene megejteni.
(#) deccser válasza kadarist hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Nem találtam hozzá rajzot a neten, igy nem tudom, hogy mit kell hogy mérjek.
(#) deccser válasza deccser hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

A táp nyákon SONY GS 2 jelzés van.
(#) kadarist válasza deccser hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

A Signal VCC, Inverter VCC-n hogy alakulnak a feszültségek? Bekapcsolás után változik, növekszik , csökken? Bővebben: Link.
Következő: »»   1134 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem