Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   216 / 345
(#) Tomi111 válasza zoltanbraun hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Üdv! Az a kék vezeték nem a kondi piros vezetéke mellől szakadt ki? Nem látszik a helye? A kondi valamelyik végéhez megy(és a motorba), az biztos.
(#) zoltanbraun válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Sajnos nem látszik,hogy az a szál honnan szabadult, viszont a kötésbe ha bedugom a piros a mellé akkor elindul a motor és úszókapcsolóval működik. Egyébként a kábel volt szakadt, egy métert kellett levágnom és jó. Kár volt ennyire szétbontaniuk.
(#) Zosi hozzászólása Máj 7, 2016 /

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van valami számítás arra, hogy 1 fázisú aszinkron motor üzemi kündenzátorának hány mikrofarádosnak kell lennie adott teljesítménynél? Adott egy 2500w teljesítményű viz szivattyú. Kb. Hány mikrofarád kellene bele?
(#) granpa válasza Zosi hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

A téma képei közt többször is szerepel a leírás, nézz szét ott. (Kb. 120µF kell. Indítónak nagyobb.)
(#) pucuka válasza Zosi hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Van számítás, de nagyon bonyolult, vektorokkal kell bíbelődni. Ráadásul a szükséges adatok közül néhány nem is ismert, egyedileg mérni kellene.
Helyette tapasztalati képletet használunk, a legtöbb esetben megfelelő eredménnyel. (ezért írta granpa, hogy kb.)
(#) Zosi válasza granpa hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Köszönöm!
(#) Zosi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Köszönöm!
(#) fuhrer6 hozzászólása Máj 13, 2016 /

Sziasztok. Egy 3fázisos motrot akarok 1fázisra kötni. A motor 1,5kWatt-os. Mijen kapacitásu inditokondenzátor kellene? Nekem van egy 120mikrofaratos de szerintem az nagy.
előre is köszönöm a segítséget!
(#) Orbán József válasza fuhrer6 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Idézet:
„Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van valami számítás arra, hogy 1 fázisú aszinkron motor üzemi kündenzátorának hány mikrofarádosnak kell lennie adott teljesítménynél? Adott egy 2500w teljesítményű viz szivattyú. Kb. Hány mikrofarád kellene bele?”

Idézet:
„A téma képei közt többször is szerepel a leírás, nézz szét ott. (Kb. 120µF kell. Indítónak nagyobb.)”

Képernyőtől függően kb, 10cm-rel feljebb olvashatóak az idézetek.
(#) tibor1989 hozzászólása Máj 13, 2016 /

Üdv egy kis segítséget szeretnék kérni van egy varrógép villanymotorom annyit sikerült kiderítenem róla hogy imi gyártmányú. Sajnos az adat táblája hiányzik. A kondi szétment rajta. Mekkora kondi kell rá(sajna azon sincs semmi adat)? Vagy ha átköthető akkor akár át is kötném 3 fázisra. Előre is köszönom.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
(#) Orbán József válasza tibor1989 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Szia! Keményen 1 fázisra készült. A kondit 25µF saccolom üzeminek, amit szeretne a gép.
(#) laacika hozzászólása Máj 20, 2016 /

Nem bekötés hanem beazonositásban kérnék segitséget,egy régi Evig motor-ról van szó,vagy 1,5 vagy 2,2kw os,hogyan tudnám kideriteni ha nincs rajta adat tábla?(de még hűlt helye sem).
Köszönöm a segitséget.
Áramot tudok mérni lakatfogóval.
(#) granpa válasza laacika hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Ha betennél egy méretezett képet, abból saccolnánk. De készíthetsz egy "fékpadot", és terheled, miközben áramot, és hőmérsékletet mérsz.
(#) laacika válasza granpa hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

Köszi de fékpadot nem akarok csinálni,saccolni meg én is tudok.
(#) granpa válasza laacika hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

A "saccolás" itt azt jelenti, hogy a nagy gyakorlattal, gépismerettel rendelkező kollégák (netán még EVIG-esek is vannak köztük ), felismerik a motort (méreteiről) és megmondják, amit szeretnél tudni. Ha már egy egyszerű Prony féket se raksz össze.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
(#) csavarkulcs hozzászólása Máj 23, 2016 /

Sziasztok!
Hogyan kellene bekötne ezt a kis villanymotort?
És mekkora kondi passzolna hozzá?
750Wattos, két 40-50cm átmérőlyű köszörűkövet fog halytani áttétel nélkül.

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) erbe válasza csavarkulcs hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

150-180 mm-nél nagyobb köveket ne tegyél rá. Életveszélyes.

4cm széleseket gondoltam, és olyat ami nagy fordulatra van, biztos meg van határozva egy max fordulatjuk,
De majd frekvenciaszabályzót fogok rátenni.

Köszörűkövek
A legjobb kerámiakötésűből 400 mm átmérőjűt feltehetnél, de ilyen vékony tengely és kicsi motor nem fogja bírni a 40 mm széles súlyát. Talán 15 mm vékony követ igen, de nem kötnék rád életbiztosítást.
Javaslom, tárgyalj szerszámélezővel!

Szép színes katalógus
először majd akkor kicsi követ teszek rá, és ha meg lesz a frekvenciaváltó akkor majd teszek nagyot is, csak bírja el, de szerintem egy az rosszabb volna mint kettő mert eldőlne

Tehetsz rá kettő (kicsi) követ, annak semmi akadálya. Azok a gyári köszörúk, amiken 300-as átmérőjű vastag kövek vannak, erős és nehéz öntöttvas lábon állnak. A motor szintén masszív öntöttvas tokban van, ami tartószerkezet, csapágyház, ... egyben. Mindkét oldalon ehhez a tokhoz erősen rögzített védőburkolat, a kő éppen csak ott látszik ki, ahol használod. A motor tengelye és csapágyai a normál kivitelű azonos teljesítményű motorokhoz képes sokkal erősebbek. Ezt mind meg akarod építeni a motor köré?
Kérded:
Idézet:
„Hogyan kellene bekötne ezt a kis villanymotort?”

A képeken szépen be van kötve a motor és ott van mellette a kondi. ?

Ez csak a próbálgatás nyoma, nem működik rendesen így, nem a rendes irányban forog.
Ok. meg győztél. kis kövek.

Kellene egy mérés, melyik a fázis és melyik a segédfázis tekercs.
Most, ahogy alaposabb megnéztem, a konditól jövő barna vezetéket rá kellene kötni a bejövő barna vezetékre. A tekercsek közös pontján csak a kék bejövő vezeték legyen. Ha meglesz a mérés eredménye, pontosítunk.
(#) csavarkulcs válasza erbe hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

Ó azt elfelejtettem leírni, a rövidebbik vezetékek között 3 ohm a hosszabb vezetékek között 17 ohm.

Mérni kikötve, fehér-fehér, fekete-fekete között kellene. Gyanítom, a fekete lesz a főfázis.

kikötve volt mérve!

Gyanús. Akkor a hosszabb vezetékeket összekötve rövidrezársz egy tekercset?

Igen
(töltelékszöveghelye)

Holnap kezdjük elölről!

ohh,
Következő: »»   216 / 345
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem