Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ezért kellene egyeztetni az lcd bekötését!
igy van definiálva:
Tehát a te modulod bekötéséhez igazítod a beállítást: UTFT myGLCD(SPFD5408A,rs,wr,cs,rst); vagy: UTFT myGLCD(SPFD5408B,rs,wr,cs,rst); Áthozhatod a számokat, az elöző alkalmazásból, ha nem ismered. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Hát, jó pancser vagyok, de tuti vagy hiányzik még valami, vagy rosszul van beállítva.
Ez a kód megy:
Ez meg nem:
(A setup és loop részeket már nem másoltam be.)
Kombináld a ketőtt:
Sziasztok!
Ez lenne a feladatom de elakadtam: 2 digites 7 szegmenses kijelzővel megvalósított időzítő egy beállított értéktől számol vissza 0-ig, 0-nál húz egy relét ami majd egy zárat fog oldani. Érték beállítása 2 nyomógombbal történik. Leírtam nagyjából az elvet: 0)tápfesz rákapcsolásakor, relékimenet alacsony szinten. 1)számláló értéke alapból 00 2)érték beállítása fel/le gombbal, gyors léptetés felfelé és lefelé (egyelőre csak az 1.digit állítható), érték beállítása után fel/le gomb egyszerre nyomására elindul a visszaszámlálás, közben fel/le gombot nem figyeli, 00-ig. 3) 00 elérésekor relékimenet magas szintre vált, addig amíg újabb számlálás nem kezdődik (vissza a 1-es pontra) Találtam neten egy 2digites felfelé számlálót, ennek a programját használtam fel az enyémhez. Ami még ugyan nagyon kezdeti! állapotban van, de már működik egészen addig amíg belép a számlálás ciklusba, de a számlálás nem indul el. Azzal a millis for ciklussal lehet baj mert az elapsed mindig 0, A program ez lenne: Eredeti program meg ez: Bővebben: Link
második for ciklus
a 72. sorban : goto szamlalas; vissza ugrasz az első forciklus elé??? ennek a ciklusnak, így sosem lessz vége!!!
Sziasztok! Kérek egy kis segítséget, mert nagyon elakadtam. Nem tudok egy strinhez egy chart hozzáfűzni. A kódot mellékelem, valamint azt is ami visszajön a soros porton. Arduimoval nem foglalkoztam még, de egy cseppet idegesít, hogy ez nem sikerül, valamit nagyon elnézek
A jelszó mentésénél van a gond, switch "p" ágában. Előre is köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Segíts ! Magyarázd el neki hogy küldje el a nyomást is ne csak a hőmérsé G letet és akkor jó lesz:
Én feladom... se eleje, se vége a mondatoknak. Azt sem olvassa el amit kérdez nem hogy a választ. Így hogy segítsen az ember? Ott a válasz ha elolvassa és értelmezi már rég működik a dolog. De nem....
Hát én ha berosálok, akkor se fogok rájönni. Nézem nézem, de nem látom amit kellene...
Így próbáltam:
Nem jól!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Az nem gond attól számlálnia kéne, nem? A programot nem folytattam amíg ez a számlálás rész nem működik, lesz benne egy if ami figyeli hogy mindkét digit 0-e és ha igen akkor egy gotoval ki ugrik a "meg" pontra.
Nem is csoda, mert az elapsed változót sehol sem növeled. Egyébként lebeszélnélek a goto utasítás használatáról, a modern strukturált programozás alapelvei közül nagyon kimutat.
Szerintem te nem gondoltad át ezt a válaszodat sem!
Meg a feladatodat sem! Ide egyébként jobb lenne egy hátúl tesztelő ciklust szervezni. Bővebben: Link magyarázatt: = ökörség az egész ciklus szervezés! A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Én igy képzelem:
Az adó kodban benne van....
sendRC(Press+key3); vevönél a kiolvasás is! vevö oldalon(soros porton nincs mért érték) csak ez van fixen 2340.00Pa hömérséglet érték váltáson szintén csiszolni kell 0.0023.5 tizedest arébb vinni de az átküldöt hömérséglet mérés az frissül is! igy küldve nyomás értékböl pár tizedes értékig megjelenik 2340.89Pa de ez kelene 100089Pa valos! adó sendRC(Press); vevö if (receivedCode && 999>receivedCode) Press=(float)(receivedCode)/100; A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Az a furcsa, hogy nálam ez működik. Csak arra tudok tippelni, hogy véletlenül nem olyan String könyvtárat használsz-e, amiben a += operátor nincs túlterhelve.
Egyébként függvényimplementációt header fájlba írni, és pláne a kód közepén include-olni elég rossz gyakorlat. Bővebben: Link
Köszönöm szépen a türelmedet, és a jószándékot, de ez ma nekem nem fog összejönni...
Jólvan na azért nem kell lehurrogni, mint láthatjátok eléggé kezdő vagyok programozás terén.
Hátul tesztelős ciklust hova illesztened?
Köszi! Kipróbáltam. Ez lett az egy db e betűből: €g. A második az lefagy wdt resettel jön vissza Lassan mindent kimerítek, letárolni jól tárolja, de vissza már nem, addig jó, hogy a típuskonverziókat megcsinálja, de a hozzáadásba belebukok.
Pedig szokott sikerülni, igaz más környezetben. Már azt sem tudom követni miket próbáltam, de talán a mutatókat még nem.
A .h nem tudom honnan jött... Ez csak egy próba rész, a véglegesben nyilván nem így lesz, hanem normálisan struktúrálva, inc-el, stb.
A string könyvtár szerintem az alap, már ami benne van, nem igazán ismerem az arduinot.
Nem egy szép megoldás, de működik:
Ha hiányzik belőle a "karakter=egybyte;" akkor szintén nem jó. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Üdv!
A dobozolásnál tartottam amikor sikerült a dugdosós kábeleket "sima" vezetékekre cserélni. Forrasztás után a szerkezet össze vissza megy. A vezetékkel lehet a baj? Mire kell figyelnem? A tápellátás ugyan az maradt, mint mikor jól ment csak a vezetékek kerültek cserére.
Igazat adok, ez még a kezdeti asm-es pices tanulói korszakomból maradt rajtam, milyen elegánsabb megoldást javasolsz. kapu48 köszi a javaslatot megpróbálom majd.
Úgy látszik senkinek nem volt ezzel még baja. Valószinűleg akkor csak a frontváltozás okozhatja.
Ne haragudj. Kicserélted a vezetéket, előtte jó volt, most nem. Egyértelmű, hogy félrekötöttél valamit... Nem? Árnyékolt vezeték kell oda, ahol adat megy. Ennyi...
Arduino kérdés: melyik a jó megoldás: Atmega16u2, FT-232, CH340G.
Nehéz kérdés, pláne, hogy még vagy 23 IC-t fel lehet sorolni. Személyes tapasztalat: - megbízható ebay-es FT-232-m nem volt, elajándékozgattam őket. 10-szer kellett bedugni, hogy egyszer csatlakozzon. Sem Windows, sem Linux alatt nem ment nekem. Nagyon rossz tapasztalat. - az Atmega16u2 egy kicsit stabilabb, de Linux alatt néha elveszti a kapcsolatot. A ttyACM0 kissé bugosra sikeredett, Linux alatt nem javaslom, a Windowsról fogalmam sincs. - a CH340g-vel nekem nem volt bajom, persze valami kínai drivert fel kell rakni Windows alá, úgy ment. De épp most dugtam fel a CP2102-t, Windows 7 felismeri, telepíti a drivert COM13 megjelenik. Linux alatt még telepíteni sem kell, csak megy mint atom. De a PL2303-mal sem volt bajom Linux-on, de Windows alatt lehet, hogy driver kell neki. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2016
Most már kíváncsi vagyok, hogy az union-os változatom beválik e?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Tudom, illetleség, de nem lenne egyszerűbb az strcat string műveletekhez?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Legalább 5 db olyan E-bayről beszerzett eszközöm van (nevesebb noname gyártóktól ), amelyikben FT232 ketyeg, s egyikkel sem volt gondom eddig (Meduino nan0, ICStation Arduino nano, FTDI kábel és panel). Persze, belefuthat az ember hamisítványokba, s akkor kész a baj.
A PL2303 esetén hasonló a helyzet, ott is belefuthat az ember hamisítványokba, amelyek csak a régebbi driverrel mennek (Windows alatt). A legszebb az, hogy volt olyan Magyarországon (számítástechnikai boltban) vásárolt PL2303-RS232 kábelem, ami pont a mellé adott gyári meghajtóval nem működött, csak az Internetről beszerzett meghajtóval. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
Én 3 FTDI-t rendeltem Ebay-en, sem a notebook-kal, sem az asztali géppel nem ment egyik sem.
A probléma mindig ugyanaz: "unable to enumerate usb device". Kihúzod és újra bedugod: 10% valószínűséggel csatlakozik. Csatlakozás után már megy, az indulásnál produkálja a problémát. Linuxon látod a hibát, Windows-on nem, de ott sem megy. A szakértők azt javasolták, hogy minél rövidebb, megfelelő USB kábelt kell használni ferrit gyűrűvel, ahol nincsen visszaverődés. Nekem az a személyes véleményem, hogy nem kell FTDI-t használni és a probléma megoldódik. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |