Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   348 / 348
(#) albinolynx válasza zosza18 hozzászólására (») Kedd, 6:59 /

A három felső csavar teljesen független. Egy 6G kábel (ha jól írom, 1-5-ig számozott + PE) van ide behúzva. Ebből 1-2-3-PE bekötve úm. a "motorhoz". A 4-5-6 pedig az elektromos fékhez van felhasználva. Csak mivel a szekrényben lévő része a levegőben lóg és nincs semmi feliratozva, így kikötöttem a fényképezéshez.
(#) VIM válasza zosza18 hozzászólására (») Kedd, 7:41 /

Szia! Én ezt gondoltam előzőleg, hogy ezt a panelt így lehetne bekötni.
(#) zosza18 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 9:27 /

Nekem is ilyen tippem van, ha csak a nyákot vesszük alapul és a józan paraszt ész mellett maradunk. A 6G kábel igazolná az állítást is, mert a maradék 4 - 5 számú vezeték a fék vezérlő feszültsége.
A trafó használata is leválasztás céljából volt valószínűleg és annak is a 0/220V-os kimenete volt használva szerintem. Ki kell próbálni, de legyen megfelelő biztosíték betéve .
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:31
(#) albinolynx válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 12:07 /

Bocsánat, fénykép jellege miatt lehet nem látszik - az a nagy piros alkatrész a nyákon nem inkább egy varisztor?
(#) VIM válasza albinolynx hozzászólására (») Kedd, 13:35 /

Nincs miért bocsánatot kérjél hisz igazad van, én írtam és rajzoltam hülyeséget de ettől eltekintve működnie kell a bekötésnek. Ha jobb szögből készült volna a felvétel ahol látszana is aminek kellene de láthattam volna, hogy a korong alakú alkatrész az inkább varisztor.
(#) user1914 válasza albinolynx hozzászólására (») Sze, 7:13 /

A csillagpontra nem lehet kötni semmit mert felborul a szimetria. (hacsak nincs behúzva a 0 szál)
De egy 3 F motornál nem biztos, hogy szükséges.
Ha a trafón van 380 a primeren, akkor azt kell a 2 F-ra rákötni, és a szekundert meg az egyenirányítóra és a fékre.
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Sze, 7:14
(#) albinolynx válasza user1914 hozzászólására (») Sze, 14:06 /

Idézet:
„és a szekundert meg az egyenirányítóra és a fékre.”

Ezen rész miatt kértem a segítséget.
(#) user1914 válasza albinolynx hozzászólására (») Csü, 7:52 /

Egy ilyennel próbálkoznák.
Üdv. M.

Egyenir.png

(#) albinolynx válasza erbe hozzászólására (») Pé, 9:40 /

Idézet:
„Középkivezetéses a trafó. 1-es = 0. 2-es = 110 V, 3-as = 220 V.”

Ez alapján kötöttem be, tökéletesen működik. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Következő: »»   348 / 348
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem