Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Mi köze ennek a High-Endhez? Az autóhifi egy önálló kategória és messze nem az audio rendszerek szűk keresztmetszetéről szól, hanem a nyers vas és a csilivili házasságáról, valamint a "kié hosszabb" feelingről. Én személy szerint a csajokat sajnáltam meg, mert nem épeszű az aki egyrészt ilyet épít az autójába, másrészt nőket tesz ki ilyen mértékű zajártalomnak.
Valaki a múltkor pont ilyet keresett, de már nem ugrik be melyik témában.
4x4cm-es nyákhoz itt van ez: http://www.instructables.com/id/Mini-CNC-Plotter-Arduino-Based/?ALLSTEPS
Szia! Én próbálkoztam, de nem igazán lett jó. Maradtam a gravírozott kivitelnél - pontosabb lett. Annál már csak az UV lézeres megoldás tetszik jobban.
Na de nincs mindenkinek lehetősége gravírozni és a kézi rajzolásnál csak jobb. Meg gyorsabbnak tűnik mint a fotózás, vagy a vasalás. Persze nekem nincs plotterem sem és NYÁK-t sem csináltam az elmúlt húsz évben, csak egy ötlet volt.
Ez sem sokkal olcsóbb, mint egy gravírozó gép. Sőt - a linkelt darab még drágább is. Persze lehet próbálkozni.
Egy kicsit leült a topik. Egy tudományos "szenzáció" : Krumplienergia.
Nahát!
Feltalálták a galvánelemet! Ha egymásra raknak néhányat, lessz belőle még Volta oszlop is.
Alapvetően igazad van. De belegondoltam, hogy ebben mi az igazán olcsó és jó? Mert a 10 perces krumplifőzéshez plusz energia kell. Igaz - napenergiával is megoldható. Az viszont érdekes megközelítés, hogy egy konyhanövényt használtak fel hozzá. Citromos, stb megoldásokkal tele a net. Na de krumplival? Ezek után jöhet a Magyar megoldás: répagenerátor, retekakku, hagyma-ceruzaelem, borsó-gombelem Következő lépés a zöldségleves erőmű!
Ebben az az újdonság, hogy két katódja van. Csak hogy ne legyen benne semmi negatív.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
Az tenne be, ha valaki csakazértis el akarná terjeszteni... Nehézfémekkel szennyezett táplálékmaradványokkal szórnák tele a környezetet...
Mi ebben a szélhámosság?
Szép szóval az, hogy ez csak marketing. A cső előtt sajnos a Realtek ALC650 hang codec van. Ami annak idején nem volt nevezhető Hi-End dolognak, igaz manapság is csak egy codec és nem egy igazi hangprocesszor normális DAC/ADC-vel. Szóval a cső beiktatása az audió vonalba se nem segít, se nem ront az egészen. Bővebben: Link
Egy ilyen alaplapi codec-ből akkor tudsz jó hangot kicsikarni, ha van rajta digitális kimenet és tud bithelyesen hangfolyamot továbbítani arra, ezzel átadva a "felelőséget" az erősítőnek.
A topik cime: Érdekességek. Ennek szerintem tökéletesen megfelel.
Szerintem nem szélhámosság, csupán tényleg csak marketing. Sokan azt várják, ha meglátják/hallják, hogy csöves valami, akkor az rögtön szebben/jobban szól. Ebben az esetben azt kapod, amit sokan elkövetnek, line out és csöves (füles) erősítő. Amiben hiszel, azt hallod.
Most tudtam meg, hogy a Castone erősítők magyar gyártmányúak.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
Ige, Kistarcsán szerelik őket.
Tesla tekercs és földelés - kicsit másként (sajnos csak FB fiókkal tudtam megtalálni).
Szia 0.37 -nél azért látszik a két úja között a vezeték.
Arról nem is beszélve, hogy ekkora teljesítményátviteltől nem csak az izzó világítana.
Egy kis autóelektronika.
2 éves porszívó motor. Beépített élettartam ? Csúnya szerelés.
Nem beépített, tervezett elavulás!
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2016
Nálam az 1957-es Rakéta porszívó a mai napig jól szív a 450W-os teljesítményével.
Most olvasom, hülyeséget írtam, tervezett elavulást akartam én is Ezt javítottam volna csak. 24 éves 600wattos ETA porszívót nyüstölünk itthon, idáig csak 1x kellet csapágyazni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |