Fórum témák
» Több friss téma |
Ez az, hogy tul sok az ismeretlen. Azt irja, higy a felvételkor is villog a kép. Az alapinfot továbbra sem tudjuk, honnan veszi a PAL jelet, illetve jo lenne kizárni, hogy a jo kazettát valoban jol játsza le. Kezdünk körbe járni, mert hiányosak az infok.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Eleve úgy van az egész, hogy a video kapja a kábeltévét, és a video-kimenet van megjelenítve! Tehát miközben vesz (kábellről/video-bemenetről) még tökéletes a kép, viszont a produkált felvétel meg a lejátszás már pocsék!
Légyszives ird le pontosabban, mert ugy kell belöled mindent kihuzni mint az üres üvegböl az utolso csepp sört.
Milyen kábelTV - abbol is van több, UPC, T, Digi stb. Mindegyik más rendszert használ. A TV Scartrol kapja a jelet vagy modulált antenna jelet kap? A régi PAL kazettákat lejátsza? ( ha lehet gyárit probálj)
Akkor erdemes lenne szetszedned, megnezni fejerosito kornyeken levo arnyekolast.
Mechanika GND hez foldelo csavarjat is.
Idézet: Hát, ezek közül egyik se, hanem Hirsat, ami itt Zala megyében egy szolgáltató.„Milyen kábelTV - abbol is van több, UPC, T, Digi stb.” A TV (jelen esetben egy VGA monitor video-átalakítóval) a kompozit RCA-ra alakított SCART kimenetet kapja, a kábeltévét pedig a video jeleníti meg!
Úgy tűnik, hogy nem figyeltél, egyből azt is írtam, hogy
Idézet: tehát nem szeretném szétszedni, mielőtt elszúrok valamit ebben az érzékeny szerkezetben! „A videomagnó használt, de szétszedve még nem volt (és én se akarom!!).”
Melyik csatornán megy az adás.
Ha valamelyik S - csatornán (ezért kell a videomagno hozzá, mert a TV-k sokasága ezeket nem biztos, hogy ismeri), mert azok csak 7MHz sávszélesśegüek, igy sokkal kényesebb a pontos vételre. Most már csak azt kéne megtudni, hogy van-e olyan kazettád amit szinesen le tud játszani. ( nem felvenni). Ha azt lejátsza, akkor a felvevö rész a ludas, ha azt sem, akkor a fejnek löttek, nem viszi át az videojel szinkomponensét.
Tudom, hogy ezt irtad, azt hittem megis bele mersz nezni..
Egy kérdés milyen készüléked van még otthon , amit ezzel a videóval össze tudnál rakni felvétel céljából . És úgy mint scart , és RF bemenetekről egy egy felvételt készíteni.
Nem, nem merem szétszedni!!!
RF bemenetről csak kábeltévé van, a videobemenetet már (átalakítóval) összekötöttem a számítógépemmel, tehát vehet ez fel bárhonnan, a rögzített kép ugyanúgy pocsék!
A számitogépböl ha jön is, igen rossz PAL jel szokott jönni, ezért fuss már egy kölcsönzöbe és probálj ki egy jo PAL kazettát mert igy csak körbe fogunk futkározni.
Félre ne érts, de a számítógép egy VGA->kompozit konverteren keresztül csatlakozik a videohoz!
Vannak itthon eredeti magyar Disney kazetták is, de azokkal is ugyanolyan ramaty a kép!
Gondoltam, és pontosan az a baja. A PC-böl ritkán jön 50Hz-s képjel. A számitogép ilyent nem is nagyon ismer, legfeljebb ha van benne egy videokártya. A külsö konverter ( nekem is van kettö), csak arra jo, hogy a TV-re adjon ki jelet (a TV-knek nem igen kell pontos idöalap azok mennek kb 45-65Hz között), de azt rögziteni nem lehet. Ahhoz kristálypontosságu idöalap kellene.
Ha a gyári kazettát sem tudja lejátszani akkor fejcsere.... A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Egyébként mire alapozod azt , hogy még nem volt szétszedve ?
Fejcsere?! Ugye nem?! Hol javítanak ma még videot Keszthelyen?!
Ööö..., azt honan lehetne kívülről látni?
Ha Keszthelyen nem is de azért még biztos van a Balaton vagy Zeg környéken szakember aki tud fejet cserélni ( meg talán nem dobta ki a szükséges cuccokat, fejet meg lehet venni az e-bayon stb.
Lehet, hogy itt is akad még ember aki elvállalja. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Észre lehet azt venni , de te mondtad , hogy még nem volt szétszedve,
Hát..., Keszthelyről nem szeretném elhurcolni...
Sem töled sem magától viszont aligha fog megjavulni. Ezt már neked kell eldöntened, hogy mi legyen.
Beturkálni müszerek meg tapasztalat nélkül teljesen felesleges.
Fenébe...
Üdv mindenkinek! Az lenne a kérdésem,hogy a videó mechanika működésének megfigyelését segítő vak kazettának mi az eredeti neve? Illetve a gyártójának a neve és gyári száma? Ez olyan VHS kazetta ami átlátszó és nincs benne szalag. Akárhogyan kerestem a neten sehogy nem akadtam rá. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdvözlettel: komitya
Miért kellene ez neked baj van a mechanikával ? Vagy ?
Szia!
Dummy VHS cassette néven egy találat volt, de már ott sem kapható.
Szia!
Csinálj egyet, kibelezett VHS kazetta tok, kifűrészelve a megfelelő részen. Az IR érzékelő nyílásait le kell ragasztani. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2016
A kazetta kiadásakor bekapják a szalagot! Szeretnék videókat szerelni. Van egy pár db de egyik se jó! Ja és be szeretnék digitalizálni egy két régi vhs kazettán lévő videót.
Igen ez az,de nem ez volt a neve! Az iskolában 2002-be még volt ilyen de nem tudom a nevét.
Talán a könig elektronik forgalmazta,de nem biztos! Voltak még mérő kazetták is amivel a szalagfeszítést és a gyors csévélés mérést végezték. Vagy a tükrös kazetta amivel a kombinált fej helyzetének a vizsgálatát végezték.
Én inkább egy teljesen átlátszót szeretnék,de lehet,hogy csinálok egyet.
Sziasztok! Van nekem egy Samsung SV-455GX videókazettalejátszóm és az vele a probléma jól vesz fel meg jól ad le csak annyi benne a probléma mikor készitek egy felvételt és visszanézem akkor esetleg az adóban vannak irva olyanok hogy ajánló vagy reklám akkor amit készitettem felvételt fekete csík van a betűkben a felvétel visszanézésekor! Mi lehet a probléma? Vigyem szervizbe vagy mit csináljak vele?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |