Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Üdv! Az a kék vezeték nem a kondi piros vezetéke mellől szakadt ki? Nem látszik a helye? A kondi valamelyik végéhez megy(és a motorba), az biztos.
Sajnos nem látszik,hogy az a szál honnan szabadult, viszont a kötésbe ha bedugom a piros a mellé akkor elindul a motor és úszókapcsolóval működik. Egyébként a kábel volt szakadt, egy métert kellett levágnom és jó. Kár volt ennyire szétbontaniuk.
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van valami számítás arra, hogy 1 fázisú aszinkron motor üzemi kündenzátorának hány mikrofarádosnak kell lennie adott teljesítménynél? Adott egy 2500w teljesítményű viz szivattyú. Kb. Hány mikrofarád kellene bele?
A téma képei közt többször is szerepel a leírás, nézz szét ott. (Kb. 120µF kell. Indítónak nagyobb.)
Van számítás, de nagyon bonyolult, vektorokkal kell bíbelődni. Ráadásul a szükséges adatok közül néhány nem is ismert, egyedileg mérni kellene.
Helyette tapasztalati képletet használunk, a legtöbb esetben megfelelő eredménnyel. (ezért írta granpa, hogy kb.)
Sziasztok. Egy 3fázisos motrot akarok 1fázisra kötni. A motor 1,5kWatt-os. Mijen kapacitásu inditokondenzátor kellene? Nekem van egy 120mikrofaratos de szerintem az nagy.
előre is köszönöm a segítséget!
Idézet: „Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van valami számítás arra, hogy 1 fázisú aszinkron motor üzemi kündenzátorának hány mikrofarádosnak kell lennie adott teljesítménynél? Adott egy 2500w teljesítményű viz szivattyú. Kb. Hány mikrofarád kellene bele?” Idézet: „A téma képei közt többször is szerepel a leírás, nézz szét ott. (Kb. 120µF kell. Indítónak nagyobb.)” Képernyőtől függően kb, 10cm-rel feljebb olvashatóak az idézetek.
Üdv egy kis segítséget szeretnék kérni van egy varrógép villanymotorom annyit sikerült kiderítenem róla hogy imi gyártmányú. Sajnos az adat táblája hiányzik. A kondi szétment rajta. Mekkora kondi kell rá(sajna azon sincs semmi adat)? Vagy ha átköthető akkor akár át is kötném 3 fázisra. Előre is köszönom.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
Szia! Keményen 1 fázisra készült. A kondit 25µF saccolom üzeminek, amit szeretne a gép.
Nem bekötés hanem beazonositásban kérnék segitséget,egy régi Evig motor-ról van szó,vagy 1,5 vagy 2,2kw os,hogyan tudnám kideriteni ha nincs rajta adat tábla?(de még hűlt helye sem).
Köszönöm a segitséget. Áramot tudok mérni lakatfogóval.
Ha betennél egy méretezett képet, abból saccolnánk. De készíthetsz egy "fékpadot", és terheled, miközben áramot, és hőmérsékletet mérsz.
Köszi de fékpadot nem akarok csinálni,saccolni meg én is tudok.
A "saccolás" itt azt jelenti, hogy a nagy gyakorlattal, gépismerettel rendelkező kollégák (netán még EVIG-esek is vannak köztük ), felismerik a motort (méreteiről) és megmondják, amit szeretnél tudni. Ha már egy egyszerű Prony féket se raksz össze.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
Sziasztok!
Hogyan kellene bekötne ezt a kis villanymotort? És mekkora kondi passzolna hozzá? 750Wattos, két 40-50cm átmérőlyű köszörűkövet fog halytani áttétel nélkül. Előre is köszönöm a válaszokat!
150-180 mm-nél nagyobb köveket ne tegyél rá. Életveszélyes.
4cm széleseket gondoltam, és olyat ami nagy fordulatra van, biztos meg van határozva egy max fordulatjuk,
De majd frekvenciaszabályzót fogok rátenni. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
Köszörűkövek
A legjobb kerámiakötésűből 400 mm átmérőjűt feltehetnél, de ilyen vékony tengely és kicsi motor nem fogja bírni a 40 mm széles súlyát. Talán 15 mm vékony követ igen, de nem kötnék rád életbiztosítást. Javaslom, tárgyalj szerszámélezővel!
Szép színes katalógus
először majd akkor kicsi követ teszek rá, és ha meg lesz a frekvenciaváltó akkor majd teszek nagyot is, csak bírja el, de szerintem egy az rosszabb volna mint kettő mert eldőlne
Tehetsz rá kettő (kicsi) követ, annak semmi akadálya. Azok a gyári köszörúk, amiken 300-as átmérőjű vastag kövek vannak, erős és nehéz öntöttvas lábon állnak. A motor szintén masszív öntöttvas tokban van, ami tartószerkezet, csapágyház, ... egyben. Mindkét oldalon ehhez a tokhoz erősen rögzített védőburkolat, a kő éppen csak ott látszik ki, ahol használod. A motor tengelye és csapágyai a normál kivitelű azonos teljesítményű motorokhoz képes sokkal erősebbek. Ezt mind meg akarod építeni a motor köré?
Kérded: Idézet: „Hogyan kellene bekötne ezt a kis villanymotort?” A képeken szépen be van kötve a motor és ott van mellette a kondi. ?
Ez csak a próbálgatás nyoma, nem működik rendesen így, nem a rendes irányban forog.
Ok. meg győztél. kis kövek.
Kellene egy mérés, melyik a fázis és melyik a segédfázis tekercs.
Most, ahogy alaposabb megnéztem, a konditól jövő barna vezetéket rá kellene kötni a bejövő barna vezetékre. A tekercsek közös pontján csak a kék bejövő vezeték legyen. Ha meglesz a mérés eredménye, pontosítunk. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
Ó azt elfelejtettem leírni, a rövidebbik vezetékek között 3 ohm a hosszabb vezetékek között 17 ohm.
Mérni kikötve, fehér-fehér, fekete-fekete között kellene. Gyanítom, a fekete lesz a főfázis.
kikötve volt mérve!
Gyanús. Akkor a hosszabb vezetékeket összekötve rövidrezársz egy tekercset?
Igen
(töltelékszöveghelye)
Holnap kezdjük elölről!
ohh,
|
Bejelentkezés
Hirdetés |