Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Amit linkeltél adatlapot, abban nem találtam "Load Current vs. Frequency" diagramot. A FGA25N120AND adatlapjában már szerepel. Hogy mik a lényegesebb eltérések a két típus között, nem néztem végig, a kollektor- áram alacsonyabb, feltűnt. A grafikon alapján 50kHz-en cirka 5A-t tud (100°C-on), arányosítva legyen ~7A-es az ANTD...
Az áramértékeket írtam át... A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2016
Szia! Lehet, hogy kifogtál egy hamis garnitúrát! 12V->230V-os DC-AC inverterhez még jó lehet. Inkább a magyar gazdaságot támogatnám én is, de a kínai árak verhetetlenek. Majd ha a nyugat európai bérek begyűrűznek hazánkba akkor én is itthon vásárolok. HGTG30N60A4D vettem 1500Ft-ért 10db-ot, nincs vele semmi gond. A vásárlásaim száma 40 felett van, egyik sem haladja meg az egyenkénti 10 dollárt. Eddig az összes termékkel meg vagyok elégedve. Persze drága mobilt nem innét vennék. A wireless egértől gezdve, az ezüst gyűrű, léptetőmotor vezérlő, OBDII diagnosztikai csatlakozó, stb mindenféle kütyü. Én kikeresem a legolcsóbb árat az ali-n, és megnézem az eladó értékelését, ha már évek óta árul és minimális a negatív értékelések száma, akkor vásárolok. Persze lehet pl: HGTG30N60A4D venni 10 dollárért darabját, csak semmi garancia nincs rá, hogy nem hamisítvány az is. Sőt nemrég rendeltem 2db nagyobb méretű zöld ferrit gyűrűt. Három nap múlva az eladó küldött egy e-mail-t, hogy sajnos a vámon kibontották és újra kell küldenie. Fényképpel is igazolta. Türelmemet kérte és ajándékot is ígért. Gondoltam miféle ajándékot küldhetne? Majd megérkezett a csomag, 2 helyett 4db gyűrű + 6db kisebb szintén zöld gyűrű, Al=6900 körül. Most ezeket használom gate trafónak, valamint áramváltónak. Ezek után semmi rosszat nem tudok róluk mondani. Persze sokaknak nincs ilyen jó tapasztalatuk. Szerintem ennyi kockázat belefér. UCC2808 smd ic-ét is innét vettem 10db-ot, a Lomexben jó esetben 1db-ot tudnék venni, ennyi pénzért. A második gépemben az egyik üzemel, hónapok óta. Most készítem a harmadik invertert amibe egérmozit is tervezek, szinte minden kínából származik még az smd ellenállások is, kivéve a PIC-et. Apropó az első masinánál a harmadik UCC3808 dip tokos ic lett jó, amiket 1200Ft-ért vásároltam db-át, hazai elektronikai üzletekből. Két ic csak úgy tönkre ment. Szekunder diódának a BYV-200 nekem nagyon beváltak, kb: ugyan annyit tud mint az APU diódák, és valamivel még olcsóbb is.
Bocsánat elírtam BYV52-200. A BYV52PI-200 nem igazán jó mert izolálva van a fém toktól a középső láb.
Szia !
Légy szíves add meg a linkjét az idézetnek (rendeltem 2db nagyobb méretű zöld ferrit gyűrűt). Milyen frekvencián használod ? Köszönöm.
Az OBDII diagnosztikai csatlakozó bevált.
Szia!
Köszönöm a válaszod! Nem vagyok bent biztos,de szerintem nem szerencsés ezt a típust 46kHz frekin inverteres hegesztőben járatni.Ez csak egy vélemény és igazából Orall fórumtársnak mondanám.
Szia! Az egyik féle 50X32X13 ebből 4db van Al:6900 körül. A linkjén már fekete ferrit szerepel PC40-nek írja. Ha jól emlékszem amikor én vettem akkor nem volt odaírva a ferrit anyaga csak az, hogy többek között inverteres hegesztőhöz is ajánlják. http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-2pcs-Power-Inductor-Fe...9.html
A 75X39X13 gyűrűből 2db-ot vettem különböző helyekről ezeknek a linkje már nem él. A bolt vagy bezárt vagy már nem árulnak ilyet Al:8000. Sajnos nem mernék ajánlani neked semmit, mert ha mégsem lesz jó? Ha tudsz angolul érdemes először az eladóval beszélni hátha tud valamit írni az adott ferritről.
Szia! Nem éppen fórum téma. Jól működik lehet nézegetni pl:a lambda szondák jelét, Map szenzor stb. Hibakódokat is törli.
Az az FGA szerintem nem hegesztőbe való. Melegen csak 25A-t tud, a diódája is nagyon lassú, ami simán okozhatja hogy igénybevételkor tönkremegy.
Üdv mindenkinek. Segítséget kérnék az építő szakiktól. Kell építeni egy vezérlő egységet inverteres hegesztőhöz. Párszor már végig olvastam ezen oldalakat csak nem gondoltam rá hogy jegyzeteljek.Mivel több típusú IC - vel is építettek hegesztőt most tanácsra volna szükségem hogy melyikkel. KA3525 van három is itthon de nem szükséges a dupla kimenet mert trafó van a fettek előtt. Az a helyzet hogy adva van egy gyári készülék PIC-es ami bedobta a törölközőt. A trafója majdnem 4 mm2 gondolom hogy a 2.5-ös pálcával minden feladatot teljesítette amikor még jó volt.Voltak más gondok is mert a leragadás gátló is furcsán viselkedett. Akinek van komplett vezérlési rajza kérem osztja meg velem. Át tudom alakítani az áram figyelést trafósra mert ebben valami HALL szenzor van .
Köszönöm a válaszod.
Szia! Azt kellene kiderítened, hogy maga a PIC ment-e tönkre, vagy valamelyik perifériás alkatrész. Ezek a mikrokontrollerek nem olyan könnyen romlanak el, inkább valamelyik segédáramkör a hibás.
Szia! Kap tápot mind a 3 IC a PIC egyik lábán van jel mintha nagyfrekin rezegne de a többi lábon semmi. Nem tudom hogy lehetne le ellenőrizni hogy mi mindent figyel mert programilag vannak a lábak valamire programozva. Próbáltam külső tápról feszültséget adni a kimenetre (mert figyelve van) de nincs reakció.
Azon gondolkozok hogy megépítem a MACI vezérlését és beadom róla a jelet oda ahova a PIC nem adja. Idehaza csak UC 2844N típusú ICém van azt viszont nem tudtam az adatlapokból kinézni hogy ez használható-e UC 3845BD helyett vagy kell az UC2844BD vagyis ezek az utólagos betűk mit takarnak mert az áruk nem egyforma.
Valóban nem könnyű kideríteni, hogy mit programoztak bele. Egy rajz előbbre vinné a probléma megoldást. Gondolom van benne lágy indítás relé amit valószínűleg a pic vezérel, ez működik-e? Szerintem ez az első lépések között van csak utána ellenőrzi a védelmeket. Mert ha pl: ez működik akkor a pic jó (nagy eséllyel) fut benne a program. Akkor viszont valamilyen védelem szól közbe.
UC2844 16V-nál indul el 10V-nál kapcsol ki, -25 C fokig működik. UC3845 8,5V-nál indul el 7.9V-nál kapcsol ki, 0 C fokig működik. Mind kettő max 50% kitöltéssel működik.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
UC 3845BD = SOIC−14. A (BD) a tokozásra utal. UC 2844N szerintem nem lesz jó a macihoz mivel 16V alatt el sem indul.
Köszönöm az infót . Rendelek 2845N típust .
Sziasztok!
Úgy tűnik, eljutottam a főtrafó elkészítéséig. Próbáltam utánanézni az elképzelésemnek, egyelőre eredménytelenül... Két komplett magom van, darabja 2cm2. Skori trafó- méretezésével 78 menet jött ki primernek 320V és 30kHz mellett egy magot használva. Megtehetem-e, hogy a két trafó primerét sorba kötöm, így egy trafóra elég lenne fele menetszám. Trafónként pedig lenne egy- egy szekunder. Teljes híd
Teljes hidat készitesz?Csak mert 320V méretezted.4cm2 E55 nek felel meg,valahol nem jol számoltál.
Igen, ahogy linkeltem, teljes híd. Mi a gond a 320V-tal? Leszámítva, hogy majd 300V alá is eshet terhelve...
OK teljes híd.Fogd össze a két magot,csinálj neki csévét és nincs gondod.40 menet jó lesz neki.Mekkora az ablak a vasaknak?
Ha egy standard E55, akkor nagyon nehéz lesz beletekerni a 40 menetet a biztonságos keresztmetszettel. Én próbáltam anno 2,8 mm2 keresztmetszettel, de 30 is alig ment rá. Inkább E65, vagy toroid sajna Vagy feljebb kell vinni a gerjesztést...
Az ablakmérete akkora, mint egy E65 magnak. A primerek sorbakötése nem megoldható? Az összefogott magokhoz képest így dupla ablakméretem lenne lényegében, tekerhetném vastagabb dróttal.
Ha a keresztmetszetet duplázod, ahogy Dara írta, úgy meg felére csökkentheted a menetszámot, a gerjesztésed ugyanakkora marad. Amit nyersz az az hogy kevesebb réz kell, rövidebb primer, kisebb rézveszteség! Meg persze kevesebb munka, és szebb végeredmény
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a maci hegesztő alkalmas lehet e koppintós gyújtású awi hegesztésre? Vagy a Ge Lee féle telejes hidas jobban megfelelne erre a feladatra? Valaki esetleg próbáltam már valamelyik megépitett gépet awi-ra fogni, vagy arra alkalmassá módosítani? Esetleg van rajza vagy nyákterve hozzá. Csakis saját felhasználásra készülne. Válaszaitokat előre köszönöm.
Nézz vissza.Én felraktam egy működő gép rajzát nyáktervét ami működik.Nagy fesz gyujtás,gáz adagolás.Én meg építettem.
Köszi a gyors választ, akkor nekiállok keresgélni. Ez a gép a macira vagy a teljes hidasra épül? Vagy ez egy teljesen más gép?
Más gép,de nem nehéz megépíteni.A nyákon minden alkatrész fel van tüntetve,a rajz meg ott van a közelbe.Egyből indul minden.
Értem ez így elég bíztató, meglátom mire jutok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |