Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás

Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   56 / 66
(#) szucsistvan123 válasza usane hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Most már világos! Köszönöm szépen!
Ahhoz képest, hogy 3500Ft volt, elég jónak tűnik!
(#) Kokany82 hozzászólása Szept 3, 2015 /

Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, egy meglévő program apróbb módosításában.A cél az lenne, hogy valamelyik relét a riasztás elején pár másodpercre kapcsolja. Esetleg még, ha lehetséges arra is megoldást találni, hogy ha a riasztás már folyamatban van, egy gombnyomással, pl az aktíváló gombbal deaktiválni.
A segítséget előtre is köszönöm.
(#) Kokany82 válasza Kokany82 hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

El is felejtettem. Rakok fel egy kapcsolási rajzot is, hogy érthető legyen.
(#) Kokany82 hozzászólása Szept 4, 2015 /

Tudna valaki segíteni nekem?
(#) usane válasza Kokany82 hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Szia!

Nem egy bonyolult feladat, de lehet, hogy ezt a témát kevesen olvassák, akik meg igen azok nem biztos, hogy ráérnek vele foglalkozni, mint pl én.
Próbáld feltenni a kérdést itt, de ne írd le újra, csak linkeld be innen.
(#) Hp41C válasza Kokany82 hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Sajnos nem értjük a kommenteket.
(#) usane válasza Kokany82 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Belepillantottam a forrásba. Hp41C-nek igaza van.
Cseh nyelven van a komment.
Igaz attól még a programot meg lehet érteni, csak mint mondtam idő.
Ha nem sürgős, lehet, hogy majd belenézek, de hétvégéig tuti nem lesz rá időm.
Az oldal megvan esetleg ahonnan származik?
(#) Kokany82 válasza usane hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Köszönöm.
Közben megkerestem az oldalt ahonnan származik. Ott minden fenn van hozzá, rajz, alkatrész lista, stb. Nem sürgős persze, viszont nagyon nagy segítség lenne.

http://www.dhservis.cz/dalsi_1/alarm_2_generation.htm
(#) icserny válasza Kokany82 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

A Lakásriasztó PIC-kel c. topikban kellene érdeklődni, ott hátha ismerik már ezt a programot.
(#) vandorbot hozzászólása Okt 20, 2015 /

Jó ideje töröm a bogyómat, hogy PIC-el egyáltalán megvalósítható-e a feladat, ami a következő:
Három lábon 3db tíz KHZ-es ötven százalékos kitöltésű folyamatos négyszögjelet kell kiadnia.
Az első lábon a referencia, amihez képest a másik kettőnek a fáziseltérését külön-külön 1-359 fokig lehet állítani gombokkal. A jelidők és a szünetidők, az egymáshoz képesti időeltolódások nem változhatnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) bbalazs_ válasza vandorbot hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Szerintem ez orajelfuggo. A pontossagi igenyedet kellene parhuzamba allitani a PIC lehetosegeivel.
(#) ktamas66 válasza vandorbot hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

A múltkor egy 16F1788-al játszottam, abban elég széleskörűen állítható PSMC modulok vannak. Ebben állítható a jel fázisa, ezzel el lehetne tolni 180 fokig, utána esetleg polaritásváltással a másik 180 fokot. A szinkront talán közös órajellel a legegyszerűbb megoldani. Ha átnézed ezt a megoldást esetleg be lehet programozni is egy egyszerűbb picbe, ha a sebesség/pontosság megfelelő.
(#) vandorbot válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ez már döfi. Köszi a tippet.
(#) fraba hozzászólása Okt 20, 2015 /

Sziasztok!
PIC18F-hez szeretnék SD kártyát illetve HD44780 alapú LCD-t illeszteni. Megtaláltam a PetitFAT-ot illetve a Microchipnek az xlcd c modulját, de egyik sem akar működni. Van valakinek vagy ismerősének tapasztalata e téren és tudna segíteni? MPLAB-ban dolgozom, a C18-as fordtóval.
Természetesen nem maradnék hálátlan...
Bővebben: Link*
Bővebben: Link*

*Használd a LINK gombot link beszúrásához! (sz)
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
(#) hapsika8 hozzászólása Nov 23, 2015 /

Sziasztok, csak én vagyok olyan béna hogy nem találok az interneten egy olyan helyet ahol programoznának nekem IC-t? De ha valakinek van ideje és programozna nekem, azt is megköszönném. Programom van hozzá. Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) usane válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Idézet:
„IC-t?”

Az IC a MÁV programozza

Viccet félretéve, ha megadod, hogy milyen IC-t kell programozni, és melyik helységben, akkor sokan tudnak itt segíteni.
(#) hapsika8 válasza usane hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

PIC 12F629, Budapesten belül akárhova elmegyek.
(#) danda9719 hozzászólása Márc 24, 2016 /

Hello Nekem egy PIC18F2550 re kéne feldobni egy programot Ki lenne oylan kedves, hogy tudna benne segíteni ? Vas megye és környéke ?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
(#) dkarcsi73 hozzászólása Máj 11, 2016 /

Sziasztok!
Létezik olyan programozó szoftver (driver) amivel win10 alatt lehet programozni?
A pickit2 sehogyan sem tudom használni csak egy öreg laptopon amin XP van, de félek előbb utóbb letérdel és meg leszek lőve. Van erre megoldás ?
üdv
(#) kaqkk válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A pickit2 működik a Win 10 alatt én is úgy használom
(#) dkarcsi73 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Milyen pickit2 verzióval?
(#) Hp41C válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A PICkit2 egy USB HID eszköz, a drivet -t az oprációs rendszer adja.
(#) kaqkk válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A 2.61 verzió számú "gyári " programot használom , az eredeti gyári pickithez és a szilva féle klónhoz is .
(#) dkarcsi73 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Nekem is az van meg. Ha a programozót rádugom a gépre akkor rögtön felismeri és látja de amint indítom a szoftvert hibát ír ki : The PICKIT2 OS v2.01.00 must be updated.
Use the Tools menu to download a new OS.
(#) bbb válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Szia!

Akkor miért nem követed az utasítást? Tools menüben "Download PICkit 2 Operating System" és már tolhatod is bele a friss rendszert, amivel együtt akar működni (az ehhez szükséges fájl pedig bent van a pickit2 mappájában).
(#) kissi válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Ez nem hiba, hanem azt kéri, hogy frissítsd a firmware-t !
(#) dkarcsi73 hozzászólása Máj 13, 2016 /

Downloading failed.
nem sikerül neki a letöltés
(#) kissi válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

A bbb kolléga leírása szerint próbáltad ?!
(#) dkarcsi73 válasza kissi hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Igen próbáltam, de lehet hogy nem jól csinálom. vagy az is lehet hogy az Urbán féle programozóval nem akar együtt működni? de XP-n működik rendesen
(#) Kokany82 hozzászólása Jún 9, 2016 /

Sziasztok.
Szeretnék segíséget kérni tőletek.Szeretnék egy programot írni egy 16f628-ra.
A következőképpen kellene működnie.
3 db bementet és 2 kimenetet kellen használnia.Az IN1 bemenetre egy nyomógombot szeretnék kötni. Ha egyszer megnyomom, akkor az Out1-es kimenetre adjon ki egy jelet aminek az ideje a programon belül állítható, kb.0-120mp-ig.Ha letelik az idő vegye le a jelet.Ha mégegyer megnyomom az IN-1-et akkor vegye le a jelet.(Nem baj ha már levette a jelet a beállított idő miatt) A következő megnyomásra a OUT2-re adjon jelet, melynek az idejét szintén tudjam állítani.A következő nyomásra vegye le a jelet róla. És így tovább...
Az IN2 megnyomásakor bárhol is tart a művelet, akár melyik kimeneten legyen is jel, vagy ha nyugalmi helyzetben vannak is, Állítsa le mind a kettőt és pár másodperc eltelte után az OUT1-re adjon ki egy állítható idejű jelet. Ha az idő letelik, álljon alapra minden. Az IN3-nál ugyanígy kellene eljárni, csak ott az OUT2-re adjon ki beállítható idejű jelet.Majd ha letelik álljon alapra.Ha az IN2-IN3-ra jel érkezett,akkor a művelet végéig, azaz az idő leteltéig az IN1-re érkező jelet vegye figyelmen kívűl. Kérdésem, hogy nagyon nehéz lenne ezt megoldani? Én szívesen csinálom, csak sok-sok segítséget kérnék hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
Következő: »»   56 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem