Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megtaláltam a rajzot is:
RT 2010/6 A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Sziasztok!
laikus vagyok és szeretném megkérdezni, hogy -(1)a kék áramköri elem az micsoda? -(2)a törött lábcsonk kb 4mm. Meg lehet forrasztani, vagy cserélni érdemes? (ha igen, milyen helyettesítőre) -(3)ha ez csak valami kevéssé fontos ellenállás, akkor üzemeltethetem enélkül is? -(4)érdemes emiatt egy forrasztópákát vennem? meg tudom ezt mindenféle gyakorlat nélkül forrasztani? Ez áll rajta: 0,047M 250 V ~ A szóban forgó gép egy pórul járt botmixer, ami leeséskor szétesett és a kék elem lába eltört. Ez a kék dolog egyébként a bekapcsoló gombbal párhuzamosan van kötve
Még 1mm-es lábat is meg lehet forrasztani... A szóban forgó alkatrész egy 47nF-os X2 minőségű kondenzátor (250V váltakozó áramra). A szerepe a motor szénkeféinek szikrázásakor keletkező zavarfeszültség csillapítása.
Próbaként bekapcsolhatod, enélkül is üzemelnie kell, de erős zavarokat sugároz, ami rádiót, TV-t élvezhetetlenné tehet 30-50m-es körzetben.
Szerszámot úgy kell venni, hogy egyszer veszel egy jót, meglehet drága, de nincs több gond vele.
Pákát 50 W -osnál kisebbet ne vegyél. A kisteljesítményűekkel csak taknyolni lehet, meg tönkretenni az alkatrészt. Inkább nagyobb teljesítményűt, és hőfokszabályzóst, akár cserélhető heggyel.
Elvileg csak egyetlen egyet szeretne forrasztani, talán annyit kibírnak az olcsóbbak is....
j4ni13: A 230v-os 60w-os alkalmas rá, nagyobb probléma, hogy egy tekercs forrasztó ón az sem olcsó, és némi gyakorlat sem árt, lehet jobban járnál, ha inkább megkérnél valakit....
Conrad-nál láttam 300-600Ft ért kis tekercs ónt.
lehet jobban járnál, ha inkább megkérnél valakit.... Erre van valami topik?
Van. Az apróhirdetés.
A topik nem fogja neked megforrasztani. A környezetedben csak van valami villanyszereló, vagy barkácsoló emberke, akit megkérhetsz.
Az adatlapodból az sem derül ki, hogy merre laksz.
Az adatlapodból az sem derül ki, hogy merre laksz.
javítottam barkácsoló emberke, akit megkérhetsz hogy én erre nem gondoltam, hát a munkatársam (!!!) holnap megcsinálja.. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Ez egy másik lesz, mivel köze sincs a bemutatott nyákhoz
Valóban, ezen a nyákon 741-es van. Ha egyáltalán az ebben volt eredetileg is.
Nekem a képeken lévő fekete van, abban ez a 6 tranzisztoros ferrites változat van. 50-60 mm-ről jelzi a gombostűt.
A rajzon tranzisztoros kapcsolás látható, nekem már ic is van benne MC1741CP.
A feketén a panelon javítottam a szakadási hibákat. A sárga dobozosat kaptam abban csak 2 kondi lett javítva semmi máshoz nem volt nyúlva, ferrittekercs sem volt banne, csak a kék drót, úgy működött (elvileg).
Hali!
Egy mosógép vezérlésben TRSB1 pozíció számon ezt a jelölést olvasom,: BUU7246, de valami nem stimmel mert a googli nem ad rá semmit. A számok biztos azok, a betűkbe nem vagyok biztos. Várom a segítséget.
Egy fénykép jó lett volna, arról leolvastuk volna, hogy valószinüleg BUV7246 van ráírva.
Hiába fotóznám le, nem lehetne a képről leolvasni. Nagyítóval tudtam nagy nehezen, a fényre forgatva leolvasni azt, amit leítram. Egy ilyen alkatrésszel, poz. szám D5, tehát diódára gondolok, van sorba kötve. Ne egy SMD panel bizti lehet?
Szia!
Mire van kötve ez az alkatrész, mit csinál...? A jelzés alapján akár tranziens szupresszor is lehet.
Azért lehet jó fotót készíteni, lásd a mellékletet.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
Köszönök minden törekvést, megoldódott, nem itt volt a probléma.
Hali!
Jól selytem, hogy ez valami kondenzátor féle? Mire taláták ezt ki?
Igen, kondenzátor. Kondenzátornak találták ki.
Minden átütésnél kirobban egy darabka belül.
Cserébe egyre veszit a kapacitásából. Vagy valami hasonló Bővebben: Link
Sziasztok
A képeken látható szerkezet mi lehet, engem valami rádióra emlékeztet. Van egy antennája egy Jack kimenete, 1,5V-os elemmel működik elvileg. Az antennára fel van szerelve egy Tesla VK4302 lemezjátszó tű ? De minek ?? A készülékkel volt egy Perion Tranzisztortelepet 1,5V R6 1984 gyártási év. Új elemmel működtetve, és mono füles csatlakoztatva csak sercegést hallani. A vastag fehér vezeték a jack csatlakozón a pozitív. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Azt gondolnám, hogy valami tapogató eszköz, mechanikai zajok okának kiderítésére. Az "antennát" a zörej forrására teszed és a fejhallgatóban erősítve hallod. Legalább is erre tippelek, sosem láttam ilyet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |