Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   630 / 1158
(#) sastas01 válasza david10 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /

Tomi20-at kiegészítve, arról már ne is beszéljünk, hogyha ennyire kergeted a RAM-ot, hogy 200MB-on gondolkozol, akkor "bajban leszel", mert általában az a program, ami megeszik 4 GB RAM-ot, kér egy normálisabb VGA területet is. 512 nél én nem adnám alább a GPU maximum memóriáját, főleg manapság, mikor már a windowsnak is az aeroja megeszeik olyan 100 megát ...
(#) Tomi20 válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /

Azzal még kiegészíteném, hogy "jóérzésű ember" nem rak olyan programot laptopra, ami nagyon RAM igényes, nem erre való egy laptop, nagyon sok ember nagy igényeket támaszt egy ilyen géppel szemben, holott ezt nem kellene.
(#) Buvarruha válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /

Ez azért kicsit erős, elég sok program van ami igényel sok memóriát, például egy C fordító is megehet akár 1GB ramot is, ne mond, hogy az sem való laptopra. Tudom értékelni amikor egyesek szerint egy számítógépet csak a játékok képesek terhelni.
(#) david10 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Ez a 0,2GB optimális beállitás?
YouTube-ozáson kivül nem lesz semmi egyéb használva rajta.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Érdekes dolog ez.
Ebbe a gépembe, amit a cégnél használok, 4GB ramot raktam, + egy múzeális (de jó) 9600GT 512MB fedélzeti memóriával.
Eddig bármit is állítottam, windowsba vagy biosba (alaplapi vga tiltása, 8MB állítása, stb), 3,2GB-nál nem lát többet. Illetve látja hogy 2x2GB modul van benne, de azt 800MB-ot megtartja magának...
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 20, 2016 / 1

Ha 32 bites a rendszer akkor normális, mert 4GB-ig tud memúriaterületet címezni, viszont ebben minden létező memória benne van. Ha a rendszer 64 bites, akko memory remap funkciót keress a bios-ban.
(#) kadarist válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Pontosabban 3,5 GB-ig lehet címezni 32-biten.
(#) Buvarruha válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Nem, ha negedve van a memória kiterjesztés.

Természetesen 64bites, ezért próbálgattam egyáltalán álligatni.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2016

64bit.jpg

(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 20, 2016 / 1

Olyat keress a bios-ban, hogy memory remap.

Uram!
Maga meggyógyított!
Halleluja!
Hálám örökké üldözni fog ...csak utol ne érjen...

4096MB.jpg

(#) david10 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 20, 2016 /

Végül ugy hagytam, ahogyan volt, mert a YouTube 1080p-ben müködött akadozás nélkül.
Ha a BIOS tud ilyent, akkor az asztali gépemben is állítsam be ezt 0,2GB körüli értékre? (P4 3.40Ghz, 2GB RAM)
(#) Annonymus hozzászólása Máj 21, 2016 /

Sziasztok
Az érdekelne hogy i3 2120-am van (aminek ugye van grafikus magja, hd grphics 2000) és az nem jelenik meg az eszkozkezelőben, miért? És drivert sem tudok telepíteni hozzá (egyébként van egy gtx 650 is benne )
(#) Buvarruha válasza Annonymus hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

A BIOS-ban engedélyezni kell, hogy deidkált VGA mellett is aktív legyen. Laptól függően, dual graphics, vagy hasonló menüpontban találod.
(#) Annonymus válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

Ez az?

image.png

(#) Buvarruha válasza Annonymus hozzászólására (») Máj 22, 2016 /

Nem, ez csak az, hogy melyik legyen az elsődleges.
(#) pont hozzászólása Máj 23, 2016 /

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy: adott egy usb wifi dongle mobilnethez, egy usb wifi antenna, XP oprendszer. Telefonnal működik a dongle, csatlakozik is és működik a net. Az antenna látja a donglét PC-n is. Ha a vezeték nélküli hálózathoz kézzel beírom az IP címet és a mask-ot akkor csatlakozik, de nem megy a net, nincs DNS. Mit írjak a DNS-hez mert az automatikus kérést nem engedi bejelölni, semmilyen doksim nincs.
(#) KTobi válasza pont hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

A gateway és a DNS is a kimenő pontod címe, azaz a dongle IP címe.
(#) pont válasza KTobi hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

Köszönöm! Ettől féltem, mert ezt már beírtam és mégsem töltődnek be az oldalak...
(#) Csirkefej válasza pont hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

Biztos, hogy csak a DNS hiányzik?
pingelni tudsz ip címet közvetlenül?
(pl.: ping 8.8.8.8 a google szerverét pingeli.)
(#) pont válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 23, 2016 /

Természetesen nem biztos, de valami olyat írt ki a crome, hogy probléma az oldal betöltése közben, nem talál dns-t. Sajnos a melóhelyemen van a gép most nem tudok próbálkozni.

Ilyen dongle van : Bővebben: Link Telenor-os sim-mel, mint írtam telefonnal működik.

Ilyen antenna: Bővebben: Link van hozzá saját csatlakozási felület (SW), ami csatlakozáskor kiír IP címet, mask-ot.

Az XP vezeték nélküli hálózata saját maga nem tud hálózati címet kérni, viszont ha beírom a fenti címeket akkor csatlakozik, látszólag minden rendben, jönnek mennek is a csomagok, de a böngésző nem nyit meg semmit.
(#) pont válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Pingelni sem lehet, nem találja az url-t. (Egyedül saját ip címét tudja pigelni ) Próbáltam úgy is, hogy egy telefonnal csatlakoztam a dongléhoz, azon működik minden, engedélyeztem a wifi hotspotot a telefonon és ahhoz is csatlakozot a PC, de ugyan ezt írja ki a crome, az explorer, meg csak keres végeláthatatlan... Volt úgy, hogy 5400 csomagot fogadott, de a böngésző nem működik...
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2016
(#) Csirkefej válasza pont hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Rossz az alháló maszk.
255.255.255.0-val próbáld.
(#) KTobi válasza pont hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Ha saját magaddal beszélgetsz akkor miért lenne net?
(#) pont válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

próbáltam 255.255.255.0-val is ugyan az.

KTobi: kifejtenéd bővebben, a megoldást légyszíves!
(#) Norberto válasza pont hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Szeretnék segíteni, de nem igazán látom át, hogy mihez kell az USB mobilstick és az USB WiFi antenna is egyben, mihez szeretnéd ezt így együtt használni?

Amit én gondolok, az a következő koncepció: a mobilnettel az XP-s gépen lesz internet elérés, amit a WiFi-antennával bármerre tovább lehet osztani. Jól gondolom, hogy így szeretnéd? Mert kicsit számomra homály.

---

Ami szerintem a homálytól függetlenül biztos nem jó: az IP-cím, az átjáró és a DNS-cím így ebben a formában nem egyezhet meg, ahogy az egyik képen is szerepel.
(#) Csirkefej hozzászólása Máj 24, 2016 /

Ehhee... ezt nem is figyeltem. Az alhálózati maszk szúrt szemet rögtön.

A saját IP cím is rossz. Tényleg "saját magával" beszélgetne.
(#) pont válasza Norberto hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

A helyzet az az, hogy ahol a Pc van ott nincs hsdpa, ki kell vinnem a szabadba egy dugasztápba dugva wifi dongle-ként. ennek a jelét veszi a wifi antenna a pc-be dugva. Ez a beállítás csak próbálkozás Pár hozzászólással visszább ajánlották. De telefonon keresztül kért automatikusan ip címet és dns-t csatlakozott is de a böngésző nem működött úgy sem. ip 192.168.43.53 dns 92.168.43.1. sem
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2016
(#) Norberto válasza pont hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Az első javaslatom: a PC-oldali WiFi vevői oldalon (tehát ahol az XP van), az IP-cím lekérést kellene úgy beállítanod, hogy automatikus legyen.

Ha jól emlékszek, van arra mód, hogy ettől függetlenül kapcsolhatóan a DNS-beállítások manuálisak legyenek. Ezt kéne kiválasztani, és beállítani, a szolgáltatótól függő DNS-címeket, pl. Telekom esetén a következő a 2 DNS-cím: 84.2.44.1, 84.2.46.1. Más szolgáltatónál mást kell beírni.

A fent vázolt esetben az USB-mobilstick gyakorlatilag a default beállítással rendelkezik, így amikor kapcsolódni akarsz hozzá az XP-s gépről, akkor max a jelszót kell megadni, és automatikusan IP-t kér a stick-től. Innentől kezdve már kellene lennie netnek.
(#) pont válasza Norberto hozzászólására (») Máj 24, 2016 /

Találtam Telenoros DNS-t. Csak most meg esik az eső, holnap folytatom Egyébként a sticknek fizikailag van polaritása, hogyan kellene elhelyezni a legjobb vételhez, forgatni stb.? Köszönöm a tanácsokat.
Következő: »»   630 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem