Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Most már világos! Köszönöm szépen!
Ahhoz képest, hogy 3500Ft volt, elég jónak tűnik! ![]()
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, egy meglévő program apróbb módosításában.A cél az lenne, hogy valamelyik relét a riasztás elején pár másodpercre kapcsolja. Esetleg még, ha lehetséges arra is megoldást találni, hogy ha a riasztás már folyamatban van, egy gombnyomással, pl az aktíváló gombbal deaktiválni.
A segítséget előtre is köszönöm.
El is felejtettem. Rakok fel egy kapcsolási rajzot is, hogy érthető legyen.
Szia!
Nem egy bonyolult feladat, de lehet, hogy ezt a témát kevesen olvassák, akik meg igen azok nem biztos, hogy ráérnek vele foglalkozni, mint pl én. Próbáld feltenni a kérdést itt, de ne írd le újra, csak linkeld be innen.
Belepillantottam a forrásba. Hp41C-nek igaza van.
Cseh nyelven van a komment. Igaz attól még a programot meg lehet érteni, csak mint mondtam idő. Ha nem sürgős, lehet, hogy majd belenézek, de hétvégéig tuti nem lesz rá időm. Az oldal megvan esetleg ahonnan származik?
Köszönöm.
Közben megkerestem az oldalt ahonnan származik. Ott minden fenn van hozzá, rajz, alkatrész lista, stb. Nem sürgős persze, viszont nagyon nagy segítség lenne. http://www.dhservis.cz/dalsi_1/alarm_2_generation.htm
A Lakásriasztó PIC-kel c. topikban kellene érdeklődni, ott hátha ismerik már ezt a programot.
Jó ideje töröm a bogyómat, hogy PIC-el egyáltalán megvalósítható-e a feladat, ami a következő:
Három lábon 3db tíz KHZ-es ötven százalékos kitöltésű folyamatos négyszögjelet kell kiadnia. Az első lábon a referencia, amihez képest a másik kettőnek a fáziseltérését külön-külön 1-359 fokig lehet állítani gombokkal. A jelidők és a szünetidők, az egymáshoz képesti időeltolódások nem változhatnak. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Szerintem ez orajelfuggo. A pontossagi igenyedet kellene parhuzamba allitani a PIC lehetosegeivel.
A múltkor egy 16F1788-al játszottam, abban elég széleskörűen állítható PSMC modulok vannak. Ebben állítható a jel fázisa, ezzel el lehetne tolni 180 fokig, utána esetleg polaritásváltással a másik 180 fokot. A szinkront talán közös órajellel a legegyszerűbb megoldani. Ha átnézed ezt a megoldást esetleg be lehet programozni is egy egyszerűbb picbe, ha a sebesség/pontosság megfelelő.
Sziasztok!
PIC18F-hez szeretnék SD kártyát illetve HD44780 alapú LCD-t illeszteni. Megtaláltam a PetitFAT-ot illetve a Microchipnek az xlcd c modulját, de egyik sem akar működni. Van valakinek vagy ismerősének tapasztalata e téren és tudna segíteni? MPLAB-ban dolgozom, a C18-as fordtóval. Természetesen nem maradnék hálátlan... ![]() Bővebben: Link* Bővebben: Link* *Használd a LINK gombot link beszúrásához! (sz) A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Sziasztok, csak én vagyok olyan béna hogy nem találok az interneten egy olyan helyet ahol programoznának nekem IC-t? De ha valakinek van ideje és programozna nekem, azt is megköszönném. Programom van hozzá. Előre is köszönöm a válaszokat!
Idézet: „IC-t?” Az IC a MÁV programozza ![]() Viccet félretéve, ha megadod, hogy milyen IC-t kell programozni, és melyik helységben, akkor sokan tudnak itt segíteni.
PIC 12F629, Budapesten belül akárhova elmegyek.
Hello
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Sziasztok!
Létezik olyan programozó szoftver (driver) amivel win10 alatt lehet programozni? A pickit2 sehogyan sem tudom használni csak egy öreg laptopon amin XP van, de félek előbb utóbb letérdel és meg leszek lőve. Van erre megoldás ? üdv
A pickit2 működik a Win 10 alatt én is úgy használom
A PICkit2 egy USB HID eszköz, a drivet -t az oprációs rendszer adja.
A 2.61 verzió számú "gyári " programot használom , az eredeti gyári pickithez és a szilva féle klónhoz is .
Nekem is az van meg. Ha a programozót rádugom a gépre akkor rögtön felismeri és látja de amint indítom a szoftvert hibát ír ki : The PICKIT2 OS v2.01.00 must be updated.
Use the Tools menu to download a new OS.
Szia!
Akkor miért nem követed az utasítást? Tools menüben "Download PICkit 2 Operating System" és már tolhatod is bele a friss rendszert, amivel együtt akar működni (az ehhez szükséges fájl pedig bent van a pickit2 mappájában).
Ez nem hiba, hanem azt kéri, hogy frissítsd a firmware-t !
A bbb kolléga leírása szerint próbáltad ?!
Igen próbáltam, de lehet hogy nem jól csinálom. vagy az is lehet hogy az Urbán féle programozóval nem akar együtt működni? de XP-n működik rendesen
Sziasztok.
Szeretnék segíséget kérni tőletek.Szeretnék egy programot írni egy 16f628-ra. A következőképpen kellene működnie. 3 db bementet és 2 kimenetet kellen használnia.Az IN1 bemenetre egy nyomógombot szeretnék kötni. Ha egyszer megnyomom, akkor az Out1-es kimenetre adjon ki egy jelet aminek az ideje a programon belül állítható, kb.0-120mp-ig.Ha letelik az idő vegye le a jelet.Ha mégegyer megnyomom az IN-1-et akkor vegye le a jelet.(Nem baj ha már levette a jelet a beállított idő miatt) A következő megnyomásra a OUT2-re adjon jelet, melynek az idejét szintén tudjam állítani.A következő nyomásra vegye le a jelet róla. És így tovább... Az IN2 megnyomásakor bárhol is tart a művelet, akár melyik kimeneten legyen is jel, vagy ha nyugalmi helyzetben vannak is, Állítsa le mind a kettőt és pár másodperc eltelte után az OUT1-re adjon ki egy állítható idejű jelet. Ha az idő letelik, álljon alapra minden. Az IN3-nál ugyanígy kellene eljárni, csak ott az OUT2-re adjon ki beállítható idejű jelet.Majd ha letelik álljon alapra.Ha az IN2-IN3-ra jel érkezett,akkor a művelet végéig, azaz az idő leteltéig az IN1-re érkező jelet vegye figyelmen kívűl. Kérdésem, hogy nagyon nehéz lenne ezt megoldani? Én szívesen csinálom, csak sok-sok segítséget kérnék hozzá. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |